Меркел: Свалянето на руския самолет усложни ситуацията

Меркел смята, че свалянето на руския самолет е усложнило намирането на решение за Сирия. Предстоят консултации с Франция за алианс срещу терора.

Обратно в новината

Коментари - Меркел: Свалянето на руския самолет усложни ситуацията | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

НЯМА КАК НАГЛОТО ДЕЙСТВИЕ НА ТУРЦИЯ ДА НЕ ОСТАНЕ НЕ НАКАЗАНО!!!ЩОМ СА ПРИЕЛИ РОЛЯТА НА"МАША",ТО ТОГАВА ЩЕ ПОНЕСАТ НЕГАТИВИТЕ СИ ОТ ПОЛИТИКАТА НА СЛУГИНАЖ!!!

От мене да знаеш - интернет и медиите се контролират от евреи, не от немците. Ко като е немска преса - евреи са й собственици, защо не си провериш фактите. А това да си играеш с рейтинги не е нов номер, и е жалко, че още се връзвате на стари номера, просто на кой свет живеете? Нема ни един нормален европеец а акъла си да не е бесен на бабката..... От УК, хардлайнерите тук са се вдигнали, но го правят тихо и почти невидимо - британците не обичет шумни демонстрации..... Тебе думам дъще..... Ах, какво чека нещасните 'бегалци' - бедна ви е фантазията..... По Коледа мислим да си купим едно пищофче......и малко арсенал.....ас беспомощна нема да седим....... Трепът ми се муслимани.....

Шегата настрана, ама май става страшно! Дано не се отвори война, че нас ще ни бият отвсякъде! А като гледам как се объркаха и страните и конците, не знам!

Бабет не отива н авойна, но оплете конците - квоти, крути икономически мерки срещу Велика Русия, пригласяне в хора на Обама и сие безумци, е няма как да се случи нещо добро, воала резултат, ама мечката като играе у комшиите ще играе и у вас бабет Меркел, време ти е да си ходиш в пенсия, изчерпа се вече и няма как да си смениш чипа - късно е, иди си с мир...

На Саудитска арабия, Кувейт, Оман, Бахрейн, Катар, ОАЕ и т.н. сунитски ислямски държави никой не им пречи да си продават петрола, а на Русия почти всички останали. Това дали е случайно?! Вече си мисля, че радикалния ислям си купува с петролни пари определени политически ръководства на определени държави, а оттам и определя външните им политики. Този конфликт е цивилизационен и е финансиран от петродолари!!! Най-лесно е да купиш една държава, като купиш нейното ръководство, но за да го купиш, то трябва да е демократично избрано.

Ами някои просветени хора твърдят че поне 10 % от американските сенатори и конгресмени са на заплата /хонорар към Саудитска Арабия!А президентите -до един получават допълнителна пенсия от там във вид на хонорар за лекции!

А бе на рязани никакво доверие!!!

Имам...да обявим война на Русия и да отидем да ги премажем хахахахахах. За какво са им на руснаците да владеят земите на Европа, като има кой да им плаща за това, което продават. Нали една държава /говоря за светска, християнска, бяла Русия/ се управлява от малка група от хора и когато те си получават парите и стават лично по-богати, защо им е на баир лозе. Махни САЩ от пъзела и ще видиш, че Русия ще върже кучето, а Европа ще бъде по-спокойна. Но това е за хората, които определени познания и мислят!!!

Може би г-н Ердоган не разчете съвсем точно ситуацията. В момента и френски самолети бомбят ИДИЛ в Сирия, т.е. Русия си има за фактически съюзник страна от ЕС. Това, заедно с наглото изнудване от г-н Ердоган за бежанците може и да попромени отношението на ЕС към "спасителката" Турция. А и САЩ като че ли врътнаха г..за. Така е, животът е колело.

