САЩ удариха ИД с ракети от турска територия

САЩ нанесоха удари срещу "Ислямска държава" в Сирия с ракетни системи от Турция. Същевременно Турция атакува с допълнителни сили в ново направление.

Обратно в новината

Коментари - САЩ удариха ИД с ракети от турска територия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Поне на видео са фиксирани унищожението на един турски тамк М-60 и няколко бронетранспортьора и все от страна на кюрдите въоръжени с оръжие от сащ... Накратко уж срещу идил напредват турците а на пътя им все кюрди... Започва да се надига съмнението, че турските войски са се втурнали да помагат на бизнес-партньорите си от идил, след като кюрдите са ги понасмлели...

"Трениран от САЩ командир стана военен министър на Ислямска държава. Защо ли това не учудва никого? Освен краварските подлоги в България, разбира се.

не "космически" а "космати" войски на путча за безразборно разрушаване на квото дойде!

Явно американците са направили показно как се разузнава,как се набелязват целите и как се поразяват с хрургична точност без да се разрушава половин град и избиват тотици цивилни както правят, ,космическите'' войски на Путин с недобре разработеното си копие на ранните модели ,,Томахавки"!

БРЦК

Да бе. Те често правят 'показното' по болници и сватби.

Я сега, лудите крави да кажат...Колко голи сирийски баира са ударили...И дали наистина ги е заболяло, тия голи чукари:) Че те 5 години, само сирийската пустиня бомбандираха...А ИДИЛ....ИДИЛ бомбандираха с палети с хероин от Афганистан, оръжия, медикаменти, долари и боеприпаси...Или джипове Тойота за Коледа :)МУхахахахахахахахахахахахах

Сериозно ли? Е колко да си ги"ударили"?

Путин и ердоган удрят по кюрдите само САЩ останаха сами да се борят с терористите...

Голяма тъпотия, всеки се бие срещу всеки. Само в тази статия се говори за ИДИЛ, кюрдка армия, сирииска свободна армия, САЩ и Турция. Като прибавин Русия и Сирииската армия, кашата става невъобразима. Ако прибавим и коалционните пртьори започва да прилича на световна война.

Въх ти да видиш, чичо Сам ударил ИД с ракети! Да не се окаже резултата че пак са ударили някой багер или някоя болница, а после ще има ли сори ???!!!

А сега с нетърпение чакам информация за това, колко са убитите цивилни граждани и колко джихадисти. Ще е любопитно. Айде бе,Щерев, бавиш се.

САЩ от територията на Турция атакували САЩ на територията на Сирия.

ДА СТЕ ВИЖДАЛИ КОРНЕЛИЯ НИНОВА ИМА ДА МИ ДАВА ПАРИ

на почивка в Гърция по празниците.

ОПААА ТУКА СЕ ГОВОРЕЛО ЗА ДРУГИ РАБОТИ НО НАИСТИНА ПОДКРЕПЕТЕ ЧЕРВЕНИТЕ ЛАМПАЗИ

ПОДКРЕПЕТЕ ГЕНЕРАЛ РАДЕВ НА ИЗБОРИТЕ ТОВА Е ВАШИЯ ПРЕЗИДЕНТ

А кой е вашият ?

Мани майтапа ама това е единствения кандидат президент. Останалите са кандидатки.

Бах мааму.... Накъдето и да се обърнеш само обратни бе... не останаха мъже в таз държава...Ама явно всички са равнис по президента. Дайте да турим някой мъж за президент бе хора. Дайте варианти щото в момента изборът е като във вица за Адам дето Господ го завел пред Ева и му казал - Избери си жена.

Ами свали си розовите очила бе кур сант-е!Гейовите сте само вие няколко кур сант-а от атака дето сте влюбени в Путин!Червените бабишкери и каскети са влюбени в партията!Тях тя ги оправя,но пък партията я оправя пак Путин!

Не съм от Атака. Воленчо е поредния комунистическо недоносче наред с ББ, СС и компания дето и за чеп за зеле не става. Ако зад гърба ми седеше Путин както на него, щях да бия всеки петък депутатите пред камерите за да видят хората какво е контрол.

достатъчни да превърнат ИД в картофена нива до тази пролет и това ще реши мигантската криза завинаги, защото Сирия, перлата на Изтока, е обичана от сирийците. Има ли мир, всички ще се върнат. А мирът ще настъпи, когато се посадят картофите.

