НАТО и САЩ приключват бойната си мисия в Афганистан

Въоръжените сили на НАТО и САЩ приключиха в неделя бойната си мисия по поддържане на сигурността в Афганистан.

Обратно в новината

Коментари - НАТО и САЩ приключват бойната си мисия в Афганистан | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пари на вятъра,В момента в който сте си тръгнали ,ония от планините ще се върнат да колят и бесят.За пет пари акъл нямате

"България ще участва с до 110 военни в новата мисия"!? Смея ли да попитам чий ще го крепят нашите там и като какви? Каква кауза ще защитават и защо трябва да плащаме грешни пари за тоя, дето духа? Явно далаверата за тиквите във властта е много голяма, щом имаме мисии в ОСЕМ държави! Платени, естествено, от моя и вашия джоб!

Афганистан е успешно приключен /напълно/! САЩ изтеглят войските си с чувство на изпълнен дълг. Коя е следващата държава която световния полицай САЩ ще "демократизира"?

Ма, вие какво искате от...завладелите Дивия Запад??!!

Освен да бутнете "Василия Блаженний"! Тоо Световният търговски ..вече замина!?

краварите пак се издъниха и се насочват за творят нови зверства на други места по света. кога най накрая прогресивното човечество ще им отпери един здрав шамар? пак целия свят чака на мечката да освести поредния световен изрод.

на думи се изнасят от ТАМ...и се пренасят в Украйна. Вече четвърта война - Либия, Ирак, Сирия... сега Украйна! Само за 12-13 години. На това се казва "миролюбие"!

Сега е ред на Покрайнските циганета от Ровно да дадат своя дан за "световната демокрация" , като хамериканците ги пратят в гореща точка - да изживеят своята Кербала!?

Затова обама е нобелов лауерат за МИР????!!!!!

Въпреки гръмките приказки, мисията на НАТО в Афганистан е пълен провал; а изтеглянето - капитулация. Така става винаги, когато янките се провалят - бягат като плъхове и оставят местните си съюзници на произвола на съдбата - спомнете си т.н. виетнамизация, Ирак. Жалко за безмислените жертви, но нека народите трупат опит за това колко могат да разчитат на такава подкрепа.

по дирниковски, казва се някаква новина, после какво мислели германците накрая, откъде накъде решихте с това да завършите за изтеглянето на американци от афганистан??? Германците ли са дали 200те милиарда или 2200 жертви, и тн и тн? ЕФтина сензациийка за путлерисчетата тук да си чоплят дътата, едно време сесесерето що не ги опитоми талибаните, да не би да е лесно?

За да се настанят още по-осезаемо в Европа и в Източна Украйна ли? Те винаги намират местенце по света , където да се проявяват. Да не ги мислим!?

ѝми сега - кво ще ги правят тези ветерани от Афг. и Ирак обратно в уса.Шило в торба не стои-ако ги върнат обратно у дома ще зачестят отново стрелбите в у-щата и кварталите,те са вече врътнали,я по-добре сигурно ще ги изпратят-най-големите главорези и по-светличките във Украйна да помагат на запасняците на Порошенко и Яйцето.

Германците бяха в сев.Афганистан- Хитлер им казал да търсят пра-родината на арийците. За разлика от англоамериканците, в сев.Афг. местното население ги почита и уважава защото предимно бяха с хуманитарна мисия.Да сте чували за зверства и атентати в сев.Афг?

Браво на "Рамбо"...прогони ислямистите и руските агресори от авганска земя.Мисията приключена.Авганския народ песни пее за рамбо-вците.

"Ав", са звуците, които издават декоративните кученца с розови панделки на тебеподобните, Женчо. А многострадалната държава в Средна Азия е Афганистан, с "ф". Колкото до песните за "Рамбо", дето ги пеят афганците, те, кой знае защо (то се знае де) са с музикален съпровод от стрелба, насочена към възпявания обект. Виж данните за цитираните официални жертви на краварите - сериозна цифра, макар и силно занижена.

много ми хареса какво си написал.мисля да го използвам. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Американците се оплетоха като патоци в кълчища. Някъде не виждам вече информация за края на рублата, краха на икономиката в Русия. Не виждам и в нашите и западните медии, че от 29 декември 2014, Китай и Русия започват търговия и сделки без доларала. Не срещам и информация,че на 22 декември Китай и Русия са започнали да строят в Никарагуа канал свързващ Тихия и Атлантическия океани, само на 600 км от панамския. Това много намирисва на ЦЕНЗУРА драги медии. След като се провалиха с опитите да сринат Русия май се прибраха в бърлогите си докато измислят следващата мизерия.

