Коментари - Париж и Берлин за пореден път ни казаха ”не” за Шенген | Днес.dir.bg

Париж и Берлин за пореден път ни казаха ”не” за Шенген

Становището на Германия и Франция е, че Румъния и България не са готови за присъединяване към Шенгенското пространство, което би означавало падане на граничния контрол.

Обратно в новината

Коментари - Париж и Берлин за пореден път ни казаха ”не” за Шенген | Днес.dir.bg

Коментари

вав шенген сме от 01.01.201ч.... преди това едва ли сте ни приемат.... това е решено осте от самото начало *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

СЕГА ДА СПРЕМ ШЕНГЕНЦИ В БЪЛГАРИЯ.!!!!!!!!!

Да, ама Швейцария има пари и управляващи с акъл!

Абе кой ни излъга да влезем в тоя европейски съюз и кой ни излъга,че щели да сме били по-добре в него?! Та те дори границите си не искат да отворят за нас. Само за гарантиран пазар им трябваме. По-големи демагози от комунистите са! Само високи цени и хиляди акцизи и изисквания за смазване на народа наложиха. Швейцария да не е умряла като е независима?

Конрачюлеишънс, Борисов! (с потупване по рамото)

Да си по-бял, по-образован от тях ,да говориш езика им и да си им абориген - какво по-хубаво в нас за тях?

Страх ги от циганите ни да не плъзнат. При толкова тунизийци и рев в Италия само нашите хубавци им трябват. Пък и нали ни взеха в евросъюза, за Шенген не им пука вече, и на това да се радваме. Пък на нас дали ни пука - като нямаш пари да сипеш до Варна, за какво ти е Шенген?

Що зор за тоя Шенген? Пари няма за дома, а вие искате да пътувате. Ще носите ли нещо през границата или ще внасяте? За всичко пари трябват и акъл, а на българите това са дефицитите! Да си налягаме парцала! И да сме живи и здрави!

зАПАДНИТЕ ДЪРЖАВИ НЕ МОГАТ ДА ПРОУМЕЯТ ЛОГИКАТА НА БАЛКАНСКИТЕ НАРОДИ. Те не са наясно с това, че тук с абсолютно предимство се нареждат: военните, полицаите, съдиите, кметовете, роднините, повтарячите, криминалните, тарикатите, Андрешко, певачките, курвите и травеститите. Останалите са аутсайдери - тоест, нормалните граждани. Отрязвайки пътя на нормалните граждани към Европа, западните държави толерират пърната група която от освобождението ни от турското "присъствие" до днес не са изпуснали кьоравото , тоест властта, нито за миг. Запада наказва обикновените хора и спира прогреса ни към техния начин на живот. Има ли изход? Надали...

...И НЕГРАМОТНИТЕ ЦИГАНИ , пардон-българи...

изпотрябвал ни е скапания Шенген,хората нямат вече пари за хляб,тия само за улавия Шенген говорят...

естествено че няма да ни вземат в шенген, нали им трябват още бели образовани роби.

МИН. МЛАДЕНОВ НЕ УСЕЩА, ЧЕ ОЩЕ СЕ НАМИРА В "ШУУУ.....ШУ"- ГЕН.

ГОЛЯМА РАБОТА АЗ ПЪК СЕ РАДВАМ

Слава бого, че са казали не! Влизането ни в Шенген, на този етап, би било пълна излагация, последвана с множество нарушения и глоби единствено заради големия предизборен зор на братоубийците от ГЕРБ.

Ако съм останал неразбран, нека да поясня, че НИКОГА и при НИКАКВИ обстоятелства няма да сътруднича на ДС ! Що се отнася до последния ми сън, то той беше 1 - 2 дни преди един депутат, който е на видима възраст доста по - различна от моята и чието име не знам, да цитира някакви членове от НПК за един действащ и уважаван министър от сегашния кабинет !

Не съм нито гадател, нито пророк, но пък затова мисля да споделя някои от сънищата ми, които сънувах , с предварителната уговорка, че написаното от мен не е препоръчително да се чете от хората на статуквото на ДС ! През нощта на 21 срещу 22 септември 2008 г. сънувах един затворник с чук . Какво стана на 22.09.2008 г. и кой журналист пострада ? Преди около година - година и половина сънувах, че минавам край Асеновград и Асеновата крепост ... Когато станах и прегледах пресета , видях, че четирима младежи от Асеновград на възраст около 20 г. бяха загинали при катастрофа на пътя в околностите на родния си град ... Ако не греша, ставаше въпрос за 3 момчета и едно момиче ?! Преди около 6 месеца сънувах, че от пръстите на ръцете ми тече много кръв ... Както вече казах, не съм нито гадател , нито пророк, още по - малко пък манипулатор с цел финансова изгода ! И дали всичко това са просто съвпадения или Оня от горе нещо казва - това също не знам ?! Надявам се, че няма да получа от 1 до 4 г. ефективна присъда, защото споделям сънищата си в публичното пространство !

