Честваме 135 г. от Освобождението на България

България отбелязва Националния си празник - 3 март. Днес се навършват 135 години от Освобождението на страната. Хиляди хора излязоха днес освен на чествания по повод 3 март, и на национален протест под наслов "Да запалим монополите".

Обратно в новината

Коментари - Честваме 135 г. от Освобождението на България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И вие сте като ЦЦ и ББ. Нямате никаква разлика. Като пишете за 3 март, поне отбележете на едно место ОТ КОГО СМЕ СЕ ОСВОБОДИЛИ.

Въпреки всичко БЪЛГАРИЯ ще пребъде!!!

БЪЛГАРИЯ!

Поведението на т.н. власт и в частност тази на Плевнелиев показа, че те не с тази държава, народ и история, те са някакви никомуненужни кукли, заградени от гавази и жандармерия. Това са кукли на конци, на изсънал клон и дърво без корени, обречени на забрава.

На 3 март НЕ бЕхме един Народ, властта се беше отцепИла.

Благодарим на еврейския народ за честитката, макар и с мъка на сърцето. И да искаш няма да ни развалиш празника, менте българин :)))

Аха, еврейчето пак се включи.Мъка, мъка голяма, че заедно с турците не успяхте да останете още дълго време господари. За това сега еврейската пропаганда живи жаби гълта от яд. И срещу Русия. Начийто народ сме им безкрайно благодарни. Обясним е яда ти, еврейче. Но защо не се представиш с еврейската си легитимация.

Ти у ред ли си Днес е 135 години от освобождението на България от турско-еврейско робство. Който има други празници, особено на дргия край на света, да си ги честват когато им е денят. Кретен, с цел ли се опитваш да омаловажиш празника. Честии празник на всички истински българи! На ментетата също.

На 3 март 2013 сутринта в 9 ч излязохме от къщи със семейството ми да търсим празника. Освен националното знаме на нашия прозорец, никъде в квартала нямаше признак за празник. По ул.Оборище от края до началото нямаше нито едно знаме, почти никакви хора, само няколко кучкаркис кучета. В двора на испанската гимназия нямаше нито празник, нито ученици. Храмът Ал.Невски от всички страни беше плътно ограден от стотици полицаи и коли на жандармерията. На едно от въжетата край храма имаше попуск, където някакви си показваха пропуските и чантите си и ги пускаха през скенер. Рехаво население гледаше отстрани и не се опитваше да влезе. Народното събрание също беше заградено плътно от жандармеристи и колите им. Нито едно цветенце на паметника на Царя Освободител. Две циганки метяха около паметника на връх празника! Нито един празничен белег по целия бул.Руски до бнбанка. В Руската църквичка беше пълно с руснаци, всички пееха заедно с попа, а аз съответно се наревах. Добре, че намерихме новооткрития паментник на генерал Гурко, та да ми мине горчивия срам, дето ми стискаше гърлото-само там имаше венци и цветя. Оставих там кокиченцата си и се върнахме към народното събрание. Тогава от Орлов мост заприижда демонстрацията-с патриотични и родопски песни,много знамена и плакати. Пред Конника спряха и положиха венци, а много от протестиращите сложиха цветя. Държавата я представляваха жандармеристите! По обед забиха камбаните на Ал.Невски. Биха дълго и гневно. Вечерта държавата се появи пред Народното събрания! Ред войници, срещу тях ред политици и Патриарха. Нито човек повече ! Никакъв народ, никакъв електорат! Заря.. В 20ч. ми се обади синът ни - бил на зарята, но ги допуснали само пред университета. Дори не разбрал, че пред парламента е имало някаква церемония...

еми писал си като за някакъв конкурс, 3-ти март, още преди "демокрацията" не е тачен празник, предлагам ти да отидеш на разходка на 8-ми март, по същия маршрут и тогава да коментираш:) Уили?!? Не познаваш улиците, многословнико:)))

"135-годишнината от Освобождението на България.'' От какво,бе еничари репортерски? Как не ви е срам,бе сган?

...прав сте за положението на закрепостените селяни, но не те издигат глас за освобождаване на българите.Тук не става дума за "пропаганда", в Русия е имало високо образована интелигенция с традиции, далеч от бездуховността, за която говорите. там не всички са били "бурлаки"! А доброволци има от различни съсловия, като студенти и работници. Има безброй документи и свидетелства за това, които отдавна са доказани и никой не ги оспорва вече 135 години.Ако си направите труда да попрочетете повече по темата, ще се убедите в горното.

Абе аз ли лошо слушах или четящите на зарята-проверка бяха на 3 ракии и пропуснаха Левски! А дано аз да бъркам, ама на дали

Поклон пред освободителите !

На загиналите турски войници в Руско -турската война - Един убит - Димчо Дебелянов ....И нима под вражи стяг готвил е за нас пощада? - Не, той взе що му се пада, мъртвият не ни е враг!

Не, той взе, що му се пада, мъртвият не ни е враг! Бог с нами! Бог да пази България!

Честваме 135 г. от Освобождението на България... Затова ли Винету вдигна кръвно? Че да не го освиркат? Ми - на Плевнята - как да не го освиркаш? Минал мишокът и се отчел като премиер.

Честит празник българи! ... чета постовете и ми става тъжно, че дори на националния си празник не сме единни и пак се разкъсваме в ежби!Слава богу, че повечето от нас таят в сърцата си признателност към Освободителите! На онези, които омаловажават тази дата и Освободителната война ще кажа няколко неща - не бъркайте омразата към комунизма и всичко съветско с Царска Русия от 19 век! Всички български правителства, и при Ал.Батенберг и при Фердинанд, и при Борис III, са демонстрирали искрено признателността си към един народ, който дойде от хиляди километри за да мре на чужда земя....днес сутринта чух няколко големи глупости от едни "интелектуалци" : войната била завоевателна , а не Освободителна.На тях ще им опресня паметта, че в българските земи са се водили и други Руско-Турски войни.Русия, не веднъж е имала повод да започне завоевателна война.Войната от 1877-1878г. е война на обикновените руси, на руския славянски народ за освобождението на друг славянски народ. Царят и кабинетът му вземат решение за обявяване на войната под натиска на руската общественост - редица видни интелектуалци, лекари, юристи, писатели, общественици събират на спонтанни митинги гражданите в редица градове на Русия с призиви да се помогне на многострадалните българи и те да се избавят от агаряни и бусурмани! Именно те "вадят от ножницата" руския меч, те се записват като доброволци в редовете на царските полкове! Друг един "професор" се изцепи, че в тази война загинали десетки хиляди руси и ....стотици хиляди българи?!?! мда, предполагам, че след 20 години в учебниците ще пише/ако ги има/ как Опълчението минало Дунава, и с бой освободило отечеството си, а между другото било подкрепено от съюзнически руски части....СРАМ и ПОЗОР!Много пъти сме избивали комплекси, имало е омраза към Русия и СССР и през Царско време, но нашите предци, никога не са посягали на най-свещеното - паметта на хиляди знайни и незнайни воини, паднали за свободна България! Вечна Слава на героите !

3-ти март е празникът на кпсс и ссср. този ден е и празник на любимият ви главорез путин и атомната централа белене. за истинскят българин 3-ти март не може да баде национален празник.

не си си пил хапчетата другарю анти

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!!! ДНЕС ПРАЗНУВАМЕ 135 години от ОСВОБОЖДЕНИЕТО НИ ОТ Т У Р С К О Р О Б С Т В О братя ИСТИНСКИ БЪЛГАРИ! Защо "нашите" "любими" политици начело с президента се страхуват да го кажат? Може би се страхуват и от сянката си(да не се окаже, че е с чалма ли)? Стига толкова политическа проституция!!!

В чест на Трети март на кого ли ще дадат нашите управници мандат за съставяне на правителство?Надявам се на най - достойната БЪЛГАРСКА ПАРТИЯ!

От 135 години уж свободен живот в тази странна българо-цитганско-турска държавица с примеси на евреи, арменци , гагаузи и прочее, само 45 години бяза на признание на ролята на руския народ в нашата история. Останалото време десницата ни си скъса задника да твори идиотски теории за заговори, окупации, ходове и тънки комбинации. Днес сме без газ, без опора, без надежден защитник. Оставени пред лицето на бандитска нация като щатската, на международни грабители, изкарали холата на улицата, всеки момент очакващи окупация от турската армия по плановете им за нова империя, смазани от местните феодали и мутри, доведени до оскотяване от мизерия. Далече от западните ни идеали, излъгни отново, отново роби. Това ли е демокрация, господа? Че то по-добре е дядо Иван да побърза отново да ни освобождава...

В моята младост 3 март беше преди всичко ден за панихида и школски празник! Съвременният капитализъм дължи своето съществуване на 10 ноември - вземете него- и леви и десни сте негова рожба и оставаме малка група в средата. Питам се какво сме ние?!!! Дали да го "вирнем", недоволсвото де...

Честит празник! Не забравяйте:Народ,който сам не може да извоюва свободата си,сменя само поробителя си! А ние сме роби на свои и на чужди,защото повечето от нас и всички политици са прХора без морал и достойнство!Жалки мижитурки!Крадци,измамници,убийци!Хленчещи,кланящи се и над.......се пред всеки и навсякъде за власт и пари!Крадливи,лредатели и продажници!До кога ще ги търпим?Поробители да искаш в България!

Ставам досаден и го съзнавам, но просто си спомних един монолог на Николай Бинев... Цитирам по памет: "Знаят ли другите народи, които не са преживели робството, какво означава един робски ден? А знаят ли колко са робските ти дни мъченицо Българийо? 175 930

национален празник,добре.руско-турска воина,135 год.добре.освобождение,добре.може ли нито една национална тв да не каже от какво сме се освободили,може от....татарите.за домашно...да се замислим,може би?

ЧЕСТИТ 3ти МАРТ БРАТЯ БЪЛГАРИ! Земята на Ботев и Левски отново е Робска Земя,затова: -Долу ГЕРБ/БУДА, Долу НАТО/ЦРУ- -Вън Американските Военни Бази от нашето Отечество- - Неутралитет и Национален Суверинитет за България- Възстановяване на наборната служба и името Българска Народна Армия,възстановяване на Трудовата Повинност за нискообразовени групи като Цигани,Турци... -Референдум за членството в НАТО. -НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ на ЧЕЗ,ЕВН, Енерго-Про, Национализация на криминално приватизираните национален въздушен превозвач БАЛКАН от евреина ГАД зееви и Националната Морска компания-Параходство Б.М.Ф. от престъпника Кирил Домусчиев ,Национализация на българските Летища и Пристанища- ,одържавяване на БГ Телекома,Филмово студио БОЯНА и т.н. -всичко откраднато от Българската Държава и Българският Народ чрез мафиотски схеми изиграни от Властимащите днес внучета на продажната Червена Буржоазия-изменила както на БГ Народа,так тоже и на нашата Освободителка от 500 годишното Турско робство-Великата РУСС.... Военен Трибунал за всички Предатели и Политически измекяри,управлявали колониално Родината след 1989г досега..... Глас Народен-Глас Божий....АМИН !

Ивайло Калфин: Доган ме подкрепя без договорки! 24 окт. 2011 Вторият след първия тур на президентските избори Ивайло Калфин не скри задоволството си от позицията на Ахмед Доган преди балотажа. На среднощната пресконференция в НДК лидерът на ДПС изрази надежда, че именно червеният кандидат ще наследи Георги Първанов на "Дондуков" 2. Калфин подчерта, че в подкрепата от Доган няма нищо задкулисно.

Ще си сложа за цел на живота да разбера кой си ти анонимнико "Хан Тукту" .......

Да ти обясня, щом не ти е ясно: Не сме дали повод дотогава. Били сме покорна рая. Не можеш да тръгнеш да освобождаваш някого, който не се оплаква. И друг път си ми правил впечатление на умник.