Тя и жена ти сигурно е в някой талмут с вересии, в квартадният магазин, ама ти откаде да знаеш,като седиш по цял ден по форумите и ръсиш тъпотии)

НАТО иСАЩ . Ха. Измъкват се като пр..ня от гащи .Руснаците ме се справиха с тях та тия ли?

Вчера стана известно, че военната техника, която трябвало да остане по договор в Афганистан за тяхната армия, американците я прехвърлят в Украйна. Президента на Афганистан заминава за САЩ, за да разбере защо така го пързалят

явно оставят позициите за да стартират поредната си прокси война - война за интересите на Америка но без загуба на американски животи. малко им остана на надутите янки - стига са носили само страдания и реки от кръв навсякъде където са стъпали. толкова кръвожадна нация в историята не е имало при това че самата нация е в пълно неведение или поне се правят че това което техните олигарски творят по света не ги касае

След като НАТО и САЩ са приключили своята бойна мисия в Афганистан е време да приключат и с бойната си мисия в България с премахване на техните бази в България, насочени срещу Русия.

Затова ги обичам аз американците! Ходят насам натам , изкъкат се някъде и като препълнят памперсите се приберат при президентчето да ги осигури с пенсийките и от там нататък кеф ти демокрация кеф ти наркобизнес

Ся като се махнат от Афганистан производството на дрога там ще спадне и тук ще живне.

Сега Рамбо да се поразходи малко на север и дядушка Иван ще е в мизерна пенсия..ха..ха Може вече и на вересия да пише по света..ха..ха

VIPER

България е на вересия от няколко десетилетия , а не виждам да се е затрила

Идиоти ! - България е е затрила заради такива като вас, дето постоянно се карат ..... Тикви малоумни!!!!

На там отиват нещата-разходка на север, но да не му запари по врата?!

Рамзан Кадиров се обяви в подкрепа на Путин и Русия. Рублата пада, българския лев не!

Когато руснака е зле ,българите сме добре....Къде стигна цената на газта-99ст......значи може..ха..ха.Нафтата и тя падна да живне българския потребител.

Руснаците бяха най-зле по времето на продажника горбачов и пияндурника елцин... А ти по това време "цъфтеше", като "милионер", ама с 5 долара месечна заплата, Лумпене....

Грабител бе тъпак!

Говедарите се изтеглят и ще оставят "процъфтяваща" демокрация в Афганистан за пример на цял свят! Страната е на път да стане прочута туристическа дестинация! Сред първите туристи се очаква да бъдат щерю, гееца, майора, отчето и др. правоверни мюсулмани и женемразци....

Авганския народ остава признателен на "Рамбо" че го освободи от ислямисти и руски окупатори.

Предполагам, че вече има паметник на Рамбо, нейде из афганско?!

Аз пък съм притеснен за американския народ

Що...?

... и Жигули и зил131 :) Талибан иска Хамър и уиски!

Афганистански имигранти бягат в Европа и САЩ, но за избягал такъв в Русия не знам

ФМС: За четыре года число мигрантов в России выросло на 40% Откъде мислиш е главния поток имигранти??? Средна Азия! Здрасти...

atanas_m_yankov@abv.bg

затова Путин търси нови земи :)

китайци брато, ама и то е до време - докато превземат Сибир.

Тогава си изключително тъп!

Не се заблуждавайте нищо не са приключили. От пролетта започват да насочват действията на "талибаните" срещу средноазиатските бивши съветски републики. Никак няма да е учудващо, ако дотогава "изтече" информация, че ИДИЛ и "талибаните" са постигнали договореност за общи действия срещу Киргизия и Таджикистан. "Талибаните" и ИДИЛ всъщност са двете страни на една и съща монета, използвана от англосаксите срещу останалия свят...

Затова някои бързат да влязат в таможния...

VIPER

Ами след като НАТО се изнесе по терлици , къде да ходят?

Американците се оттеглят от Афганистан и го предават на местните власти, както англичаните предадоха Хонг Конг, португалците Макао, само руснаците анексираха Крим и искат да превземат и Източна Украйна. Явно различен морал.

киевските сепаратисти май сами ше се оттеглят

И да се чудиш на тия руснаци, как тъй "анексираха" Крим без нито един изстрел и без да го бомбардират?!?! Щото във всички държави които пиндосите демократизираха не мина без "томахавки" и "умни" снарядчета с обеднен уран... Ама руснаците нали не са "демократи"...

"Господин за един ден", "земя", "тютюн" ,това е бивша българия. Нова България "мисия Лондон"

Разбирайте: Всичкото злато на тази страна е вече откраднато и вече изнсено в щатите .... ! Друго вече нема за крадене !!!!!