Имаш способности на медиум, телепатия във времето. Не се бой, няма да те преследвам, престани да вярваш на манипулаторите по темата ДС. Може да си интересен само като носител на интересни констатации, но не можеш да си полезен и нещо да предотвратиш. Кармата няма спирачка.

Не погледнзх към прозореца,че и от та може да се покаже мутрата на бобо!

Шенген не означава да измажеш тавана и стените на старите ГКПП-та. Тях трябва да ги изринат до кота 0 и като турците отсреща да построят нов, просторен и удобен ГКПП. Като влизаш от Капъкуле в България онемяваш, в ЕС ли влизаш или от ЕС излизаш? Отговорът е - от ЕС излизаш?! А контолът по граничната бразда? Но най-големият проблем е, че корупцията и грабенето в държавата се укрепи и шири, живеят си ненаказани, няма възмездие. Последният факт - престъпника Ковачки за десетки милиони кражби го осъждат 5 г. условно и 10 % конфискация. Прокуратурата дори се радва, че и на това е осъден. А манго за 2 кила крадени жици и щети 100 лв. ще влезе ефективно в затвора.

А какво да очакваме с министър-председател резач на нищо незначещи ленти, изявен полиглот на шопските наречия и свеждащ влизането ни "У ШЕНГЕН", според неговият изказ, до измазването на една сграда? Жалко за България и българите, преживели толково лишения, които бяха погребани от триглавата ламя и настоящите некадърници от ГЕРБ!!!!

Ето, заради такива като тебе не ни щат никъде.

Тази сутрин станах рано, но не погледнах навън през прозореца, за да разбера дали има слънце или има дъжд и облаци . Страхувах се да погледна през прозореца, защото ако времето не е слънчево, може и денят ми да е лош ! Не закусвах, защото спестявам от закуски . Сега чета една книжка за произвеждането на домашни картофи. Мисля да се захвана с отглеждането на този зеленчук ! След няколко дни щя садя картофи . Цяло лято ще ги копая и поливам, а в края на октомври и началото на ноември ще вадя картофите, стига някой недоброжелател да не е сторил това преди мен ! Планирал съм да произведа 1 тон домашни картофи . Ако успея да постигна 100 % добив от планирания 1 тон и ако тяхната цена стане 2000 лв на пазара, то след като ги продам , ще спечеля с честен труд 2 млн лева / 1 млн еуро /. Това за мен ще бъде първият милион, изкаран с честен труд ! Другата година мисля пак да отглеждам картофи и така няколко години, докато изкарам няколко милиона с честен труд, а след няколко години може да си купя и банка !? Какво правя сега ли ? - Сега си пия бирата и замезвам с домашни картофи, слушам си чалгата ... Избори ли ? Какви избори ? Аз цяло лято ще копая и поливам картофите, а в края на октомври и началото на ноември ще трябва да вадя реколтата ! Ако ми предложат да стана президент или депутат, може и да се позамисля за изборите ?!

И аз станах рано, просто от работа на дневни и нощни смени, сънят ми е разбит. Погледнах навън и въпреки лошото време знам, че денят ми ще е хубав. Сега чета книжка на тема, как да ядем без да харчим цялата си заплата и да остане за сметки. Работя на три места и смятам да започна на още едно. Но знам, че никога с честен труд няма да спестя дори за един ремонт на жилище. Поне не в България. И когато ни приеха в НАТО и Евросъюза аз продължих да работя за жълти стотинки. Не се подобри стандарта на живот на работещия българин, който вече е изчезващ вид. Така че ми е все едно, къде и защо не са ни приели. Какво правя сега ли? Пия силно кафе, слушам котката как мърка в скута ми и "замезвам" вафли. Колкото до изборите, никога не пропуснах да гласувам, но тази година много ще си помисля дали да го направя. Бъди здрав и успех в производството на картофи! :-)

Аз пък се успах. Всъщност се събудих рано, но стисках очите, защото знам, че денят ми е така или иначе - рано или късно ще започне. Докато взимам висшето си образование, аз не губя ценно време, а работя усърдно и гордо на автомивка. Днес съм почивка, и съм благодарен на живота, че ме научи на скромност и въздържаност и вече знам - политиката и бизнеса са за недостойните. Те развалят личността. Знам, че няма смисъл да мечтаем за достоен живот, и това ме мотивира всеки ден. Сега съм любимия работник - търкам здраво джипките на едни спортисти ( с анцузи са облечени значи трябва да са спортисти) и се усмихвам на всички, защото понякога получавам заслужената отплата - я лев-два бакшиш, я някоя цигата. Най ми е любимо като ми кажат - "аре заеби, недей да мажеш гумите, че бързам" .

