САЩ засилват военното си присъствие до границите на Русия

САЩ увеличават военното си присъствие в близост до западните граници на Русия - в Полша, Балтийските страни и Черно море.

Обратно в новината

Коментари - САЩ засилват военното си присъствие до границите на Русия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"американския ангажимент и задължения към сигурността на Европа"" хихихи още ли вярвате на тез глупости?

до безобразие "Мисията на кораба е да поддържа мира и спокойствието и да демонстрира ангажимента на САЩ в развиването на сътрудничеството със съюзниците им региона" И се чудя как онзи човек и с какви очи е хукнал към Япония след Хирушима.Настаняват войски където си искат и го наричат подкрепа.Подкрепа за кого?Та те само смучат като пиявици от цял свят.

Когато Русия предислоцира войските си по своята територия това е предизвикателство към световния мир и преди всичко към европейските държави .Когато американците трупат войски и оръжия бризо до руските граници на хиляди километри от своите -това е мироподържаща мисия.Дори и сега докато пиша над главата ми бучат военни самолети.Нещо много са се активизирали в последно време .За това което се върши у нас дори не се споменава понеже народа не го одобрява.

Как се нарича държава в която са разположени чужди войски и военни бази?

За държавата не знам, щото всяка държава си има свое име. Но за политиците на такива държави важи общото опредление - дупедавци...

Окупирана територия! Колония! Отвъдморска територия, населена от роби...

Следващият американски кораб ще бъде с по-малко екипаж, ще е натоварен с добре познатата ни царевица и ....... кротко, кротко, че руския мечок стана много раздразнителна напоследък!

САЩ увеличават военното си присъствие в близост до западните граници на Русия - в Полша, Балтийските страни и Черно море, а Русия броя на атомните си подводници намиращи се близко до САЩ.

Всички американски държави на юг от САЩ чакат помощта на Русия. :)

въртим, сучем, все Бай Ганю се получава. Лошо ни става даже от цивилизация, не мойем да я понасяме . та затова тая про руска истерия.

про Руска истерия в България. Руския модел е пагубен Единственото което можем да си внесем е още корупция и кражби катастрофа

Че по-голямо крадене, корупция и безброй човешки катастрофи от при демокрацията има ли? То нищо не остана - вече и бъдещето ни е ипотекирано в полза на някоя западна демократична банка! Само дето още не знаем колко точно! Ей, така, по демократичному!

Размърдаха се най-сетне. Толкова са станали самовлюбени, че докато реагират, събитието ще премине. Нима не знаеха какво се мъти още преди около две години, та чак сега? Ама и те са едни-и...Правят се на новите византийци. Западът всъщност никога не е имал намерение да ни защитава, само да служим за санитарен кордон и да поемаме удари и негативи, бежанци и какви ли не още от задния двор на света....Санитарно гето - за това им трябваме. Така си гарантират рахата.

"Нима не знаеха какво се мъти още преди около две години, та чак сега?" И сега не знаят. Ама и хабер даже си нямат. Нищо, де - така си спестяват ужаса на очакването.

Е как сега са разбрали. А 5 млрд долара кога ги харчиха. Ееей никакъв синхрон.

Летният сезон наближава, нека си запазим места на първият ред по Българските плажове в очакване на новият 3Д екшън. Щезлонг, пуканки със студена кола/бира и картофки под чадъра и здрав екшън до дупка. На входовете на плажовете ще има пунктове на Уйлям Хил в очакване на залозите.... :))

По коя покана , какво сътрудничество и какъв мир коя държава от Е.С е застрашена ??? ЦИТИРАМ : Мисията на кораба е да поддържа мира и спокойствието и да демонстрира ангажимента на САЩ в развиването на сътрудничеството със съюзниците им региона

ДИРа, кога ще въведете музикално оформление за коментарите? Ситуацията си плаче за Та-та-та-тааааамммм... Съдбата хлопа по празните кратуни... Русия ще изчака две седмици, след което ще има пълното право безнаказано да потопява всеки военен кораб на нечерноморска държава в Черно море. Хем и щатските психолози ще бъдат по-малко натоварени - няма да им се налага да си лекуват нейвитата от страхови неврози. Аз пък ша са паркирам нейде по крайбрежието с каменарския чук и ша троша говедарски тикви, дет са пънат да изплуват. Голям кеф...

