Национализация и разследване на фирми избегнати в Гърция

Гръцкият извънреден план в случай на разрив с международните кредитори е включвал национализация, както и антикорупционно разследване срещу германски компании.

Обратно в новината

Коментари - Национализация и разследване на фирми избегнати в Гърция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Следващите, които дойдат на власт у нас трябва също да са готови с план Б. Май ви е смешно а? Не е смешно, а тъжно, защото ако не дойдат достойни люде, България няма да я има.

Абе, тия в Гърция ги оставете, по-важно е, че божеството от Банкя, следвайки съветите на своите господари за месец, месец и половина натовари българския народ с такива кредити и разкри такива светли хоризонти и светли бъднени, че не ми остава нищо друго "освен да викна и запея", както беше казал поетът!

ИНТЕРЕСНО Е ЧЕ НА БАЛКАНИТЕ СЕ КРАДЕ ПО ЕДИН И СЪЩИ НАЧИН И ВСЕ ИМА КАНАДЦИ НАМЕСЕНИ :))) Откриха огромни златни залежи в Сърбия, на 40 км от границата с България Ако се потвърдят първите данни, находището може да претендира за най-богатото в света В околностите на сръбския град Бор американската минна корпорация "Freeport-McMoRan" в партньорство с канадската компания "Reservoir Minerals" са открили едно от най-богатите находища на злато и мед в света, съобщи novosti.rs. Според първите данни, рудата се намира на около 588 метра под повърхността на земята и в един тон се съдържат 15.7% мед и 50.3 грама злато. Според статистиката, най-богато находище на злато досега е регистрирано в САЩ- мината "Hollister", където се извличат 27.20 грама от тон руда.

гърците са били готови и в план Б на невероятни циркове с цел привличане не само на европейското а и на световното съчувствие.

Ципрас да бе помолил българските спецове по социялните въпрос,Сидеров и Бареков,да му решат набързо проблемите и да си оправят набързо отношенията с ЕС,можеха и да му въведат руска драхма за разплащане ,но само за узото!

Ами какво чакаш - звънни му един телефон на Ципрас и му обясни какво трябва да прави!

Остра критика срещу действията на правителството през последните чест месеца, които предизвикаха рецесия в гръцката икономика и загуби на БВП в размер на 2,8 милиарда евро на седмица отправи правителствената служба за държавния бюджет. В тримесечния си доклад експертите на практика обвиняват директно правителството за днешната ситуация в страната и отхвърлят напълно реториката, че споразумението с кредиторите е равносилно на преврат.

В прогнозите си те посочват, че следващите 2-3 години ще бъдат тежки за политиката, обществото и икономиката. В същото време предупреждават, че няма тежка ситуация, която да не може да се влоши още повече, както и че рискът от фалит и излизане от Еврозоната съществува и днес. Експертите призовават гръцкото правителство да приеме изпълнението на предвиденото в спасителната програма като собствен ангажимент. Състоянието на икономиката през първата половина на 2015 се влоши, затова страната се върна към рецесия, заявяват те и посочват причините за това: Продължителните преговори Непостигането на споразумение с кредиторите Съчетанието на слабото финансиране чрез Фонда за спешна ликвидност с повишеното оттегляне на депозити Оттеглянето на правителството от преговорите Спирането на изплащането на заеми към МВФ Обявяването на референдума Изтичането на втората спасителна програма в края на юни 2015 Изборният процес и общата несигурност В определен момент пролича, че страната бе поела по пътя към хаотичен фалит, посочват от службата, която веднага след изборите на 25 януари бе заявила, че е необходимо да се сключи споразумение с институциите възможно най-скоро.

Както островите и Атина, така и другите страни от Южна Европа са наводнени от безпрецедентен брой окаяни бежанци през това драматично лято. Ние, жителите на приемащите страни, вярваме, че всички са еднакви, откъдето и да идват. Не е така, обаче. Това откъде идват има много голямо значение за положението и перспективите им. Както ми каза един член на общността на бежанците от Афганистан, голямото внимание и публичност, които се отделят на бежанците от Сирия, са несправедливи. Какъв проблем имат те?, каза той. Имат само 5 години война. Нещо, което може да звучи странно и да показва липса на чувствителност и солидарност. Но има смисъл.