На "Европа" и писна от нашите цигани, сводници, проститутки и далавераджии!

Пазят се хората, при това с основание, от български и румънски цигани и всичко пренасяно от тях - проституция, болести, наркотици, болести, кражби, просяци, бездомници, болести. Това е защита от социални паразити, а у нас те са епидемия (вероятно и в Румъния).

Ние българите, водени от Борисов и Дянков, вършим невъзможното за кефа на ЕС. И сме направили толкова много, от толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо!!!

Но пък какви специялни хора си имаме с мах пенсия???

Какво стана с харизмата на ББ? И със специалното отношение на Меркел към него? Що така! А сега сериозно. Взеха ни в ЕС - плащаме си като попове. А кога ще станем равноправни?! Дискриминация отвсякъде - е ни дават работа; не ни разрешават свободно движение... Защо им плащаме членския внос - има-няма 1 млрд. годишно?!

Какво са ви виновни Германия и Франция!Слепи ли сте?Не виждате ли в каква д-ва живеем?само си прочетете новините от днес.Ами то на практика няма д-ва, затова пък бандити бол...Какво се правите пак на ощипана мома?

Борбата със престъпността и нарушаването на граждански права имат напредвид.Казах го и декември и януари,кои са истинските пречини.Никой не обръща внимание на емигрантите.Колко са емигрантите -до 3000 човека /година.Разпръснати на Франция и Германи се падат съвсем малко.Още повече че пак се ориентират към Испания,Португалия.Италия,Амглия.Някои хора предупреждаваха за влиянието на оценка на външните министри скандали със СРС.Чуждите разузнавания не спят.Независимо че сме в НАТО,те ни анализират по, печата за секунди.Поздравявам всички получили ваучери от google.

Глейте ся, представете си, че имате Европийско царство господарство и трябва да отворите границите за едни съседи дето си имат гИнИрал дето вади ленти от джебите си и въобще Бай Ганьо спрямо него направо изглежда интелЕгент. И поради що? Щото народа дето 20 години не може да се откаже от стария цар решил, че тоз е по-добрия от наследниците на Татовата корона (така де официално приеманите за официални наследници). Като го гледате тоя сеир ще повярвате ли, че нещо читаво може а дойде от тая страна или ще си сложите ръцете на джобовете и ще си вържете портфейла с вериги?

Защо бе, Борисов, защо? Нали сал' една сграда ти остана да измажеш, и пак се омаза, защо бе?

а зачто забравяте жестоката обида на емил костадибов и хр.стоъчков която нанесоха на двеъе нации?-сур ла парц де пренсе ет ан.цваъ.драъ... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Дано е НЕ и докато съм жив!

Нека правителството да експулсира френския посланик , тъй като днес в Плевен каза , че Франция ще ни подкрепи.

А защо не ни попитаха искаме или не да влезем в ЕС, както направиха други европейски държави. Защо вече повече от 20 години никое правителство не се допита до народа, както бе прието закона за референдума.

Решението е политическо,но погледнато чисто практично то не ни касае,защото не би подобрило по никакъв начин животът ни - а и те не биха го допуснали !

Сега политическите опоненти в БГще окъкат още повече нещата. Ще си доказват колко те са направили ,а другите били некадърни , всички ще омаскаряват правителството.

Я стига сте ревали бе, огледайте се малко. Естествено че няма да ни искат - за какво сме им ? Да им пълним хубавите държави с проститутки, бандити и цигани ли ? А у нас ще пуснете ли да дойдат черните , а ??

ще ти цитирам един коментар по-долу: "Шенген ( нерегистриран ) 14.04.2011 22:23 Франция и Германия гъмжат от смугли гастарбайтери,но нашите и румънските цигани им дойдоха в малко повече. Направо им се наплаши окото. Разбира се,няма да е политкоректно,даже ще прозвучи ксенофобско да изтъкнат истинската причина за шенгенския отказ,затова безкрайно ше повтарят,че не сме готови - може би до самото разпадане на ЕС... "

И не е ли истина че не сме готови? Според мен-имат право да не ни искат при тях Защо? Ами простичко казано-да не се ползваме НАГОТОВО от изграденото с труд от тях И да не ги крадем...

Европа никога не е била толкова слабо заинтересувана от разширяване - както на самия ЕС, така и на Шенген. Той даде като пример факта, че докладите за присъединяването към свободната от граничен контрол зона на България и Румъния са положителни, страните са изпълнили поставените изисквания, но въпреки това процесът се бави, защото не среща съответната политическа подкрепа.

абе тия що се дръвчат? боко, тая шенгенска стена дето последна оставаше да се боядиса преди 2-3 месеца още ли не си я боядисал? дай на ленински съботник на аванта ще я боядисаме, пък белким.......не видят всички други кусури( пък ако нещо не им хареса, бутни им някой кинт)-вземи от хората на цецо

Така е, спомняте ли си онази случка, за която Бойко разправи - как се срещнали с Меркел в кухнята (а в същност и е изял закуската), е сега какво може да очакваме?!

Подкрепям бб засега

е нали нашия се беше разбрал с хората.....

Всякакви франкофони и германофили да си избършат устата, моля. Най-добре да я измият....

Франция и Германия гъмжат от смугли гастарбайтери,но нашите и румънските цигани им дойдоха в малко повече. Направо им се наплаши окото. Разбира се,няма да е политкоректно,даже ще прозвучи ксенофобско да изтъкнат истинската причина за шенгенския отказ,затова безкрайно ше повтарят,че не сме готови - може би до самото разпадане на ЕС...

нии в италия се чудим как да излезм от шенген че ни развалят бизнеса вии па се натискате без да ви викат

Един разумен глас в този форум! Ама май не е от БГ. Бате Бойко, абе не се натискай за евро, че който е влезал е пропищял. Гледай от Великобретания, които са най-добре в Европа, не от Гърция, които са най-зле в Европа.

Защо Норвегия не е в Европейския съюз? Сигурно нямат пари да си платят или живеят по зле от нас. Отговорете си.

Доста добър въпрос. А дали отговорът не е следният: Там няма политици-продажници.

Франция и Германия гъмжат от смугли гастарбайтери,но нашите и румънските цигани им дойдоха в малко повече. Направо им се наплаши окото. Разбира се,няма да е политкоректно,даже ще прозвучи ксенофобско да изтъкнат истинската причина за шенгенския отказ,затова безкрайно ше повтарят,че не сме готови - може би до самото разпадане на ЕС...

Ало, какво стана с уверенията на ББ за Шенген? Колко струват приказките на хора, слабо запознати с Европа? Банкя още не е в Европа, не го ли знаехте?!Толкова струва управлението на ГАРБ /африканско развитие/, но това е резултат от целия 20 годишен антиевропейски курс на прости хора отгопе на властта.

Мисля, ти си от опозицията, ако става въпрос за това, коя област от България не е в Европа - смяташ и получаваш резултата - т.е. една проста сметка - гражданите от големите градове имат акъл и знаят какво искат, а останалите жители дори не знаят къде искат да живеят - те сами говорят за себе си. Хора без мнение или с такова което не могат да обосноват нека да задържат ангажиращи коментари! Хора от селските райони с повече претенции, от тези който се опитват да работят за БВП (ако знете какво значи БВП). С нпколко думи - първо се научете да искате, а след това правете това, което сте научили!

Какъв Шенген, кви 5 лева? На турската ни граница дефакто няма държавна граница. Там няма ограда, бе хора. За каква шенгенска граница ни говорят? Там животни влизат от Турция, та какво да говорим за наркотрафик, престъпници и пр. Ако не приемат в шенген цялата тази паплач ще мине безпрепятствено и ще залее останалите европейски срани.

кви огради търсите немога да разбера като вече има далеч по модерна техника там и пиле неможе да прехвръкне персонала е изключително добре подготвен същите тези хора са ви пазили от години от всяква бил съм и на вън и знам там с какво разполагат с нищо

Къде си бил? На външна грница ли?

Техниката е нова ,ама задкормилната част я няма!Началниците ги стягат още фуражките!НА МОРЕТО НЕ ЗНАЯТ КАКВО ПРАВЯТ,ЗАТОВА ИЗБЯГА ЗАДЪРЖАНИЯ ТУРСКИ КОРАБ!

Преди 2-3 дни ПО СИГНАЛ НА ГРАЖДАНИН,на остров в Марица са задържани двама Афганци,преминали от Гърция. Така ли ни пазят? Свалям шапка на момчетата ,които по две години студуваха и гладуваха по джендемите за да ни "пазят" ,но...

Това е безпристрастната оценка на света за България- с комунисти, мутри и далавераджии до тук. Ех, къде е царя да ни помогне. Но нашите местни лаладжии го съдят за имотите му. А Европа вижда всичко, вкл. и тези процеси срещу него.

С това скапано правосъдие, с тази партокрация, която не се накраде, къде сте тръгнали за Шенген! И Боко Тиквата се издъни и показа , че по-добре може да лиже руски задници от неприкритите комунисти! А пък КГБ още веднаж демонстрира по най-брутален начин, че тази руска организация командва в България!

