1640 са новите случая на коронавирус, в още 8 области маските са задължителни

В 19 области нараства интензивността в разпространението на COVID-19 и увеличаване на заетостта на болничните легла от пациенти със SARS-CoV-2.

Обратно в новината

Коментари - 1640 са новите случая на коронавирус, в още 8 области маските са задължителни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Проучване в Nature, https://www.nature.com/articles/s41467-022-31401-5 "Age and sex-specific risks of myocarditis and pericarditis following Covid-19 messenger RNA vaccines"-Възрастово и половоспецифични рискове от миокардит и перикардит след ваксини Covid-19 мРНК-Проучването установява повишен риск от миоперикардит след ваксинацията с мРНК,както при мъжете, така и при жените, който е особено висок при мъжете 18-24 години, по-голям от риска от хоспитализация поради ковидна инфекция...

Госпожин Само Зевзека е ТРОЛ и кълве като лапнишаран, троле наш, И ти ли не можеш да съставиш задачка? Или просто ти е забранено? Рискът от миокардит винаги е най-висок във възрастовата група 18-24. Откакто има изследвания е така, а сигурно и от хилядолетия преди това. Ваксината го увеличава спрямо предковидните времена с я има 30%, я не. Ковид вдига риска от миокардит около 10 пъти спрямо предковидните времена. Ето този последният, ваксината го намалява около 5-10 пъти. Така че общият риск от миокардит. реално намалява. А ти пак си трол, който пак представя едностранна (дез)информация! Това ли ти е базата, на която хората трябвало да правят информиран избор?

Аутопсии правени ли са? Как е определено?

3евзек

Г-жо троле, Правени са, но при смърт, не при миокардит. Ако лично теб те хване миокардит, на аутопсия ли ще отидеш за диагноза?

Правени са друг път. От колко време са гласно забранени от ковидарите, сзо и слугите им? Ясно е, че статистиката за ковид е чиста стъкмистика, като ония близо 50 хиляди "излекувани" за няколко дена в началто на този месец юли 2022.

3евзек

Ало, Мда, тролице наша, Защо лъжеш бе? Патолозите без работа ли останаха? Но това не порменя другия въпрос, от който пак по тролски се опита да избягаш, но не ти се получи, затова го повтарям. Ако получиш миокардит, на аутопсия ли ще отидеш за диагностика?

Вече си във фаза търг. Но ваксите са си вътре в тебе, Така, че всичко с което се бориш и се пазариш с дребни лъжи, те засяга и отдавна си загубил. Следващата фаза за приемане на скръбта е депресия и приемане на неизбежното. Няма защо да спориш прецакал си се още миналата година. Така и не отгавори за колко десетки хиляди са 3- те смъртни случая от изпитенията на Файзер, нали боли?

При починал с миокардит, разбира се, че ще отида на аутопсия, като е набоден.

Чиба бе,трол !!! За да изкараш малко пари от Сорос-усмърде форума !!! Толкова много проверена информация има,че напъните ти са смешни и жалки...

1000+

Броят странични ефекти е довел до: едно посещение на лекар на всеки 61 дози. Под натиск в Бундестага са представени нови цифри за платените посещения на лекар, причинени от кампанията за ваксиниране. Цифрите са драматични. Covid ваксинацията е предизвикала почти 2,5 милиона посещения на лекари за 153 750 725 наложени дози.

А според изследване в Израел ваксинацията води до 60% по-малко хоспитализации. Сигурно е близо до 1 от 60 пациенти, но някак си и ма разлика между "посещение при лекар" и "хоспитализация". Това едностранчиво представяне на информацията не го ли усещаш като някак си... тролско?

Израелските здравни власти и Центровете за контрол на заболяванията в САЩ (CDC) признаха връзката между ваксините COVID и някои сърдечносъдови усложнения. Понастоящем рискът от миокардит след втората доза ваксина се оценява на 1 на 3000 до 1 на 6000 при мъже на възраст от 16 до 24 години. Въпреки че опасностите от миокардит при млади мъже са широко известни, това проучване https://doi.org/10.1038/s41598-022-10928-z установява по-голямо увеличение на случаите и при жените, свързани с ваксинацията с COVID. Известно е, че миокардитът е "основна причина за внезапна неочаквана смърт при възрастни под 40 години и се смята, че е причина за 12-20% от тези смъртни случаи", пишат авторите на проучването. Те добавят, че техните открития са потвърдени и от изследователи в Германия и Шотландия.

Айде дай линка на това проучване, явно е много старо, още преди Делта нали бе НАГЛИ троле Зевзеко.

3евзек

Ало, В Израел, троле наш, Защо лъжеш бе? https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8328065/ 411 случая общо на миокардит и перикардит сред 15 милиона ваксинирани. Това прави 1 на 36 000. А знаеш ли че рискът от миокардит при ковид инфекция е около 1 на 2000? Зашо пак представяш информацията на прозиводителя едностранно, като натякваш на вредите и неглижираш ползите? Кажи бе, троле!