След 135 години - С душа поциганена, необута, България е бедна просякиня по пътя между Лондон и Калкута.

.... Когато друг народ даде 200 000 момчета за свободата на ази проклета държава , която е и моя Родина, ще започна да уважавам и този народ ....

надали има друг такав народ. по света, които да празнува поробването си от чужда армия, при това на два пати. национален празник на балгария трябва да баде 1ви април- денят на лажата, таи като наред с кражбата тя е национално хоби..

самолета е в изправнст излитаите - аиропланъ махна йок ха гиделим

Честито и на "redactor Elica" Освобождението на България от ТУРСКО РОБСТВО.

какви празници и таржества бе ганиовци, какав пир по време на чума? тези, които ни освободиха, на 2 пати ни поробиха. те още командуват нашия измачен народ чез техните агенти и слуги у нас.. ако бяхме останали в османската империя нямаше да има руски комунизам, щеше да има ред и живота ни щеше да е по добар. празнувате загубата на свободата си и непрекаснато издигате паметници на поробителите си. не сте народ, а марша, и с това ще сварша.

Отдавна е доказано че мъж от мъж не може да забременее но опитите в Турциа продалжават и до ден днешен.

Айде, честито и нанационално отговорната ДПС.

Честит ПРАЗНИК!Вечна памет на ОПЪЛЧЕНЦИ,РУСНАЦИ,ФИНЛАНДЦИ и РУМЪНЦИ-проляли кръвта си за свободата на България.Поклон!

Слава на братска Русия, която ни освободи от 5 века турско робствство! България възкръсва отново единствено благодарение на военната мощ на велика Русия. А сегашните ни псевдо-съюзници Англия, Германия и Франция подкрепват Турция и преди и след войнота и са открити ВРАГОВЕ на България.

поклон пред светлата памет на истинските българи, моля ви не допускаите предателите на народа(депутатите) на тези светли дати, които те омаскариха и обезличиха стоиноста, защото ние сме под игото на депутатите и то е наи - болезненото досега.

срам ме че тези протести се използват от педераси за лични цели, какъв то е мишо - педераса(шамара), как може такъв долен човек да идва и да си пласира гадните текстове и да се използват от протестиращите, или пак показваме че на тези протести има само лумпени маниполирани от бсп-дпс.

Днес 135г. по-късно става кристално чиста намесата на Европа - същите велики сили, които са пречили на възстановяването на България в реални граници и са подпомагали присъствието на Османция (казано пилтически коректно), продължават в същия дух и досега, но с други термини. След вътрешнопартийния преврат през 89-та в суматохата около протести, кръгли маси и демократични напъни, Европа настоява за създаването, съдебната регистрация и даването на власт на етническа, турска партия. Срещу това посегателство на конституцията, западните сили обещават на капиталистите от номенклатурата на БКП да съдействат за изнасянето на капиталите на държавата в лични банкови сметки извън страната. След това Зап. Европа недемократично ни "прие" в своите редици заедно с циганите, сивата икономика, корупцията и оформилата се мафия (олигархия). За чест и слава на тогава управляващите предатели на българските интереси! Днес 135г. по-късно Зап. Европа използва България за заден двор и изпада в неистов възторг, при всеки удобен повод да ни сочи назидателно с префиненото си пръстче. До там, че в собствената си държава, аз се въздържам да поздравя непознатия продавач на подправки с днешния празник, защото току-виж взел, че се оказал от малцинството, "без" права и свободи и се обидил от моята нетолерантност!

ЗАЩО ГИ НЯМА НА ТЕЗИ ТЪРЖЕСТВА КОМБАЙНЕРИТЕ ОТ ГЕРП ? КЪДЕ СЕ ИЗПОКРИХА ? ТРИ ГОДИНИ И ПОЛОВИНА ЖНЯХА, ОВЪРШАХА ДЪРЖАВАТА И КАКТО КАЗА ГЛАВНИЯ КОМБАЙНЕР - ЕКСПЕРТ ПО ИНДИАНСКИ И ТРЪНСКИ ВЪПРОСИ - "ВОЗ КУРЕЦ ГИГА" !!! P.S. 1. "ВОЗ КУРЕЦ ГИГА" - ДОВИЖДАНЕМ 2. "ВОЗ КУРЕЦ ГИГА" - СБОГОМ ГРИНГО (А МОЖЕ И МАТ БОЙКО).