Коментари - Париж и Берлин за пореден път ни казаха ”не” за Шенген | Днес.dir.bg

Париж и Берлин за пореден път ни казаха ”не” за Шенген

Становището на Германия и Франция е, че Румъния и България не са готови за присъединяване към Шенгенското пространство, което би означавало падане на граничния контрол.

Обратно в новината

Коментари - Париж и Берлин за пореден път ни казаха ”не” за Шенген | Днес.dir.bg

Коментари

вав шенген сме от 01.01.201ч.... преди това едва ли сте ни приемат.... това е решено осте от самото начало *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

СЕГА ДА СПРЕМ ШЕНГЕНЦИ В БЪЛГАРИЯ.!!!!!!!!!

Да, ама Швейцария има пари и управляващи с акъл!

Абе кой ни излъга да влезем в тоя европейски съюз и кой ни излъга,че щели да сме били по-добре в него?! Та те дори границите си не искат да отворят за нас. Само за гарантиран пазар им трябваме. По-големи демагози от комунистите са! Само високи цени и хиляди акцизи и изисквания за смазване на народа наложиха. Швейцария да не е умряла като е независима?

Конрачюлеишънс, Борисов! (с потупване по рамото)

Да си по-бял, по-образован от тях ,да говориш езика им и да си им абориген - какво по-хубаво в нас за тях?

Страх ги от циганите ни да не плъзнат. При толкова тунизийци и рев в Италия само нашите хубавци им трябват. Пък и нали ни взеха в евросъюза, за Шенген не им пука вече, и на това да се радваме. Пък на нас дали ни пука - като нямаш пари да сипеш до Варна, за какво ти е Шенген?

Що зор за тоя Шенген? Пари няма за дома, а вие искате да пътувате. Ще носите ли нещо през границата или ще внасяте? За всичко пари трябват и акъл, а на българите това са дефицитите! Да си налягаме парцала! И да сме живи и здрави!

зАПАДНИТЕ ДЪРЖАВИ НЕ МОГАТ ДА ПРОУМЕЯТ ЛОГИКАТА НА БАЛКАНСКИТЕ НАРОДИ. Те не са наясно с това, че тук с абсолютно предимство се нареждат: военните, полицаите, съдиите, кметовете, роднините, повтарячите, криминалните, тарикатите, Андрешко, певачките, курвите и травеститите. Останалите са аутсайдери - тоест, нормалните граждани. Отрязвайки пътя на нормалните граждани към Европа, западните държави толерират пърната група която от освобождението ни от турското "присъствие" до днес не са изпуснали кьоравото , тоест властта, нито за миг. Запада наказва обикновените хора и спира прогреса ни към техния начин на живот. Има ли изход? Надали...

...И НЕГРАМОТНИТЕ ЦИГАНИ , пардон-българи...

изпотрябвал ни е скапания Шенген,хората нямат вече пари за хляб,тия само за улавия Шенген говорят...

естествено че няма да ни вземат в шенген, нали им трябват още бели образовани роби.

МИН. МЛАДЕНОВ НЕ УСЕЩА, ЧЕ ОЩЕ СЕ НАМИРА В "ШУУУ.....ШУ"- ГЕН.

ГОЛЯМА РАБОТА АЗ ПЪК СЕ РАДВАМ

Слава бого, че са казали не! Влизането ни в Шенген, на този етап, би било пълна излагация, последвана с множество нарушения и глоби единствено заради големия предизборен зор на братоубийците от ГЕРБ.

Ако съм останал неразбран, нека да поясня, че НИКОГА и при НИКАКВИ обстоятелства няма да сътруднича на ДС ! Що се отнася до последния ми сън, то той беше 1 - 2 дни преди един депутат, който е на видима възраст доста по - различна от моята и чието име не знам, да цитира някакви членове от НПК за един действащ и уважаван министър от сегашния кабинет !

Не съм нито гадател, нито пророк, но пък затова мисля да споделя някои от сънищата ми, които сънувах , с предварителната уговорка, че написаното от мен не е препоръчително да се чете от хората на статуквото на ДС ! През нощта на 21 срещу 22 септември 2008 г. сънувах един затворник с чук . Какво стана на 22.09.2008 г. и кой журналист пострада ? Преди около година - година и половина сънувах, че минавам край Асеновград и Асеновата крепост ... Когато станах и прегледах пресета , видях, че четирима младежи от Асеновград на възраст около 20 г. бяха загинали при катастрофа на пътя в околностите на родния си град ... Ако не греша, ставаше въпрос за 3 момчета и едно момиче ?! Преди около 6 месеца сънувах, че от пръстите на ръцете ми тече много кръв ... Както вече казах, не съм нито гадател , нито пророк, още по - малко пък манипулатор с цел финансова изгода ! И дали всичко това са просто съвпадения или Оня от горе нещо казва - това също не знам ?! Надявам се, че няма да получа от 1 до 4 г. ефективна присъда, защото споделям сънищата си в публичното пространство !

