Коментари - 52-годишна варненка роди здраво бебе след ин витро с донорска яйцеклетка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Стискат краката докато са млади,после докторите да му мислят...Когато майка беше баба...

Докъде се докарахме-бабите да раждат.....

Тъпак

И по тази тема имам МНОГО да пиша, но понеже темата не ми е приоритетна, засега съм пас. Ако наистина има проблем с раждаемостта, а не е да си чешаме езиците само, да се правим, че решаваме проблем и да усвояваме едни пари, истинското решение е сурогатна майка. Ако Мъски направи наистина работещ инкубатор, това определено е по-добре, но за момента е в сферата на фантастиката. Чак сега разбрах моят духовен баща TheBoss какво ми е обяснявал преди години, когато ме е подготвял за вечеря у тях (малко офтопик: на тази вечеря у тях аз наистина щях да сбия с оная тъпа и грозна п.тка непоръбена жена му, която цяла вечер ми лазеше по нервите, но пък от друга страна, аз цяла вечер откровено съм се гаврила с нея, което чак сега осъзнах!), а именно, че благоверната му съпруга, меко казано, не е точно жената на неговите мечти, но той понеже е мъж, респективно физически му е невъзможно сам да си роди дете, а сурогатна майка май беше незаконно тогава и там, та му се е наложило да си го прежали, да се пусна на тая тъпа и грозна п.тка, само за да му роди дете. Аз естествено го навиках, че личният му живот не ме интересува, но явно все пак нещо съм прихванала от казаното, а именно, че жена му е боклук - иначе на 3-та до 5.-та минута от срещата ни на живо, можеше съвсем сериозно да има женски бой. :) :) Чак сега, 15-20 години по-късно, разбрах този човек какво е искал да ми каже. TheBoss много ми е приличал на любимия ми вуйчо, малкия ми вуйчо, също жертва на домашен не тормоз, а терор и бавна и мъчителна смърт в следствие на това. TheBoss и досега си е жив и здрав и (пак) си говориме, че имаше няколко пъти, когато така ме е нервирал, че аз въобще и не му говорех. Малката е пораснала и е станала адски готина мацка, слава богу няма нищо общо, нито визуално, нито по характер, с оня боклук майка си! С текущата половинка вече сме дърти за още деца, а честно казано аз и не искам кой знае колко много, но той с удоволствие би гледал поне още една сюрия деца, стига да има кой да му ги роди. Ако бяхме 10 години по-млади и имаше възможност с мои гени сурогатна майка да (му) роди още колкото чавета той иска (и може да си плати), той си ги гледа, а аз само присъствувам у живота им (и се намесвам в критични ситуации с некой и друг прав десен или по вратарски избивам топката в последния момент), без да се замисля, щях да се съглася! Това е хипотетично, защото дори и да беше законно някой да ти роди дете, а ти само да си платиш, както всеки истински родител знае, раждането е само първия кръг на ада, това дете трябва да се и гледа! :) Когато станеш родител на дърти години, ти може и да не си жив да си отгледаш детето дори и до навършване на пълнолетие и оставяш сираче, което някой друг да отглежда!

много жени искат да имат дете по - рано но не успяват...има много различни съдби...за да пратите такива просташки коментари

какво значи "не успяват"? Едно е да искаш да бъдеш милионер до 30г и да не успееш, а при бременността се иска само полов акт с подходящ партньор. Ако проблема е в намирането на партньор, то просто на онче-бонче избери някой от френдзоната.

Да и е живо и здраво, и да не се интересува кой какво казва, живота си е неин тя ще си решава.

Ненормалница!

спеден пръст..си показал това си

който иска ш може да ражда това исках да кажа

Хора що за негативизъм имате родило се е още едно българче, да е живо и здраво това е най-важното....никой не говори 50г да е стандарт, но вие не сте тези които ще определите до кога ще живее някой ..може и внуцш да дочака..а някои хора схдеца си отиват на 30г....съдба има...

