Гърция поиска от Германия репарации за €279 млрд.

Гърция настоява Германия да й изплати репарации за 279 милиарда евро заради нацистката окупация през Втората световна война, каза гръцки представител.

Обратно в новината

Коментари - Гърция поиска от Германия репарации за €279 млрд. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бях баниран на 21 април до сега от дежурния администратор, който запушва само вечерни смени и уикенда. Поздрави на Стария за коментарите му!

Грешка 21 март

Отново тъпи шеги да не говорим че тая я четохме вече 3-4 пъти в други теми. България агонизира 26г под същия ботуш под който сега са и гърците. Как може да не си забелязал че ни смазаха. До кога ще гледам българи да се мазнят на този който ги мачка. Само и само да видим и съседите унижени. Не е истина просто.

Изплатени са само 115милиона марки.Какъвто и да е курса на марката по това време,излиза че е изплатена смешна сума на фона на това,което е заграбено под формата на заем и ограбени ценности.Гърците искат само това,което им принадлежи.Голям зор да ги оплюем!Сакън,някой да не се сети,че нашите управляващи мушмороци не търсят такива суми.А ние имаме какво наше да си искаме.Само че,с навеждане няма да стане! И последно.В продължение на много години Запада наливаше пари в Гърция,защото това беше рекламната му витрина в борбата срещу комунизма./Страната нямаше развита индустрия,а селското стопанство беше силно субсидирано/.Не е вярна тезата,че гърците са получавали пари чрез измама.Хайде де;да измамиш германец или евреин!Това кога ще стане?!Правилно правят хората като си търсят своето.

Явно голямата част от вземащите отношение постващи НЕ са наясно с фактологията относно задълженията на Германия към Гърция и отпуснатите на Гърция стотици милиарди евро!! Там и лекарства и пенсии и заплати и социални помощи и пр. харчове не бяха обосновани и НЕ само, че не кореспондираха на тези в развитите европейски икономики, НО приличаха повече на получени с измама средства и дай сега да ги изхарчим, пък после ще видим какво ще стане (на босия цървулите не можеш да вземеш)!! Жалките иначе византийци ОБАЧЕ са големи въжеиграчи и нищо чудно и сега да успеят да извлекат максимални привилегии и облаги от ситуацията!!

Фактологията на неолибералните атаки е винаги една и съща:1.Финансират се политически кампании на политици склонни да продадат националните интереси. Идеалните кандидати са хора с тъмно минало които могат да бъдат държани изкъсо и унищожени с компромати ако спрат да съдействат. Не случайно Борисов и бивши ДС агенти са най-удобните за тях политици в България. 2.Дава се заем който в голям процент се връща моментално във вид на задкулисни икономически (често оръжие) и политически сделки плюс комисионните които се дават на политиците които изпълняват нарежданията без да се допитват до гражданите. Разбира се нищо от това не се отразява на размера на дължимото. 3. Тъй като размера на заема е изчислени така че да не може да бъде изплатен без това да удари икономиката се взимат нови заеми но само за да се покрият лихвите и задлъжнялостта да расте лавинообразно. 4.Малък процент се хвърля за социални проекти като по този начин на обикновените хора се насажда чувството за съпричастност, вина и покорство. 5. Държавата губи независимостта си, принудена е да приватизира и разпродава богатствата си на кредиторите. Намалява се жизнения стандарт, покупателна способност, заплати и пенсии. 6.Всички нови поколения ще се ражда с фактически робски статут. Трябва да работят цял живот за неолибералните си господари и колкото и да работят ще продължават да им дължат повече и повече. Резултатите са съизмерими с тези от пълномащабна война. Гърция не е първата страна ударена по този начин. България върви по същия път.

Явно Германия дължи тези пари и трябва да започне да ги изплаща точно както Гърция плаща на кредиторите си. Меркел няма какво да се прави на ударена, действията и бяха открито враждебни към Гърция да не говорим за абсурдните лихви които Германия смуче като посредник на кредиторите. Защо Гърция да опрощава репарациите?