Имаш способности на медиум, телепатия във времето. Не се бой, няма да те преследвам, престани да вярваш на манипулаторите по темата ДС. Може да си интересен само като носител на интересни констатации, но не можеш да си полезен и нещо да предотвратиш. Кармата няма спирачка.

Не погледнзх към прозореца,че и от та може да се покаже мутрата на бобо!

Шенген не означава да измажеш тавана и стените на старите ГКПП-та. Тях трябва да ги изринат до кота 0 и като турците отсреща да построят нов, просторен и удобен ГКПП. Като влизаш от Капъкуле в България онемяваш, в ЕС ли влизаш или от ЕС излизаш? Отговорът е - от ЕС излизаш?! А контолът по граничната бразда? Но най-големият проблем е, че корупцията и грабенето в държавата се укрепи и шири, живеят си ненаказани, няма възмездие. Последният факт - престъпника Ковачки за десетки милиони кражби го осъждат 5 г. условно и 10 % конфискация. Прокуратурата дори се радва, че и на това е осъден. А манго за 2 кила крадени жици и щети 100 лв. ще влезе ефективно в затвора.

А какво да очакваме с министър-председател резач на нищо незначещи ленти, изявен полиглот на шопските наречия и свеждащ влизането ни "У ШЕНГЕН", според неговият изказ, до измазването на една сграда? Жалко за България и българите, преживели толково лишения, които бяха погребани от триглавата ламя и настоящите некадърници от ГЕРБ!!!!

Ето, заради такива като тебе не ни щат никъде.

Тази сутрин станах рано, но не погледнах навън през прозореца, за да разбера дали има слънце или има дъжд и облаци . Страхувах се да погледна през прозореца, защото ако времето не е слънчево, може и денят ми да е лош ! Не закусвах, защото спестявам от закуски . Сега чета една книжка за произвеждането на домашни картофи. Мисля да се захвана с отглеждането на този зеленчук ! След няколко дни щя садя картофи . Цяло лято ще ги копая и поливам, а в края на октомври и началото на ноември ще вадя картофите, стига някой недоброжелател да не е сторил това преди мен ! Планирал съм да произведа 1 тон домашни картофи . Ако успея да постигна 100 % добив от планирания 1 тон и ако тяхната цена стане 2000 лв на пазара, то след като ги продам , ще спечеля с честен труд 2 млн лева / 1 млн еуро /. Това за мен ще бъде първият милион, изкаран с честен труд ! Другата година мисля пак да отглеждам картофи и така няколко години, докато изкарам няколко милиона с честен труд, а след няколко години може да си купя и банка !? Какво правя сега ли ? - Сега си пия бирата и замезвам с домашни картофи, слушам си чалгата ... Избори ли ? Какви избори ? Аз цяло лято ще копая и поливам картофите, а в края на октомври и началото на ноември ще трябва да вадя реколтата ! Ако ми предложат да стана президент или депутат, може и да се позамисля за изборите ?!

И аз станах рано, просто от работа на дневни и нощни смени, сънят ми е разбит. Погледнах навън и въпреки лошото време знам, че денят ми ще е хубав. Сега чета книжка на тема, как да ядем без да харчим цялата си заплата и да остане за сметки. Работя на три места и смятам да започна на още едно. Но знам, че никога с честен труд няма да спестя дори за един ремонт на жилище. Поне не в България. И когато ни приеха в НАТО и Евросъюза аз продължих да работя за жълти стотинки. Не се подобри стандарта на живот на работещия българин, който вече е изчезващ вид. Така че ми е все едно, къде и защо не са ни приели. Какво правя сега ли? Пия силно кафе, слушам котката как мърка в скута ми и "замезвам" вафли. Колкото до изборите, никога не пропуснах да гласувам, но тази година много ще си помисля дали да го направя. Бъди здрав и успех в производството на картофи! :-)

Аз пък се успах. Всъщност се събудих рано, но стисках очите, защото знам, че денят ми е така или иначе - рано или късно ще започне. Докато взимам висшето си образование, аз не губя ценно време, а работя усърдно и гордо на автомивка. Днес съм почивка, и съм благодарен на живота, че ме научи на скромност и въздържаност и вече знам - политиката и бизнеса са за недостойните. Те развалят личността. Знам, че няма смисъл да мечтаем за достоен живот, и това ме мотивира всеки ден. Сега съм любимия работник - търкам здраво джипките на едни спортисти ( с анцузи са облечени значи трябва да са спортисти) и се усмихвам на всички, защото понякога получавам заслужената отплата - я лев-два бакшиш, я някоя цигата. Най ми е любимо като ми кажат - "аре заеби, недей да мажеш гумите, че бързам" .