Значи, когато американците разполагат войски и самолети на ЧУЖДА територия, и кораби в ЧУЖДИ териториални води, на хиляди километри от Пиндосия, това е за "запазване на мира", а когато руснаците придвижват войски на СВОЯ територия, това е "агресия"... Егати логиката, впрочем, каква логика у кравари - те разбират само от бой...

Докторе, защо не си завреш нещо някъде?А най- добре се качи в каляската и към рУСИЯ или Северна Корея!!!На "братската страна"името умишлено е написано така!!!

Ако наистина сте професор, щяхте да знаете, че вече Ви е заврян. И нямаше с ник-а си да резилите безсребърника Великият Че. Или и Вие като червенопрашковците, пардон, съпартийците си, го смятате за наивник, след като го предадохтв на говедарите...

Не беше ли точно ти дето рИва че руското пренасяне на 40 000 войника до границата с Украйна не било ПРОВОКАЦИЯ... как изведнъж се обърна на 180 градуса?

На тяхна си територия не 40 000, а 400 000 ще пренасят където и когато им скимне и толкоз. Провокация би било руски военноморски флот в Мексиканския залив. Но по-малка провокация отколкото в американски флот Черно море или непреставащите изнасилвания на японки от американски военни в базата им в Окинава. Ама... иде му края. Ша са осмърди Черно море на вмирисано говеждо.

Освен Турция,да се включи и Китай и чао Русия!

Шило

Хахахахахаха, навремето имаше едно филмче "Приказки от шипковият храст". Та и Вашето. Интересно, в пика на кризата, Турция изразява желание "Южен поток" да мине през нейната територия, а с Китай ще сключват договор за доставка на газ, което количество компенсира изцяло това за Украйна и за много страни от ЕС. Не злобея, ама написаното от Вас е фантастика.

Гади ми се от вас, повръща ми се. Толкова се връзвате на руската пропаганда, толкова сами след това я разпространявате, толкова сте проруско настроени, че няма накъде. Не народ, а мърша......!

Не разбирам защо трябва да се радвам, че американци се настаняват в Черно Море ? Трябва ли това да се разглежда като положителен факт ? Ако България следва стадото от ЕС, вечно ще гази лайна !

По-добре стадото от ЕС,от колкото руската пропаганда!!!Живял съм и при комунизъм и сега,живял съм и в Москва/8 месеца/и в Нюкясъл/2,5 год/,е избирам гадния гнил капитализъм!!!

пак се бърка нато и сащ. френския кораб може но американския не?

80% сме русофили. Или ги приемай или се разкарай! Ако искаш - стой си тук! Ама ще търпиш!

По полека със СЛАВЕЙКОВ!По полека!

чудя се дали и него ще го облетят 12 пъти

Добра антиреклама за българския туристически бизнес. Май тази година израелците ще са ни единствените туристи по черноморието

Таман да фалират москалските-мутрохотелиери и държавата да си ги изкупи на безценица.

Руските хотелиери няма да фалират, тях не ги мисли. Но българските - много вероятно. Е, това ли те кефи?

...уж си борец против комунизма, а пропагандираш изкупуването от държавата на частни бизнеси т.е. национализация! Що така, бе Миме? А, да! То в америка така правят! Значи комунизма живее там! А и ти съвсем скоро...WDC!? Знаех си, че си ренегат!

Една добра новина.Добре дошли на американците.

Къде са добре дошли Хамериканците? - Може би на 100-150 м. под водата - във вечното си обиталище?... :::)))

за подводницата Курск ли говориш?