стар си , легни си почини !

да внимава да не почине нацяло .

Това ми напомня, навремето бях чел някъде новина от рода "Арабския свят иска репарации от Евросъюза за Кръстоносните походи" Да трябва ми една такава новина да ми е весело цял ден! Благодаря dir.bg

Само така с тези фашисти!Унищожиха и окрадоха цяла Европа, а сега ни поробиха и ограбват с еврото, което немците печатат както американците долара!!!

Предаване по италианският ТВ канал Ла 7.Репортаж от предизборната нощ в Гърция.-Ти за кого гласува?-пита кореспондента,една гъркиня.-За ултра левите.-Защо?-Ами,защото той обеща,че ще си взимам цялата пенсия.-Ти на колко години си?-тя се смее, отговаряики- О,аз работех 25 години в една военна болница.-И колко ти е пенсията?-900 евро. В студиото в Италия всички започнаха да се смеят на гърците, как с 25-годишен стаж взимаш пенсия от 900 евро.........................????????????....................

Еми така, както в Холандия без нито един работен ден, вземаш 750 евро пенсия. Това че нас ни лъжат заблуждават и ни крадат, не значи че и в останалите държави е така.

се справя с финансите си (там се работи много, производителността е висока, а и нищо не се пилее), докато Гърция фалира! И не си правете илюзиите, че е виновна частната собственост докато държавата щи ви осигури заплати и пенсии. Именно Холандия (и историята на соц-а) доказват обратното!

Нека не се заблуждаваме-на гърците и 900млрд да им дадат-пак няма да им стигнат. То това тяхното наистина мяза на циганска работа...

са говорели отначало на гръцки ,да не е да си търсят потомците там сега и земите от времето на меровингите, що пък не?

Всички, коментираме за поисканите рапарации за времето от преди 70 години. Нека уважаемите хитреци да бъдат така добри да ни кажат... какво направихте с помоща от 240 милиарда евра, дадени им последните 4 години (абе по 60 млрд. на година)? Или се опитват да докажат пред света, че Германия респ. ЕС им дължат още 39 млрд.!?! Лек ден.

Със заемите, които им даваха тези години плащаха лихви и плащаха главници. Една много малка част са отишли за други цели. Спасиха чужди банки и чужди инвестиции

Когато става дума за честването на Рождество Христово или Възкресение Христово, изминалите почти 2000 не личи да са много..., а гърците искат репарации за неща случили се преди по-малко от 75 години...

Относно гръцките студенти - не е луд този, който яде баницата, а този , който му я дава, казват старите хора. Идват студентите , записват се - ами като не става - изключете го, а не да го държите за бройка , за да има работни места за преподаватели и стотици университети в малка България. Плащат си студентите и на ръка, не само гръцките, разбира се, за да си вземат изпитите. Системата ни е виновна. Ако има добро образование с високи изисквания, не само за гръцките студенти, отнася се и за нашите, защото имаме хора с висше образование, не знаят да пишат правилно на български език - СРАМОТА, ако си работи системата - не ставаш, изключване от университета, да видим колко студенти ще завършат, но и колко университета и преподаватели ще останат.

в Германия -Бавария ,Баден-Вюртемберг ,Берлин ,Бранденбург ,Бремен ,Долна Саксония ,Мекленбург-Предна Померания ,Рейнланд-Пфалц ,Саарланд ,Саксония ,Саксония-Анхалт ,Северен Рейн-Вестфалия ,Тюрингия ,Хамбург ,Хесен ,Шлезвиг-Холщайн И Гърция от 2016

нагъл, по-нагъл, най-нагъл, грък! Бах ти малоумниците!

И къде видя да се приказва така от Гърция бе вечен глупак?? Да си видял някъде Гърция да повдига въпроса??