Тоз народ хептен изтрещЕ !!!

Няма нищо лошо да се ражда и на 50... но когато е естествено, бабите ни са раждали от 15 до 50 по дестина деца. Не мога да си обясня, защо жена на 52 с голямо дете, ще пожелае да роди, чрез инвитро и донорска яйцеклетка... звучи ми извратено. Аз също съм на 52 и дъщеря ми е 24-годишна... да липсва ми, аз съм домакиня и бях посветила живота си на нея... но животът си тече и трябва да се съобразяваме с естествените промени на възрастта!

И за бях домакиня, изобщо не съм го искала, но така се стекоха отговорностите ми. Сега искам най-после да създам бизнес и да видя в какво друго ме бива.

НИТО СИ ЧОВЕК ДОРИ! ТОВА НЕ Е ТВОЯ РАБОТА АМА ИЗОБЩО! НИТО ЩЕ РАЖДАШ ТИ, НИТО ЩЕ ГО ГЛЕДАШ! ПОЗНАВАМ МНОГО ЖЕНИ, КОИТО СА РАЖДАЛИ НАД 50 Г. ВЪЗРАСТ И НЕ Е БИЛО НИЩО НЕОБИЧАЙНО И ПРЕДИ СОЦА! ТОВА Е БОЖА РАБОТА!

Над 50 ще раждаш деца. Е как пък не. Хахахаха

Защо не, ако се чувства здрава и енергична, ако го иска.

Бе ти за сурогатсво не си линчувала една има яйцеклетка друга матка и така събират от 5 места матрял да изсерат един боклук отглеждан от някоя гей двойка КПД отрицателно ахахахах

Какво дете просто износвачка яйцеклетката е от друга начи гинетипно не е нейното

Апелирам всички млади жени ако имат желание да дарят яйцеклетки да се включат в донорските програми.Проблема е огромен наистина! Хора минали по този път могат да го споделят как се търси и колко време се чака.Помагайте а бог на вас !

За кво ти е повече деца по малко кислород

Просто сурогатна майка.И тия ще бъдат заместени от изкуствените утроби

приятеслко смейство 12 години не можаха да имат дете, докторите казват всичко им е наред. Оитшли в чужбина по други дейности, и решили там да потърсят лекар и да си направят изследвания. Докторите казали всичко ви е ок, пийте фолиева киселина, но и двамата, и след два месеца - блага вест . А при нас дават фолиева киселина ама след като си забременяла .. а то явно трябва и преди това !!!!

стига с тая възраст бе хора, да са живи и здрави в Западния свят да родиш след 45 е по-сокоро стандарт, отколкото изключение

Верваш ли си

много даже

ДЕТО ПИШЕ ПО-ГОРЕ УЖ КАТО "ДОМАКИНЯ"! НЕ СЕ БЪРКАЙ В БОЖИИТЕ РАБОТИ, НЕ РЕШАВАШ ТИ!

Кой ражда след 45 бе, льольо? Кой ще те държи на работа изобщо след 45 годишна възраст, че и ще гледаш деца? И кой ти гарантира, че ще доживееш да ги видиш тези деца как растат и стават на 18?

Това си е проблем, наистина.

Кой ще те държи на работа след 45, именно.

И на 20 и на 40 и на 60 години, никой не ти гарантира,че днешният ден няма да ти е последен и детето ти няма да остане сирак... Много е повърхностно да съдите жената, само заради възрастта... По-важно е желанието да бъдеш родител и да дадеш най-доброто от себе си, за да възпиташ стойностен човек, другото са сметки без кръчмар...

На колко години си бе, отрепко? Какво ще работиш и ти след 45 г.? Или ще мреш, най-добре....

Не и знам случая на тази жена, но според мен и е липсвало нещо в живота...жените са така устроени, че искат да се грижат за някои - неслучайно на стари години доста жени взимат, кучета, котки, осиновяват деца...един мъж ще отиде в кръчмата и това е.

Не бе тъп просто с аинплатили да го износи използвали с аи матката.

