12 деца с COVID-19 са починали от началото на пандемията у нас, още едно не е в статистиката

Тепърва се очаква увеличение на заразените с коронавируса под 18-годишна възраст

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

а поне 1-2 не са ли се родили в резултат на пандемията? Сега хората повече си седят вкъщи, скучаят...

Установени са пет случая на заразени с Ковид незаченати деца...

Я бе няма лошо, основно умират пенсионери и глупаци. Смъртта на пенсионерите води до намаляване на разходите за пенсии и здравеопазване. Смъртта на глупаците води до подобряване на условията на живот за Останалите граждани. Да живеят ваксините.

А ми щом си дошла тука да търсиш отговор дали да се ваксинираш не си много умна. Моят съвет е не се ваксинирай няма ваксина срещу глупостта.

Е коя друга болест е по-безопасна? От коя друга болест умират по-малко?

Ваксините са само за хора които НЕ смятат че вируса е реален. Който вижда колко е сериозен, той си и знае че ваксините само допълнитено те правят уязвим към ковида. Има си мерки които трябва да се спазват.

Още преди седмици излезе че деца с RSV ги изкарват ковид.

Целият смислен и логичен арсенал в полза на ваксините вече е изчерпан. Сега ни се внушава, че трябва да се чувстваме виновни, че не се ваксинираме за нещо, от което ваксинираните не са предпазени. но ако и ние се ваксинираме и не сме предпазени, ще предпазим тях по някакъв начин. Вие разбирате ли го това, аз не. Както и не разбирам защо на тържества с деца и възрастни, децата са с маски, възрастните са без маски. Кой кого пази и от какво. Бидейки и нежелаейки да се ваксинирам, т.е. по-глупава - аз не разбирам. Моля някой ваксиниран да ми обясни.

не е нужно да ви се внушава. Виновни сте и без да ви се внушава, ако имахте съвест, щяхте да знаете. Но нямате.

Съвестта ми се нуждае от аргументи, за да вземе решение по съвест. Ако нямаш смислени аргументи, не се занимавай с моята съвест. Която не е сляпа вяра, нито безмерна глупост.

И не апелирай към моята съвест, за да облекчиш чувството колко много си се прецакал с ваксината.

ей, че съвестни хора имало... Онзи ден, в градинката, двама младежи се ваксинирана самостоятелно. Това е отговорна младеж, хвалА

СТАВА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО 3 ДНИ СЛЕД ИЗБОРИТЕ !!! ЩЕ СЕ ВАКСИНИРАШ !! И ОЩЕ КАК !!

хайде пък да видим. Трябва да отменят конституцията преди това.

Ти ли ще ходиш по селата да бодеш бабките?

А ми щом си дошла тука да търсиш отговор дали да се ваксинираш не си много умна. Моят съвет е не се ваксинирай няма ваксина срещу глупостта.

това е лощо но все пак колко точно деца изобщо са починали у нас за последната година никой не споменава... може би за да не се окже че от ковид са били най-малко...

оправдания, оправдания, оправдания. замълчете за миг, спрете да се оправдавате.

никой не се оправдава освен ваксърите с религията им

стана много гнусна и зловеща! Съветвам онези, които се опитват да внушават страх и да се опитват за посягат на децата много да внимават и да се осъзнаят навреме. Търпението на хората е изчерпано и това, което ще последва няма да е хубаво. Вече има бити лекари и то с основание. Аз съм жертва на онези калпави турски ваксини от преди няколко тодини и много добре знам колко лошо се отнесоха с мен лекарите в Пирогов - София, Военна Болница - София и още поне 7 лечебни заведения. Изгониха ме, защото търся помощ. Залитах един месец по улиците и никой не намери това за проблем. Бях принуден да напусна София и да отида да живея в провинцията на чист въздухи с храна от градината. Трябваше ми една година да се оправя с помощ на провидението, Господ ако щете. Нашите лекари в момента са измет и трябва много да внимават какви ги мислят и колко пари искат да спечелят на гърба на "другите". Мръсници недни!

опорката е, че някой нещо ви внушава. От едната страна имаме умрели деца и съсипани семейства. От другата, анонимници им внушават нещо.

По-уязвими ли са децата към делта варианта на коронавируса - потърсихме мнението на педиатри. - и ко, казаха? Що не я копирахте цялата?

Изроди! Защо сте се хванали за децата, за да плашите хората? И то на празник!

И едно 18 годишно дете почина от престъпна лекарска небрежност. Та не е много сигурно от какво са починали децата с положителен ПСР тест.

Онова момче влезло , както казва бас му- адвокатът, на крака с 38 С температура, което заключиха в мухлясали стаи , забраниха на родителите да го видят , тъпкаха го с престъпни , неодобрени за употреба лекарства и накрая го убиха....и оная престъпничка Сибила (дето предлагаше да се отнемат лекарските права на Мангъров) го уби детето там и го обяви за умряло от "ковид" представете си!?

Защото умират бе тъпанар!!

И децата ли включихте в пропагандата а? Изроди!! Пипнете децата и да видите тогава къв е българина....

Е то цял свят видя. Оказа се най-тъпото парче в ЕС. Чипирания, извънземни и илюминати. Не само неграмотен, но и простак който се опитва да наложи своето мнение. Единствените лекарства които знае са от реклами по телевизията, но пък е на крачка от диплома по фармация в Учиндолския университет.

Ти какъв си, високоспециализирани лекарски консилиуми ли ти дават информация на ушенце. Едните се информират от ТВ, другите се опитват да прочетат и нещо различно. Естествено ти си от първите и особено тъпите.

Да да ти четеш стааарите книги в които всичко пише за Ковид, познаваш поне 20 осакатени и 5 умрели от ваксини, чувал си хиляди страшни истории край лагерния огън за зомбита след ваксини... абе с други думи си начетен. Е такива като теб като има пожар стоят отстрани и викат не влизаййййтеее не гасетееее видях как един изгоря докато гаси във Фейзбука. Еми ще има изгорели, ще има сухи клечки и сред ваксинираните, но каузата е за добро бе шушляк.

Ами да, в старите книги отпреди 60 години пише за ковид и симптомите. И да, имам двама много близки, оскатени от ваксина. А ти на какво се позоваваш, освен на ТВ простотии и страха си?

Не знам дали ваксините ще затрият българската нация, ама тия дето разправят че ваксините убиват определено могат да постигнат тоя ефект. Всички чужденци с които работя са ваксинирали себе си и семействата си, без децата. Никой не е умрял, никой не е бил на смъртно легло, нито е чул някой негов близък да е. Само тук се ширят небивалици и се цитират фейсбук откачалки.

Бегай бе тъпанар.....откъде ви копат бе?

Същото мога да те питам и теб невежо ниско пълзящо същество. Обсебено от духове, вещици и средновековни страхове. Вървете си направете собствена държава бе варвари и оставете България на ХОРАТА!

Нали ти си защитен, а ние нехората ще умрем, закво ни насилваш да се бодем тогава?

За да предпазиш децата за които се плюнчиш бе катил. Щото ако се бяхте ваксинирали сега можеше да ревете и аз съм против ваксинация на децата на тоя етап, но бих жертвал живота си ако мога да ги предпазя. Дори и да е смъртоносна тая ваксина и знам че ще ги опазя пак ще си я бия бе боклук с егоиста ти

Чиче, тук ваксинираните сте малцинство и изглежда вие ще трябва да си направите държава собствена. Идиот!!!

Е, аз имам давама лично пострадали от ваксина. Твоето менение е без значение за мен.

Ами те са си написали "тежка форма на анемия" , но са ги прнали през ръцете да изправят грешката. Почивай в мир душичке!

толкова си нагъл и безсърдечен, че имаш късмет, че си също така и анонимен.

Хайде на училищеееееее!.....????????

Тъпанар!!!

За 2020-та са починали 301 деца,а от ковид за близо 2 години 12,от какво са починали останалите стотици деца? За 2 години над 600 деца са починали и това е така ежегодно,преди ковида беше същото,имаме най голямата детска смъртност в света! Здравеопазването ни е тотал щета! Ковида е най малкшя проблем при умирането на деца! Отделно ваксините влияят най зле на децата! Най много странични ефекти има при тях,тези деца дето са ги писали ,че са починали от ковид не са починали от него,а от безхаберието на докторите...

просто.....олигофрен!

А ти си обикновен трол...сигурно и някой и друг роднина е починал от ковид нали???

Не от ковид а с ковид, има голяма разлика.

То и Каролев така разправяше, но накрая ще си отиде с Глупост, а не от Глупост - има разлика.

Ааа викаш щом са 300 и още може да дадем на Ковид, така ли? Абе ти катил ли си?!?!!?!!?! Повечето от тия 300 деца са били или родени с малформации, или с тежко заболяване или при катастрофи и други инциденти. Защо вашта леля оставяте с невежеството си тоя Ковид да се превърне в бедствие. Като толкова ви е грижа за децата ваксинирайте се!! А тях недейте!

В бедствие го превръщат медиите, манипулациите, фалшивите "учени", продажните "политици" и платените драскачи, като теб!

А съм раздвоен, за тези ваксини. От една страна мо е мъчно, че хората не се еаксинират и много от невалсинираните ще гушнал букета. От друга България е страна пълна с изроди човекомразци, които гледат само да те измамят, да ти откраднат нещо, да те изнасилят, или убият. Така, че струва ми се този истерия ще реши много проблеми на България. Много изроди ще умрат. Така че не се ваксинирайте

Що не ти беше мъчно, когато умряха близо 179 през 2019? