412 са вече с коронавирус в България, 20 са излекувани

За първи път в област Русе е регистриран случай на заболяването

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

стига вече използвайте превилната терминология.Не излекувани преборили вируса в противен случяй кажете го лекарството с което ги лекуват болните.Само статистици,мисирки и т.н пред първата линия.

Положението засега е предввидимо и болните се увеличават с до 50 на ден. Минем ли 100 и умрелите ще започнат да се увеличават. Тъжната страна на всичко е, че много хора се върнаха болни и ветрилото заразно болни ще се прояви около 10- 15 април. Ако до тогава не се прояви жвртвите ще бъдат минимални на фона на целия ужас. Господ пази, когато и ние пазим!

Дано да няма още много заразени тогава на 7000000 м. Хора в България и 1000 заразени как ще се отразят мерките ви и доверието във вас и медиците също

Да, 412 души са регистрираните, но така ще е след като не спряхте навлеците да се влачат на талази в БГ …. Защо въобще я водите тази статистика ???? Какво ме интересува колко нови НАВЛЕКА са дошли в БГ ?!? Така и не сме чули, колко са заразените в БГ и колко са дошли заразени отвън …. Всичко е една бройка ….

Навлеците българи сезонни работници ли имаш в предвид човече, отвор ли им работни места или ги издържа с милостиня?

А сега какво ще ги правите банскалийскити доктори дето укрили 50 човечета заразени???? Не подлежат ли на наказание????

50, уау станаха 470 на 7000000 ужас!

Сега от пробите ще разберем с кого са си най-близки ДПС! Вирусът не лъже!

По думите на генерала, един заразен се върнал в Русе. А, бе господин генерал, ОЩЕ ЛИ СА ОТВОРЕНИ ГРАНИЦИТЕ И СУЛЮ И ПУЛЬО ВЛИЗА И ИЗЛИЗА, ДОКОГА ????!!!. ОЗАПТИСАЙТЕ ТОЗИ НАРОД, СТИГА Е ПЪТУВАЛ ИЗВЪН СТРАНАТА! ТУКА СА ЗАВАРДИЛИ ГРАДИНИТЕ И ПАРКОВЕТЕ, А ВАШИТЕ ХОРА СЕЯТ ЗАРАЗИ ОТ ЧУЖБИНА, ТОЯ ЗАЩО НЕ ГО ГЛОБИХТЕ С ЕДНО 15 БОНА?. НА ЛУДИ КАЛИНКИ НИ НАПРАВИХТЕ, ЕЙ, МИСЛЕТЕ ЩЕ ИМА ВИДЬОВДЕН!!.

Истина е, че тука утре и един да няма заразен всякакви суеци има още една година да се влачат и да заразяват. Така тая карантина край никога няма да има! Като са хукнали на м.йната си там да седят докато отмине. Аман!

Това е за глупаци до 13.05 са всички карантини, най много и д да видим ще ни пуснат ли, не защото балове, Децата само у дома и това е, свиквайте да живеете в къщи

И защо не правите ПОНЕ 1300 теста в денонощие ???

Скъпо. Трябват още 15млрд дълг за тестове... Може и 25 да са... зависи дали питаш горанката или бою.

240 +50обслужващи+ ?журналисти---всичките на тест и платена изолация за 1 месец......ще докажат че и без тях може да се живее, но без хляб и сирене --няма как

Заради 30-на хоспитализирани бокирахме цялата държава и съсипахме икономиката. Това е безумие.

Е как не можете да закриета държавата? В момента какво правите? Хората са държавата, а тези в парламента са тумор!

Питам какво ще стане по Великден когато извън църквите ще има хора как полицията ще ги пази да са на разстояние два метра един от друг

Всеки си има ГЛАВА на раменете,ако сам не можеш да си помогнеш и Господ не може да ти помогне после

така е Иво!

Аз съм резервирал целия манастир.

Много хора забравиха или изобщо не са преживяли "Лукановата зима" и "Виденовата зима". Ако сегашното положение се запази дълго ще говорим за "Борисовото лято"...

А защо забравихме добрия стар пеницилин?

Щот от него не може да се краде толкова. Затова. Те колко още неща забраниха след него...

"Ако депутатите дадат отрицателни резултати, то ще продължат да работят. Ние не можем да закрием държавата" Генерале, държавата ще проработи, ако точно тези 240 човека спрат работа! Тези хора блокират държавата!

Сигурно ти и тези които харесват мнението ти, сте единствените в света , които искат в такива времена да разпуснат законодателния си орган, или да падне правителството им. Нема такъв народ.

Кок до немо биу има! 3 пъти избират дебилен индивид дето събирал помия за прасето с кофа! Не 1, 3 пъти!!! Има такъв народ!!!

То пък едно правителство, то пък един ... орган!

Мишки

Този човек го искам за Премиер !!!

Епа земи си го дома! С жена ти и за цар или за император мое си го изберете.

а дано ама надали! Как се вземате насериозно нищо добро не ни чака! Апропо - какво ново в Беларус и Бразилия !?

Ето статистика за 2017 смъртност по света - https://ourworldindata.org/grapher/annual-number-of-deaths-by-cause . Не плашете хората.

Ето една хубава новина за България. Американците твърдят, че страни в които не се прави БЦЖ ваксина ( срещу туберкулоза ), като САЩ, Италия, Испания, Англия, Холандия и т.н. , заболеваемостта и смъртността от коронавирус е 4 пъти по голяма отколко в страни със задължителна БЦЖ ваксина, каквито са Япония , Бразилия и , о боже- България. А дано.

Всички ни дават за пример , но забравят една много важна подробност. България е с изчезващо население, по-малко от 6 милиона сме и сме много нарядко населени. Само тази подробност ни дърпа много напред в мерките спрямо западноевропейските държави. Естествено , това дори не е мярка и тоя щаб няма нищо общо с това обстоятелство, а е просто една особеност на страната., Скоро няма дори да останат хора, които да се разболяват.

Рядко населени?! 35-40% от българите живеят в 6-7 града - София (1,3 милиона), Пловдив (350 хил.), Варна (350 хил.), Бургас (200 хил.), Стара Загора, Плевен... В тези градове те са буквално натъпкани като сардели в панелки, 16-етажни ЕПК-та и 8-етажни "ново строителство" с разстояние между блоковете 5-10 метра...

Еми затова в София са най-много заразените. В София са и най-богатите дето ходят на ски по Европа и довлякоха болестта , а в Банско са най-алчните дето заради няколко дни по-дълъг сезон криха, че има болни.

В Испания показват репортажи от България и я дават за пример при борбата със заразата и мерките, които се предприемат.

Yes!!

кои мерки ние имаме в повече от Испания?

Плешив пудел на властта...Ти не си нито генерал, нито доктор...Когато един лекар заплашва постоянно хората с глоби и рестрикции, не е никакъв лекар а самозабравил се глупак...

Тъпотия и дебилизъм не се лекуват, така ще си умреш.

Принципно подкрепям решенията на Щаба. Харесва ми и твърдостта на генерала към някои глупави въпроси на все недочули и недоразбрали журналисти. Но сега имам различия с неговата позиция. Не че някой особено го интересува моето мнение, но искам да попитам: - С какво депутатът Адемов е по- различен от останалите хора, на за него не може да се каже как се е заразил? - Какво му е състоянието му и толкова ли е тежко, че веднага е приет в лечебно завадение? - Защо е нужно неговото съгласие, за да се даде информация по случая? При другите пациенти - с домашно и болнично лечение искано ли е тяхното съгласие, или при тях се действа в условията на извънредно положение? Генерале, олекнахте с това обяснение. То подхожда на шефката на парламента, но тя е политик, а вие не сте! Както сам казвате вие трябва да давате обективна и проверена информация и да предлагате налагането на мерки. Това ви е първа издънка, но министъра на здравеопазването още ви води. Знеачи депутат е превилегия, а другите на домашно лечение.....

Виж Сийче, щеше да е хубаво шефа на щаба да е епидемиолог или вирусолог - учен(не военен) с много изследвания и публикации по темата, но какво да правим такава ние е кочинката.

но този си е добър - умее убедително да говори а и има талант за ръководител - той си има в щаба специалисти в дадената област и това е достатъчно.

"Генералът" олекна още с диаметрално противоположните си изявления за коронавируса.

не е вярно - още от началото човекът откровенно каза какво не се знае със сигурност, какво предполагат и че се водят по съобщенията на световната здравна организация. Щом в световен мащаб няма сигурни средства и лекарите се лутат в неизвестното - как ще съдим несправедливо нашите лекари?! АЗ ИМ БЛАГОДАРЯ ЗА ДЕНОНОЩНИТЕ ДЕЖУРСТВА И ОПИТА ДА ПОМОГНАТ НА ХОРАТА!

Трагедията ни идва от пристигащите от чужбина заразени,които нехаят за това.После се срещат с баби,лели,чичовци..... и заразата върви, върви.....И после имаме толкова заразени, починали и т.н.

А как са излекувани тези 20 човека? С какви лекарства? Или сами са се оправили? И като са оздравели, това значи ли че вече няма да се заразят никога? А ако пак могат да се заразят за какво е тази статистика за оздравелите?

Отговори на въпросите ти: 1. Излекувани по Божия воля. 2. С повечко късмет. 3. Един господ знае. 4. Няма никога, това трябва да го знаеш. 5. За успокоение, че има светлина в тунела. Трябва да си доволен. Тези отговори ще ти ги даде и редник, за генерал - не знам

Абе, к`во стана с грипа?! Откакто се появи короната, грипът потъна вдън земя. Няма пукнат човек болен от грип. Дали не е възможно хората да са заразени едновременно с грип и с коронавирус?! И дали не е възможно такива хора да умират от грип, а да ги пишат на коронавируса, `щото така е модерно?!

Преди седмица се произнесоха, че вече няма грип. Всичко що се появи се приписва на короната. Те това е

Грипа не интересен брат, друго си е мисирките всеки ден стократно във всички възможни предавания да се надпреварват за рейтинг

Короната победи грипа.

А какво стана с катастрофите по пътищата, с рака или СПИН-а. И за тях няма статистика. Даже за пожари не се чува.

Хубаво професоре но докато вие/ние си стопирахме държавата освен короната другите какво правят. Полша си иска от Газпром 1,5 милиарда долара от високите цени. Ние сега с короната ли пак ще се оправдаваме че нищо не правим за миналите далавери?

Нали за това беше спирането на държавата! За дупетатите и правителството страхът от народното недоволство и протестите е по голям от страхът от короната! Корона Вирус = нова възможност за още кражби + възможност за ограничаване на граждански права и предотвратяване на протести! Искат само да сме платци и безмълвни свидетели на кражбите и злоупотребите им !!!

Учени от различни държави: "Страните, където масовата имунизация с БЦЖ не е била въведена, в това число Италия, Нидерландия и САЩ, са много по-силно засегнати от COVID-19".

Как става изписването на лекарства сега/Трябва ли да се ходи до личния лекар или... Щото вече 4 дена се опитваме да се свържем GP-то и няма връзка с него

Може да е умрел

Искат да ни кажат че още 14 бройки чакат да прибавят към неизлекуваните защото явно не са били ''достатъчно'' контактни за реално лечение ли с това колко са интубирани???? Как не проумяхте че това са воаши някакви бройки които нямат реално покритие????

хммммм "Изправени сме пред една епидемия с невиждана ярост в човешката история. Ще има много жертви, на най любимите ни, тези, които са ни отгледали" В същото време вируса се влияе от: Препарати за малария някои лекарства за болни от СПИН ваксина за туберколоза витамин C и D УВ лъчи Сапун Алкохол

И като влияят толкова много неща, защо умират хора?

чакай да те светна ... докато този вирус всички го страхуват, да, само за това време - 3 месеца - са умрели около 880000 (над осемстотин хиляди) от глад. Хора умират. Колкото повече се разждат, толкова повече ще умират. Защото така трябва - няма живот без смърт.

моя грешка с една 0 по-малко 88000 - което е едва двойно повече от короната, но по темата няма нито бесни репортерки, нито денонощни статистики, нито изпотени учени да търсят ваксина (така де, храна), нито карантини тия стотици милиардери дето един да се гътне с парите, дето е закопал десетки хиляди ще живеят цяла година. въобще - жалко е

Отново тръгнаха рекламите в ДИР...особенно за ONLINE CASINO. Казина, проституция и статистика - светът се "завръща" към живот с "живототворящи" реклами.

аз не виждам никакви реклами,...ама имам адблокер

И какво като ги брои всеки ден колко са???

акон е ги бройка, тъпанарите и троловете ще питат защо не ги бройка преди интернет си мислехме, че няма тъпи хора, а само хора без достъп до информация... сега вече е ясно....

Сигурно съдиш по себе си...

Муфтафчийски ще издаде ли някрая, как са излекували излекуваните? С витамини, с антибиотици(които действат единственно на бактериите), с апарати за изкуственно дишане или със....статистика?

не си лекар, не работиш в болница, не ти е работа да знаеш как се лекуват хората.... мен как не ме интересува как си вършиш тъпата работа?

По ограничен и тъп си от правителството.. Ходи си яж салатата с ракията на село и не се обаждай

Лекуват ги много, ама много просто - с чакане да "оздравеят". Някои от тях не умират, други умират - къде директно, къде след интубиране.

Вчера бях да пазарувам и да платя една сметка- живея в западна държава. Хората си седят в кафенето, аз не виждам 1 метър разстояние между тях на масите, та не знам. А и говорят, че ако в момента подобренето продължава щели да поотменят рестрикцийте. Същевременно министърката казва, че ако имат хората нужда от майстори в къщи да ги наемат за да не спирала икономиката. Та кое е вярно?

Коя западна държава, айде похвали се?

Само там е така от западналите държави.

Здравно неосигурени заемат места в болници !!!!!!!!!!!!! Евала на идиотите, които всеки месец плащат за здраве, толкова ли тъпи сме!!!!

Темата за здравните осигуровки ми е любима на мен... уж съм осигурен, ама на прегледа ми вземат паричките... нищо че имам право на безплатни прегледи, ако нямам направление пък ми съдират кожата. А за зъболекар - най стандартните манипулации са лимитирани или изобщо не са поети от ЗК

аз пък искам колата ми да я ремонтират без пари, нали си плащам данъците

Deus Vult

До екстрим Има ОГРОМНА разлика. Данъка, който си плащаш за колата е за вредните емисии и за това, че "разбиваш" пътищата Здравната осигуровка я плащаш за да си ОСИГУРЕН като се разболееш, а не само да викат "ем ся ще влезеш в болница... ама ще си платиш престоя... и си носи чаршафи и храна"

Все още чакам медиите в България да започнат да дават повече положителни новини! Доказано е, че нагласата е половината борба! Защо всяка сутрин продължават с черната хроника и кокошките задават едни и същи въпроси? ДИР, ако имате представител на тези брифинги задайте правилните въпроси: Защо ген. Мутафчийски заяви, че това е просто "настинка", имаше и депутати с изказване, че това е една "китайска кашлица и нищо друго", а като се обяви помощта за засегнати и изведнъж стана "най-свирепата пандемия, която човечеството познава"? Къде отиде резерва? Как така в рамките на 2-3 дни стигнахме до 3 милиарда дефицит? Защо продължават да отричат медикаментите, които цял свят започна да използва за лечение на вируса? Защо София не е под карантина при такъв голям процент на заболелите, концентрирани там? Къде изчезнаха "специалните маски", с които се хвалиха? Защо внасяме китайски като Боко лично заяви, че ще шием предпазни маски С ФИЛТЪР?

аз викам да зададеш тези тъпи въпроси не 1000, а 1001 пъти... преди интернет си мислехме, че няма тъпи хора, а само хора без достъп до информация... сега вече е ясно....

Ама ти наистина си крайно ограничен.. Не виждаме да си задал нито един въпрос, а само хейтваш останлите. Сигурен съм, че гласуваш за ГЕРБ по собствено желание.

"Все още чакам медиите в България да започнат да дават повече положителни новини!..." - в дълбока заблуда си. За журналистите, добрата новина не е новина. Те търсят сензация, лошата новина е най-търсена. никой журналист не търси добра новина, а сензация. Ако не намерят нещо сензационно, за тях репортажа е провален. наскоро пак имаше много ярък пример за журналистка, която постоянно питаше "а кога ще въведете военно положение". Този когото питаше, и казваше че такова не се обмисля, и веднага следваше въпрос "а кога ще обмислите военно положение". Той пак и казва че такова не се такова не се предвижда, и отново "а кога все-пак ще решите за военно положение". Журналистите са НАПАСТ, в крайна сметка верните новини са само новините за времето, всичко друго е вятър и мъгла.

mirоlav

Заразения в Русе се оказа родом от Велико Търново а 2 мата спрени на Дунав мост са пътували Германия Добрич.

Защо болен депутат е в болница, ако се чувства добре според шефа на неговата парламентарна група? Защо ще се тестват всички народни представители, а хората които си дойдоха от чужбина не се тестват? След като всички идващи отвън и установени вътре в страната случаи подлежат на 14-21 дневна карантина у дома, мярката ще е същата и за народните представители нали така??? Кога ще бъде отворено отделение за корона вирус в правителствена болница, но не за депутати? Всички депутати ще излязат в неплатен отпуск, както се наложи за хиляди българи?

Яаа, само 20 инсталирани?

Защо всички "богоизбрани" постъпват за лечение в Софиямед? Защо не ги приемат примерно в Белодробна болница или в Света Ана ? Питайте бе мисирки по брифингите,питайте.Ама май и вас там ще лекуват,ако се наложи.

Бързият тест е бърз, защото дава резултат след 10 минути, а не защото бързо открива болните, отсече Мутафчийски и допълни, че в момента няма никакъв медицински смисъл да се тестува масово населението и това само ще изтощи здравната система, без да дава никаква сигурност. Ето една много мъдра мисъл! Генералска!