На тези, които в този форум обсъждат размера на репарациите нека напомня, че така наречената българска "окупационна" армия е била разположена само в Северна Гърция, изконно български територии. И не са бутнали един камък, напротив, пазили са ги от мародери. И през 80-те години в Пампорово през зимата идваха "гърци" от Северна Тракия, които говореха много добър български език. и много добре си знаеха корените.

Да се чуди човек защо и драмско въстание дигнали мама им неблагодарна,вмето да благодарят на немци и българи ,тогава въстание дигнали , сега и компенсация искат.

Оти е дигнато от комунистическата съпротива, а както е известно комунист род и родина няма !

лук !

що ми било Беломорието? ами дядо ми е имал земи там! Искам да си ги взема обратно, и да ги обработвам или продам!

вземи си ги

Знаете ли какво се случи в бг? Човек с добър бизнес, иска да вземе пари по еврофондове! От еврофондовете му казват да отиде в тази банка , иначе няма пари. От банката му казва, че трябва да смени изпълнителя, той отказва и няма пари! Сега бизнесмена е в затвора с 20 годишна присъда за убийстви на банкер!

човек с добър бизнес , иска да вземе пари от еврофондове ?! че що ще взима ?! и като ще взима , разбира се че те ще му казват ! билкосъбирач ? див лук ? бизнесмени скапаняци !

Въпросът за нацисткия заем и репарациите е отдавна поставен, а не сега. Истината за шикалкаването на Германия по въпроса на репарациите през последните 60 години, се дава по изключително оригинален и изчерпателен начин от хумористично предаване на немския канал ZDF (уви, само за знаещите немски и гръцки) търсете в ютуб: Die Anstalt - Griechenland (31.03.2015)

Няма такива неща като отдавна платен, вечен и необратим, както и вечни приятели и съюзници. Всичко тече, всичко се променя.

Ало, политиците, крайно време е и вие официално да се намесите с наши претенции Гърция да ни върне Беломорието или да ни плати компенсации в размер на поне 300 милиарда евро. Тази част на Балканите никога не е била гръцка, никога, от древната история до Втората световна война. Преди да се основе Първата Българска Държава в 681 г., там са живеели траки и славяни, а след това и до наши дни там е смесено население на същите траки и славяни, премесени вече с българи. Всички те насилствено се погърчват от 1943 г. насам, но въпреки това и днес там ще намерите хиляди нови "гърци" с българско самосъзнание и български език. Така че, България има законното право да си иска от Гърция обратно заграбените (по-точно подарени от Великите сили) територии от Александрополис (Дедеагач) през Комотини (Гюмюрджина), Ксанти и Кавала до Солун, заедно с островите Самотраки и Тасос, където гръцки крак не е стъпвал никога до 1943 г.

В 21ви век понятието държавни граници е политически архаизъм.

И за какво ни е Беломорието - да го засереме като Черноморието ли? Аман от подобни призиви - върнете ни Тракия, върнете ни Западните покрайнини и прочее. Не казвам, че няма исторически основания да са български ама едно че отдавна не са български територии и едва ли ще има 2-3 % от населението дето да каже че са българи и второ - ние това което имаме сега сме го запуснали, та дай и още да опоскаме

Причината описвам , защо на Ганя дават по-малко аванта. Да не вземе от завист отчаяние да се изврати да прочете Сократ нахалост , щото авантата ще е все тая. Да не се коси що кражбата му върви по-малко от гърците, не е до спосбности, виж как Караибрахим прибра 4 милиарда от ктб и ще ни съди даже. Лош ли е , неуважаван ли е, не владее ли занаята? Просто грабежа трябва да е вътре , не сме толкова стратегически , колкото и да е горда Стара планина и не ни пускат толкова аванта отвън.

Срещу Черноморието,Ямбол,Пловдив и Айтос???:):):))))) На кой Век живееш ти бе?? Кола имаш ли,или се возиш на кобила???