Абе Колумб да ти е*а любопитството.

долу американците и техните подлоги

Ей, гледайте руснаците да не засилят присътствието си по бреговете на Калифорния.

Точно така трябва да постъпят! А Мисията им ще е да поддържат мира и спокойствието и да демонстрира ангажимента на РУСИЯ в развиването на сътрудничеството със съюзниците им региона... :::))) С Хамериканците само по Хамерикански...!!! Те само от това вдяват...!!!

Не мога да разбера каква е тази про Руска истерия в България. Руския модел е пагубен за нас нито имаме парите нито ресурсите. Единственото което можем да си внесем е още корупция и кражби което при нас ще доведе до катастрофа. (виж Украйна)

Български език не владееш, откъде се включваш?

От клуба на събирачите на минуси (в компанията на Иречек, Хан Тукту, Българиеца и прочие досадна пасмина)...

Странно, да видим какво беше състоянието на БЪлгария до 1989г и след това. И да сравним по критерии. То е трудно да се нарече България сега държава, колония по-скоро. И е твърде далеч от каквито и показатели и стойности от времената преди 1989г. Да сравним, колко е лошо било за държавата ни тогава. Отиди да лъжеш някой друг, който си няма представа от цифри.

правя си труда да ти отговоря поради факта че си се опитал да добавиш някакви доводи колкото и да са жалки. Tова за светлото комунистическо бъдеще сме го виждали. A правил си си сравнение преди любимия ти комунизъм къде сме били спрямо другите европейски държави?

Значи ,онези от кораба КУК доста са се нас..ли ,че пращат още да им мият г...те

Американците да плуват внимателно, на бавни обороти, да се оглеждат и задължително екипажа да бъде винаги със спасителни жилетки, защото в дълбините се излежава звяра "Борей" (руска подводница).

Защо от Пентагона НЕ СЪОБЩАВАТ за 2-те подводници на Русия от новата серия"Тихата смърт" парулиращи едната на западното , другата на източното крайбрежие на САЩ??? В "отговор" САЩ пращат 500 психически неустойчиви наемника "около" РУСИЯ??? СМЕШНИЦИ!!!Хамериканска простотия!!

Да идват американски войски, фирми в България и да се оправяме.

Е за 25 години от как са тук, не само че не се оправяме, а и по-зле ставаме. Обратния процес трябва да тръгне, тогава ще настъпи подобрение. Като начало, ТЕЦ Марица трябва а мине в българска собственост, за да намалим цената на тока.

България категорично трябва да поиска войски на САЩ. Освен сигурност, ще носят и полза за икономиката.

И убийства и изнасилвания, които бг няма право да разследва, както е в Малайзия, Исландия и т.н. Личи си евро-атлантиците колко обичате България.

Да идват! В Коилово ги очакват с нетърпение, а също и в една бургаска дискотека ..... имали да си довършват някакъв разговор!

"Хроника на една предизвестена смърт". Мечата. Купувайте матрьошки, самовари, лакирани кутийки и армейски боклуци като часовници от летящите ковчези Су и МиГ- сувенирните остатъци ще поскъпват!

Интересно, от един такъв "летящ ковчег", при това невъоръжен, и стар като Библията модел, "храбрата" американска армия се осра от страх (Доналд Хук), даже част от тях направо си плюха на петите... Еле пък ако имаше оръжие...

Су и МиГ летящи ковчези?Прекалявате сър!Американските изтребители не са боклуци например! (Е ако изключим новите им самолети F 22 и F 35 ,които са сериозен провал защото съгласете се не е нормално един самолет да има такива технически дефекти и да струва 370 милиона без подръжката!ТОВА СИ Е ЖИВ ПРОВАЛ!)Се продават в сериозна степен заради политическа зависимост!Е в интерес на истината руснаците имаха дълго време проблеми с подръжката което им съсипа много договори!