Освобождението всъщност е относително, по правилно е да се нарече нов етап в развитието на страната, след като разпокъсана България в 14-ти век на Видинско, Търновско, Добричко и др. царства е обединена, векове защитавана и съхранена в пределите на Османската империя, на която дължи и днешното си съществуване.

Относително или не, но на политическата карта на Европа възкръсва Третата българска държава, макар и под формата на трибутарно васално княжество. Това е първата стъпка към последващите събития - т.е. до 22.091908г., когато е обявена независимостта на Царство България.

Руския кръст е унищожил повече българи в стотици пъти.Попитайте Казанските българи,въпреки че са мюсолмани ,те по достойно от нас дунавските българи отстоявт българското си име . Чувашите са българи,но като приеха руския кръст,сформирали войски,които са представлявали две трети от войските на Иван -Грозни срещу своите казански събратя и гр. Казан пада.Тогава Иван -ГРОЗНИ НАРЕЖДА ДА ПРОБИЯТ ДУПКИ В ЗАМРЪЗНАЛАТА БОЛГА и пуска живи под леда 20 000 х. живи знатни българи..Питам Ви аз ?- Къде е честта на християнския кръст в Казан ? Под полумесеца запазихме писменост,език,училища,манастир ,килийни училища,домовете си ,в които всяко семейство си имаше деца,ниви и добитък и то в период от 500 години,а под гръцко,сръбско, ромънсо и руско загубихме всичко.Такива кръстове не ни трябват

Ти чете ли какво си написал?! Няма такова нещо като "по-достойно" или по-недостойно отстояване на българското име, при положение, че днес хиляди са тези, които се гордеят с това име! В никакъв случай не е достойно да сравняваш посегателствата на различни източни, западни и южни държави над българското име, извършвани през вековете! И лъжа е, че зверствата, извършвани над християнските българи при Дунав са по-малки от тези, извършвани над мюсюлманските българи при Волга!

Абсолютни, пълни глупости и измишльотини!

Тролене.

бг никога не ебила толерантна към малцинствата от 1878 год до сега ,това са само приказки на някои политици ,ти няма как да знаеш за извращенията на българските четници по родопите след освобождението ,ти не си чувал и за интернираните хора в бг ,ти не си чувал и за избитите в белене ,ти не си чувал сигурно и за насилственното сменяне на имената ,ти приятел не си чувал и за изпотрошените турски гробища през 85 год не си чувал и за надписите на нагробните плочи където българите изтриха турските и написаха български имена ,не си чувал и за покръстването на мъртвите дори в бг нали ,няма и как да знаеш щото вие българите вместо да си гледате във вашия двор то вие надничате в двора на другите ето това е българската нация ,не е вално на мен да ми е добре ,важното е на комшията да му е зле ,на тоя принцип е българина

"то вие надничате в двора на другите"? Ъъъ ... твърдиш, че България е нечии друг двор, а не е на българите? Твърдиш, че трябва толерантно да приветстваме непрестанните опити на Турция да ни направи свой двор, на гърба на наши съграждани мюсюлмани?

Какво ще кажете тогава за арменското малцинство в България? Защо наши поети/ Яворов/ пишат стихове, трогнати от съдбата им; ЦЯЛОТО българско общество ги приема, интегрирали са се в бг. общество и са неделима част от него? ТЕ НЕ СА ЛИ ЕТНИЧЕСКО МАЛЦИНСТВО СПРЯМО МНОЗИНСТВОТО ОТ ЕТНИЧЕСКИ БЪЛГАРИ? Защо не кажете, че това което обединява българите и арменците, е проведеният анд тях ГЕНОЦИД от османските войски далеч след 1879г.- напр. 1912-1913 г.? Може би тези исторически факти не са Ви удобни- все пак, щом сте турски гражданин, според Вашите закони, не можете да признаете арменският геноцид/ иначе подлежите на затвор до 3 години/ ,а за български геноцид- и дума не може да става, а?