Русия иска да продава нефт и газ, Европа иска да го купува - хем й е удобно, хем повечето западноевропейски държави някак си успяват да се договорят за цените. Къде е обаче проблема? Някой не иска всичко да е толкова хубаво! Някой не иска разпадането на военния съюз НАТО, което е толкова естествено, колкото и това, че сегашното турско ръководство иска да оглави една империя основана на религиозните догми. Кой пречи на съюза Европа-Русия /най-естественото геополитическо формирование/ - същите тези, които помогнаха за рзбиването на шиитските диктаторски /но все пак със явен светски израз/ политически системи. Тероризмът се финансира от нищо друго, освен от продажбата на петрол и газ от ислямските религиозни режими в Саудитска арабия, Катар, Кувейт, Бахрейн, Оман и дори Турция /която пък притежва най-силната измежду тях армии/. Културно-историческото наследство на Русие е съизмеримо с това на останалия западен свят, но не е сравнимо по никакъв начин с това на изброените по-горе държави. Това е сблъсък на различни цивилизации, на различни светове и аз по никакъв начин не мога да оправдая действията на Турция - просто не ми идва отвътре! САЩ вече показаха ангажираността си към бежанците, като отказаха да приемат дори един човек, но пък провеждат политика на продкрепа за Турция под предлог, че са натовски партньори и крайна сдържаност към Руската военна намеса. Време е Европа да избере, на коя страна да застане - на религиозната диващина, морална и технологична деградация, или на хуманноста, премерената толерантност и технологичния прогрес. Това е културна и расова борба, от която някои икономически центрове печелят благосъстояние за сметка на човешкото нещастие. Европа допусна Турция да стане това, което е сега и трябва да започне да поправя грешката си, но трябва да намери силен и верен партньор, а САЩ определено не!

Коментар на прочетенето: Меркел и Оланд - аут. Русия действа и Асад остава. НАТО и Турция нямат вече възможност да нанасят удари не само в Сирия, но и другаде,където няма да ги пуснат. САЩ ще си стои настрана и ще чака часът си. Останалото - празни приказки, за да се пълнят медиите

Страх......страх....страх..... Това е чувството бзело всеки нормален човек след дивотията сътворена от турците. Яе не е било наложително е повече от ясно-дори американците признават , че самолета е свален в Сирия. Изключая получовеците като Щерев, не виждам кой не би се притеснил от реакцията на руснаците. А ако някой мисли , че руснаците са мекушави, да се записва в партията на Щерев.

Не ви трябва се харчите да снимате от вашите самолети. До две седмици, няма да има какво. Турците го знаят, терористите също. Да очакваме нова вълна от добре обръснати младежи в цивилни дрехи и военни колани и обувки да тръгнат към нашата граница.

Съжалявам, че публикувам пак същото, ама отговорът ми към палтения дебил може да му избегне погледа. Един друг австриец, дет ръководеше Германия по едно време, слуша ли слуша за някои си глинени крака, лоша армия на някакъв смешен колос, с лоша база и т.н. После се оказа, колосът с глинени крака, въпреки, че на източния фронт винаги губи повече войници и битки, някак си все съумява да доведе още войници и накрая мустакатият ни приятел се катурна в гроба. Така че по-полека с определенията , пич, че сега дори и глинени крака няма - най-големият адрен арсенал, една от най-големите и модерни армии и т.н. Да не стане пак някой гаф и бум, Европа и сотаналият свят... още пак разделени на две с една желязна завеса :) Освен всичко друго колосът с глинени носи цяла Европа почти сам, а западните хитреци се надяваха двете суперсили през ВСВ да се самоунищожат, ама йок :) Нито съм американофил, нито русофил - просто реално гледам на нещата, а полза от прозападната ни ориентация от 26 години насам няма - икономиката съсипана, земеделието и то и т.н. И нмоля не ми говори, че това са бившите комунисти - управлявали са ни прозападни подлоги с вкус към краденето ;)

вашето управление на Германия е най- големия проблем на Европа в момента. вашите изключително груби грешки на международната сцена унищожават Европа в този си вид . Явно имате някакви комплекси като бивша комсомолка от социалистическа страна. Подайте си оставката за доброто на всички нас.

