Коментари - 85-годишен шофьор на "Москвич" блъсна пешеходка и опита да избяга | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тоя не я видял...

Наистина, изглежда, че авторът по обичай е пропуснал главното - двама слепи се ударили, единият в кола, другият пеш. Изводът е, че трябва да забраним колите. Много ще се радвам да видя как целия парламент ходи пеш на работа.

БРАВО

Кога ще се въведе пределна възраст за шофиране? Като си над 75 вече нещата от чисто физиологична гледна точка вече са съвсем други.

Когато се възприеме и пределна възраст за ходене пеш - същата е предполагам. Не си ли се замислял по въпроса? А може би задължителна евтаназия, как мислиш, мислителю?

Когато ти станеш на 75

Тъжното е, че няма разлика на 20 години ли си или на 85 години това е просто манталитет. Тази реакция означава, че никой не носи отговорност за това , което прави и никой не иска да я носи тази отговорност.Това съсипва държвата от години безотговорното отношение към всичко-

предимно тази генерация остана в държавата, така ще е , жалко за хората, трябва да устояват на глада, на здравната система и на старческата дегенерация

Тоя си е жив комунист, след катастрофата е станал социалист

Що боравиш с категории, които не са ти ясни. В опита си да бъдеш интересен, ставаш смешен.

Защо с категории. Човека кога е живял--в комунизма, човека какво е карал-Москвич. Този „Москвич„ от кога е. И двете са мнооого дърти.

Всичкото, го разбирам, само марката на колата, защо е написана?! Пак някаква медийна пропаганда! Най-вероятно, ще се разпределят евро кинти!

Над 70г - пълна забрана за шофиране по закон!

Че то, 20-25 годишните правят по-вече катастрофи. Трябва и тях....

Запознай ме с жена си и ще имаш умно детенце. Р. S. (малко съм притеснен да не вземе да те остави)

Горката жена дано се оправи ако е възможно, но е още по ужасно че е станала жертва на "85-годишен шофьор на "Москвич" блъсна пешеходка и опита да избяга"

Щооо? По-добре ли ще се чувстваш, ако те аргаса някой 30 годишен, и ти държи ръката, докато береш душа?

Любопитно е как именно е установено,че дядото е шофирал!?А може би прикрива някой от внуците си.Какво ще му вземеш на 85-годишния?

е, как какво - дедовия!

85-годишен шофьор на "Москвич" блъсна пешеходка и опита да избяга

При различните хора работоспособността е до различни години. Имам близка роднина, преди 1-2 години навърши 90. Работоспособна, занимава си се със селскостопански дейности, продава си продукцията по пазарчетата и радва деца, внуци и правнуци . Не шофира, просто никога не е била шофьор. Но като зрение и рефлекси си е съвсем добре.

наистина трябва много да се внимава на пешеходна пътека,но защо никой никога не пита дали пешеходната пътека е поставена на подходящото място,дали не е изтрита,дали е ярко обозначена ,дали й е осигурена идеална видимост,а всички тъсят причината само в шофьора,колата и пешеходеца.Повечето пешеходни пътеки са капан,както за шофьорите,така и за пешеходците

Един слабоумен професор от ДПС премахна пешеходните пътеки тип зебра. Сега мислените продължения на тротоарите са пешеходни пътеки. Трябва да се интересуваме и предпазваме идиоти да не идват на власт. Гонене с тояги и бой по гърба е подходящо за тези крайни случаи. Кретените са създали мислени пътеки, умишлено са направили опасен за мнозина конфликт, ти си пропуснал да забележиш тази идиотия.

Човек, възпитан в традициите на комунистическите ценности.

Бар БУКВАР... : ) Кой тъпак така си е кръстил бара? Явно на младини е стигнал само до бусвара...

Само това ли ти направи впечатление в новината?

Толкова вързрастни хора според мен не трябва да карат. Преди години един пиян възрастен шофьор реши да направи обратен от спряло положение на главна улица в село. За една бройка да ни утрепа.

Ами то, и по-младите фиркат и правят завои където им падне...

Явно няма разлика между 20 годишно келеме с 20 годишно БМВ и 85 годишен пенсионер с 40 годишен Москвич ! И тоя пенсионер е възпитаван в епохата на "хубавия" социализъм ! Така че дебилчета , не ви е виновна "демокрацията" , а генетиката , за това че сме заухари всичките !