Оти па Пловдив и Черноморието ?

Въобще не си напъвайте главите с традиционните балкански размисли как и вие да крадете , изнудвате и лъжете запада повече , както го правят гърците. Не се косете с тази несправедливост на битието и не се самоунижавайте, че гърците са по-добри в занаята , щото имали имали Омира и Аристотеля, който и те не са чели. Ората от запад ви знаят общият занаят и мъките по практикуването му. Причината , че им дават повече да грабят е стратегическа и ивън уменията ви: западът никога няма да допусне мужиците на средиземномрието и затова дава повече аванта на гърчулята. Ако дядовците на Ганя не се бяха лакомими да ограбят и завладеят Солун, а бяха се задодолили с беломорска Тракия,сега и вам щеше да има повече плячка и нямаше да се допусне руския ботуш да ви направи от равни с гърците в 5 пъти по-бедни.

Швабите почнали да плащат на същите тролове, на които плащаха краварите. Да знаете, че тези соросоидни тролове са много тъпи копелета и селяндури и вместо да ви изпишат вежди ще ви извадят очичиките, другари зиг партайгеносета от Швабско. :))

Русофилчета, некой като ви каже истините в очите, на които вие смислен отговер немате - веднага почвате соросоиди, кравари, шваби и тн.т. Айде за ваше улеснение аз съм жидобандеровец и укрофашист.

забравих - още съм еврогеец, американска подлога, мием кенефи и чинии на Запад, соросоид, не помним друго какво бех, ама като се сетим ще ви кажем

А от Италия и България колко искат? Сигур 500 миларда! Да им ги дават Вазелин Енчев,Мая Сърбежната , Перхидроления шебек ,Че гевара и малоумния им иликторат!Да си обръщат тюфлеците и направо да носят пачките в гръцкото посолство,а не само да ми се чекнат като шафрантии пред ларгото,колко много ги либят.Атина не вярва на сълзи, а на евракис! Нали са дупе и гащи по партийна линия с дрогарите Янис Муфтакис и Ципраз Авантакис!

Лошото е, че ние сме тръгнали по техния път, пътя на дълговете, но няма от кого да искаме репарации и никой няма да търпи подобно поведение от нас, защото сме съюзници на Хитлеристка Германия по време на ВСВ. Обезпокояващо е, че проблемите от войната отново се припомнят, а ние сме само губещи от това.

В Гърция образованието е 6-годишно: три години се учат да пишат и три да четат. Какво по-умно да измислят...

защо не поискат репарации и от Турция за 500 годишната окупация?

Попитай адвокат... Ще ти обясни,какво значи юридическо наследство!!

"Юридическо наследство" - що за глупост!

Общо взето и у сегашните поколения надделява неприязненото отношение към гръцкия манталитет. Нещо забелязано и от поколенията на Кан Аспарух. Не случайно първият сериозен сблъсък от сравнително новата ни история е за църковна независимост. А сега с тях сме съюзници и трябва да се броим приятели. Чуден свят.

Либсва ми снимката на намръщения Варуфакис, който гледа лошо на фона на гръцкото знаме. Какво стана с тая снимка незнам.

Тези, докато не си върнат драхмата и не го изхвърлят като мокро коте от Евросъюза, няма да мирясат. Лек ден.

Гърция усилено се подготвя да въведе драхмата като "паралелна валута". Нямат друг избор.

каква ти е фаидата на тебе от "евросаюза" галфон?

А а теб пък каква ти е файдата от Авразийският сАюз. Аба много плювате, а като донечани и луганчани ще скимтите излезели България от ЕС да ви се изплащат пенсиите и заплатите, а няма да искате да сте в ЕС.

