Проверяващите екипи на Столичния инспекторат установиха непочистени прилежащи пространства към 14 спирки на градския транспорт в различни райони на града, съобщиха от инспектората.

За неизпълнение на тази дейност са наложени санкции в размер на 28 000 лв. на фирмите, ангажирани с почистването в районите "Лозенец", "Витоша" и "Студентски".

Столичният инспекторат проверява и почистването на лед и сняг, включително и пред търговски обекти.

От инспектората напомнят на собствениците и управителите на сгради за задължението им да почистят прилежащия към сградата тротоар.

Проверки за непочистени площи пред търговски обекти са показаха, неизпълнение на задължението за почистване на сняг и лед пред търговските обекти, за което са наложени 27 глоби на място от служителите на Столичния инспекторат.

За 24 януари в районите "Изгрев", "Триадица", "Подуяне", "Студентски, "Слатина", "Панчарево, "Нови Искър", "Витоша", "Красно село", "Лозенец" е констатирано, че пред магазини и офиси, не е създадена организация за почистване на тротоарите, площите около сградите от сняг и лед. В район "Изгрев" освен глоби с фиш се е стигнало до съставяне на акт на обект на ул. "Никола Габровски".