Да у живо е здраво детенцето ѝ, и хубавото е, че е второ, т.е. вече има едно, което е отгледано и най-вероятно си има собствено семейство, защото на 52, означава, че ще е на 72, когато стане на 20.

Увеличаването на двойките, които не могат да имат деца по естествен път се дължи основно на два фактора - жените се сещат да имат деца след 30-35 години, когато вече биологичният часовник цъка по друг начин, а и ако има някакъв здравословен проблем, то се скъсява времето за реакция и възможно лечение, и а второ място сексуалните отношения с много партньори в днешно време, използването на хапчета, спирали, абортите - водят до проблеми с фертилитета при жените. Когато се опитваш да излъжеш природата, в крайна смекта се налага да платиш висока цена за поведението си, човекът не е Бог, но обича да се прави на такъв...

То и при мъжете е така. Ти да не мислиш, че биологичният часовник при мъжете е различен и младеят след 29 годишна възраст вместо да стареят?

Нали разбираш, че правиш просто един злобен феминистки коментар? Не споменавам мъжете, не защото са нещо повече или са перфектни, напротив и те са виновни за ситуацията, НО решаващата роля за продължаването на рода винаги е БИЛА и Е в жената - тя решава кога е готова за тази крачка, тя подбира сексуалните си партньори. Мъжът от своя страна прави всичко възможно, за да впечатли жената, за да го избере за продължител на гените му. Това е, елементарна биология, за щастие съществуваща далеч преди съвременните глупотевини и модерности като феминизма, хомосексуализма и джендъризма и вярвам, ще продължи да съществува и след тях, защото алтернативата е просто край на човешката цивилизация...

Това е пълна глупост. И мъжете, и жените избират. Как пък няма да се стремя да впечатля продавачка или сервитьорка на ниска заплата и без образование. Хахахах. Че за какво ми е? Да ми роди глупави деца?

До До Коментар. Ами колега, тогава впечатлявай мъжете и се надявай на поколение. Опитите в Анадола продължават, нали знаеш:)

Виж, девственико, казвам ти, че ако не искаш да си с някоя жена, колкото и да ти се натиска, няма да ѝ обърнеш внимание. Ако иска да е супер красива, ако не е от социалният ми слой, бедна е, не е умна и образована, работи просто някаква работа и печели някаква средна заплата, просто не се интересувам от нея. Това е

Жената да речем се сеща на 30 год. И какво? Около нея само мамини синчета и педа*ли

Ами, колега, то така ти ще си останеш девствен:) Майтапя се с теб, ти се връзваш. Разбира се, че и мъжът подбира коя да бъде майка на децата му, НО пак ти казвам, първо тя те е избрала, т.е. ти можеш да перчиш образно казано пауновите си пера пред една жена, която отговаря на критериите ти, но тя да подбере друг, който й се вижда по-подходящ. Една хубава жена във фертилна възраст се радва на много по-голям мъжки интерес отколкото един красив, та дори и богат мъж, може да очаква от жените.

Само да вметна: невъзможността за възпроизводство се поделя между мъжете и жените, като процентното съотношение е 50/50. Престанете с тая стигма, че жената е единствено отговорна за зачеването и виновна, ако не се получи!

Разбира се, че така! Никой не го оспорва, не случайно в българския фолклор и традиции много важна роля играе Спасовден, прочетете как "непорочно" са зачевали бабите ни на този ден. Те ти булка, Спасовден!:) НО продължавам да твърдя, че основната роля в продължението на рода е на жената по причините посочени в предходните ми коментари.

Тук не е въпроса кой кога се сеща това не са дребни пари в джоба да забравиш.Въпроса е, че понякога срещаш подходящия човек късно и тогава нямаш друг избор !

Това също го има. То и аз срещнах подходящият човек късно, аз бях на 37, тя на 32, за щастие не сме имали проблеми с фертилитета, НО това не променя факта, че това са години, в които вече протичат негативни изменения, ако има проблеми - по бавно и трудно се решават... и после кой е виновен, съдбата, кой?

