28 000 лева глоби за непочистени спирки в София

От инспектората напомнят на собствениците и управителите на сгради за задължението им да почистят прилежащия към сградата тротоар

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И Данчето ще досъбере необходимите пари да си плати тока на метрото. Да пусне и още скоби, зони и знаци, ще стане по-бързо.

Не ме разбирайте погрешно, не си позволявам да паркирам по тротоарите. Просто исках да отбележа този интересен парадокс.

Добре де. Мир да има. Наистина е дразнещо да се паркира върху тротоарите и зелените площи. По-скоро бих дал пример, че за поставянето на рекламна табела искаш разрешение от общината и плащаш наем. Иначе риенето на сняг - така се разкършвам, защото с този залежал начин на живот - все на компа или в метрото се закърнява. То пък е иден сняг.

От 100 години снегът ги изненадва и цяла София се бъзика с това. Смешните глоби от инспекторите, явно не мотивират никого и следващия път - пак така. В тоя ред на мисли, Фандъкова би следвало да бъде глобена за несправяне с проблема...

Платили сме 88млн. данъци за почистване и ги глобяват 28хил. ,и това е всяка година едно и също...минава си снегорина нито греблото е свалено ,нито сол хвърля.Оправданието е винаги ,че не им било района

дори и като почистят спирките ......... абе как се стига до тях? Вървиш си по платното???

Фандъковица е устроила рай за бездарните и мързеливите. Щатът на столична община трябва да бъде намален с 80 процента. Аман от нищоправци, които с нищо не допринасят за добрия живот в София. Нормално ли е за цяла година два пъти да вали сняг за 1-2 часа и те да не почистят нищо? Представям си, ако Фандъковица трябваше да се справя със зимите от деветдесетте.

Тия тунеядци инспектори от столична община какво изобщо правят. Как се чистят спирките - избутват снега от тротоара на платното непосредствено до бордюра и когато дойде автобусът трябва да прескачаме натрупаните купчини сняг, за еда се качим. Какъв е смисълът. Но инспекторите си граят задн в канцелариите.

Само глобяваме но нас няма кой да ни глоби.Плни нещастници сме и педали но не могат да ни махнат от общината

Нека напомним и на Столична община да почистят ВСИЧКИ улици, не само големите (не че и тях ги чистят като хората). ПЛЮС тротоарите, които са ОБЩИСНКА СОБСТВЕНОСТ.

tonk11

Принципно съм съгласен. Въпроса е обаче, че това е практически неизпълнимо. По малките улички има наспирали коли на два реда, особено в комплексите . Как да стане?

Ами аз нотариален акт за тротоара нямам, той не е моя собственост и защо тогава е мое задължение да го чистя?

Твой е, когато има нещо да се свърши - например да се почисти се снега. Ако искаш да паркираш - вече се води на общината

Точн. Двуличната сметка на общината скоро ще им изиграе лоша съдба.

Хубаво е да престанете с това паркиране по тротоарите. Аз си купих паркомясто в подземен паркинг и не преча на останалите. А за почистването - не ми пречи да почистя пред входа. Това е добро и за мен и за съседите.