Гледай сега "Горд Простак", в годините на социализма имаше всичко и индустрия, и селско стопанство, и енергетика, и качествено образование, и могъща армия. Имаше сигурност, имаше държавност и хората си живееха живота.Нямаше такива, които да ровят в контейнерите и магазини за дрехи втора употреба.Нямаше безработни и гладни. Това са патенти на демокрацията, от която нищо не става. Знам, че ти е мъчно, но такива са реалностите. При твоята хубава демокрация, 10% живеят добре, а всички останали са по очи. Едва ли ще го разбереш. Не е за глупаци!

То контейнери нямаше, как да има кой да рови в тях.

Заблудено деде.

На тази възраст не би трябвало да се шофира ! Опасен си не само за себе си , но и за околните. Вече нямаш реакциите нужни за шофиране.

къде ше бегаш с тва москве бе дедо. Вземи си Панамера па си карай спокойно

И черна пантера....

може възрастният човек да поема вина на някой друг по-млад роднина

а, да бе, те младите роднини - "мрат" да карат москвичи!

Не е избягал а най-вероятно не е разбрал какво е направил. Така един 83 годишен реши да си спре ладата в моята кола щото "не разбрал" че спирам на пешеходна пътека

Този май е на нападжията баща му.

на дира при репортаж за подобни злополуки. аман от това помитане.

"Пешеходката пресичала пътното платно до бар "Буквар", когато била пометена от автомобила."

Преди 3 седмици пътувах от София към Варна и мой колега ме помоли да оставя баща му във Велико Търново. Възрастен човек, на около 70-75 години, с много бистър ум, добро зрение и слух. Питах го дали шофира, каза ми че преди 3 години се е отказал и е продал последната си кола. Чувствал, че реакциите му вече не са достатъчно бързи ... не е зле човек сам да си налага ограничения, дори и когато лекарите не откриват проблеми.

Не разбирам,какво значение има възрастта на шофьора и с каква кола е блъсната пешеходката,че да е заглавие на статията?! Ако е 30 годишен с мазерати по достойно ли ще звучи? В други статии пишеха ,,кола блъсна пешеходец".Сякаш колата е автономна и няма шофьор.

И двете неща имат много голямо значение! С напредване на възрастта се забавят реакциите, зрението отслабва, паметта също, затова трябва всяка година да се минава на медицински преглед. Но не нашия проформа-преглед, а истински такъв. И който не отговаря на медецинските условия, остава без книжка. Същото е и за автомобилите. Само мога да си представя в какво състояние е бил този Москвич с 85-годишен собственик и как е бил поддържан.

Абе що си мисля, че оня дето отнесе 6 живота преди няколко години беше на 23!? Другия с автобусната спирка също нямаше 40 май.

Едва ли някой от пишещите ще стигне възрастта на шофьора, така че по-смирено!

Обаче ако някой я стигне, вече ще може по-наперено да се качва в Моквич-а.

Войната на наборите но все пак който е по стар е с предимство в автобуса....

Снимка на извършителя !

ще започнат тъпите коментари на 20-годишните, как 85 годишен не трябва да има книжка... 15 годишните пък може да питат какво прави тая баба на 62 години по улицата ? Всеки от своята си камбанария , така да се каже... Нека тъпотиите започнат сега !

Не виждам защо трябва коментарите да са тъпи при положение че реакциите на човек започват да се забавят след 60.Очите отслабват.За паметта да не говорим!Наистина трябва да се въведат ограничения за възрастта на шофьора!

3евзек

Ограниченията трябва да са по флегматичност, не по възраст.

Защото най-много катастрофи правят онези с бързите реакции и бавните мозъци, дето не могат да зацепят, че героите от бързи и яростни са долни отрепки, а не модел за подражание.

3евзек

Онези с бързите реакции обикновено имат още да учат и да трупат опит. Така мозъците им се ускоряват, т.е. има полза. Ако им се забрани да ги ускоряват на 20, ще трябва тепърва да ги ускоряват на 30. Или не дай си боже на 50-60, когато вече е късно. От един момент нататък процесът с ускорението се обръща необратимо.

Един вид това е млада жена спрямо възрастта на шофьора който не мога да разбера какво прави зад волана.

станеш на 85 години, ще разбереш...Не ти се вярва да станеш, нали? Не се притеснявай, така е устроен човешкият мозък !

Аз съм на 63г, имам "С" категория от 18 годишен, джиткам си всеки ден с джипа ( в областен град), и смятам, че всичко ми е наред (здравословно). Ама, дали е така..?