Да не стане пак да напълнят гащите при ниско прелитане на руски изтребител близо до корабите им и после да подават оставки и да работят с психолизи ???

Бас държа че това си го прочел в "много достоверен" руски сайт. Не ме разсмивай.

Ами че корабът в момента е в Констанца, Румъния - ей го къде е, можеш да скокнеш дотам и да се убедиш лично! А за оставката на 27-те "смелчаци" съобщиха по CNN - ако те са руски сайт, ще се съглася с теб.

Няма ли да платиш на човека, губиш баса и аз съм свидете. Не се стискай, да не си евреин случайно. Тоя, дето ни води еврейската пропаганда във форума. Плащай сега, да се научиш, че идва време да се плаща за лъжи. И да се научиш да си отговаряш за това, което излиза през устата ти.

НАТО не е САЩ и обратното. Повечето Черноморски държави са членки на НАТО така че е напълно нормално в създалата се ситуация да има демонстрация на сила.

ми ги изброил? Грузия, Армения, Азербайджан, Русия, Украйна - откога са в НАТО?

Ако не са САЩ, бившият СССР или днешна Русия щяха да са завладели половината свят, започнало още от царска русия: Справка:Завладяването на Сибир, Аляска, азиатските области,Източна Европа, сега отново тръгнаха на запад. Чингисхански древни мераци.

Дададада , леле колко си точен брато. Тия гадни руснаци се опитват да завладеят света. Имат една военна база в чужбина в Сирия, Тартус. А горките нападнати и онеправдани САЩ, имат близо 900 база по цял свят. Добре че са американците да попречат на руснаците. А да не говорим, че руснаците нямат и построен самолетоносач или хеликоптероносач, като Мистралите, за военни операции в чужбина. Защото военната им доктрина не включва такива. Браво брато, ние, туземците от България изразяваме искреното си възхищение пред твоя гении.

съгласен съм с повечето , но руснсците имат самолетоносачи .

Справката ти не е верна!Най голямата колониална империя на времето е била Британската империя, в която слънцето никога не е залязвало, с територия близо 30 милиона кв км, докато Руската империя и била само 21 милиона кв км

НЕ на червения ботуш!

Искам да лижа хАмерикански кубинки!

Дано след тези учения американските войски не изпаднат в депресия и да си хвърлят оставките.

....... и после кой ще ни защитава от лошите?

САЩ НЯМАТ РАБОТА В ЧЕРНО МОРЕ! БГ ВЪН ОТ НАТО! БГ ЩЕ ГО ОТНЕСЕ НАЙ-МНОГО ПРИ НОВА ВОЙНА!!!! БГ ВЪН ОТ НАТО!!!!! САЩ=ИМПЕРИЯ НА ЗЛОТО!!!!

Америка е като лешояд!Където има някаква неразбория, те първи налитат и задълбочават конфликта!Русия да се е месила в техните проблеми?!

За Мечата мърша ще има наистина желаещи- съседи и (уж-)автономни обрасти, искащи си териториите !

Ами че индианците, които си поискаха заграбените от американските колонисти територии, получиха от чичо Сам един голям среден пръст. Да не говорим за милионите избити червенокожи. И за известния девиз "Добрият индианец е мъртвият индианец"!? Това ли ти служи за образец?

и какъв Го търсят в Черно море?

Тези дето разполагат войници в чужди страни из целия свят, същите ли са дето нареждат на Русия къде да си разполага войските в собствената си територия?

Мда, на родните американофилчета много ще им хареса краварите да спретнат една хубава война в Източна Европа, да се почувстваме и ние демократизирани като афганците и сирийците.

И кой ги кани да подсилват ситуацията? Много им се иска на американците да освободят един народ и той да им е благодарен, както са благодарни народите, освободени от руснаци, например. Ама на. Все го правят по грешния начин. Та после всички ги мразят!

