1640 са новите случая на коронавирус, в още 8 области маските са задължителни

В 19 области нараства интензивността в разпространението на COVID-19 и увеличаване на заетостта на болничните легла от пациенти със SARS-CoV-2.

Обратно в новината

Коментари - 1640 са новите случая на коронавирус, в още 8 области маските са задължителни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Поне засега няма никакви причини за каквито и да е мерки, хората го карат доста леко!

Въвеждат си ги с някакви устни заповеди, заповеди по тв. А по чл. 63 от ЗЗ, мерки могат да налагат със заповед, ако е обявена временна извнр. епедимична обстановка. Нищо не мисля да спазвам, както досега.

Освен в болница, маска никъде не слагам. Стига толкова джендърски тормоз, искаме избори!!! И после спираме с ковид простотии, РСМ предателства и прочие евроатлантически приоми

Маски в транспорта ! Сербез прост !

Идиоти

Цялата мара втасала, сега да подложим икономиката на допълнително изнасилване чрез затваряне и “работа от вкъщи”. Харвардски модел - на всеки 5 човека с пари, 500 000 на социални помощи и без права.

СЗО много хареса това!!!! Пачкиииии!!!!!!

Тези мерки не са евроатлантически. Има ги на всички кобтибенти.

Па маскирай се бе, що трябва някой да ти го заповяда? Щом смяташ, че маските те пазят слагай.

Алооо смешниците с мерките и манията за насилствено парцалясване, наясно ли сте, че в Пловдив ще има 3 дни рок концерт. Та по тоя повод искам да знам, как ще опазите от раразяване това множество от струпващи се хора там?Казвам го, понеже и Пловдив е сред градовете ,в които се налагат мерките на парцалясване на определени места.

ДBПМ на СЗО то и на всички разпространители на истерията - ковид

Тогава си сложи бурка, заключи жената с братчедите... има го на няколко континента.

Абе смотаняци такива, така описвате нещата че тия хора ринат пачки с багери. Знаете ли каква инфлация ще стане ако това беше вярно? Хич незнаете!

Маска ще нося и около тебе, щото миришеш на некъпано с лош дъх.

Математика, ура!

ще са случаите, ама по други... всъщност няма НИКАКЪВ нормативен акт... По тиливизура можеда си говорят каквото искат... или в нет-я...

Пишещите тука да се държат криминално съпричастни за смъртта на всички ковид умрели колкото и политиците! Тия пехливани знаеха че цифрите на заболелите ще се увеличат, но не предприеха нищо. Да им се изземат земите и другата частна собственост и да се дадат на нуждаещите се защото те самите няма да го направят от добро сърце на доброволни начела.

Минавал ли си покрай пушач с маска? Точно толкова те пази и от грипни вируси. Ей затова ви се подиграват на ковидарите - евроджендъри.. тотал щета сте

В Украйна! Преди да се е сменило правителството, че после....

Здравейте, Обърнете внимание на днешните излекувани, спрямо заразените на 13 юли. При 10 дневна карантина трябва днес да са излекувани към 1200 човека, а са обявили 660 ?!

Ти... ме гониш от страната ми в която съм роден и имам гражданство? Май се мислиш за някой който е над закона а?! Баламосвай с такива изказвания необразованият който те гледа в огледалото.

Пишеш една и съща опорка. Първо няма никакво значение, че се увеличили, когато практически няма особен риск за тези под 60, които нямат сърдечни болести и/или диабет. Второ няма как да се спре въздушно капкова инфекция, докато не премине през всички и не се изгради групов имунитет, както мина през набодените бай Дън и въобще всички набодени. Преди да лъжете, че пазели - невероятно рядкост е да почине някой под 60, без болести, като това отново се обявява без аутопсия, която да докаже, че това е причината. Рисковата група са над 60, особенно с болести и към тях трябва да се съсредоточат мерките. Доц. Христо Хинков 01.07.2021 "България е с 6 години по-малък показател отколкото ЕС и на последно място в ЕС по очаквана продължителност на живота за последните 7 години. Още по-тревожно е, че годините на живо в здраве са по-малко от средните в ЕС – нашият живот е болен." "166 050 души общо са починали от коронавирус. 78% от всички починали са между 60 и 89 години, това е и рисковата група."

Налагането на маските е незаконно. Няма обявена епидимична обстановка, нямат право да налагалагат глоби. Законът за административните нарушения и наказания(ЗАНН), не допуска налагане на санкции, ако видът на нарушението не е определен със закон или подзаконов нормативен акт. Тъй като заповедите не са такива, то и налаганите на санкции е в нарушение на Закона.

Predi gi razbirax kovid idiotite asega gi sajaliavam.Ana tova xybavo vreme da nosi6 parcal na liceto ,e tezi ovce negi razbiram.

Пландематика. Пландематици. Пландемия.

За втори пореден ден 33,33% от починалите са "ваксинирани". При общо над 29% "ваксинирани". 25.03.2021 костадин ангелов "Хората, които са ваксинирани с една и дори с две дози, може да са носители на заразата, но те няма да се разболеят тежко, да постъпят в болница и няма да загубят живота си от заразата"

Време е за Възраждане.

ангел кунчев 6 юли 2022 "Очакванията коронавирусът да стане все по-близо до един грипен вирус са налице, прогнозира доц. Кунчев. Той посочи, че и сега голяма част от хората го карат доста грипоподобно и ако не са бързите антигенните тестове, няма да знаят от какво точно боледуват."