Преди няколко дни консултантската компания Ernst & Young публикува доклад, в който описва гръцката икономика след излизането от еврото. Сценарият, който представя докладът, предвижда координиран, добре организиран преход към нова валута, с помощта и подкрепата на кредиторите и на ЕС. Това всъщност е планът на Шойбле - как Гърция да излезе от еврото по-най безболезнения начин. Този сценарий няма връзка с хакването на данъчните номера или с героичните групи на Варуфакис и ЛаЛа (Лафазанис и Лапавицас). Един импровизиран, безреден фалит, според Ernst & Young би довел до толкова драматични събития, които никой икономист не би могъл да предположи или да опише.

Имам добри и лоши новини. Лошите новини: Ако преговорите не доведат до споразумение, ако не бъде подписан третият меморандум, ако СИРИЗА не реши проблемите си, и след всичко това ако не бъдат изпълнени мерките на меморандума, сме я закъсали. Grexit, тази лоша дума, която до неотдавна беше табу (пу-пу, какво говорите, изключено, няма шанс дори едно на милион), сега е на масата, ще стане реалност, и то болезнена реалност. Добрите новини: Ако наистина излезем от еврозоната, ще сме най-добрата страна от третия свят. По различни причини.

ИМАТЕ ЕДНА ДОБРА И ЕДНА ЛОША НОВИНА: -Добрата е че ще ви обладаят със сигурност! -Лошата : без Бареков/капут демек/!!!

че в обозримо бъдеще няма добри новини за гръцкия народ

След като сами си заложиха бъдещите държавни приходи от летищни, пристанищни такси и от държавната си лотария като обезпечение при невъзможност да си върнат заемите с които се набълбукаха през 1999 г и които заеми скриха от регулатора на ЕС, сега видите ли щели да национализират вече приватизираната компания за залагания. Добре че не бяха своевременно приватизирани пристанищата и летищата, иначе щяха да кроят планове как да ги национализират и тях. Тия са по зле и от Уго Чавес, лека му пръст. Гърция както е тръгнала ще стане абсолютен феномен: държава - членка на ЕС и Езоната с латиноамерикански модел на икономическо развитие - от криза в криза и от фалит във фалит. Наистина трябва да ги изхвърлят и от Езоната и от ЕС - това е държава - паразит, която не спазва никаква финасова дисциплина.

абе на тоя преводач кой му е преподавал гръцки език

Браво на гръцките управници от Сириза. Разбира се , че ще подготвят и допълнителни планове.Това са политици, а тук в БГ всички са идиоти. И ако някой пише друго- Бог да му даде пенсиониране след умиране

успяха гордо да потопят страната си за по-малко от 6 месеца. Това се казва управници!

Гърция отдавна е обречена от световната лихварска пасмина да потъне като държава.Чест им прави обаче на група истински мъже че направиха пореден опит да откачат държавата си от лихварската примка. За разлика от българските "управляващи" които последователно и методично унищожават това което е останало от България.

Три дни яли и пили, но когато плащали-плакали. Къде ще бъдат-вътре ли, вънка ли от еврозоната, спасението е едно-по малко узо и сиртаки и повече бачкане. Работата така излезе, че цяла Европа, през цялото време, решава все гръцки проблами. Като че ли други важни неща няма. Едно време, скакалците от Африка, опустошаваха цели страни. Сега скакалците са сменени с пришълци. Но опустошаването ще е още по страшно.

Амичи, не си в час.ЕС не решава гръцки проблеми, а как да няма държави и го прави под ботуша на САЩ. Събуди се. че като те употребят ще останеш без пенсия и ще ровиш кофите. Аз поне съм пенсионер и не пиша за пари, а защото ми омръзнаха нашите мафиоти,дето началника им казва Ти на такива като българските подлиги ли казваш политици?

за пари, защото за такива глупости никой не би ти платил. И вземи се информирай какво е данък "Солидарност", че си писала глупости вчера и в темата за гръцките данъци. Още малко и ще изкараш, че най-високата ставка за ДОД в Гърция е 8 % - пълен смях.

Категорично не си прав приятелю, но е много дълга за обяснение.