Германският парламент одобри спасителната програма за Гърция

Германският Бундестаг (долната камара на парламента) одобри днес с голямо мнозинство третата спасителна програма за Гърция.

Обратно в новината

Коментари - Германският парламент одобри спасителната програма за Гърция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ето защо гърците са нагли в исканията си: Още навремето, френският президент Валери Жискар деСтен е казал, че Европа без Гърция е като дете без акт за раждане. Съвременната ренесансова Европа е плод на идеалисти утописти, които почти 20 века след залеза на елинизма се заемат да го възраждат и на тази база да изградят една нова епоха, епохата на Ренесанса. Европа до последно ще подкрепя своята илюзия Гърция, защото на тази илюзия се гради европейската идентичност. Ако Гърция рухне, Европата ще се самообеси и по тази причина ще храни ВЕЧНО ГЪРЧУЛЯТА.

е, защо триеш бе разказвачката на дебилни вицове? защо спазваш правата на чифута, а на човека -не? тоя не е ли евреин? не взима ли безмерна заплата от нашите данъци? и какво свърши за наша сметка?

на всеки нормален човек му е ясно, че гърците няма да могат да изплатят задълженията си - посмъртно. на всеки нормален човек му е ясно, че системата е по-грешна и трябва да бъде не рестартирана, а заменена. на всеки нормален му е ясно, че гърция трябва да бъде спасена, но не на всяка цена. гърция е нарицателен/показателен пример какво ще стане със света, ако продължава да слугува на тази извратена система. това е. кой разбрал - разбрал. кой не - да трие за спам.

"Чавка им е изпила мозъка". Едно куче научили се да яде "лайна", няма друг лек освен да го убиеш!

Това доказва, че съседите ни са достойни държави, а Бг е една жалка YES-отрепка...

Циганската просия наричаш нещо достойно? Хм, явно си половин мангал.

не е ли подплатена с пари,пет пари не струва,само фалшименто! Германия има пари!

"спасителна програма " - пенсиите в гърция по 500 евро а баба ми у бг с 75 да се чуди човек кои е за спасяване

са германците,обожавам ги!

Така и не разбрах, Меркел изпрати ли специалиста, с който обеща да помага на неотразимия Мутрю или още го чакаме?

БРЦК

Има си хас да не го приемат. Не стига ,че им набутаха заеми с огромни лихви , ми и сега заради тези заеми немски фирми ще им вземат пристанищата , летищата и островите. Ципрас се предаде и загуби. По-добре да беше подал оставка като Варуфакис!

от къде видя че са проадени.като гърците сега ще имат избори и ципрас си отива.идва ерата на фаруфакис която ще срине еврото и германия.

БРЦК

Еми прочети новините. Е , не са продадени , а са "дадени на концесия". Не по врат ,а по шия!

Големиреформи направиха гърците-минималната пенсия от 480евро,ще стане в бъдеще 393.Кога точно никой не знае.Българите могат само да им завиждат,но така е като си кютате.

Браво! Довечера в Атина празненство хепънинг с много сиртаки, счупени чинии и кебапчета. Градския транспорт минимум 1 месец безплатен! А на всички гърчуля по 16 и 17 заплата респективно пенсия. Заповядайте на празненството и си носете плакати против Германия, Меркел и фашиста Шойбле. Ясу паликари

пак ще има узо а ние с свирка в уста.

Глупаци! И тия пари няма да ги видят повече немските данъкоплатци... Узакис и сиртакис ще продължават да се леят у южната ни съседка! :-)

а къде ще ходят ??? Само,че са много туткави за уж дисциплинирани и точни немци.

решението е преди всичко гео-политическо. гърците внесоха "севера" в играта, а тои в момента няма пари.

Отново всичко е за сметка на България. Съгласихме се да дадат и наши пари на Гърция. И тя вчера обяви че на всеки Грък ще бъдат опростени по 40 000 лв (20 000 евро)дългове за чужда сметка.

да, защото наесен и Испания ще приложи подобна хватка. Подготвят си почвата. Да ги питам немците-какво ще правят тогава?

Фалиралата Гърция взема нови пари ,а задълженията й падат. И по кредитен рейтинг ще ни мине един ден. Така де, иначе е смешно с рейтинг "джънк" да им дават кредит за 32 госдини при 1 %, а на нас да ни бутат 4 пъти по-висока лихва за 2 пъти по-кратък срок. Дано очите ви са били широко отворени по време на този цирк. Щото скоро нещата ще се "нормализират" поне в пропагандната им част, а който не е разбрал нищо, или пък бързо забравя няма да знае как да защити собствения си интерес.

Видяхте ли сега как се повишава кредитния рейтинг - кредиторите си плащат сами на себе си, орязват задълженията на длъжника, разсрочват, намаляват лихви. Друг държави (и хора и фирми) плащат повече, а рейтинга им върви на долу. Е. нали някой трябва да е прецакан, че да пълни кацата с мед?

кредиторите си плащат сами на себе си, ама с пари на данъкоплатците от ЕС. Демек ни крадат! Ние (България) ще дадем 30 млн. евро. Да не мислиш че това не са пари от нашите данъци? Вместо да и дадем за лекарства или училища - ще ги дадем на някоя западна банка, дето е дала кредит на Гърция.

Прочети последното изречение.

Добре позната схема за загробване, ограбване, поробване и каквото се сетиш друго, на цели държави и нации.. икономически и не само ГЕНОЦИД!! на едро! Щели да "СПАСЯВАТ" Една шепа долни психясали паразити клатят цялата планета, това е жалката истина! Няма да продължавам да пиша, че ако се до-изкажа ще ме цензурират..

очичките на византийците: може би кьоравата лапачка пак се въща...

Опит за натиск върху немските депутати?? За колко дълго???

В Гърция се провали социалистическият капитализъм, но явно всички искат да си затворят очите. Ако немците откажат да одобрят плана, което засега не е много ясно, еврото може да падне с малко, но пък ще бъде ясен знак към останалите, че не може да се живее без да се връщат кредитите и в дългосрочен план ще заздрави съюзните намерения за прекомерно харчене. така или иначе Гърция губи всичко освен териториалната си цялост, а управляващата класа излезе суха от тресавището, като гръцкият народ запазва влоговете си. Като цяло това е лош пример в кредитирането, но изглежда европейските политици постъпиха умерено и запазиха личното богатство на гръцкия гражданин и стабилността в държавата му. Ние не успяхме, защото бяхме прекалено много сами.

Социалистическият капитализъм ми звучи, като комунистическия демократизъм.....!Поспри се малко, опустя откъм идеи!

се пишеш, ама всъщност си гьон.

Хайде,бабо Меркел-узото се стопли,пак ще щракаме с пръсти ,сиртакито ни чака-а вие работете...

Депутатите в Испания и Германия работят, а нашите дебелеят и почиват като ученици. За наша сметка естествено.

Шойбле не се помотвай , писна ми , много си бавен!!!