Аман от арменци и евреи.... Най-краткият виц в света е от 2 /Две/ дум Армянин шахтьор

- ОТ КАКВО СЕ Е ОСВОБОДИЛА БЪЛГАРИЯ? - ОТ ТУРСКО РОБСТВО, РАЗБИРА СЕ. НЕЩАСТЕН ЖУРНАЛИСТ! ДАЖЕ НЯМАШ СМЕЛОСТТА ДА ГО НАПИШЕШ.

Османската империя, използвайки конфликта на Царство България с бившите му съюзници Кралство Сърбия и Кралство Гърция, прераснал в Междусъюзническа война, окупира територията на Одринска Тракия през 1913 година в нарушение на Лондонския мирен договор.

Честит Празник на всички българи! Радвайте се, че на този светъл ден нашият народ отново издига глас за свобода и справедливост. Четет Вазов на децата си за да разберат защо "подлоги" и "мизерници" искаха да го извадят от учебниците!Защо?Ами защото този титан на български дух е пресъздал най-меликите моменти от освобождението на България от османско иго! "Чорбаджиите" както. винаги са в услуга на поробителите! И днес самозвани "бардокви" се вживяват в ролята на ръководители на държавата ни! На този ден трябва да сме най-обединени, да не се караме заради тези, които предадоха народът си за пари и власт!!! Няма добри и лоши между тях-те всичките са слуги на други господари! Сега са в стрес как да не си загубят статуквото на "псевдоелит"!!!Трябва да сме единни, да не позволяваме отново да злоупотребят с наивността ни!

"Англия и Австро-Унгария се обявяват против Санстефанския договор"- За Австрия и Унгария не знам, но английските олигофрени тогава, че и до ден днешен винаги са били против нас. Не бива да забравяме това, а евро депутатите ни да не си мълчат и да правят слуш, да им обяснят некои неща в Европарламента. Честит празник на всички българи, бог е бил, е и винаги ще бъде с нас, нека прославим името му и името на родината.

Братле, Мисля, че на англетата им го върнахме при Дойран.... Според мен за надменните им и определено изродени физиономии - достатъмно ... 40 000 парчета почиват в мир

До 1877 година областта е в пределите на Османската империя, със значителна част българско население, част от Българското землище очертано със султанския ферман, с който са определени границите на Българската Екзархия през 1870 година . След освободителната за България Руско-турскавойна 1877-1878 г., чрез Сан-Стефанския мирен договор от 19 февруари/ 3 март 1878 г., за да си осигури излаз на река Дунав, Руската империя отнема от Румъния територията на Бесарабия, като и определя Северна Добруджа за компенсация. В Санстефанския мирен договор от трети март 1878 година границата между България и Румъния се определя както следва: Тя ще остави морския бряг при Мангалия и следвайки южните граници на Тулчанския санджак, ще достигне Дунава над Расово. Румънската общественост отхвърля руското предложение. На 14 ноември крал Карол I отправя до добруджанското население следното послание на български език: С Берлинския договор европейските велики сили присъединиха вашата родина към Румъния. Ние няма да влезем като завоеватели във вашите граници, така определени от Европа....

Ей,турско-западно мекере нахално и продажно, затвори си мръсната уста поне в днешния ден! РУСИЯ с цената на десетки хиляди жертви на свои млади синове ИЗВОЮВА свободата на България! Ако беше толкова "лесно и толкова печелившо", да го бяха направили англичани, французи и други западни "хуманисти-хищници", а? Ама на тях им беше изгодна турската власт в съучестие с нея да си прибират своята парса.Затова днес, който е българин и има сърце и разум, благодари на Русия, а който е мекере и перенкенде либералства в угода на западните хищници.

аз само да попитам - ако са били толкова братски настроени защо са чакали 500 (петстотин!) години да ни освободят? Никъде не съм чел коментар по този въпрос. Та според мен не са имали икономиучески интерес да ни освободят по-рано. това е логиката.