3евзек

Ето ви още: https://www.beaumont.org/health-wellness/blogs/myocarditis-risk-associated-with-covid-19-infection Има и сравенение с пост-ваксиналния миокардит. Разбира се, ако можете да четете английски и не ви е забранено да го цитирате.

В Израел (едни от най и най-много набодените) колко повече починали имат за последната седмица?

Май много повече са починалите в набоден Израел, отколкото в България, а?

3евзек

Г-н Троле, В последната година в Израел, откакто са масово ваксинирани има починали около 510 на милион население, а в България - 2810 на милион. И това въпреки по-високата заболеваемост, с която наваксват изоставането от предните вълни. Вече две години и половина не се научи, че статистика на седмична база дава само моментна картина, но не и обща. В момента в Израел има вълна, чийто пик е отминал и тъкмо е време за пик на жертвите. А след или два, когато това се случи и у нас, а там отдавна ще е минало... боя се че според утвърдената традиция пак няма да си сред нас да го разтълкуваш, както беше през повечето време през изминалата една година.

Я се случи, я не. Спекулации. Моментната картина е важна, защото показва много точно какъв е ефекта от набождането - различен от обещаното и рекламираното.

3евзек

Г-жо троле, Последните 3 пъти точно така се случи и няма прична сега да е различно. Може би си родена преди последните две седмици и не са ти инсталирали памет за тях, затова не знаеш, че моментната картина в 18 от последните 20 е била обратна. Пилците се броят наесен, така че не ми ги разправяй тия врели-некипели за моемнтната картина. Интересно ми е, когато след година пак разликата в жертвите отново е 3-5 пъти, какво ще ми разправяш за моментната картина от седмица 29 на година 2022, която сега ти е много важна.

Ама нали това е нов непознат вирус с "невиждана ярост в човешката история"? Как така знаеш какво ще се случи с него?

Професор Harald Mates от клиниката Charite в Берлин. При проучване на 40 000 ваксинирани, осем от всеки 1000 ваксинирани се борят с тежко ПОСТВАКСИНАЛНО усложнение. Това е 40 пъти повече от досега зафиксираните усложнения. Според професора, аналогични са резултатите в Швеция, Израел и Канада. Подобни са резултатите, дори и от собствените изследвания на производителите на ваксините.

3евзек

Г-н Пак се унасяш Зевзекчо, Около 8 от 1000 са предотвратените случаи на смърт. Кажи сега, че рискът не си струва. Или пак си длъжен да предоставяш информацията само едностранно? Трол!

Трябва да има сериозна чистка в здравеопазването в България.

Мале, тоя ковид къв е ужас! Дайте да факсинираме приоритетно от него Кукунчев, баба Яга Аргирова и прочиего цвят на нацията, да ги не изгубим )))

От ада ли идваш?

o!!o

Всяка такава новина двига резултата на Възраждане с 1%, минимум!

20.07: Хоспитализирани са 790 души, 42 от които - в интензивно отделение. 6 починали 2,9% постъпват в болница 21.07: хоспитализираните с коронавирус е 817 пациенти. От тях - 45 са в интензивни 22.07: 1 640 са новите случаи на короновирус в България 856 пациенти са настанени в болница. От тях 41 са в интензивно отделение. 6 души са починали 817-6починали 811 856-811 равно 45 Откъде ги изсмукахте тези 130 постъпили в болница???????? около 6% влизат в болница

Г-жо хихи, Хубави са ти сметките, обаче не си съставила добре задачата. Влизането в болница не е завинаги. От там излизат не само мъттви. Вече на много хора се е случвало в един хубав ден да ги изпишат, което намалява броя на хората в болница.

Сметките ми са точни: 21.07: хоспитализираните с коронавирус е 817 пациенти. От тях - 45 са в интензивни 22.07: 856 пациенти са настанени в болница. От тях 41 са в интензивно отделение. 6 души са починали 817-6 починали 811 856-811 равно 45 45/1640 равно на 2,8% в болница от положителните

3евзек

Сметките са точни, но задачата не е правилна. Къде в нея включи 85-те изписани вчера?

Чиба бе,трол !!! За да изкараш малко пари от Сорос-усмърде форума !!! Толкова много проверена информация има,че напъните ти са смешни и жалки...

3евзек

Г-н 12, троле прост, Откога числата в статията станаха "проверена информация", а не "ковид измама"? Забелязвам, че пак не отговаряш на въпроса какво е станало с изписаните? И ти ли вярваш, че са 0? Кажи бе трол! Пак няма да отговориш, понеже ти е забранено, нали?

Защо говорите с Зевзека? Той няма капацитета за разгорови между възрастни. Оставете го човечеца. И така Бог доволно вече го е наказал.

3евзек

Ало, хихи, тролице проста, Това от позицията на каква го казваш? На такава, която не може да състави елемнтарна задача за 3-и клас ли? На това ли казваш... хм... възрастни?

Алчни отрепки! Слизам от транспорта, ще си ходя с кола, газта левче. А"Възраждане", питриват ръце!

