EС не се притеснява от руски капитали в АЕЦ ”Белене”

Евросъюзът не се притеснява от руските инвестиции в проекта за АЕЦ "Белене". Това съобщи президентът Георги Първанов след среща с европейския комисар по енергетиката Гюнтер Йотингер.

Обратно в новината

Коментари - EС не се притеснява от руски капитали в АЕЦ ”Белене” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не оспорвам това за ББ, но това не оправдава ГП че прокарва съветските интереси в БГ и в ЕС. Като че ли забравяме че Сталин умря, но сталинизмът е жив. Темата е за изказването на ГП.

Никакви атомни централи не са строени нито в Гърция,нито в Турция ,а в Румъния отказаха на русите и построиха Канадско -френска!Дори братския Китай не допусна участието на руска централа в търга и когато нахалните до безобразие руси се натресоха насила там ,в Пекин китайците им сложиха белезниците,конвоира ги до границата и им биха по един шут в гъ...ете!Така,че нито са сигурни руските централи,нито са добри,нито са желани а са нежелани и силно противни на народите!не бленувай за техни централи у нас-това никога няма да стане,защото освен другите неща,ние така докарвами руската мафия у нас!А с тези престъпници шега няма!

Гоце, стига си лъгал - добре ли ти плащат господарите в Москва?

ЕС реализира и ще прави това и в бъдеще солидни енергийни проекти съвместно с Русия. Дори господарят САЩ купува ядрено гориво от Русия, но ние..., ние - твърдо Не! , защо ли? Защото сме жалки слугинажи. Даваме и това, което не ни искат.

Първанов в Брюксел: Да не занимаваме Европа с нашите проблеми,..... КАТО : КЪДЕ са МАНГИЗИТЕ , свити от моите спонсори и ДС -БКП , от фирмите на Доган и жълтите плужеци,; съм ли РУСКИ агент или не съм; още Къде са мангизите от нефта на садам или..защо моите другари от ДС- са МАФИЯТА в днешна България..)) както знаете , това са 'маловажни проблеми...)))

Добре, че има поне един политик начело на държавата ни,който да мисли с главата си, а не с .... си .Естествено, че Европа ни най-малко не се притеснява да работи във всякакви сфери с Русия. Да не се тъпаци като нас.

Стига сте мрънкали. Любимите политици ни продадоха поне три пъти, при това всичко сложиха в личните си джобове. Превърнаха БГ в бананова република. И сега плащаме най-скъпо за всичко в сравнение с ЕС. Малко се образовайте, после драскайте по форумите.

Как може да се твърди че ние не се притесняваме от европейски инвестиции в Белене, като и децата знаят че произходът на парите за тези инвестиции е мафиотски? И децата също знаят произхода ББ и откъде му идват тези идеи да сме все по-обвързани с великия САЩ.

Много комунисти тука бе. Не знаете ли че при капитализма всеки гледа да държи поне 51% от капитала, за да УПРАВЛЯВА. Иначе е СЛУГА. Ние обаче зорлем търсим стратегически инвеститор, т.е. отказваме се от управлението и се натискаме за слуги. АЕЦ Белене трябва да е поне 51% българска. Финландците да не са по-глупави, като си построиха АЕЦ с облигационен заем от населението и АЕЦа им си остана собствен, а не някой отвън да ги краде и тероризира после.

какво да се притеснява ЕС, че ганьовеца, неговите деца и внуци ще плащат ТРОЙНИ цени за ел.енергия. Дреме им на сайдера, че си го завираме сами

Вярвам на всичко, стига да е казано от доноснк на държавна сигурност.

затова ли отиде там наш Гоце, да прокарва руските интереси, предателска душичка.

кои в българия не работи за руските интереси

АЗ СЕ ПРИТЕСНЯВАМ И ТО МНОГО! ГОЦЕ Е СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ, ГОЦЕ Е МНОГО ОПАСЕН ЗА БЪЛГАРИ4Я! Не знам какво още чака гражданското общество и не заяви позицията си относно Белене. Как така успяхме да заявим не щем ГМО, а за Белене си траем???? Докога?

Първанов работи само за руските интереси. Целта е да се натовари всеки българин да изплаща непосилни заеми за строителство на АЕЦ-руска собственост.

Пак темата централи или банани?