Неуважаеми Hilka, никога и никого не съм засегнал от колегите във форума... абе въпрос на възпитаное и не само, както обичам да казвам аз. Да отговоря на любопитството ти (доста пъти съм споделял). От 26 години живея в Германия. 22 години работих в строителния бранш като началник обект/обекти, проектант и ценовик, сега от тази година съм пенсионер. Има файда, неуважаеми бъди убеден. Лек ден.

"Проба, проба, проба 3.2.1! Чува ли се?Микрофонът в ред ли е?" Византийски номера, стари като света! Пробва дали ще мине номера. Пък и да надуе мускули пред Путин - виж ни кои сме, как се зъбим на ЕС. А пък аз подарявам на форума един виц - Ципрас е единственият икономист в света, успял да обмени райхсмарки в евро.

Писах за ослепените войници на Самуил.Ромеи,продължавам-Северна Гърция е БЪЛГАРСКА. Кога ще платите аренда за СОЛУН,КАВАЛА и нечовешкото отношение към българските помаци живеещи в Родопската част намираща се в Гърция.За братя Миладинови отровени от вас,кой ще плаща. Кой ще плаща за нарушеният договор предизвикал Балканската война.Ромеи,кога ще платите на БЪРГАРИЯ

За излизането на БГ войската от Беломорието, основна вина имат Англия, Франция и САЩ, които принуждават Сталин да се съгласи. Защото военноморска база в тила на капиталистически Турция и Гърция е недопустима за Запада. По случая на цялото българско население му разказват играта в последствие гърците.

След Великден, изборите в Гърция ще ги спечели новата политическа формация ОЛЕЛЕ.

Гърците са били помолени, от своите братя, да опростят дълга на Германия, най-учтиво! Така и нас ни помолиха, да опростим дълга на Ирак 2 милиарда, както и иван костов да заебе нефтените ни концесии, придобити при Тодор Живков! Обаче ни дадоха право да теглим заеми, с голяма лихва!

лъжеш?

Нагли гръцки паразити и бацили. Докога Европа ще ги търпи. Докато живееха на гърба на германския данъкоплатец и се молеха преди месец за пари за ядене не се сетиха за репарации. Когато трябва да си връщат заемите, изведнъж се сетиха за репарации. А и заплашват да конфискуват частна собственост в Европейския съюз. Вън от Европа. Европа ще е по добре без Гърция.

Много приличаш на англичанин говорещ за българите:):):))))) Помисли по въпроса,защото властта на еврокрадците от Брюксел,се крепи на идиоти от твоя вид:):):))))))))

Хич не завиждам на Гърците и не ми пука за гърчолята...., да плачат, да измрът. Лошото е , че съседите поквариха едно цяло поколение млади българчета с балонските заплати които даваха при тях. Сега младите се обиждат, ако у нас им предложиш заплата под 1000 евро и напускат България, а навън сега нищо добро не ги чака. Мнението ми е не за "черноработниците", а за новия елит на България, една прослойка от младежта, призвана да създаде просперитета на Родината. Те именно се мръщят на заплата по-малко от 1000 евро, сравнявайки се с гръцките си връстници. В чужбина българчетата са използвани най-безогледно, като не им позволяват растеж до отговорни ръководни позиции. Същата политика прилагат евреите, спрямо палестинците от заграбените земи.

Бате, явно никога не си работил в сериозна западна компания и общо взето представите ти за света са от телевизия Алфа. Но на практика нещата са съвсем съвсем други. Има всякакви българи по чужбина и успели и неуспели. но това че не ни се дава възможност за растеж - пълни глупости

Явно си много прозд, като оня милиционер от вица. Става въпрос за "...растеж до отговорни ръководни позиции..."

-ОПА! Това беше и си остава Европа за левите гърци.