късам се от смях как смешниците тука се борят кой да изменти другият да му свърши работата вече 3 години. на бой щели да налитат ХАХАХАХАХАХАХ плюя в лицето ви смешници! пак нищо няма да направите, сложете си го в календара една година от сега че да се видите колко сте жалки и непотребни!

Ами тя работата е вече свършена Ваксоидите са вече на въртележката един по един вече дават фира първо по-старите после младия материал. Сами се качиха на нея. Ти що мислиш Европа се готви за кризи, заради тъпата Украйна? ХАХХАХАА сигурно и в дядо коледа вярваш...

3евзек

Г-жо ХЕХЕ леко бе спайк протеин, Информацията ти не е пълна. Дават фира само третираните с ваксини от партидите за вече ненужни тролове, след които средната продължителност на живота е около 5 часа. Но те са много малко. При човешките не се наблюдава подобно нещо. Дори напротив. Откакто има голямо количество ваксинирани, седмичната смъртност е намаляла с 15% спрямо средното за аналогични периоди от последните 5-10 години.

Партидите на ваксините е тема табу,при верващите, пак ще ти блокират АЙПИТО.

3евзек

Е как няма да е тема табу, след като в листовката на тролските такива работи пише, че направо не е за пред хора, даже никой не си е позволил да ги изпробва върху хора? Като ми блокират пак айпи-то пак ще ползвам мобилен интернет. Него не могат да блокират без спад на приходите от реклами. От дир-а са го правили, но не им отне много време да преосмислят тази своя тактика.

Тази от снимката заразена ли е, че така гледа?

Мацето е хубаво.

На бунт

Ти първо, аз на следващия ден.

Ти отивай на козяк за доларите ти по случай този коментар. Това е твоят бунт - да продадеш близките си и народа си.

Първо ти, аз на следващия ден

Поне си призна какъв си.

в твоите очи баце няма да бъда нищо по-добро от тебе никога. нз за какво ги даваш тия празни надежди че би бил честен да си признаеш колко по-нищожен си от мене, сякаш имаш някаква чест останала в тебе.

С пушки ли ще трпете вируса?

Не вируса,а апологетите му !!!

3евзек

Ами вируса какво ще го правите, когато пак започнат да измират по 50-100 души на ден, както беше предния път?

Трябва да се спре пръскането от самолети и готово !!!

3евзек

Добре де, ама това, което виждам е, че ще излизате на бунт, когато въвеждат маски, а не когато въвеждат пръскане от самолети. Не те ли е срам бе?

От какво да ме е срам бе ??? Че имам акъл в главата и се противопоставям на Световната мафия,с ясното съзнание колко животозастрашаващо е??? По-добре да умреш прав, от колкото да живееш на колене !!! Никога няма да го проумееш !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

3евзек

Ало, 12, троле наш, Трябва да те е срам, че искаш да спрат самолетите, обаче ако не въведат маски няма да направиш нищо по въпроса. И не знам кой те е избудалкал, обаче ноермалните хора си носят маските прави, не на колене. Пък и онези, които пръскат със самолетите, също ги носят. Ти за по-запознат от тях ли се имаш? Заради такива "мислещи" у нас има тройна ковид смъртност от началото на годината спрямо повечето друъги държави.

Това,което си написал доказва че си по-тъп от нормалното... !

3евзек

Ало, 12, троле наш, Поредните обиди вместо нормалното обяснение доказват че си трол. Добре че не работиш в пожарната иначе щеше да ходиш да гасиш огъня само ако видиш удавник.

Фалшива новина! Фалшиви и незаконни заповеди! Време е за противопоставяне!

Тоя виц баце от години го чувам. Ама нищо, навивай си пружинките, аз ще ти се смея и смея. Докато не ти видя очичките в мерника ми, можеш да забравиш за такива закани.

По "Кънтър Страйк" полудяхте вече...

22 юли 2022 Добро утро, приятели! Със съгласието на адвокат Виктор Костов от правосъдие за всеки ви качвам неговото становище което много добре показва , че заповедите на директорите на РЗИ са незаконни и не могат да ви карат да им изпълнявате незаконните и противоконституционни мерки. Мерките им могат да бъдат препоръчителни но не и задължителни. Благодаря от сърце на адвокат Костов за съдействието и отделеното време. Официално становище на адвокат Виктор Костов - качвам го така както е пратено до мен. Здравейте, д-р Ватев, Видях тези заповеди. Принципното положение си остава същото -- те нарушават редица закони и Конституцията на България. Ето някои аргументи: 1. Заповедта на МЗ или на РЗИ не е нормативен акт, и оттук не поражда задължения за спазването ѝ. Подобни заповеди не могат да бъдат приравнени със закон или подзаконов нормативен акт, за да пораждат задължение за спазването им. В Закон за нормативните актове няма да намерите заповед на МЗ или РЗИ като нормативен акт. 2. Противоконституционният порок се явява делегирането на законодателна власт от страна на Народно събрание на по-низшестоящ орган, който дори не е законодателен (МС, МЗ и дори РЗИ). Има изрична забрана в законодателството вкл. КРБ, АПК, ЗНА и др. за делегиране на законотворчески функции на друг, особен по-низш в йерархията орган. В случая чл. 63 и измененията в ЗЗ противоконституционно делегират такива законодателни функции от НС на изброените чиновници от изпълнителната власт. МС приема че има "извънредна епидемична обстановка" и МЗ и РЗИ започват да законотворчестват от името на НС със заповеди. Кои правомощия на НС са отнети с това фриволно и незаконно "законотворчество" от страна на МЗ и РЗИ? Изискването на КРБ чл. 57, че военно положение или извънредно положение се въвежда и се допуска ограничаване на конституционните права на хората САМО СЪС ЗАКОН. Тоест само НС може да издава закони, съответно само НС може да въвежда извънредно положение, което, според редица конституционалисти е именно така наречената "извънредна епидемична обстановка". В резултат на тази незаконна делегация на функциите на НС на изпълнителната власт МС, последните и МЗ, въвеждат конкретни норми за поведение на всички, на определена територия, което е възможно само със закон. Така чрез профанизирането, опорочаването и корумпирането на законодателния и конституционен процес се въвежда нещо, което може да се нарече "медицински авторитаризъм" или "медицински фашизъм". Причината за такива сравенния е на практика безконтролната власт на бюрократите да ограничават правата на хората, налагайки тези ограничения под предлог, че са "мерки". 3. Заповедите биха били на място в рамките на ведомството, което ръководят съответните медицински бюрократи. 4. Самите заповеди не съдържат санкции, но препращането към МВР и областните управители сочи, че макар и ограничен в документа и действието на заповедта от КРБ и закона, издателят на заповедта разчита на нейното приложение с принудата на силовите органи на властта. Това е неприсъщо за една административна заповед, която би следвало да е индивидуален или общ административен акт. Тези актове обаче казахме, са прикрити нормативни админстративни актове, които дори подменят закони. 5. Положителната страна на липсата на санкции при неизпълнение е, че такива трудно могат да бъдат установени, особено за тези, които не са в системата на здравеопазването. Лошата страна е, че ако решат могат да търсят наказателна отговорност, ако приложат миналогодишни изменения в НК за неспазване на мерки. 6. Обжалването на тези заповеди е трудоемък процес, и неясно колко ефективен. Една възможност е подготовка на бланкетна жалба с някои принципни положения и допълването ѝ за всеки акт, който ще се обжалва. Това, което прилагат като стратегия към момента е раздробяването на мерките, и тяхното по-минимално приложение, за да се свикват хората с това, че няма начин, мерки ще има, за здравето на хората. В същото време един от аргументите при жалването е значителният обем проучвания, които сочат, че носенето на маски няма никакъв значим ефект за предотвратяване на заразата. 7. Последно, принципно положение е, че МЗ и РЗИ не могат да заповядват на хора, които не са под тяхната юрисдикция какви мерки да спазват. За целта гражданите не е нужно да спазват тези мерки (като например носенето на маски в градския транспорт), докато те не бъдат въведени законно -- чрез нарочен закон, приет от НС, с който се въвежда извънредно положение, изброяват се правата, които се ограничават, и се указва времето, за което действа извънредното положение. Проблемът, разбира се, е че гражданите не са наясно че мерките на РЗИ са незаконни, и по-голямата част с готовност се отказват от конституционните си права. Поздрави, адв. В. Костов

Дори няма да си правя труда да чета това съчинение

Проблемът, разбира се, е че гражданите, като вас не са наясно че мерките на РЗИ са незаконни, и по-голямата част с готовност се отказват от конституционните си права.

Ако искаш го чети! Слагай си маската, каската и се бустеризирай!

Опитите за реабилитиране на старото , което помним през последните 2 години, няма да минат този път. Ако не са го разбрали лица като Радка Аргирова, Ива Христова, Гломб, Александрова, Момеков, Симидчиев, Витановци, Томовци, Кунчевци, Пенчевци, Чобанова и разни други - ще трябва да го разберете. Заповедите са незаконни и противоречат на всякакви закони и конституцията на страната. До момента има две становища от адвокати, които показват незаконността на заповедите и са описани аргументите за тях. Вече трета година 15-20 терориста се опитват да тероризират цялото общество. Не мога да разбера хората, които са нахлузили маските до очите и са се превърнали в едни роби. Хора вие роби ли сте? Имате ли достойнство? Както аз не накърнявам правото ви на избор да се ваксинирате, да се маскирате и още каквото искате правете, така и вие недейте да накърнявате моето право на избор. Аз и много като мен сме свободни хора и със зъби и нокти ще се борим срещу противоконституционните и незаконни заповеди и искаме съответните лица, които ги издават да бъдат наказани. Нищо не налага да гледаме трета година един и същи филм , който ни налагате, а този път дори не дочакахте да мине лятото, не мога да разбера как може да сте толкова нагли, че да не оставите хората да живеят нормално. Не искам да се грижите за моето здраве и моя живот, аз и сам мога да се погрижа за него. Всички изброени знайни и незнайни марионетки трябва да си намерят майстора, много от лицата ги има качвани по стената ми редица пъти и ще продължа да го правя и напред. Нали знаете, че не може ми кажете нищо на мен? Аз не съм страхливец, че да се страхувам и да се крия от нещо. Заповедта за София - град ще бъде обжалвана през идните дни в съда, заповедта за Пловдив също ще влезе в съда през следващата седмица с жалбата срещу нея, ако има читави адвокати в другите области, нека и те да атакуват всяка заповед на директорите на РЗИ, защото същата е незаконна.