Агент Гоце много открито и дори нагло е лобирал за руските интереси.Верен на комунистическия си нрав лъже,че ЕС не се притеснявал за Руските капитали в България.За пръв път го приеха в страна извън ОНД и веднага се оля с лъжи и измами.

Аман от гадните комунисти-кагебисти! сефте го поканиха в държава,несъставна на Русия или третия свят и ние си помислихме,че ще работи за България-не би.Пак агента-президент само за руските интереси го интересуват.Кога ще се разкара този гнусляр.

Румъния,Гърция и Турция построиха по няколко атомни централи. Съвсем скоро чуждите преносни мрежи /тъй кото ние им ги подарихме срещу комисиони / ще зукупват от тях ел. ток два пъти по евтина и производството в България ще загине. Това иска мафията. Спрете да лъжите хората те все още са доверчиви. Русия в момента строи във Финландия атомна централа като нашите 3 и 4 блок като АЕЦ Козлодуй. Оказва се че са едни от най сигурните. Не народ а мърша.

Достатъчно е самоунижението, като изпратихме Първано да плещи глупостите си чак в Брюксел! Никой не може да ни унижи повече от него!

Гоце колко ти платиха за Белене :) ?

Как може да се твърди че Европа не се притеснява от руски инвестиции в Белене, като и децата знаят че произходът на парите за тези инвестиции е мафиотски? И децата също знаят произхода на г-н Първанов и откъде му идват тези идеи да сме все по-обвързани с великия Съветски съюз.

А защо Белгия или Германия не си изтипосат по една руска централа тип Чернобил на своя територия с пари на руската мафия и по разценки на олигарсите ограбили Русия!А то е много лесно да даваш мъдри съвети на българския народ,който вече 130 г. страда от руското присъствие в страната ,колкото и цинично да изглежда изразното средство присъствиепри далоч по -подходящото робство!

to samo martin4o ikostof se pritesnqvat mai

Какви само спорове-ама европейски инвеститори,ама руски,ама американски ли да бъдат. А да виждате опашки от инвеститори ? При тая криза никой едно евро не ти дава,така че който и да е -ръка трябва да целувате,а не да се мръщите. Както сме се опърпали сами хамбар не можем да построим. Щото има една приказка за една красавица,дето имала големи претенции и връщала всички ергени и на края останала стара мома.

ЕС не се притеснява от руски капитали като СДС и ГЕРБ,затова руските милиардери с парите си са в Лондон.Ние сме гладни ,но с достойнство.

В същност си BIG ASS.

Стига демагогии в полза на Първанов? Не виждаш ли, че Първанов води опозиционната борба на най тъмата и престъпна партия -БСП - създател на прехода и докара нашите най големи беди.ЕС въобще не е затворил Козлодуй! Затвориха я хората на БСП- тандема Сакскобурготски/ Кунева. Как си позволяваt да извърташ нещата така грозно? Отварянето на 1-4 блокове на Козлодуй зависи НЕ от ЕС, а само и единствено от волята на българския народ и политическите му представители в Парламента.Точно пълнещите НС политици нямат волята да решат отварянето на Козлодуй, защото са всички продажна твар, която трябва да се обезпаразити и постави там, където и е мястото- на бунището на историята и непременно и първо с Първанов. ideyazabulgaria.org

Подкрепям напълно Първанов - тази Кристалинка да вземе да си дойде най-после и България и ББ да я поразведе и в нашите бедстващи райони с наводненията и мизерията на села и градове от мизерното ни съществуване, пък да вземе и да организира освен за Хаити и за нас такива помощи от ЕС, а не да приказват как ЕС ни давал милиарди, да ама за 7 или 10 години, като от тези милиарди ни отпускат 300-400хилядарки и после ни търсят цаката да си ги вземат обратно с непрекъснат линч като лоши ученици. А колкото да АЕЦ Белене, ЕС ни е длъжник със несправедливото искане за затваряне на 3 и 4 блок в Козлодуй, пък и ние вече освен започнато строителство сме си поръчали и платили реакторите, така, че АЕЦ Белене няма да е само с руски инвестиции. Стиго вече сме се самоунижавали, нека отстояваме и нашите интереси, а не само да политиканстваме. Трябва да заработим вече за нашите интереси, а не само за за интересите на ЕС, НАТО и САЩ. Даже и сега за тези американски ПРО ББ щял да пита ЕС, нас българите трябва първо да пита и тогава да дава отговор на САЩ и ЕС, както го направиха в Полша и Чехия. Ако ние самите не започнем да се ценим, никой няма да ни уважава! Стига с този политически слугинаж, унизително и срамно е! На нас ни трябна развита икономика иначе ... сме държава, която ще изчезне от картата на Европа.