VIPER

В тази страна освен опиум друго няма.А той е по-скъп от златото

В Афганистан имаше много златни находища .... Те заради това и руснаците се " мотаха там" за период от 20 години и допреди 10 години, преди амеиканците .... ако не си го чул досега - ще го чуеш след време, .... НУЗУЛ !

Има локация.

Целта е изпълнена - нивото на производство на опиум се върна от преди времето на талибаните, които изкорениха цялата реколта! До една година очаквам отново талибаните да се завърнат на власт по простата причина, че голяма част от самите афганистанци са на тяхна страна! Ще се наложи отново краварите на навлизат и да раздават "демокрация" за да възобновят производството!

както ги наричаш не са както руснаците. не се връщат там където са били. виж руснаците цели векове ходят като миндовите кутрета напред - назад и не знаят къде се намират.

VIPER

Естествено , че не се връщат.Като опоскаш една територия до дъно . за какво да се връщаш?

Май ти не знаеш къде се намираш!? А дълбоко мразените от дъното на душата ти руснаци притежават държавата с най-голяма сухоземна територия на земното кълбо от всички други и не им пука за твоето мнение, Мустафа....

Производството на опиум се организира именно от талибаните, които чрез него се финансират. То бива скудоумие, но чак толкова...

Талибаните се финансират от приятелите ти кравари по време на войната им в Афганистан срещу .... руснаците!? А след това се обръщат срещу финансистите си, но за сметка на краварите се появяват нови финансисти от кръгове в С. Арабия, Катар и т.н.! А талибаните наистина изтребват опиумните полета, майоре Мустафа и затова ги намразват краварите, но си толкова голям тЪпет, че не проумяваш фактите от заслепена лИбоФ по миризливите ти кравари....

VIPER

След като САЩ обявиха , че са похарчили 200 млрд за Афганистан и като знаем , че американците не дават пари ей така , се замислям за какво им беше всичко това.Със сигурност не е заради брадатите подобия на хора , рецитиращи корана

За какво е, като толкова си си напънал кратуната?

VIPER

Още се чудя.Бях се спрял на демокрация и права на човека , но като се сетих , какво стана в Ирак и се отказах.

в света е явно проба - грешка плюс ако тази година не си похарчиш бюджета, другата година ти се орязва.

Гледай ам.филми: "12 разгневени мъже","присъда за продан", "братовчед ми Вини", "Адвокатът с линкълна". За Руски филми Не Знам

страхотни руски филми - има влак, дъжд, пропаганда, война и още нещо ..

VIPER

Гледал съм ги :).Добри са.Но са по бестселъри а не измишльотина на Холивуд

се борят срещу диктаторите - свалят ги, после остават местните да се оправят. така е с демокрацията. за разлика от руснаците - те ги подържат и после когато народа ги свали - ги прибират в Москва. Така ще стане и с нашия КТБ - Цветан Василев.

Ами да ти припомним. Там Ал Кайда беше закриляна и спонсорирана от държавата. Тренираха, развиваха се и нападаха различни цели в целия свят. Преди да ги нападнат САЩ поставиха ултиматум да им се предеде Бин Ладен и да се закрият тренировъчните лагери. Това не беше изпълнено и затова се стигна до нападението.

Някой от дращещите тук атакистки и полу-комунистки лигльовци чел ли е книгите на Халед Хосейни-"Ловецът на хвърчила" и "Хиляда сияйни слънца"? Сигурен съм, че не!

Какво четене бе Отче? Тия само копи-пейст на квот са им пратили. "Киги ли читете бе, вийй сте много зле"

чел съм само винету

рекламата /на застояла литература/ не е ли забранена в Дирника??

Много красноречив отговор! Прости им Отче!

Отче , това не е Библията, ба!?

VIPER

След като производството на опиумен мак се върна , като количества , както във времето преди талибаните , миротворците могат да спят спокойно.

Привет на всички привърженици на американците бомбардирали София през 1944 г.

и на руснаците бомбардирали Варна и Балчик и разрушили стотици къщи през ПСВ.

atanas_m_yankov@abv.bg

А,защо са бомбандирали София? Във война ли са били?

Афганистан сама избира пътя... На пингвините и обрязването или Демокрацията, жените с къси полички и мъжете без бради...

мъжете без бради са много мазни :)

Uragan

Ие, ие, а жените без фереджета са много грозни сигурно. Или просто рекламираш нова форма на диета: Пускаш си брада и воала ставаш с формата на олимпиец?!

