ИД е изтласкана от гр. Манбидж в Северна Сирия

Подкрепяните от САЩ сили напълно контролират северния сирийски град Манбидж близо до турската граница, след като са го напуснали и последните бойци на ИД.

Обратно в новината

Коментари - ИД е изтласкана от гр. Манбидж в Северна Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

АБЕ ТОВА НАЛИ Е СЪЩЯ ГРАД, КЪДЕТО МАЛОУМНИТЕ ЛУДИ КРАВИ ИЗБИХА НАД 200-300 ЦИВИЛНИ....?СЪС СВОЙТЕ ТОТАЛНО НЕКАДЪРНИ БОМБАРДИРОВКИ!!! ДА, КАКТО ИЗГЛЕЖДА КРАВАРСКИТЕ ПИЛОТИ, ДЪРЖАХА РЪЦЕТЕ СИ В ГЪЗА.>ДОКАТО ХВЪРЛЯХА БОМБИ ПО НЕВИННИ МЪЖЕ, ЖЕНИ И ДЕЦА!! ГОВЕДАРИТЕ НЕ СА РУСНАЦИТЕ, ПРИ КОИТО ВСЯКА БОМБА..ПАДА ВЪРХУ ГЛАВАТА НА ИСЛЯМИ ДЖОТАТА, ОТ СЪЗДАДЕНИЯ ОТ КРАВАРНИКА ИДИЛ!!!!!!

Малоумни са заключенията ти и още по малоумния опит да препишеш убийствата на цивилни от путиновите и асадовите бомби които хвърлят безогледно от високо върху цивилното население!

Колко още време идил ще съществуват и ще измъчват и убиват?! Със Сърбия се разправихте за един месец, тук едно десетилетие ли ще Ви трябва?! Вече стават смешни, когато се хвалите, че сте освободили някое село или град, щом не можете да се справите с идил вече няколко години!!! Или май сащ разчитат на идил?! Тези муслимански фанатици подготвят хиляди терористи, а нали приоритет на сащ е именно борбата с тероризма?! Колкото по-дълго време идил съществува, толкова повече време сащ ще имат работа по борбата с тероризма!!!

Америка подкрепя терористите в арабския свят, това и децата вече го знаят и не може да ме убедите в противното, защото не съм луд за връзване!

Никой не смята да убеждава един луд за връзване в каквото и да било. Най-много да ти сложим усмирителна риза.

Коалиционни терористи!

Америка подкрепя ИД, всичко друго е кьорфишек за баламите!

Споразумение с терористи? Е, само САЩ се пазарят с тях...един вид платено партшзьорство

партньорство... без кирилица е така..

Просто ИД са се преоблекли в други дрехи и вече са от подкрепяните от САЩ терористи

Защо ли путлерастията оплюва победата на кюрдите над ислямистите?Сигурно са паднали много чеченци опълченци от ГРУ?

"Победа" ли? Победа може да се постигне в битка. А, това си е цирк за идиоти.

Смешници, та за това вчера чух , че самите американци да казват, че са пресилвали успехите на коалицията и са изпращали своите войници на явна смърт

Помогнаха ми да си дефинирам понятието, "хуманитарна мисия". Сега да организират и евакуацията на главорезите от Ракка.

Идеята на статията е да ни вмени,че Сирия бива освобождавана от САЩ. А това,че Алепо е вече свободен и народа празнува там няма да го прочетете.

Идеята на статията е, да ни напомнят,че джихадистите са живи и здрави след като са се изтеглили безпрепятствено !..

На Американски военен език "изтласкана" означава -пуснахме ги по живо и по здраво!

Ама преди това взехме ранените, а доставихме оръжие и муниции.

А кой ще изтласка тия боклуци от там е въпроса. И нали не забравяме, че тия "умерени" са същите, дето обезглавяват деца...