е убеден, защо адвоката не обжалва общия административен акт /съответната заповед/ по реда на АПК? Май не е толкова сигурен?

Заповедта за София - град ще бъде обжалвана през идните дни в съда, заповедта за Пловдив също ще влезе в съда през следващата седмица с жалбата срещу нея, ако има читави адвокати в другите области, нека и те да атакуват всяка заповед на директорите на РЗИ, защото същата е незаконна.

Ще отидат и в съда, не може изведнъж. Няколко дни до седмица след издаване трябва да се подготви жалба. След това се борят - срока е 30 дни, но нали знаеш, че като смени заповедта - защото това е техен трик, и делото и жалбата падат.

да прочета в интернет кои са Вътев и Костов. Особено адв. Костов е интересен. Прочетете и после пак.

"д-Р Ватев" - "Студио Хъ".

Откога адвокатското становище има силата на съдебно решение относно кое е законно и кое не е? Адвокатите за пари ще ти напишат почти каквото пожелаеш.

А,от кога троленето за 20цента от Сорос е меродавно ???

3евзек

Г-н 12, Това не съм го виждал, затова не мога да отговоря. Виждам че и ти не можеш да отогвориш на моя въпрос. Защо бе? Забранено ли ти е?

Адвокатското становище се основава на действащите закони в България ,а не на т.нар Световна здравна организация!

3евзек

Ало, 12, троле наш, Адвокатското становище се основава на закони, които са изгодни за самото становище. А какво ще кажеш за чл. 44 от закона за здравето? Чл. 44. Физическите и юридическите лица са длъжни да изпълняват задължителните предписания на държавните здравни инспектори и заповедите на органите за държавен здравен контрол. Кажи бе, троле?

Откога заповед има силата на закон?

"Адвокатското становище се основава на закони, които са изгодни за самото становище." Значи има закони в българското законодателство,който си противоречат и адвокатите използват само тези,които им изнасят??? Ти се изправяш срещу цялото адвокатско съсловие и суспендираш законодателството...! Опасно е!!!

3евзек

Г-н Троле зевзек, Заповедите имат силата на заповед и са регламентирани със закони. Наистина ли се налага да обяснявам такива елементарни неща?

Троле зевзек, чл. 44 не е над законите. заповедтта не е нормативен акт, РЗИ не е законодателен орган и заповедите им не са равносилни на закон. Противозаконно и противоконституционно е даването на подобна власт на РЗИ.

3евзек

Ало, 12, троле прост, В случая няма закони, които си противеречат. Просто адвокатът споменава закони, в които нещо не е написано, обаче пропуска други, в които е написано. Ако беше нормално, адвокатското становище щеше да има сила на съдебен акт. А ти си трол!

3евзек

Г-н Нарочно ли си такъв, Чл. 44 от закона е точно закон, не над, под или между него. И правилото за билетчетата и картите в автобуса не е описано в закона за нормативните актове, но го спазваш, нали бе, троле прост?

Човешки екскремент, който се пише зевзе, закон, който позволява заповед, да има силата на закон е незаконен и неконституционен. Айде еви се отзад, съединител долен! В случай, че не позволява това, то то заповедта няма задължителен характер, а препоръчителен.

Закон, който прави заповед да е закон е незаконнен. Не трябва да се спазва.

3евзек

Г-жо Хм, Законът регламентира кой може да издава заповеди. Но иначе заповедите си остават заповеди, не се превръщат в закони. Няма нито един регионален закон, който да важи само за Софийска област или за Варненска. Обаче такива заповеди има и в това няма лошо.

Ясно е, че нарочно се правиш, че не разбираш. Всеки ще си получи заслуженото. Гледай какво ще стане. Ти глупако ще загубиш. Няма да се занимавам с наглата ти особа.

Адвокат Костов споделя, че целта на масовото пускане на заповеди в различните области е ясна - да се прикрие противоконституционността и незаконността на дадената заповед и да е трудно забележимо, 10-15 заповеди на различни места се борят по-трудно от една централна заповед. Не им се подчинявайте. Тези дни ще имате още няколко становища на адвокат.

50+

Зелената сделка-ИЗМАМА Криптовалутите-ИЗМАМА Електрическите возила-ИЗМАМА Глобалното затопляне-ИЗМАМА Ваксините ковид 19-ИЗМАМА Дигитализацията-ИЗМАМА

Ще ни донесат Промишлена революция. Няма да притежаваме нищо и ще бъдем щастливи, ако издем насекомо.

...къпане един път седмично,забрана на автомобилите,само електрически ролери и велосипеди,ваксини на 6 месеца и други подобни прелести... Недай Боже да стане !!!