На "Европа" и писна от нашите цигани, сводници, проститутки и далавераджии!

Пазят се хората, при това с основание, от български и румънски цигани и всичко пренасяно от тях - проституция, болести, наркотици, болести, кражби, просяци, бездомници, болести. Това е защита от социални паразити, а у нас те са епидемия (вероятно и в Румъния).

Ние българите, водени от Борисов и Дянков, вършим невъзможното за кефа на ЕС. И сме направили толкова много, от толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо!!!

Но пък какви специялни хора си имаме с мах пенсия???

Какво стана с харизмата на ББ? И със специалното отношение на Меркел към него? Що така! А сега сериозно. Взеха ни в ЕС - плащаме си като попове. А кога ще станем равноправни?! Дискриминация отвсякъде - е ни дават работа; не ни разрешават свободно движение... Защо им плащаме членския внос - има-няма 1 млрд. годишно?!

Какво са ви виновни Германия и Франция!Слепи ли сте?Не виждате ли в каква д-ва живеем?само си прочетете новините от днес.Ами то на практика няма д-ва, затова пък бандити бол...Какво се правите пак на ощипана мома?

Борбата със престъпността и нарушаването на граждански права имат напредвид.Казах го и декември и януари,кои са истинските пречини.Никой не обръща внимание на емигрантите.Колко са емигрантите -до 3000 човека /година.Разпръснати на Франция и Германи се падат съвсем малко.Още повече че пак се ориентират към Испания,Португалия.Италия,Амглия.Някои хора предупреждаваха за влиянието на оценка на външните министри скандали със СРС.Чуждите разузнавания не спят.Независимо че сме в НАТО,те ни анализират по, печата за секунди.Поздравявам всички получили ваучери от google.

Глейте ся, представете си, че имате Европийско царство господарство и трябва да отворите границите за едни съседи дето си имат гИнИрал дето вади ленти от джебите си и въобще Бай Ганьо спрямо него направо изглежда интелЕгент. И поради що? Щото народа дето 20 години не може да се откаже от стария цар решил, че тоз е по-добрия от наследниците на Татовата корона (така де официално приеманите за официални наследници). Като го гледате тоя сеир ще повярвате ли, че нещо читаво може а дойде от тая страна или ще си сложите ръцете на джобовете и ще си вържете портфейла с вериги?

Защо бе, Борисов, защо? Нали сал' една сграда ти остана да измажеш, и пак се омаза, защо бе?

а зачто забравяте жестоката обида на емил костадибов и хр.стоъчков която нанесоха на двеъе нации?-сур ла парц де пренсе ет ан.цваъ.драъ... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Дано е НЕ и докато съм жив!

Нека правителството да експулсира френския посланик , тъй като днес в Плевен каза , че Франция ще ни подкрепи.

А защо не ни попитаха искаме или не да влезем в ЕС, както направиха други европейски държави. Защо вече повече от 20 години никое правителство не се допита до народа, както бе прието закона за референдума.

Решението е политическо,но погледнато чисто практично то не ни касае,защото не би подобрило по никакъв начин животът ни - а и те не биха го допуснали !

Сега политическите опоненти в БГще окъкат още повече нещата. Ще си доказват колко те са направили ,а другите били некадърни , всички ще омаскаряват правителството.

Я стига сте ревали бе, огледайте се малко. Естествено че няма да ни искат - за какво сме им ? Да им пълним хубавите държави с проститутки, бандити и цигани ли ? А у нас ще пуснете ли да дойдат черните , а ??

ще ти цитирам един коментар по-долу: "Шенген ( нерегистриран ) 14.04.2011 22:23 Франция и Германия гъмжат от смугли гастарбайтери,но нашите и румънските цигани им дойдоха в малко повече. Направо им се наплаши окото. Разбира се,няма да е политкоректно,даже ще прозвучи ксенофобско да изтъкнат истинската причина за шенгенския отказ,затова безкрайно ше повтарят,че не сме готови - може би до самото разпадане на ЕС... "

И не е ли истина че не сме готови? Според мен-имат право да не ни искат при тях Защо? Ами простичко казано-да не се ползваме НАГОТОВО от изграденото с труд от тях И да не ги крадем...

Европа никога не е била толкова слабо заинтересувана от разширяване - както на самия ЕС, така и на Шенген. Той даде като пример факта, че докладите за присъединяването към свободната от граничен контрол зона на България и Румъния са положителни, страните са изпълнили поставените изисквания, но въпреки това процесът се бави, защото не среща съответната политическа подкрепа.