Ти изземваш и налагаш на останалите, а не искаш да те гонят? Струва ми се разбираш грешно ситуацията в тази държава

Иване, изглежда мисленето ти по отношение на частната собственост е плод на възпитание от комунисти. По въпроса за умрелите С ковид (не ОТ) статистиката се прави по много грешен метод и то съвсем умишлено.

Ти ли ще ме учиш какво е комунизъм? За такъв знаеш само от кръстословиците.

Ти от къде на къде ще даваш медицински съвет без докторска диплома?

Държавата ще изземе частната собственост, не аз. Научи български!

Жабите ги варят бавно-да не се усетят и да изскочат от казана. Днес 1-2 области с парцал, утре още 5-6, вдругиден бодене, кпп-та и фашистки пропуски....А тези парцали вършат всичко друго, само не и да спират НЕСЪЩЕСТВУВАЩИЯ СТРАШЕН СТРАШКО!!!! Целия свят се тресе от протести, смут,инфлация и недоволство - колко удобно момент точно посред лято власт-имащите да налагат РЕПРЕСИВНИ мерки СРЕЩУ хората, ама то е случайно,нали?!?!

Това което виждам е че се опитваш да изместваш темата от това че сте криминално виновни за това че знаехте от месеци че цифрите ще се увеличат, но бездействахте да обърнете ситуацията, с тема за ефикасността на ваксините. Незнам за какъв ме вземаш, ама не съм вчерашен.

Само се говори, че са задължителни маските... но как ги налагат? Със съобщения в медиите? Съвсем му отървахте края :) Идиоти! Няма задължение! Всеки е свободен да прави каквото си иска по този въпрос. ИДИОТИ!

Вземи си лекарствата и си спри интернета! Интелекта ти е на ниво земноводно :)

Пишете, колко ваксинирани отрепки се гътват на ден.

Другото е, че ако обявят епидемия, трябва да осигурят маските, които ни задължават да носим. Не го правят, значи няма да носим маски. Не, че и тогава бих го правил

На тия жеги трябва да са луди да връщат маските. Но все пак СЗО ги командват

Някой в момента има ли роднина познат, познат на познат или познат на познат на познат на познат, дето да е ама наистина болен от Ковид, а не само с положителен тест и да си стои вкъщи и да пие бира и да гледа телевизия ??? Аз такива не познавам поне от 4 месеца насам.

От няколко месеца насам броят на проучванията, доказващи отрицателното въздействие на различните ваксини C19, се увеличава. Поне медицинската литература става все по-ясна по този въпрос. Твърденията на политиците и здравните власти се опровергават едно след друго. Така например нова публикация показва, че 31% от ваксинираните хора са все още заразни 10 дни след заразяването, докато при неваксинираните това са само 6%. Ново проучване, публикувано в New England Journal of Medicine (NEJM), озаглавено https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMc2202092 "Продължителност на изхвърляне на култивируем вирус при инфекция с SARS-CoV-2 Omicron (BA.1)", показва, че само 10% от неваксинираните хора са все още заразни 10 дни след заразяването.Оказва, се че хората, които са тройно ваксинирани (подсилени) срещу COVID, се възстановяват значително по-бавно от COVID инфекция и остават заразни по-дълго от хората, които изобщо не са ваксинирани. Проучването не разглежда тежестта на заболяването със или без ваксинация. Изследователите взеха секрети от заразени хора, култивираха секретите и повториха процеса в продължение на две седмици, докато не се установи, че вирусът вече не се размножава. Пет дни след заразяването по-малко от 25 % от неваксинираните хора все още са били заразни, докато около 70 % от ваксинираните хора все още са носители на жизнеспособни вирусни частици. Сред частично ваксинираните около 50 % са все още заразни. Още по-поразително е, че десет дни след заразяването една трета от ваксинираните лица (31%) все още са носители на жив, култивируем вирус. За разлика от тях, само 6% от неваксинираните хора все още са били инфекциозни на 10-ия ден. С други думи, вероятността хората, които са получили бустерна ваксинация, да продължат да бъдат заразени десет дни след заразяването, е пет пъти по-голяма от тази при хората, които не са били ваксинирани. Въпросът е какво точно се "засилва"? Възможността за заразяване на други хора, като се има предвид, че отнема повече време да се отървете от вирусите? Или да боледувате по-дълго? Към това ли са насочени политиките на ЕС и на отделните държави с есенната кампания за ваксиниране?

За последните 24 часа 33,33% от починалите при над 29% общо. Тоест по-голям от общия им процент.

Ima otrepki nosiat parcalite na tova vreme,samo neznam sigyrno prez Gaza di6at.

ГОВЕДАТА не са на себе си от кеф. Отново имат причина да се ваксат, маскират с няколко намордника и да се насират през час!

Настоящият грипен сезон е по-тежък от COVID Премиерът на Нов Южен Уелс Доминик Пероте призова за съкращаване на седемдневния период на изолация, като добави, че в момента зимният грипен вирус е по-сериозен проблем от COVID-19. "В много случаи сегашният грипен щам е по-тежък от сегашния щам на COVID", заяви министър-председателят пред радиостанция 2GB.

вчера гледам имаше 20 хиляди на герена, не видях някой да е с маска.

Идиоти!!!! Работата си отива на бой....

Определено нямат право да глобяват, защото нарушават няколко закона, отделно тази заповед, къде е обявена, не, че имат право със заповед да налагат глоба, може със закон, където точно е определно, като този закон се публикува във държавен вестник, тази заповед не се публикува там.

И как сега има грип, когато другите варианти на ковид бяха толкова заразни, че изместили грипа, а сега този вариант, който бил 30 пъти по-заразен от първия не го измества?! Как въобще са определили, че е 30 пъти по-заразен?