20-сантиметров лед от фекални води скова улица в столичния квартал "Горна баня"

По улицата не може да преминава и камионът за сметоизвозване, а контейнерите преливат

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма случай, лед да не се е размразил!

Крайно време е Софийска Вода (Веолия) да бъде ЗАДЪЛЖЕНА със закйон да направи канализация навсякъде! Стига са изнасяли огромните печалби !

Нещастници жалки, защо разчистихте леда след като историята се раздуха в мрежата и се домъкна телевизията? Не можеше ли да си изпълните задълженията и без това? Кметът - измекяр защо прати снегорина след като Горнобанчани споменаха майка му, жена му и най вече любовницата (тва цялата администрация на Общината го знае) в пожеланията си ? Ела бе нещастник, ела и ми върни хилядите левове данъци които съм платил през годините срещу които не получих нищо освен лъжи, празни обещания и лайна по улиците! Ела да обърша с тебе улицата, боклук недоклатен!

"Да ти замръзне лайното" не било само израз явно.

Точно както в останалите европейски столици. Важното е, че квантовият купол над центъра ще предпазва от мръсен въздух. В СО явно ги избират с конкурс, колкото по-некадърен, малоумен и крадлив, толкова по-добре.

Ууух, колко шибаничко! :D

лaйнa гази, жаден ходи...

Не жаден, а контузен - човекът пише, че лежи в болница.

Радостина може би е отскоро в София, но Горна баня никога не е бил квартал на София. Административно може и Перник да се води, но не. Те и Нови искър го водят по същия безумен начин. Иначе Драгалевци, Бояна, Горна Баня, Симеоново, Железница, Войнеговци, Петърч, Стърчипишка и подобни са села, покрайнини, а не квартали.

Както и 90% от сегашните "централни" квартали. Помня.

То ясно, че не е било част от 13 хилядната София след Освобождението. Ама сега си е част от гордата ни европейска столица барабар с ледените фекалии. А колко се цупихме като ни определиха като кенеф в онази противоречива арт инсталация.

И на пролет - цвят и аромат !

Винаги съм се чудил на хората, които се заселват на поляната, преди тя да е станала град, обикновено с много пари и лукс. Ако сте толкова чорбаджии, намерете депутат, който да внесе законопроект, че ако сами си построите инфраструктурата после няма да плащате данъци определено време и стройте. Обаче не, трябва някой да дойде и да ми направи поляната град със средства от тези, набутани в едностайните панелки.

За разлика от България, където общината чака някой да плати дебел подкуп, в Германия инфраструктурата (тръби, ток) е готова години, преди да започне строителството на къщи и блокове. В Булгаристан такова нещо няма. Затова всичко се натъпква в междублокови пространства. За поляните, за които говориш, чакат някой глупак да се набута с подкуп за вода и ток и после идват останалите хиени. Та така.

Strikercho

Не само там, дори в една смотана Гърция е до голяма степен така.

Горна Баня не е поляна ........

Почти цяла Г.Баня е на септични ями който са правени някак си...тоест с дупки за да изтича водата и да не се налага да се дават пари за медарка! Същото и Бояна,Длагалевци,Симеоново! Преди нямаше толкова къщи и всичко беше ОК.Сега се застроиха кооперации на септични ями и вечер с помпи в дерето изливат богатства!

По Равнище е от водопроводен проблем някъде в зоната над улица Дъга, но самата улица е почти цял ден в сянка и не може да се разтопи леда, а по улица Пладнище има стичане покрай парцела точно над ул.Маркова бара на кръстовището с Пладнище, а там по-нагоре е една голяма къща, дето я знаят като хотела, но вероятно и там са води, а не фекалии.

Леле, мале, 21-ви век ли бе да го опишеш!

Новозабогатяли, прости, ограничени и вдебилени селяни, заринати с лайна, слушащи чалга. Мръсни в душите, свине в проявлението си.

А ти от коя панелка в кв. Бенковски или кв. Левски пишеш? Тука замръзналите фекалии са на улицата а у вас в хола. Огледах се! Видя ли ги нещастнико?

... пикантна история ...

София си има кметица-царица

и в най-лошото има и хубаво - например : няма нужда да се наторява,,,, много се яде.....оттам и мнооо се с_рееее...... и пак добре. че е в Горна - ще тръгне кафяво-жълтата лавина напролет към Долна Баня.......

Имало е посещение на Борисов

В Банкя е така от 12 год. Даже и през лятото

добре дошли в софия.

И в Драгалевци е така. Кмета е идвал на място и само вдига рамене.

Река от лайна се спуска по баирите от Витоша към софийското панелено поле... Този филм се играе последните 15 години ежегодно.

Докато има корупция и няма закони и контрол, ще газим в лайна още дълго време..

Ето за такива фекални ситуации ни трябват бойни групи от НАТО.

Новина за сeлянчета – новософиянци: На пресечката на "Русокастро" и "Бачийски" – две улици без канализация В Карпузица "разореният от Бойко" Гайтански влък ви строи два големи блока. Ако искате да се изс*ереmе в тоалетната и след това да газите л@йнomo си, омешано с тези на съседите, докато ходите по улицата, купете си апартаменти от другаря.