До Гръцкият Вуте ( нерегистриран ) 04.09.2016 01:02 А дали не грешите? "Множеството от 300 хил. откачалки, които играят на ислямисти в Сирия, без да броим онези в Ирак, Либия и Сахел и които изникнаха за кратко време е трябвало да преминат обучение върху Корана, за да бъдат въведени в Исляма. Поради краткото време, с което са разполагали "имамите" преди да ги изпратят на фронта, те са запомнили само няколко думи от тяхното обучение, като "Аллах Акбар" например...,, писа френският Резо ентернасионал на 17 август т.г. под заглавието "Според проучване по-голямата част от наетите в ИДИЛ са със слаби познания върху Исляма" ("Selon une étude, la plupart des recrues de l'EI nauraient que peu de connaissances sur l'islam", 17 août 2016, Reseau International). Освен това, нашите т.нар. български турци са мохамедани, но са разумни и почтени хора, напълно интегрирани в светското общество, така че следва да виждаме разликата между наемниците на фашизирания ислямизъм и нормалните мохамедани!

но докато има говеда ще има и касапи. Проблемът с бандитите е вечен, и ислямисти и всякакви други. Но ИД престане ли да съществува, нещата ще бъдат по лесни.

Верно, навсякъде има говеда, ама отвъд океана са толкова много, че осмърдяха навсякъде!

" Освен това, нашите т.нар. български турци са мохамедани, но са разумни и почтени хора, напълно интегрирани в светското общество, така че следва да виждаме разликата между наемниците на фашизирания ислямизъм и нормалните мохамедани!" Напълно правилно. Едно е Коранът, друго хората. Съдържанието на книгата е непроменяемо. Затова казвам, че няма "умерен" ислям. Хората, обаче, не са. Нередикализираните мюсюлмани биват 2 вида: 1. Тези, които не знаят повелите на Корана срещу "неверниците", и 2. Тези, които ги знаят, но вътре в себе си ги отхвърлят. По-голямата част от българските мюсюлмани са, според мен, от втората група. Човекът най-често има нужда от бог. Хората се раждат в среда, която им налага своя бог, но на разумния и съвестен човек не можеш лесно да му наложиш всички лудости на Корана. Той вътрешно се съпротивлява.

А Русия само пърди и замърсява атмосверата.ха.ха Четири руски крилати ракети изстреляни към Сирия от Каспийско море са паднали в Иран, съобщи снощи BBC като се позова на неназовани американски правителствени източници. Това са малкото от скритите истини:05.2015г -Руска (втора)ракета-носител "Протон-М", пренасяща мексикански комуникационен спътник, се е разбила след старта на излитането си от космодрума в Байконур в 05:47 по Гринуич, съобщи агенция ТАСС...ха..хаРуска експериментална ракета падна точно след изстрелването си в необитаем район в Северна Русия, съобщи за АФП представител на местните власти. Ракетата е паднала в ненаселена зона в района на Архангелск, на около 900 км северно от Москва, където се намира руския космодрум Плесецк, в т.нар. затворено административно-териториално образувание Мирний административния център на космодрума,..-23. април..ха.хаКрилата ракета е паднала в Архангелска област при изпитателно изстрелване в резултат на неизправност, съобщиха от Министерството на отбраната на Русия, предаде във вторник (15 декември) маленький человек-большой резиль

Аа Щерев, тук Вие сте този, който "само пърди и замърсява атмосверата"! Че сте и неграмотен, щом пишете "атмосверата" вместо правилното "атмосферата"!

"сирийските кюрдски милиции /Сили за защита на народа/, които Анкара разглежда като терористична организация. " Кога ли "Анкара" ще започне да "разглежда" и българската полиция като терористична организация.

Турция влиза в Сирия само заради кюрдите, пука им за ИД - те дават фира само ако се окажат на близо. Жал ми е за кюрдите - те изнесохс войната с този тумор ИД и все ги бият я турци я други.

да видя и един прогледнал... точно това се случва в момента в северна сирия - ердогански турци убиват кюрди... и лъжат, че стрелят по ИД.

Абе имаше едни ракети, които бяха изстреляни от някакви малки корабчета от някакви си 1500-2000 километра, те пък какви бяха?