Явно ти си лекар, специалист, генерал, началник на структура, по-голяма то ВМА, та ги разбираш тия работи... тъпанари задръстени, 1000 пъти ви обясняват едно и също, пак не разбирате, пак критикувате, пак плюете... най-гнусната и тъпа плява изплува в тия коментари

Ама голям медицински ''смисъл'' има да тестват 240 дУпедати защото някакъ техен колега заради други заболявания сам се е тествал и въпреки че както кават е добре без симптоми е в болница, докато простосмъртните са оставени в къщи да се ''лекуват'' ??????

ЗАЩО НЕ СНЕМАТЕ ОТ БРОЙКАТА НА ЗАБОЛЕЛИТЕ ТЕЗИ, КОИТО СА ИЗЛЕКУВАНИ? ЗА ПО-УБЕДИТЕЛНА СТАТИСТИКА ЛИ? ЗА ДА НИ СТРЕСИРАТЕ ПОВЕЧЕ? ЗНАЧИ ВСЕ ПОВЕЧЕ ИЗЛЕКУВАНИ, А ВСЕ ПОВЕЧЕ ЗАБОЛЕЛИ?

Така се постига паника :) И промитите мозъци (в 90% от случаите безработни лелки или кифли) реват колко е опасна короната, и снимат през балконите ако някой излезе пред блока, и докладват.... Тъпа история. Щаб против вирус... в който няма ни един вирусолог. Ама както каза Годжи - "не е време за наука. Време е за действие". Военна му работа.

Оказва се че у нас никога няма да стане каакто в Италия Испания САЩ.. защото БЦЖ ваксината ни дества. Такова било и положениети в Португалия, Источна Германия.. и всички останали с тази ваксна.

Deus Vult

Анти-ваксърите да му мислят

20 от 412 е добро съотношение... Дали обаче реалната бройка на заразените не надхвърля 1000? Имайте предвид, че много хора не се изследват дори да имат симптомите, а за много други няма тестове

Този вирус не е тук от официалната му премиера в началото на март :) Той е тук може би от декември 2019-а... Съдейки по симптомите - го изкарах още края на януари. Температура, болки в гърлото, кашлица, отпадналост. Да, ама тогава доктора ми каза - "грип. Ходи си вкъщи, пий някви от тия прахчетата и тва е".

в Краваристан имаше 10к заразени ... Джак Ма им подари 500000 теста, маски и разни други неща, и зпочнаха да откриват по 10-15к всеки ден. Горе-долу и в Италия така се случи. Иначе виж статистиката - 190к заразени, но 4к мъртви и 7.5к излекувани. Това би трябвало да значи, че всички държави със сходен брой излекувани (време) и сходен брой мъртви реално имат сходен брой заразени. Например Германия има 2 пъти повече оздравели (значи там заразата се следи от двойно повече време) но пък има 5 пъти по-малко починали (значи здравната им система има 5 пъти повече читавост) Но няма как, основните вирусни мутации са само 2 броя (подмутациите са над 190, но основните са само 2 - S и L) та, за да се постигне тоя брой оздравели, трябва да има сходен брой заразени ... а това, че не се откриват/докладват е, защото Ма не е подарил стотици хиляди тестове и маски на всички. Иначе казано, според мен, поне в Германия и Иран реалния брой е около 350-400к; в Испания около 600-800к; Италия около 400к; а Китай - около 2млн (те в началото нямаха организация, чак в един момент вдигнаха всичко). Но, това са си някакви мои фантазии. В действителност има едни същества дето имат в момента власт (защото сме им я дали) и се забавляват с нас.

На заразените май им плащат за това. Няма никаква логика в прогресията.

Съобщава се на всички озадачени граждани, че Премиерът се е подложил на анално интубиране в Симитли, премина успешно и нормално. Следобяд ще има брифинг.

Президентът е военен,ако и премиера стане военен държавата ще тръгне нагоре, т.е.ще намалеят мутрите по върховете на властта. Г-н Генерал, Вие сте спасението!

Deus Vult

По твоята логика вече трябва да сме в космоса.... не забравяй, че в България в момента живота се диктува от 3-ма генерали

жълтия БОКЛУК СинДзин Пин трябва да му изпратят килер да го застреля мамицата му!?

Тия ще започнат ли да тестват като останалите държави и да почнат да проследяват всичко? Няма ли някой журналист да пита адекватни въпроси? Всеки ден по 20 човека заразени, защото повече тестове не се правят. При нас тая пандема с това темпо няма да свърши 2030 година. Бахти и идиотската държава!