Талибаните са си в Афганистан. След една година пак ще са окупирали властта. Резултат от окупацията на Афганистан 0.

Преди 1989г. съм срещал и разговарял със момчета и момичета студенти от Афг. .в Б-я. Европейски облечени,чисти,усмихнати,мъжете гладко избръснати...за 1-2 год. бяха научили почти перфектно български и специалност. сега другите афганистанци без документи за самоличност с вид на хайдути,брадясали и зачервени очи минават границата ни като бежанци.Разликата е очевидна - резултат на "победата" на американците и демокрацията в Афг!!Само помислете защо всички бивши азиатски републики,които са били част от Русия и СССР са изцяло цивилизовани и претенции като европейци, а сега афганите ги дръпнаха със сто години назад от нато и то умишлено.нищо чудно Исл.халифат да се прехвърли сега и там.

времето на руснаците в Афганистан имаше гражданска война, по времето на американците - война с талибаните. Малка но съществена разлика.

Uragan

Войната и сега си е гражданска. Едни племена насъскани срещу други. Разликата е че във войната срещу СССР САЩ въоръжаваше и обучаваше "бунтовниците" включително с ракети земя-въздух, противотанкови ракети и неспирен поток боеприпаси и политическа подкрепа. Сега талибаните са като лешояди сражаващи се с плячкосани отпадъци и оскъдна контрабанда. Ако някой ги снабдяваще както цру преди то резултата щеше да е отвъд печален. Но за щастие никой вече не поддържа със сериозно оръжие талибаните.

"Заедно ние извадихме афганистанския народ от мрака и отчаянието и му дадохме надежда за бъдещето, заявил е американският генерал Джон Кембъл !!!Сигурно и на Хирошима дадохте надежда,а мръсни касапи,а?

Uragan

Иронията е че практически същата реч е държал и съветския генерал напускащ Афганистан пеш и след последния бронетранспортьор свои войници. И тогава се твърдяло, че афганистанския народ е достатъчно просветлен и узрял, за да се справи и сам с душманската заплаха. Мда историята е препълнена с печална ирония.

Няма нищо по-хубаво от това руснак в Русия. Руснак в Европа е като бяла врана. Нищо не го устройва - дори и това че американците излизат от Афганистан.

Uragan

Мда, проблема в съждението ти е че Москва, Петербург и основната маса от населението на Русия се намира и в Русия и в Европа едновременно.

че проблема е в това, че самата Русия не се е определила къде е. По голяма част от територията е в Азия, манталитета май също не е европейски. Няма лошо - Русия в Азия.

Мечтая си за деня в който завинаги ще се приключи с НАТО ... и най - вече със САЩ!

ден ще дойде през 3999 година според Нострадамус.

Като нямате проблеми,защо коментирате?Да се намирате на работа ли?

Uragan

Интересно! А ти защо коментираш коментарите?

Само един неграмотен селяк,може да използва подобно обръщение,което е характерно за неграмотните селяци от бургаските села!

Има два начина да успокоиш гнева в себе си - пий една водка и помириши опашката на кучето или си пий лекарствата. Ще разбереш, че нито "Абе" нито някой друг ти е виновен. Както и на руснаците никой не им е виновен за трудностите, които сами си създават.

Ще има финансово изпомпване и то без любовна игра!

След толкова години война,САЩ си прибират байраците,вдигат гащите и си тръгват отново победени. Така е навсякъде по света в последните години,добре че имат глупаци като нас да им вдигат стандарта.

ми посочи как са победени ?? Свършват мисията и се прибират. Какво по естествено от това? Дай да видим как руснаците ще се изтеглят от Украйна !! Нямат пари за Крим, нямат и за Източна Украйна. Дрън - дрън на оръжията и после обратно с походка на посрания гълъб.

Я ни припомни-каква беше мисията?

Мисията им да направят всичко на гробище от старо желязо, да ядът бой всеки ден от разни фанатици,които станаха и по силни с тяхното оръжие и обучение. Ако това е мисията им,преизпълнена е.

Дано след Нова година Путин затвори границите за Европа и Афганистан.

без руски емигранти през 2015 година.

Да не би да са им постролили електроцентрали??!!? Няма страшнооо,сега влизат братушките и ша ги извадят още по на светлооо!

Ти сам ли си говориш?

Или на други роднини от женски род!Ако искаш нещо оригинално да напишеш,действай!!Ако искаш да си оригиналенмизползвай интелекта си!Ако се чудиш каква тъпотия да напишеш,да ти кажа не си забавен,нито особено интересен!Пбщо взето тъпак,тъсещ да се заяжда!

Я левоооо беее,хром недоизслушан!

ФАЛИТ!