абе тия що се дръвчат? боко, тая шенгенска стена дето последна оставаше да се боядиса преди 2-3 месеца още ли не си я боядисал? дай на ленински съботник на аванта ще я боядисаме, пък белким.......не видят всички други кусури( пък ако нещо не им хареса, бутни им някой кинт)-вземи от хората на цецо

Така е, спомняте ли си онази случка, за която Бойко разправи - как се срещнали с Меркел в кухнята (а в същност и е изял закуската), е сега какво може да очакваме?!

Подкрепям бб засега

е нали нашия се беше разбрал с хората.....

Всякакви франкофони и германофили да си избършат устата, моля. Най-добре да я измият....

Франция и Германия гъмжат от смугли гастарбайтери,но нашите и румънските цигани им дойдоха в малко повече. Направо им се наплаши окото. Разбира се,няма да е политкоректно,даже ще прозвучи ксенофобско да изтъкнат истинската причина за шенгенския отказ,затова безкрайно ше повтарят,че не сме готови - може би до самото разпадане на ЕС...

нии в италия се чудим как да излезм от шенген че ни развалят бизнеса вии па се натискате без да ви викат

Един разумен глас в този форум! Ама май не е от БГ. Бате Бойко, абе не се натискай за евро, че който е влезал е пропищял. Гледай от Великобретания, които са най-добре в Европа, не от Гърция, които са най-зле в Европа.

Защо Норвегия не е в Европейския съюз? Сигурно нямат пари да си платят или живеят по зле от нас. Отговорете си.

Доста добър въпрос. А дали отговорът не е следният: Там няма политици-продажници.

Франция и Германия гъмжат от смугли гастарбайтери,но нашите и румънските цигани им дойдоха в малко повече. Направо им се наплаши окото. Разбира се,няма да е политкоректно,даже ще прозвучи ксенофобско да изтъкнат истинската причина за шенгенския отказ,затова безкрайно ше повтарят,че не сме готови - може би до самото разпадане на ЕС...

Ало, какво стана с уверенията на ББ за Шенген? Колко струват приказките на хора, слабо запознати с Европа? Банкя още не е в Европа, не го ли знаехте?!Толкова струва управлението на ГАРБ /африканско развитие/, но това е резултат от целия 20 годишен антиевропейски курс на прости хора отгопе на властта.

Мисля, ти си от опозицията, ако става въпрос за това, коя област от България не е в Европа - смяташ и получаваш резултата - т.е. една проста сметка - гражданите от големите градове имат акъл и знаят какво искат, а останалите жители дори не знаят къде искат да живеят - те сами говорят за себе си. Хора без мнение или с такова което не могат да обосноват нека да задържат ангажиращи коментари! Хора от селските райони с повече претенции, от тези който се опитват да работят за БВП (ако знете какво значи БВП). С нпколко думи - първо се научете да искате, а след това правете това, което сте научили!

Какъв Шенген, кви 5 лева? На турската ни граница дефакто няма държавна граница. Там няма ограда, бе хора. За каква шенгенска граница ни говорят? Там животни влизат от Турция, та какво да говорим за наркотрафик, престъпници и пр. Ако не приемат в шенген цялата тази паплач ще мине безпрепятствено и ще залее останалите европейски срани.

кви огради търсите немога да разбера като вече има далеч по модерна техника там и пиле неможе да прехвръкне персонала е изключително добре подготвен същите тези хора са ви пазили от години от всяква бил съм и на вън и знам там с какво разполагат с нищо

Къде си бил? На външна грница ли?

Техниката е нова ,ама задкормилната част я няма!Началниците ги стягат още фуражките!НА МОРЕТО НЕ ЗНАЯТ КАКВО ПРАВЯТ,ЗАТОВА ИЗБЯГА ЗАДЪРЖАНИЯ ТУРСКИ КОРАБ!

Преди 2-3 дни ПО СИГНАЛ НА ГРАЖДАНИН,на остров в Марица са задържани двама Афганци,преминали от Гърция. Така ли ни пазят? Свалям шапка на момчетата ,които по две години студуваха и гладуваха по джендемите за да ни "пазят" ,но...

Това е безпристрастната оценка на света за България- с комунисти, мутри и далавераджии до тук. Ех, къде е царя да ни помогне. Но нашите местни лаладжии го съдят за имотите му. А Европа вижда всичко, вкл. и тези процеси срещу него.

С това скапано правосъдие, с тази партокрация, която не се накраде, къде сте тръгнали за Шенген! И Боко Тиквата се издъни и показа , че по-добре може да лиже руски задници от неприкритите комунисти! А пък КГБ още веднаж демонстрира по най-брутален начин, че тази руска организация командва в България!