Скрижалите на Джорджия с основна идея да се държи популацията на човечеството под ПОЛОВИН милиард наскоро беше взривен от съпротивата в САЩ.

Виж това е просто моделът. Теглиш кредит от банката. Правиш бизнес. Кредита го инвестираш в нещо. Това нещо е нещата, където изреждаш. ИЗМАМИ. Целта е така да осигуриш работа. Да, звучи тъпо, но по тоя начин се родиха професия инфлуенсър и всякакви ВИП. Ако я нямаше тази измама, щяхме да сме на полето с копачките и сеялките. Моделът се крепи на една ИЗМАМА. Кредитите са измама. Срещу тях ти развиваш идея и мечти. Пример: ще разработим магистрала за сувалки до луната. Идеята е наивна и глупава. Обаче нямаш пари. Ходиш в банката и те ти дават. Наливаш ги в правилните хора. Те почват да предават измамата на обществото. И то вярва. От това излиза цяла верига от работни места. Пирамидална схема. Но получаваш пари срещу работа. Накрая нито сувалки, нито луна. Но си доволен. Има хляб и не си на поляната.

Има хляб защото до скоро имаше кой да блъска за него в третият свят за жълти стотинки. Всички пирамиди се сриват в един момент.

Внимавайте, имаме борче тука!

Вчера на мача на Левски нямаше никой с маска. Толкова за безсмислените маски

Позволете им да ви глобяват, наредете ги хубаво какви еничари са щом го правят, всички глоби ще паднат в съда!

Незаконно е да подстрекаваш към неподчинение на законите и нормите.

Кой закони бе,малоумник??? Всеки лекар,който е честен с тебе,ще ти каже,че маските не предпазват нито носещия,нито другите... А,за т.нар. "ваксини" се разпространи вече достатъчно проверена информация... Използва се само думата "ваксинация" ,за да ти вкарат в тялото отрова...

Идиоти!!!! Работата си отива на бой....

5+

хахах хич не ме е страх от такива заплахи. по-скоро се покрий някъде НСБОП като дойде да ти чука на вратата да ти дърпа ушите.

Ще дойде време-и НСБОП ще е на моя страна,соросоид гнусен...!!!!!!!!!!!!!!!!

Общото между Комунделите от "авторитарният" изток и тези от "демократичният" запад е, че все до мутрите от милицията опират за да затварят устите на непокорните.. Голям кеф е да бъде смазан и заглушен някой неудобен. Милен Цветков беше прав.

3евзек

Не те ли е срам да се гавриш с паметта на човека бе? Още малко и дрогираните убйци по улиците ще ги изкараш сред най-покорните и послушните.

вчера гледам имаше 20 хиляди на герена, не видях някой да е с маска.

не е социално заведение, нито може да си купиш хапчета или да си платиш за преглед при джипито :)

Настоящият грипен сезон е по-тежък от COVID Премиерът на Нов Южен Уелс Доминик Пероте призова за съкращаване на седемдневния период на изолация, като добави, че в момента зимният грипен вирус е по-сериозен проблем от COVID-19. "В много случаи сегашният грипен щам е по-тежък от сегашния щам на COVID", заяви министър-председателят пред радиостанция 2GB.

И как сега има грип, когато другите варианти на ковид бяха толкова заразни, че изместили грипа, а сега този вариант, който бил 30 пъти по-заразен от първия не го измества?! Как въобще са определили, че е 30 пъти по-заразен?

.

всеки път трябва да е поне 5 пъти по-заразен, и така по пет по пет и вече сме на 30, накрая като кихне някой в София, ще се заразяват чак в Токио

ГОВЕДАТА не са на себе си от кеф. Отново имат причина да се ваксат, маскират с няколко намордника и да се насират през час!

! ! ! ! !

От няколко месеца насам броят на проучванията, доказващи отрицателното въздействие на различните ваксини C19, се увеличава. Поне медицинската литература става все по-ясна по този въпрос. Твърденията на политиците и здравните власти се опровергават едно след друго. Така например нова публикация показва, че 31% от ваксинираните хора са все още заразни 10 дни след заразяването, докато при неваксинираните това са само 6%. Ново проучване, публикувано в New England Journal of Medicine (NEJM), озаглавено https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMc2202092 "Продължителност на изхвърляне на култивируем вирус при инфекция с SARS-CoV-2 Omicron (BA.1)", показва, че само 10% от неваксинираните хора са все още заразни 10 дни след заразяването.Оказва, се че хората, които са тройно ваксинирани (подсилени) срещу COVID, се възстановяват значително по-бавно от COVID инфекция и остават заразни по-дълго от хората, които изобщо не са ваксинирани. Проучването не разглежда тежестта на заболяването със или без ваксинация. Изследователите взеха секрети от заразени хора, култивираха секретите и повториха процеса в продължение на две седмици, докато не се установи, че вирусът вече не се размножава. Пет дни след заразяването по-малко от 25 % от неваксинираните хора все още са били заразни, докато около 70 % от ваксинираните хора все още са носители на жизнеспособни вирусни частици. Сред частично ваксинираните около 50 % са все още заразни. Още по-поразително е, че десет дни след заразяването една трета от ваксинираните лица (31%) все още са носители на жив, култивируем вирус. За разлика от тях, само 6% от неваксинираните хора все още са били инфекциозни на 10-ия ден. С други думи, вероятността хората, които са получили бустерна ваксинация, да продължат да бъдат заразени десет дни след заразяването, е пет пъти по-голяма от тази при хората, които не са били ваксинирани. Въпросът е какво точно се "засилва"? Възможността за заразяване на други хора, като се има предвид, че отнема повече време да се отървете от вирусите? Или да боледувате по-дълго? Към това ли са насочени политиките на ЕС и на отделните държави с есенната кампания за ваксиниране?