Амиии... те повече от половината паднаха в Иран, а останалите - един Аллах знае. :)))) Ти да видя кадри, направени от тези уникални безаналогови крилати ракети? Нищо друго не успяха да покажат, освен компютърни симулации :)))

Абе бай бабо да не се сговнясат нещата и да ти изсимулират едни такива на главата да видиш ти що е симулация по руски. Като знам с учебни ракети що народ са затрили... та камо ли с бойните

Русия воюва срещу противниците на АСАД, Турция воюва срещу кюрдите, САЩ воюват срещу Асад... Ако случайно изпадне някоя опушена мръвка от ИДИЛ, то е бонус.

И в крайна сметка Сирия е превърната в полигон за стрелби,а хората в живи мишени...демокрация 21 век.

Точно. Ако всички гърмяха срещу ислямистите, жив терорист нямаше да остане.

3евзек

Няма друг сценарий. Ислямистите нарочно търсят слабо място. А местата с конфликти са такива. Сирия, Либия... Слаба държава, съмнителна чуждестранна помощ... В същото време не смеят да припарят до Иран именно поради обратните причини.

Стреляли са със системата HIMARS, произведена през 2003 г.

"Модифицирана",а не "произведена"!! "HIMARS" е модифицирана "M 270 MLRS" и направена по-компактна и по-лека,така,че да може да се превозва със "С -130".Минусът й е,че не може да стреля с "АТАМКС"(160 км.) и "ATACAMS" (185 км.)като "MLRS" и така далекобойността й стига едва до 32 километра..... За сведение,"СМЕРЧ" въоръжен с най редови боеприпаси е с 80 км. далекобойност и с радиус на грешка,само 2 метра..... ВМ - 21 на въоръжение в българската армия ( RM - 70 в Чехия,носен върху бронирана "ТАТРА") е с далекобойност 22 км. и е от 70-те години....Но с ново поколение боеприпаси,стига до 40 км.!!

Вълчанов

Пишеш глупости, явно четени в пропагандни путински сайтове! "Maximum firing range 2300 kilometres (1.2186.4 mi)" Както виждаш, обсега на тази система е от 2 до 300 километра. И да, наистина може да се превозва с с130. Не си прав и за другото, защото "The HIMARS carries six rockets or one MGM-140 ATACMS missile on the U.S. Army's new Family of Medium Tactical Vehicles (FMTV) five-ton truck..." А твоят уникален и безаналогов смерч можеш да го изпратиш в музея

Гражданите на Европа, в това число и аз, дължим едно голямо "благодаря" на ISIS. Накара ни да се опомним и да си зададем въпроса, откъде такава жестокост. Отговорът: От исляма, разбира се. Не от "радикалния", а от реалния ислям, този на Корана. Писание изпълнено със средновековен мрак, кръв, омраза и духовна безизходица. За това, благодарности на войните на ISIS с промитите мозъци и светла памет на хилядите техни жертви. Нека гибелта им да не се забрави и да ни води при начертаването на съдбата на Европа и свободния (неислямски) свят.

ДАЕШ е само инструмен, който се използва, за да се унищожава съществуващата държавност в арабския свят с чужди ръце. Чиста проба операция под чужд флаг. А и зверствата са съзнателно планирани режисирани и медийно тиражирани, целта е да й се създаде образ на абсолютното зло. Някак незабелязано от никой щафетата премина от втръсналото на всички вече доскорошно абсолютно зло Ал Кайда, с което доскоро американците плашеха цял свят и оправдаваха гадостите, които вършеха в новото абсолютно зло - ДАЕШ. Когато и то вече се изтърка, ще сме свидетели на нов ребрандинг... Докато кукловодите на целия този кървав маскарад са едни и същи и се намират във Вашингтон. Борбата трябва да се води с тях, а не с инструмента, който те използват... Лекува се причинителя на болестта, а не проявните й форми и симптоми!

Трудно, твърде друдно е да се докаже, че имамите от Европа, изпращащи младо, ислямско пушечно месо в редиците на ДАЕШ, са агенти на Вашингтон. Естествено е, хитрият да може да манипулира фанатика. И това става. Но, в случая със Сирия, вдъхновител на гражданската война и главен партньор на ДАЕШ е ислямистът Ердоган, а чак на второ място Вашингтон. За мен, първоначалната болест в ислямския свят е ислямът.