И понеже знаете че турция извърши военно престъпление за това и обещахте 3 милиарда от нашите пари задето обучава и спонсорира убийците НИ???Махнете се до като не е станало късно защото вашите ла,,а дето ги правите всеки ден ще унищожат Европа,

Немците са ненормални... Последният месец рейтингът на Меркел започва да се покачва. Колкото повече се забатачва с бежанската криза, толкова повече доверие и се гласува. Странни хора... А в немската преса вече почти не пишат за "бежанците", да не са ги върнали вече по родните им места?!

немската преса е в плачевно състояние що се отнася до независимост обслужва наи вече американски интереси толкова за реитинга на меркел

Франция и Германия са абсолютни джуджета срещу ИД.Без Русия те са пълна нула!

Торнадо? Който иска, може да иде и да го пипне - стои в двора на Военноисторическия музей в София, редом до старите МиГ-ове, с каквито е уж-въоръжена българската военна авиация...

Ама кво си мислите че ще накарате сега руснаците да ви подбират умерени ни терористи ли ??????? ЕЙ вече никой не ви вярва всичките са ИД !!!!

уж велика, а пък крачетата й глинени! Сега кани Турция в общата коалиция за борба с ИДИЛ. Как стават тия работи и Жужи се чуди!

Един друг австриец, дет ръководеше Германия по едно време, слуша ли слуша за някои си глинени крака, лоша армия на някакъв смешен колос, с лоша база и т.н. После се оказа, колосът с глинени крака, въпреки, че на източния фронт винаги губи повече войници и битки, някак си все съумява да доведе още войници и накрая мустакатият ни приятел се катурна в гроба. Така че по-полека с определенията , пич, че сега дори и глинени крака няма - най-големият адрен арсенал, една от най-големите и модерни армии и т.н. Да не стане пак някой гаф и бум, Европа и сотаналият свят пак разделени на две с една желязна завеса :) Освен всичко друго колосът с глинени носи цяла Европа почти сам, а западните хитреци се надяваха двете суперсили през ВСВ да се самоунищожат, ама йок :) Нито съм американофил, нито русофил - просто реално гледам на нещата, а полза от прозападната ни ориентация от 26 години насам няма - икономиката съсипана, земеделието и то и т.н. И нмоля не ми говори, че това са бившите комунисти - управлявали са ни прозападни подлоги с вкус към краденето ;)

Pesh0

Франция и Германия , накрая се усетиха , че проблема са САЩ и Турция , а не Русия . Дано намерят сили да застанат , на правилната страна .

"Турски високопоставени служители дадохада се разбере, че в случая е нарушено не само турското въздушно пространство, но и въздушното пространство на НАТО". - _ тъпотии и лъжливи обяснения

А нещо, за Сирийското и Гръцкото казаха ли?

Меркел, трябва ръцете на Путин да целуваш, че единствено той се бори с терористите, а вие с г-н Оланд само си чешете езика на "делови" вечери.

Сега искате , неискате, Путин е хазяин в Сирия и към него трябва да се "коалирате". А искахте втори фронт да му отваряте...

Положението не е усложнено както казва отиващата си в пенсия г-жа Меркел,а НАТОпорчено!Както се казва Турция е дезавуирана,/както и НАТО/ за дълго. Господ /да се свети Името Му/е благоразположен към Българите и с ръцете на Ердоган ни върна отново в играта.Ние бяхме изправени пред опасността да бъдем сметището на Европа,към нас да се отнасят с презрение и досада,но сега отново сме важни,макар и не много.Сега ЕС ще трябва да реши какво ще прави с източната си граница и дали тя трябва на свършва в България или на Босфора!Това не е майтап,заради непредсказуемото поведение на Турция и връзки с ИД сега и Кипър ,и Гърция може да поискат от руснаците помощ във вид на военна база.Тук има много варианти-европейската част на Турция да стане автономна област,руска територия ,протекторат/както Беломорска Тракия напр.след 1918 г/ и т.н. Сега ще видим дали сме умни,предвидливи и дали имаме политици.Сега ни е шанса!