Някой в момента има ли роднина познат, познат на познат или познат на познат на познат на познат, дето да е ама наистина болен от Ковид, а не само с положителен тест и да си стои вкъщи и да пие бира и да гледа телевизия ??? Аз такива не познавам поне от 4 месеца насам.

Изразът "познат на познат на познат на познат" е почти еквивалентен на цялото българско население, може би с 5-6 хил души изключение. Със сигурност има, но вярвай ми, не ми държат отчет.

На тия жеги трябва да са луди да връщат маските. Но все пак СЗО ги командват

Ima otrepki nosiat parcalite na tova vreme,samo neznam sigyrno prez Gaza di6at.

Пишете, колко ваксинирани отрепки се гътват на ден.

За последните 24 часа 33,33% от починалите при над 29% общо. Тоест по-голям от общия им процент.

Само се говори, че са задължителни маските... но как ги налагат? Със съобщения в медиите? Съвсем му отървахте края :) Идиоти! Няма задължение! Всеки е свободен да прави каквото си иска по този въпрос. ИДИОТИ!

Определено нямат право да глобяват, защото нарушават няколко закона, отделно тази заповед, къде е обявена, не, че имат право със заповед да налагат глоба, може със закон, където точно е определно, като този закон се публикува във държавен вестник, тази заповед не се публикува там.

я има на сайтовете на РЗИ - тата и е поднормативен акт, който е с определен период, т.е да речем 30 дни, както е в случая, и като те глобят, докато се стигне до съд и да ти вземат парите вече е излязла нова заповед, която отменя старата, така беше и миналата и по-миналата година, затова тези маски на практика са си по желание, защото никой не може да събере тези глоби !

Жабите ги варят бавно-да не се усетят и да изскочат от казана. Днес 1-2 области с парцал, утре още 5-6, вдругиден бодене, кпп-та и фашистки пропуски....А тези парцали вършат всичко друго, само не и да спират НЕСЪЩЕСТВУВАЩИЯ СТРАШЕН СТРАШКО!!!! Целия свят се тресе от протести, смут,инфлация и недоволство - колко удобно момент точно посред лято власт-имащите да налагат РЕПРЕСИВНИ мерки СРЕЩУ хората, ама то е случайно,нали?!?!

За втори пореден ден 33,33% от починалите са "ваксинирани". При общо над 29% "ваксинирани". 25.03.2021 костадин ангелов "Хората, които са ваксинирани с една и дори с две дози, може да са носители на заразата, но те няма да се разболеят тежко, да постъпят в болница и няма да загубят живота си от заразата"

За осемнадесета поредна семица починалите ваксинирани са около 10-12% при общо 29% ваксинирани. При това без да отчитаме колко са "ваксинирани" срещу 500 лева. Само че в определени дни, даже в повечето, като че ли ти е забранено да коментираш това. Не те ли е срам бе?

Predi gi razbirax kovid idiotite asega gi sajaliavam.Ana tova xybavo vreme da nosi6 parcal na liceto ,e tezi ovce negi razbiram.

Налагането на маските е незаконно. Няма обявена епидимична обстановка, нямат право да налагалагат глоби. Законът за административните нарушения и наказания(ЗАНН), не допуска налагане на санкции, ако видът на нарушението не е определен със закон или подзаконов нормативен акт. Тъй като заповедите не са такива, то и налаганите на санкции е в нарушение на Закона.

Другото е, че ако обявят епидемия, трябва да осигурят маските, които ни задължават да носим. Не го правят, значи няма да носим маски. Не, че и тогава бих го правил

Да, това е факт. Отделно има закон за ограничаване носенето на облекло, прикриващо или скриващо лицето. Твърдението, че маските са свързани с опазване на здравето не е подкрепенно с доказателства за тяхната ефективност, защото те не се спрели нито една вълна, а дори след налагането им вълните са ставали все по-големи. Доказано е, че вируса е много по-малък от пролуките на масовите маски, тоест те пазят, колкото рибарска мрежа от дъжд, да някои капки може да бъдат спряни, но пак ще си мокър, тоест заразен.

Здравейте, Обърнете внимание на днешните излекувани, спрямо заразените на 13 юли. При 10 дневна карантина трябва днес да са излекувани към 1200 човека, а са обявили 660 ?!