Истината е очевидна,но не и за идиоти фенове на Сидеров,Доносника и подобни психопати.И я дават често по Нат Гео..Има една поредица,викат и ''Мегазаводи''....Ама дори и да гледат идиотите,пак не разбират.Истината е,че едните бачкат по направо фантастичен за нашенските (и гръцките) разбирания начин,а другите си подремват следобед.Всякакви приказки за лихви,колонизатори,грабители са приказки на малоумни некадърници,които си търсят оправдания..Както викаше Ст.Данаилов в един филм ''ми пречат ми бе,тате''

Първо не виждам как ще осъдят Германия, но нека се пробват. Щом имат пари за адвокати. Второ, дори и да ги получат тия пари от някъде, някой представя ли си ги като икономически тигър гърците?? ;) Пак ще ги изядат и ще ги изпият. Като ги свършат, кой друг ще им държи?

Интересно защо не искат репарация от Б-я. Сигурно знаят че от тази трънка няма да изкочи заек.

Не България и българското правителство са оглозгали Гърция и се правят на спасители.........

Защото още 60-те години сме подписали документи, че България окончателно е изплатила репарациите към Гърция, с последна вноска няколко хиляди глави добитък и гърците повече нямат никакви претенции към България.

след като потъне голямата империя на злото - россия, щепотънат и малките империики - гърция, идил, сирия, иран, кимландия и разни други сателитни разбойнически режимчета подкрепяни и поддържани от российския имперски сатрап.

Само бой по немските канчета!!!!!!!!!!!!!

Bloss nicht versuchen!

И 10000 МИНУСИ ДА СЛОЖИТЕ ШВАБИТЕ ЩЕ СИ ПЛАТЯТ!!!!!!!!!!!!

духайте супата и изкарвайте острови, и пристанища на тезгяха! Вече не сте витрина на капитализма! Новат витрина се казва Украйна, и всички , ще работим за благото на Украйна! Да живее Яйценюк(българския иван костов)!

Ципрас, изпращам Вермахт-а да ви донесе репарациите ;-)

Е с`я,само да намерим вериги за танковете и части за самолетите и ще им покажем ние како!!

Само така мойто момче, не стига дето яко сте се осрали, ами сега се опитвате направо да се потопите в лайна..... нагли, крадливи, лъжливи ..... гръцки политици! те и нашите не са стока, ама това е направо върхът!!! ей така първо се краде като за Олимпиада, а после се лъже народът на Гърция, че германците им били виновни .... долно и мръсно политическо семе !!!

Боби

Ето това вече е абсолютна измекярщина. Всички се надпреварвате да хулите Гърците, не че аз ги подкрепям, но ако ви попитат къде ще предпочетете да почивате всички ще се втурнете на там.

това говори зле за нашата страна, а не добре за гърция...

Хранилката на троловете от отдел "форуми" на немското посолство,свършва.... Голяма паника,но стотинкаджиите ще останат без доходи!! Все повече и повече граждани в европейските държави(в България са вече около 35%),искат политика като гръцката!! Как така,държави с по-голям дефицит от Гърция на глава от населението,ще диктуват и ще оглозгват?? Как така,ще фалират тези които дължат по-малко и ще просперират тези които са до гуша в дълговете?? Знаете ли колко трилиона е немският дълг,според самите немски икономисти??

Хубаво е да не се изказваш по въпроси, от които нищо не разбираш.

Ще те послушам,`щото изглежда,си разбирач..... Само,не ме издавай на двете партии `дето им водя лекции за геополитика при високопоставените им кадри..... Ще ти бъда задължен:):):)))))))) П.П. И за да не кажеш някоя глупост,не са на едно политическо поле...:):):))))))

Слънце, ти си по грък от гърците... ;)

:):):):)))))))))) Я пА ти!! Сериозно ли?? Може би,защото съм направо грък и знам по-добре за какво става дума??????:):):))))))

Първо Гърция да върне парите които безвъздмезно получи през последните 20 годинки. Около 400 милиарда

кръв повръщаме , пари не връщаме !

малка корекция, Гърция дължи над 600 млрд от които 150 им са опростени от Германия.