По голяма глупост не бях чел. Европа зависи от Турция и от Русия. Никога няма да има автономна част от турция, още повече в Европейската и част. Ти зи безмозъчен атакист май

Който се смее последен,се смее най-добре!

НАТО ЕООД явно винаги си назначава тъпи "глави" на чело на най-власт имащите държави! Тая може ли да е толкова зле, тя дори не разбира какво се случва и се държи по-неадекватно дори от Сидеров. Според мен яко експерементират с нов вид дрога, но чувството за хумор на Корпорациите взе да ни струва доста скъпо. Турция открито подкрепя Излямска държава, в този смисъл и НАТО прави това, а явно на някого са засегнати икономическите интереси от "аконната" търговия на петрол и оръжие с Ислямска държава. Защо никой не наложи ембарго до сега? (риторичен въпрос)

Кажи го на янките. Ние го знаем.

Ама толкова сте смешни ,че и жалки като прецедента ни, който се опитва да се прави на голям...... Великите сили не искат силна, обединена, стабилна Европа. Особено "най - великата" държава, както те си я титулуват.

Оланд и Меркел са в невидение. Много големи съвпадения на имената от предполагаемия терорист от Париж - Алпаслан Селик и сирийския убиец на руския пилот - Абдеслан Салах. Какво правим сега?Защо всички не застанем зад ПП Атака и да се спасим от тези бесни кучета.Все още не е късно.Може да го покажем утре от 11 часа пред Терското посолство на бул.В.Левски.

EС повярва на сълзите на САЩ ,и се нахендри на безброй бежанци ,които им бяха подготвили САЩ. ДруК път ЕС да мисли с горна ,а не с долната главЪ.

Как да мисли като горна няма!

Турция няма място в НАТО. Управляват ги ислямисти . Османската империя , която искат да възродят чрез "Стратегическа дълбочина" е вид Халифат. Турският му вариант. Затова, лицемерието в ЕС по отношение на Турция трябва да спре. Както казва дядо "Бой , за да те уважават", не надупване. Затова и Путин има рейтинг до небесата.

да не тръгнат пак към Берлин , а може и другаде .

Какво значи"усложни ситуацията в Сирия"? Като се замисли човек,тази фраза нищо не казва.Какво усложни,защо усложни,как усложни?!Тя/фразата/търпи всякакви вариации на последващи изявления. Пустословие на госпожа Меркел.

Добро утро!

Да ,това изчерпва всичко,...БРАВО! ---ДОБРО УТРО!

какво става и как става в Северна Сирия... и натовци и руснаци... Едните си мълчаха,другите се противо поставиха...Ердоган скочи без да му пука... Обаче след 13.11 ..Европа не е същата и гражданите и искат решение... Европейските политици трябва да го дадат.

В момента има 21 американски военни бази в окупираната Германия. Еврейката Ангела Меркел, секретар на комсомола в ГДР, а сега - канцлер на управляваната от евреите Федерална Република Германия, се преструва, че поддържа "Германска независима линия"

Ако искаха да създадат коалиция начело с НАТО ,защо досега не го направиха.Година и половина ,къде бяха ? Кой им пречеше/Още повече,че част от ИД е на територията на Икар.който уж или пък не се контролира все още от САЩ.

как никой не се замисли че навлизането на руски самолет може да бъде провокация с цел да не се сформира натовко нападение срещу сирия , защото тогава асад нямаше да остане на власт а това ни изнася на путин, нормално е да свалиш самолет който се мотае около границата ти и то руски там кадето е населено с турсо малцинство и то при положение че русия е предупредена за това . е видя се че руснаците неса толкова велики

Там има бойци на терористични организации. Има канали за пренасяне на петрол за турция. Има за какво да се бомбандира и в северната част на сирия, но това не се харесва на турция, защото им разваля бизнеса и ще секне финансирането на ислямска държава.

"Варварският КГБ, който за времето на своето същестуване е унищожил 20 милиона души в Русия и още 70 милиона в комунистическия лагер, не само оцеля, но превърна съвременна Русия в първата в световната история диктатура, управлявана от Държавна сигурност."