Пишещите тука да се държат криминално съпричастни за смъртта на всички ковид умрели колкото и политиците! Тия пехливани знаеха че цифрите на заболелите ще се увеличат, но не предприеха нищо. Да им се изземат земите и другата частна собственост и да се дадат на нуждаещите се защото те самите няма да го направят от добро сърце на доброволни начела.

В Украйна! Преди да се е сменило правителството, че после....

Ти... ме гониш от страната ми в която съм роден и имам гражданство? Май се мислиш за някой който е над закона а?! Баламосвай с такива изказвания необразованият който те гледа в огледалото.

Ти изземваш и налагаш на останалите, а не искаш да те гонят? Струва ми се разбираш грешно ситуацията в тази държава

Държавата ще изземе частната собственост, не аз. Научи български!

Пишеш една и съща опорка. Първо няма никакво значение, че се увеличили, когато практически няма особен риск за тези под 60, които нямат сърдечни болести и/или диабет. Второ няма как да се спре въздушно капкова инфекция, докато не премине през всички и не се изгради групов имунитет, както мина през набодените бай Дън и въобще всички набодени. Преди да лъжете, че пазели - невероятно рядкост е да почине някой под 60, без болести, като това отново се обявява без аутопсия, която да докаже, че това е причината. Рисковата група са над 60, особенно с болести и към тях трябва да се съсредоточат мерките. Доц. Христо Хинков 01.07.2021 "България е с 6 години по-малък показател отколкото ЕС и на последно място в ЕС по очаквана продължителност на живота за последните 7 години. Още по-тревожно е, че годините на живо в здраве са по-малко от средните в ЕС – нашият живот е болен." "166 050 души общо са починали от коронавирус. 78% от всички починали са между 60 и 89 години, това е и рисковата група."

Ти от къде на къде ще даваш медицински съвет без докторска диплома?

Иване, изглежда мисленето ти по отношение на частната собственост е плод на възпитание от комунисти. По въпроса за умрелите С ковид (не ОТ) статистиката се прави по много грешен метод и то съвсем умишлено.

Ти ли ще ме учиш какво е комунизъм? За такъв знаеш само от кръстословиците.

Вземи си лекарствата и си спри интернета! Интелекта ти е на ниво земноводно :)

Както казах и преди, без медицинска диплома, медицинският ти съвет е незначителен.

ще са случаите, ама по други... всъщност няма НИКАКЪВ нормативен акт... По тиливизура можеда си говорят каквото искат... или в нет-я...

Математика, ура!

Пландематика. Пландематици. Пландемия.

Абе смотаняци такива, така описвате нещата че тия хора ринат пачки с багери. Знаете ли каква инфлация ще стане ако това беше вярно? Хич незнаете!

ДBПМ на СЗО то и на всички разпространители на истерията - ковид

Алооо смешниците с мерките и манията за насилствено парцалясване, наясно ли сте, че в Пловдив ще има 3 дни рок концерт. Та по тоя повод искам да знам, как ще опазите от раразяване това множество от струпващи се хора там?Казвам го, понеже и Пловдив е сред градовете ,в които се налагат мерките на парцалясване на определени места.

СЗО много хареса това!!!! Пачкиииии!!!!!!

Цялата мара втасала, сега да подложим икономиката на допълнително изнасилване чрез затваряне и “работа от вкъщи”. Харвардски модел - на всеки 5 човека с пари, 500 000 на социални помощи и без права.

Ало, Паниката, троле наш, Миналата година икономиката е с ръст, а работата от къщи не е спирала, там където може. Ти кога си видял магазин да работи от къщи?

Идиоти

Маски в транспорта ! Сербез прост !

Па маскирай се бе, що трябва някой да ти го заповяда? Щом смяташ, че маските те пазят слагай.

Освен в болница, маска никъде не слагам. Стига толкова джендърски тормоз, искаме избори!!! И после спираме с ковид простотии, РСМ предателства и прочие евроатлантически приоми

Тези мерки не са евроатлантически. Има ги на всички кобтибенти.

Тогава си сложи бурка, заключи жената с братчедите... има го на няколко континента.

Маска ще нося и около тебе, щото миришеш на некъпано с лош дъх.

Минавал ли си покрай пушач с маска? Точно толкова те пази и от грипни вируси. Ей затова ви се подиграват на ковидарите - евроджендъри.. тотал щета сте

Време е за Възраждане.

3евзек

Затова ли тролите по цял ден? Малко хора останаха, които още не са разбрали, че възраждането ще е по модела на голямата крачка напред в Китай през миналия век. По-добре е с маските и сертификатите.

Въвеждат си ги с някакви устни заповеди, заповеди по тв. А по чл. 63 от ЗЗ, мерки могат да налагат със заповед, ако е обявена временна извнр. епедимична обстановка. Нищо не мисля да спазвам, както досега.

Поне засега няма никакви причини за каквито и да е мерки, хората го карат доста леко!

ангел кунчев 6 юли 2022 "Очакванията коронавирусът да стане все по-близо до един грипен вирус са налице, прогнозира доц. Кунчев. Той посочи, че и сега голяма част от хората го карат доста грипоподобно и ако не са бързите антигенните тестове, няма да знаят от какво точно боледуват."