Тоя пък - ти добре ли си бе - нито Русия нито САЩ им пука за друг народ и ако освободят някой то е когато имат интерес - я заради територията през която да минава петрол или газ, я за да крадат директно както правят САЩ - да не мислиш, че като падна садам и иракчаните нещо спечелиха

Прав си после ЕС ще трябва да плаща за реконструкция на училища и и мостове из цяла Русия!!!

Да кажем на милите американци: Върнете се в родината си и там умиротворявайте. Моля оставете нашите деца да живеят мирно без вашите бомби! Да ги попитаме каво правят в Русия? Да ги попитаме защо се дразнят на сътрудничеството между европейските държави? Мили американски съюзници можете ли да съществувате без войни? Да ги попитаме защо похарчиха толкова пари за да разрушат още една държава? Да ги попитаме защо използваха момента когато Русия беше заета с олимпиадата за да създадът размириците в Украйна? и дали това е партньорско поведение?

Марги остави мъжката работа на мъжете освен ако не си еманципирана . Не американците а Путин влезна в Украйна или не четеш новините. Межу другото американците в Русия помагат с технологично know-how а не с бомби . Руските войски са вкарани в Крим много преди олимпиадата да не говорим че там им е най голямата база в Севастопол.Това не се случва ей така да разгърнеш 40000 и без предварителен план.

Абе, големия мъж, върви да поемаш хамерикаски дръжки и не ни занимавай с простотията си.

Маргото е жена. А ти, гейчо, аккво се правиш на мъж. Тази жена е по-умна от теб и по-стойностна. Или си от третия американски пол. Очевидно женския пол доказва тотално превъзходство пред третия пол. Т.е. не си струва да го имлементираме в България.

Наште управници трябва да се замислят, защото ако ни тласкат към война...ще трябва сами да си воюват....тази приказка отдавна умря- ЗА РОДИНУ ЗА СТАЛИНУ!!!

Някак си ми звучи смехотворно нашите управници да ни тласкат към война срещу изродите, които поставиха самите тях начело на помиярската ни държава, чрез преврат при това. Войната срещу русия започва тук, в България. Първият фронт е НС, после МС, после президентство, после кметство, общините... ... все послушници на москва.

Нещастнико бегай да си пиеш хапчетата, че няма да доживееш свободата си!

Нямат място руски воени кораби в Черно море.Повечето страни около Черно море са в НАТО и сега и Украйна влиза.Одеса и Варна ще е добре да има бази на НАТО .Те са гарант за мирът в региона.

Ей, Георгиев, я ми кажи НАТО за какво ни е? Нашият основен враг, който ни заплашва е Турция! Те също са в НАТО. А видяхме от историята какво стана с Кипър. Да не мислиш че НАТО ще ни защити?

Тъпо, Георгиев, тъпо! Ми ти що се прибираш у вас си, щом нямаш работа там! Всичките ти комшии са влезнали у жена ти! Значи си укопатор!

Ей много просто човече си, никой няма да те защитава ....дреме им на шибаните американци за теб глупако!

Айде бе, кога почва реалити ТВ шоуто "Бомбардировачи над Москва"! Искам да гледам изкривени физиономии на гърчещи се от ужас атакагейчета!!! :D

Ами пусни си нво! Там все такива филми дават! Бомби, кръв, убийства, изроди...все любимите ти герои!

Идете на сбирката при съпартийците си от любимата Ви атака...

че ги запука Русията не моат намери ни пато по суша ни босфорот че се скинат от лутание

Смешници, южния военен окръг само с няколко ракети "москито" праща на дъното всичките чайници, които докретаха до черно море. Сега ще видят истинска армия, това не са камиларите с които си правеха поустинни бури или други такива.

Вън Америка от Европа!

Да не обиждаме Южна Америка, те отдавна биха дуспата на янките.

Има америка има проблем.

Да не идват на помощ на плевнелиев.Май ако е забъркал война няма да го отървът