Какво КГБ пък те гони? Назубкал си една единствена мантра и само нея я повтаряш. Като дойдат пак турците тука, кой ще ти спасява гъза?

Едната му гънка толкова може................

Болшевиките всичките бяха с по две имена едно руско и едно истинско, познай какво?

Руската подлога - наричаща себе си френски президент моли Велика Германия за помощ, защото французкия архаичен платноход и летящите руски консерви не могат да се справят със шепа диваци служещи си с прашки...

Вече две години САЩ и "коалиция", не могат да се справят с тези, с прашките. За къв кур плачеш ми е чудно!

САЩ просто са хитри. искат първо тези с прашките да свалят Асад и тогава да ги смажат. Всички знаем, че САЩ нямат загубена война след Витнам.

От изказването на Вл.Путин снощи, разбрах че руснаците не искат никакви отношения с мръсните турци. Препоръчват на руснаците да не пътуват за турция, сега фесовете ще разберат още много неща...А ние ще върнем руските туристи на нашите курорти и дано и Южното поточе!

ХАхахаха наивник. Нашето т.нар черноморие отдавна е бита карта. Иди в Анталия, Бодрум или Мармарис и ще разбереш защо. А руснаците няма да се откажат да почиват в Турция, бъди сигурен.

Общият щаб срещу ИД, трябва да наложи политическа, дипломатическа, икономическа и пр. изолация на всички държави, фирми, корпорации, банки и пр., които участват във финансирането на терористите! В противен случай, всички правителства са съучастници в тероризма и използват ситуацията, за да разчистват други сметки помежду си. Меркел иска да вкара Турция в ЕС, а Турция има голям принос за образуването на ИД. Абе, спрете им парите, ако искате отпор срещу вероятни терористични заплахи!

Маркова, хапчета са до леглото. За твое съжаление са произведени от несмки фармацевти, а не от руски и не съдържат алкохол, но помагат.

Мдам, глупостта ти никое хапче няма да излекува

за Маркова не се тревожи, ами спри дрогата, че вече ти личи по коментарите...

"Само през 1969 година Организацията за освобождение на Палестина-ООП, получаваща пари от съветските спецслужби, отвлича 82 самолета."

Абсоютни глупости.

Нямат друг шанс европейците. Или са с рашките или бомби и атентати. Колкото до сваления самолет, руснаците се окупираха в близкия изток и вече всички ще трябва да се съобразяват с претенциите им. Ако това не стане, то тогава на турска територия ще изникне държава на кюрдите и тогава с подкрепата на Сирия и Иран ще подпукат Турция. Въобще, за един самолет и един убит руснак, сега ще се удари просперитета на турците и раздирани от конфликти, били те вътрешни и по границите им, ще ги върнат във времето от преди четиридесет години. Военна хунта и затъване. Мои роднини имат снимки от Истанбул от преди 1984 г., Капълъто на тях е потънало в прах и мърсотия, все едно си в средата на Анадола и Диарбекир, а не в този град.

Ако Светът не застане зад Путин и не му гласува доверие ни чака ТСВ..това е !От хората зависи!!

Свалянето на руския самолет усложни изселването на германци от домовете им ,за да се настанят бежанци в тях!

Това е истината: "Ген. Пачепа: Сегашният тероризъм е заченат от КГБ, той е оръжие и на Путин" затова е потенето на рашистите. Как да скрият истината.

Като гледам отстрани, ми се струва, че големите каши забърквате вие турците! Ама, rusnacite, ще изравнят Турция със земята, ако ги ядосате още малко!

И са какво ще я изравнят... с трупове на пияни мужици. Един овехтял Ф16 свали без проблем за секунди руски щурмовак... Т34 е бил актуален през ВСВ, вече го има само в руската армия и в музеите. А доколкото знам последния танк на ушанките, нещо закуса по време на парад ????

Абе ние българи ли сме или не - долу Путин, да живеят нашите приятели фесовете.

Днеска Лавров собщи за загрижеността на 28 -те членки и за лицемерието които дори и съболезнования не изказаха.