Хайде да ти припомня, че русите са дали ПЪРВО жертви за да освободят гърците, после сърбите и романите...Накрая като не останали други, почнали да поосвбождават българите...Жертви са дали финландците и румънците, но ти ги прескачаш и ги пренебрегваш, щото си руско лай.е...

Освободила дръжки! На практика след военно нахлуване в чужда държава създаде едно ново княжество, което след десет години като видя че няма да й играе по свирката и до ден днешен се опитва да смачка със всякакви средства!

Louis

Какво е това турско владичество? Още малко ще напишете и турско присъствие, ах вие продажници!

Louis

В статията е пропуснато да се спомене, че това е създаването на Третата Българска държава!

Нека в деня на Освобождението на България не забравяме, че заветите на Левски и Ботев днес се пазят и осъществяват единствено от достойните държавници от ГЕРБ! Гордеем се с вас!

А къде е Премиерът-Слънце?Защо не е на тържествата по случай националния празник на България?Нямаше го и на тържествата за Левски.Така ли почита паметта на Ботев и Левски и хилядите знайни и незнайни герои,отдали живота си за свободата на България?...Аааа...забравих,че днес е неделя,той рита топка :)))

Премиерът Борисов почита ежедневно паметта на Ботев и Левски, като следва неотклонно заветите им и води България към все по-голям разцвет и благоденствие! За всички честни българи Бойко Борисов е новият Левски!

Честит празник! Появиха се прекалено много недодялани, арогантни и простотийски коментари под ника Шарено котле!?! Това някакъв майтап ли е или опит за дискредитиране?!? от Огнянов - литературен герой:)

На много хора от небългарски етнически произход не им допадна , че се обявявам в защита на българската държавност и държава - в това е целият проблем! Някои протурски коментари искаха индиректна ревизия на събитията от Балканската война-/ странно съвпадение с исканията на Турция в тази насока;)/; други твърдят, че сме били роби....Не им харесва на МИТ, че българите имат своя държава и това е:)

по едно минусче ти е сложил оня "мелиха" който изчезна вече...споко.

Нищо ново, Бойчо /Огнянов/...Миналата година опитаха същото и с моя ник, но им липсваха знанията, ай-пи адреса и достойнството...Опонента се крие под ника Киряк Стефчов...

Нетърпим позор е Националният ни празник на 3-ти март, който бележи ОСВОБОЖДЕНИЕТО на България от 5-вековното ТУРСКО РОБСТВО да бъде ПРЕИНАЧАВАН от политкоректните колониални политически мижитурки и продажни журналя с названия като "османско владичество","османско управление,присъствие,власт..." и тем подобни гаври с българското национално самосъзнание, история и памет!!! Щом българските най-светли и героични умове и революционери от ОНОВА РОБСКО време като Ботев,Левски,Вазов и самият български народ са го нарекли ТУРСКО РОБСТВО, значи това е названието и друго НЕ МОЖЕ да бъде! Вечен позор за новото потурчване,което сега тече и е факт в цели райони на България, а в самото Народно събрание се подвизава ТУРСКА партия ДПС, която тези дни ще получи мандат!!!? за съставяне на "българско"правителство.Ако сме българи, нека си отворим очите и заедно с корумпираната и продажна властова олигархия ИЗХВЪРЛИМ и ТУРСКИТЕ МЕКЕРЕТА ЗАВИНАГИ! Изборът е СЪДБОНОСЕН - или НИЕ БЪЛГАРИТЕ или те - олигарсите и туркоманите,гробокопачи на България!

хора нека наистина се вдигнем срещу разрушаването на страната от престъпната тн пп ГЕРБ вижте Лисабон протестират 200000 КЪДЕ СМЕ НИЕ С 2 3 000

Що бе - и в Лисабон ли Борисов е виновен? Отворете си очите - кризата е в цяла европа - благодарение на ГЕРБ страната не е затънала в "спасителни заеми", а е относителна стабилна.