Много точно казано. Сигурен съм, че пишещите в този форум в подкрепа на САЩ са напълно наясно чие отроче е ИДИЛ. И не знам защо си затварят очите пред това - вероятно в името на "демокрацията"? Разбирана според интерпретацията на Вашингтон и ЦРУ...

Ти,добре ли си бе клекалоносец? П.С Разбира се,че въпросЪТ е риторичен.....

Ти пък,бъди по - ясен в делириума си,че да не те пратят твоите демократи в некой таен затвор да правиш секс джихад с твоите авери от ИДИЛ,дето са на заплата при ЦРУ.....

Ясно.... Щом те мобилизираха теб,значи пак са го закъсали яко,соросоидите......

Нанесли САЩ удари срещу "Ислямска държава", ама друг път! Напишете в гугл Dont destroy ISIS и четете, за да разберете, че САЩ и НАТО не ще посегнат на отрочето си. Пък и не случайно американският новинарски сайт Салон (а също и други медии) на 23 август т.г. публикува статия озаглавена "Израелски мозъчен тръст: Не разбивайте Даеш; това е полезно нещо срещу Иран, Хизбула, Сирия" ("Israeli think tank: Don't destroy ISIS; its a "useful tool" against Iran, Hezbollah, Syria", TUESDAY, AUG 23, 2016 07:00 PM, Salon).

Специално за 22222, а и всички де. Договорката между САЩ и РФ за Алепо е практически достигната. Турция е информирана за договорката между Москва и Вашингтон и открива дипломат. канали за контакт с Дамаск за полит. урегулиране на положението в САР. Алепо ще бъде под контрола на Дамаск. Който от главорезите се дистанцира от ДАЕШ и Ан Нусра ще го бъде, който не-утилизация. Руснаците вече са прехвърлили спецназ на авиобаза Сфира и ударни хеликоптери на летище Квейрис в провинция Алепо, а американците нанасят удари с HIMARS като част от договорката.

руснаците чак от русия тия мушмуроци от Турция то по убаво с прашка да ги бият по чалмите продадоха им оръжие и сига ги бият:)

РУСНАЦИТЕ ПРАВЯТ ПО ЕДНА АКЦИЯ НА МЕСЕЦ, АМА ПОСЛЕ ПЪЛНЯТ ЦЛИЯ ИНТЕРНЕТ С ПРОПАГАНДЕН СПАМ. оДИ СЕ НАДБЕГВАЙ

САЩ,викаш,удрят по-резултатно,та затова всеки водач на ИДИЛ то убиват 7- 8 пъти в течение на два месеца...:):)))))))))

Ееееехххххх,Щерев,Шерев.... Ако не спреш комбинацията на медицински спирт с ферментирани фъшкии,няма как да напишеш нещо смислено мойто м`че......

Даа, САЩ винаги нанасят удари срещу "Ислямска държава" там, откъдето преди това са я предупредили да се изтегли! А че "Турция атакува с допълнителни сили в ново направление" е неточно, тъй като кордското направление съвсем не е ново.

Ма нали Путин беше сложил в Сирия Искендери Тополи Салкъми.Пиле нямаше да припари в Сирия.Турците и САЩ ги беще страх да летят даже и в Турция Ква я мислехме ква стана. Турция влезе с редовна войска в Сирия Сега Руснаците като изърелят една ц200 ....

Сетила се Мара да се побара, че и ти Шматко!

Ами четете бе, шматко! Що не четете преди да пишете? "Според нейния Премиер, Турция ще нормализира отношенията си със Сирия и Египет" ("La Turquie va normaliser ses relations avec la Syrie et l'Egypte selon son Premier ministre", Fri Sep 2, 2016 2:19PM, PressTV). Пък и к'во да пра'й Ердо, след като и кюрдите не си поплюват, ами бият?! Че и Асад няма интерес да пуска сирийски територии на кюрдите, още повече че става въпрос за насъсканите от САЩ кюрди. А че САЩ били нанесли удари срещу "Ислямска държава" вече пет години си е мижи да те лажем!

Боже, какви идиоти сте. Никой нищо не знае, никой нищо не разбира, обаче такива големи усти сте отворили, като на махленски клюкарки.

Хехе Путин продаде Асад за две рЪждави тръби

Така и не разбрах И-то ли са ударили или Д-то. А може би само са разтурири поредната кюрдска сватба, тъй като ЦРУ-то е установило, че булката не е честна.

дежурен кухту

ми защото не стрелят по ИД а Турците прочистват територии и воюват срещу кюрдите с одобрението на САЩ които кой знае защо са там

а бе кухту,я си помисли по кой стрелят краварите бе,като си дежурен да не би да си умен

целяща да прочисти района на границата от присъствието на бойци от ИД и от сирийските кюрдски милиции /Сили за защита на народа/, които Анкара разглежда като терористична организация. ГЕНОЦИД СРЕЩУ КЮРДИТЕ

това е удар по кухите кратуни на путинските тролове и на др. путин!

И когато твоите отказали да те продадат на зоологическата градина,ако знаеш к`в удар било за директора там......

А колко цивилни загинаха при това? Или това е класифицирана информация? Пък и да са загинали, нали все пак от демократични ракети са били убити?

ФАЩ са си ударили по една злобарка и са отишли на намаз след това.

Поредното доказателство,че при стожерът на световната демокрация няма разминаване между думи и дела. Сега вече с ислямският фундаментализъм е свършено . Тези ракетни удари бяха като удар с нож в сърцето на ислямската държава. От този удар тя никога вече няма да може да се съвземе и можем да смятаме ,че вече с нея е свършено. Пътят към окончателната победа на демокрацията и евроатлантическите ценности е отворен.

Шило

Агонизира...Пулсът почти не се усеща! Поздравления за точтното отразяване на нещата!

"Умниче",знаеш ли тези,от колко години вече се..."борят"срещу ИД:)))??? Да ми кажеш и нЕкакви реални резултати,ако обичаш!!!

Демократе, вярно празници са и то дълги, така,че не пий без мезе, че то виж какво пишеш

Да го разбирама"Поредното доказателство,че при стожерът на световната демокрация няма разминаване между думи и дела. Сега вече с ислямският фундаментализъм е свършено . Тези ракетни удари бяха като удар с нож в сърцето на ислямската държава. От този удар тя никога вече няма да може да се съвземе и можем да смятаме ,че вече с нея е свършено. Пътят към окончателната победа на демокрацията и евроатлантическите ценности е отворен." Не бъдна работа, прав си.

как се чуства РАШАН ФАШАН.?

нияколко пати прочетох новината и неможях да разбера кое е новото дали са улучили несто, там сватба и болници нияма или новото е че могат да стрелят.

Шило

Турция удря кюрдите в Сирия, кюрдите удрят турците в Турция...ИД са на заден план.

Обърна се палачинката и Вовочка се превърна в зрител. Беше предупредил Турция за танковете , но никой не го взема на сериозно. Сега ще ударят рожбата му ИД и съюзник на Ассад и ще освободят път на юг за да губи Ассад. С - 400 спи. Бушмените въобще си спят, защото ще събудят и евреите и всичко ще свърши бързо. Евреите не обичат сегашните им съюзници иранците.Няма да чакаме дълго Вовочка да изостави иранците в Сирия.

айде намали ракийката а,и земи изтрезней

За лечение си. От 50 грама разредена ракия в квартална кръчма и си готов.

са различни неща... Вова много добре се е разбрал с Ердо какво може последният да прави и какво не. Ако не забеляза, изстреляната ракета е американска, а изтребителите на Ердо все още ги няма никакви. Така, че С400 явно все пак не спи.

Вълчанов

Вашето любимо и непобедимо с400 могат да го неутрализират за по-малко от половин час, ако само направи опит да пречи!

излагаме се. В други медии излицат по.зани заглавия "САЩ удариха МОЩНО Ислямска държава с ракети от турска територия".

То не бяха вопли, то не беше плач на соросоидите, че САЩ и Турция са разрушили отношенията си! Видимо не е така и този псевдопревпат е организиран със съдействието на САЩ като целите му са съвсем различни. Турция ще продължава да е главен доставчик на джихадисти за Европа, а терористичната банда на САЩ, НАТО ще гледа безмълвно своено дело. Смешен плач, още геният Ботев го съзираше.

САЩ нанасят удари срещу ИД вече пет години. Успех - никакъв. Само дето в Холивуд направиха няколко филма

При такъв "грандиозен успех" на краварите какви слаби аплодисменти от подлогите им.

ФАЩ удариха своите от ИД ? Не го вярвам ! Проклети манипулатори !