Късно ? Жена Ви на 32 ? Вие наистина не знаете за какво става дума, но наистина кте щастливи щом имате.Дано никога не разберете другата страна !

Ами да късно е, и да, имахме късмет. Съгласен съм, че ако срещнеш подходящата жена, когато тя е на 40 или 45 това вече си е КЪСНО, но аз по-скоро искам да наблегна на това, че една жена не бива да поставя кариерата си на първо място, обнадеждавана от разни феминистични теории колко е важно да си е самодостатъчна, да е велик мениджър или не знам си какво още, да стане на 35 и да се сети, че май й липсва нещо - деца, ама за тази цел трябва да завъди и някое мъжле за временно ползване...

Ами на 32 господине не е късно за жената.До 35 г яйцеклетките са годни на 100% /това е ако няма странични проблеми разбира се /.Относно кариерата съм съгласен, НО пак повтарям ако не си срещнал човека трябва ли да правиш дете само защото биологичния цъка ? Или да го изоставиш после ?!?

Пфф, е то и мъжът не бива да поставя кариерата си на първо място. Тези деца имат нужда от баща. И каква кариера правите ако не е тайна, защото сте заплаткаджии или казано по друг начин, ако не вземеш един месец заплата умираш в дългове и банкрутираш? И каква е кариерата? Ти си шеф в компанията за която работиш, като излезеш от офиса вече си никой. Да не мислиш, че на компанията и пука за теб? милиони могат да ти вземат работата и да ти бият шута и са 100 пъти по-добри от теб.

Толкова млади двойки искат да имат деца, но събират десетки хиляди левове за инвитро и чакат с години! Толкова млади двойки искат да имат деца, но са финансово затруднени! Научно доказано е още преди десетилетия, че при раждане след 35 годишна възраст, вероятността за вродени заболявания скача с десетки проценти! Помагайте на младите!

Много сте зле!

Не мога да разбера защо някой винаги мисли, че другите са длъжни да му помагат или той знае най- добре на кого трябва да се помага. Личен избор е това. Гледайте си във вашата паничка! Или помогнете на някоя 35 годишна вместо да давате акъл по форумите. Сигурна съм, че в живота си и на бездомно животно не сте помогнали камо ли на човек.

Тия расли из плевните и посещаващи външните тоалетни така разсъждават.Жал ми е за такива прости индивиди.И ти не е трябвало да се раждаш, ама ето на-ръсиш акъл из интернет.

Мога само да я поздравя за решението, деца и трябват на тази държава, с това обезлюдяване сме до ни къде, още повече че в страни като Германия или Америка това изобщо нямаше да е новина

но все пак жени ,раждайте деца между 20 и 35г.Няма де има нужда от ин витро и ще имате здрави и умни деца.Ще може да ги отгледате докато сте млади и активни и да тичате с тях.

между 20 и 30

За да родят жените между 20 и 30 трябва да се хванат с някой “чичка” много по-стар от тях. Защото са рядкост мъжете между 20 и 30, които искат да имат деца. По принцип на жените по-рано им мерака за деца. Мъжете са тези, на които до 35 им е рано.

Няма лошо в това, което казваш. Но времената сега са други. Младите жени искат да завършат, да поработят, да си стъпят на кратата, да попътуват. как да роди на 20 ? Това е 3-ти крус в университет. Това означава родителите на младите родители в 95% от случаите да тледат бебето. В днешно време и те работят. Или на 25 години да роди- току-що завършила, без стаж или много малък. Почти директно оставаш без работа. Или на 30 - тъкмо си се утвърдил някъде и пак всичко отначало. Говоря от собствения си жизнен опит, имам две деца., раждани на 27 г. и на 40 г. Много е трудно да се утвърдиш и да си намериш работа с малки деца. Ако са породени - мининум 3-4 години жената е в къщи. Трудно е в България, няма облекчения, няма гъвкаво работно време.