Това не е само една улица в квартала , повече от три четвърти от улиците са в такова състояние . Горна баня , благодарение на кметовете на района от няколко години спря канализацията. И тук живеят хора , и те са данъкоплатци и искат чист квартал. Има и кметски наместник , но идва само когато си пожелае.

но като запродават искат хиляди евро на кв.м.....

Купувайте, само 3к евро квадратчето. Топли. Топлиии. Свършват бързо. Още на светло-зелено се разграбват. Имотите. Милионери. Милиардери. Тарикати. Сега е момента за апартамента, бре. Къде ни е платената статия за растежа на имотният пазар? Алоо, за кво ви плащаме?

Въпросната улица имала изготвен проект за изграждане на канализация и той щял да бъде реализиран при осигуряване на финансиране... А ако пред дома на Фандъчката потечяха лайна, пак така ли щяха да отговрят? Или канализацията щеше да е иградена далеч преди да са осигурени средствата... XXI век, столица на страна от ЕСи НАТО, страна,която иска да дава акъл на други страни как да си ги подредят по-добре. И в тая столица, в престижен райин няма канализация, а жителите вървят по замразени фекалии и се радват, че е зима, защото като се стопли ще трябва да газят в тях!

Цялата статия понамирисва.

Както се казваше в една реклама: истнско супер селско изпълнение.

Трябва вече да е над 2500 евро на квадрат в района! Тихо, но комуникативно място сред природата! Буквално биоразнообразие на улицата!

Толкова безнадеждно е пропаднала тази държава!

Пореднатъа лъжа! Водата идва от спукан стар водопровод, който Софийска вода отказва да поправи, защото видите ли, бил изведен от експлоатация и внего нямало вода. Само че не е така, защото съседи правиха проби и водата не е замърсена(фекална). Изтича от месеци по ул. Равнище, а Софийска вода се чуди защо има загуби по мрежата от 80%. Кръгли идиоти! А на инспекторатът му е най-лесно да каже (без да провери) факални води, сиреч жителите са си сами виновни! Догодина ще го оправят, вце пак идват местни избори и това чучело и посмешище кмет на Овча купел ще се размърда! Абе, жалка работа! Нещастници!

"Софийска вода се чуди защо има загуби по мрежата от 80%." Недей им приписва действия! Вероятно единственото, което активно правят е БЕЗДЕЙСТВИЕ от заплата до аванс!

Парите за канализацията и за почистването на улиците са отишли за къща на някои БОКЛУК! Не може да се ходи по улиците през зимата, целите са заледени и хората се хлъзгат като на слалом. В нормалните държави няма и следа от лед и сняг по тротоарите още в ранната сутрин. Да ви приседнат откраднатите пари и да ви умрат децата бавно, лакоми помяри

в Г Баня от край време си тече от "изгребните" ями, а тия дето са близо до реката изливат директно в нея канализацията си. Настроиха дворци ама няма да си съберат пари за канализация, дори и незаконна. Сега врещят общината да вземела мерки, с парите на данъкоплатците.

Както и ти каза и те са данъкоплатци и те имат право да очакват нещо от администрацията срещу данъците, които плащат. Да не плащат данъци и да се оправят както могат и да си правят частна канализация или да плащат данъци и пак да си плащат за частна канализация?

Така е навсякъде в милионерските квартали - отвън лъскави, а при дъжд смърди на лай.на....

Много по голямото количество течаща вода е от водопроводната система .......

Просто от маркетинга не са го рекламирали добре. Това си е цял ски и кънки на лед курорт!

Не са само фекалните води Има и неспирни огромни течове течове които не спират и се работи на парче .Софийска вода абсолютно никакво отношение не взима .Най лесно се измиват ръцете с отпадъчните води .

Браво, Фандък!

Пашли наxyй сафиацьIй! Я ваша хренова учительница, понимаете?

Докато акитата са замръзнали няма проблем, но идва затопляне

Вече 46 години живея в Горна баня (по стечение на обстоятелствата). Нищо не се променя, освен строителство на умения и замъци, дворци. Но канализация и поддръжка е квартала няма!

Съдейки от репортажа строителните "умения" не се подобряват ;)

Правило номер едно от казармата: Кафяв и жълт сняг не се яде!

Всъщност къде е това - на ул. "Равнище", или ул. "Пладнище" ?

За Пладнище не знам, ама по по Равнище тече та се къса ...Големите течове са от аварирали водопроводи ....От Август тече .............

За какъв ни е да ремонтираме течовете. Просто ги слагаме в сметките на хората и пито-платено.

Фъндъкова: Няма проблем, че има замръзнали фекалии - така замръзнали, фекалиите не миришат! Напролет ще се сформира комисия, за да се реши проблемът с миризмата. Ей така се решават проблеми :)

Важното е, че фекалиите са европейски. Фекалии, глутници кучета, каруци и коне, клошари - всички отличителни черти на аристократизмът в европейската столица на културата, за която се отделят милиони..

Сега се пързалят, а като се запролети - ще могат и да плуват...в л..на

и в цяла София фекални води

Като тръгне ледохода от улица Равнище може да стигне и до голяма столична община.