Петкова потвърди за инвеститорски интерес за АЕЦ ”Белене”

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова съобщи, че има проявен определен инвеститорски интерес към АЕЦ „Белене”. За централата има 3 варианта.

Обратно в новината

Коментари - Петкова потвърди за инвеститорски интерес за АЕЦ ”Белене” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тази Теменужка ,много ми прилича на онази Теменужка /любовницата на незабравимия Тодор Колев/ от първите кадри на филма "Двойника"

eto kakvo podawa ohranata опитват се да краднат още поне 10 000 000 000 от народа с измама

Няма ли читави оправни решителни министри ама че уникална държава-няма мисъл за бъдещето на народа....

Направо сме за пребиване! Половината път е изминат, цените са безумно ниски и не можем да се отървем от външни влияния за да довършим работата! Видя се че на никой не му пука за нас, всеки тегли чергата, но на наш гръб и пак нещо чакаме.

Дали пък някой частен западен не е хвърлил око на тези тръби- може и Порошенко да е, той нали стана западен, пък и обича България- ще напълни тръбите с ...шоколад и ако ги купи поне ще каже, че не са купени от руснаците. Кой знае.

Не е ли по-добре за десетина милиарда да си купим реактор на Уестингхауз? От тези, дето гърмяха в Япония? На тези цени, от половин милиард, звучи някак си несериозно....

На Гад Зееви я дайте. По-стратегически инвеститор от него няма!

Теменужке ли си Минзухарка ли си пак ще направите някоя глупост.Направете я най после тая централа и прекратете идиотските си планове.Силата на една държава е в енергийните ресурси.

Pesh0

Имаме реактор и половина на цена от 600 милиона ? Колко по евтино искате . Постройте и сградите за толкова и сме патрони .

Pesh0

АЕЦ ще строи държавата . Или няма да има . Избийте си го от главите , че народа ще ви позволи , да подпишете някоя глупост , която да плащаме следващите 50 години . Измислете нови номера ... тези остаряха .

Кому са необходими тези усуквания и лъжи! Атомната централа Белене е нужна на България! На всичко отгоре, тя независимо от всякави усложнения около нея излиза най-малко два пъти по-евтина от такава, която биха построили от WESTING NOUSE и несравнимо по- екологична, защото радиоктивните отпадъци ще се прибират от Русия! Бъдещето е на електро-автомобилите, а те ще са милиони и искат ежедневно зареждане. Консумацията на ел.енергия нараства и при много други технолпгии. Но, понеже ЕС и САЩ ни надянаха статут на Колония, ние нямаме право като държава да се развиваме и да ползваме кредити за това, ще харижем проекта на чужденци, за да печелят те! Колонията България я задължават всичко печелившо да се продава на чужденци от Запада, или да им се дава на изгодна Концесия! С управление на ГЕРБ и Бойко Борисов, нямаме излизане от блатото, в което ни вкараха! Дали ще се намерат сили за промяна в народа! Едва ли! Българите сме пунди заспали!

Прав си и е истина. България в момента сеуправлява от неуки питекантропи ,развили старческа деменция. Обичат да краднат и си продават задника на когото падне. Фашиста Цв. е на инструктаж при кравите. Електричество ще е нужно и трябва да е евтино. Атомните централи нямат алтернатива в следващите поне петдесет и повече години.

"Бъдещето е на електро-автомобилите, а те ще са милиони и искат ежедневно зареждане." Българите карат секонд ханд коли ( стари коли ) , независимо какви са. Ел. колите са още скъпи и са екзотика в България. 2025 година ставали задължителни в Норвегия и Холандия , 2030 в Германия. Тоест най оптимистично можем да сметнем приблизително че в периода 2030 2050 година , ако се купуват по 100000 стари ел. мобили с нови или рециклирани батерии , то към 2050 година ще има 2 милиона такива коли или всички ще карат електрически коли. За 100 км пробег отива днес 17 киловатчаса. Или за 20000 км годишен пробег 3400 киловатчаса или за 100000 ел. мобила 340 милиона киловат часа. Или средно към 260 - 270 мегавата соларни панели на покрива или 340 милона лева по сегашни цени. Та тези пари се дават от частни лица и не се товари държавата . За 20 години към 7 милиарда лева - много по - ниско от цената на АЕЦ Белен. Парите се дават разсрочено във времето и вероятно ще се дадат 2 пъти повече за да се мине изобщо на соларен ток за домакинствата и токът от вятъра допълва през зимата соларните мощности - тогава ветровете са най силни - декември и януари. Сегашните ни ядрени мощности са напълно достатъчни до 2050. ( след удължаване на живота на 5 и 6 блокове) Някъде към 2040 , можем да мислим за тяхната замяна , ако екологичното мислене не е победило. Соларният ток в случаят е най изгоден , защо ел . автомобилите си имат акумулатори и не е нужно да се дават пари за тях , които днес са най - голямото перо.

Мнноого е сочна, на тази снимка ? Инвеститори се редят на опашка !

Работим по няколко варианта, все още нямаме финален, който да обявим, каза Петкова. Финалният вариант ще бъде, да покрием загубите от АЕЦ Белене с продажбата на мед и кошери за Иран.