Нема начин да не е обещал на белгийския крал да му уреди да гръмне дива коза по Кавказ на далавера. Само истински авджия, потомствен аристократ от векове, може да оцени кефа да уцелиш едно от последните животни на планетата. След столетия потомството ще се горде с героизма на дедите.

Първанов в Брюксел: Да не занимаваме Европа с нашите проблеми,..... КАТО : КЪДЕ са МАНГИЗИТЕ , свити от моите спонсори и ДС -БКП , от фирмите на Доган и жълтите плужеци,; съм ли РУСКИ агент или не съм; още Къде са мангизите от нефта на садам или..защо моите другари от ДС- са МАФИЯТА в днешна България..)) както знаете , това са 'маловажни проблеми...)))

ЕС направи и ще продължи в бъдеще съвместни солидни енергийни проекти с Русия. Дори господарите ни САЩ купуват от Русия ядрено гориво. Само ние не можем да разберем какво става и губим, ли губим...

Първанов в Брюксел: Да не занимаваме Европа с нашите проблеми,..... КАТО : КЪДЕ са МАНГИЗИТЕ , свити от моите спонсори и ДС -БКП , от фирмите на Доган и жълтите плужеци,; съм ли РУСКИ агент или не съм; още Къде са мангизите от нефта на садам или..защо моите другари от ДС- са МАФИЯТА в днешна България..)) както знаете , това са 'маловажни проблеми...)))

Дянков, най-добре е да НЯМА и с евро партньор.. Никога Империята не прави ЧИСТА търговия или бизнес, особено в страни като нашата..)) Винаги ИМА ПОЛИТИКА и натиск, влияние или мечта отново да сме колония, когато преговаряш с руснаци..) ТЕ така са СВИКНАЛИ с България и няма да ги отучиш..)) Закопаването е сигурно ..,Спесификациите на руснаците нямат нищо общо с 21-ви век ..Там парите се управляват от генерални олигарси и нямат нищо общо с ..ефективност,възвръ икономия, нови технологии или контрол..))) И когато всичко това ще е на наш гръб, то по-добре е да ги НЯМА..:)) Руската империя се... Прочитане на целия коментар интересува от ВЛАСТ и влияние, а не от чистбизнес, особено тук и у НАС, в България ..)) А започването на тази АЕЦ-ще е началото на края на ГЕРБ, в което можеш да си сигурен..Никой няма вече да търпи, за да бъде ПАК , и пак , и пак ОГРАБВАН от другарските фирми...))

Дянков, най-добре е да НЯМА и с евро партньор.. Никога Империята не прави ЧИСТА търговия или бизнес, особено в страни като нашата..)) Винаги ИМА ПОЛИТИКА и натиск, влияние или мечта отново да сме колония, когато преговаряш с руснаци..) ТЕ така са СВИКНАЛИ с България и няма да ги отучиш..)) Закопаването е сигурно ..,Спесификациите на руснаците нямат нищо общо с 21-ви век ..Там парите се управляват от генерални олигарси и нямат нищо общо с ..ефективност,възвръ икономия, нови технологии или контрол..))) И когато всичко това ще е на наш гръб, то по-добре е да ги НЯМА..:)) Руската империя се... Прочитане на целия коментар интересува от ВЛАСТ и влияние, а не от чистбизнес, особено тук и у НАС, в България ..)) А започването на тази АЕЦ-ще е началото на края на ГЕРБ, в което можеш да си сигурен..Никой няма вече да търпи, за да бъде ПАК , и пак , и пак ОГРАБВАН от другарските фирми...))

Първанов в Брюксел: Да не занимаваме Европа с нашите проблеми,..... КАТО : КЪДЕ са МАНГИЗИТЕ , свити от моите спонсори и ДС -БКП , от фирмите на Доган и жълтите плужеци,; съм ли РУСКИ агент или не съм; още Къде са мангизите от нефта на садам или..защо моите другари от ДС- са МАФИЯТА в днешна България..)) както знаете , това са 'маловажни проблеми...)))