"Сирия: кой се крие зад бунтовниците?" е заглавието, под което е публикувано интервю на Льо Фигаро ("Syrie : qui se cache derrière les rebelles?", Publié le 13/10/2015 à 19:25) със специалиста по тероризма и организираната престъпност, бившият офицер от френските разузнавателни служби Ален Родие и директор по разследването на Френския изследователски център по (CF2R), който на въпроса на Льо Фигаро "Кои са съставляващите сирийската опозиция" отговаря: "Множество коалиции отговарят на тези условия, но най-мощните са съставени от движения принадлежащи на "историческата мрежа" Ал-Кайда, като Фронт ал-Носра или, които зависят повече или по-малко тайно от групировки като Ахрар ал-Шам...". Ясно е, че подкрепяните от САЩ и НАТО т.нар. сирийски "бунтовници" са всъщност ислямски джихадисти, което може да се види и от изявленията на зам. шефа на френския генщаб, генерал Дидие Кастр по време на аудиенцията му пред Сената на 16 декември 2015г., публикувана на сайта на френския Сенат, когато казва същото и става съвсем ясно кой кой е. А че т.нар. бунтовници се били биели срещу ИДИЛ е поредната западна пропагандна пусканица, предвид изказването на ветерана от американската марина Кенет Николс О'Киф в ютюб, качено на 11 август 2016г.,: "Кен ОКийф: Да се вярва, че Западът е във война срещу Даеш е смешно" ("Ken O'Keefe : "Croire que l'Occident est en guerre contre Daech est ridicule", le 11 août 2016 YouTube), както и публикацията във френския Резо ентернасионал от 8 август 2016г., "Не съществува никаква причина за сирийските "бунтовници", наречени умерени, да се бият срещу Даеш", ("Il ny a aucune raison pour que les "rebelles" syriens dits modérés se battent contre Daesh", 08 août 2016, Réseau International);

Оланд е намерил чудесен начин да намали френската безработица , изпраща ги да се бият в даеш , надявайки се , че като им омръзне ще се върнат в Родината и там ще прегазят няколко безработни ! Официална статистика сочи , че за последните 10 години , генерал дьо Гол се е обърнал в гроба си 999 999 пъти ...

След разбиването на ИД ще се изправят един срещу друг войските на Асад с Русия зад себе си, "умерените" бунтовници със Сащ и коалицията зад себе си и кюрдите с подкрепящите ги. Не е изключено след толкова бомби тази територия да стане негодна за обитаване от хора, но нали са важни подземните богатства... Познайте накъде ще напрат да искат да живеят всички араби като ги подпука Саудитска Арабия?

Поредният закономерен успех на САЩ и кюрдите срещу ИД!Това е лоша новина за Путин и Башар защото на завзетите от кюрдите територии едва ли ще търпят тиранията им!

"Осведомен", на този пореден "закономерен успех на САЩ" се радва целия свят и най-вече Европа вече дълги години. Това е лоша новина не за Путин и Асад най-вече за Турция, а от там и за България.

Подкрепяните от САЩ сили ... КАЖЕТЕ ГО НАПРАВО КЮРДИТЕ :)))

ИД не оказва съпротива на "подкрепяните от САЩ сили", а най-учтиво се изтегля за бой с армията на Асад. Що тъй!?

Световната опора на демокрацията винаги подкрепя доброто, защото доброто винаги побеждава. Виждаме поредната победа на демокрацията и хуманизма над тиранията и мракобесието. Традиционната за района демокрация винаги ще срещне подкрепата на стожерът на световната демокрация.

Е, щом сте "От Карлуково", от мен +!

Американците отново са ударили рамо на бойците си от ИД като са ги предислоцирали и спасили от гибел. Като цяло НАТО загуби битката в Сирия и се опитва да замаже нещата и да топа топката още малко.

браво сащ! айде сега ракка! руснаците от една година бомбят болниците в алепо лекарите там подписаха петиция обама да им помогне! отново съобщения за химическа атака в алепо от хеликоптери!

Това дето се хвалеше че си завършил семестриално икономика дълбоко се съмнявам. Май правилно никой не те ще на работа

Твойта е лесна - създаваш си свят по свой вкус и реалността не те еве.

Браво на САЩ . А руснаците където хвърлят бомби само цивилни жертви.Над 100 мирни жители са загинали и 700 са били ранени в резултат на интензивните военни действия в сирийския град Алепо от началото на август, като повече от половината от загиналите са жени и деца, съобщават местните власти

Нали сутринта минахте границата и сега де си нейде в Анадола ли. Взе ли няколко чифта долни гащи запас

Не бе - Щерев е на украинския фронт.

Като видях заглавието и се зарадвах... като прочетох и разбрах че дирниците пак ни лъжат... Заглавието би трябвало да бъде "Поредния евтин хамерикаски театър се разигра в Манбидж"

Москва в траур

Киев в траур

СЛАВА СЛАВА СЛАВА

СНОЩИ СА ПРЕСЕКЛИ БЪЛГАРО-ТУРСКАТА ГРАНИЦА И СА ОТИШЛИ ДА СЕ СРАЖАВАТ В РЕДОВЕТЕ НА ИДИЛ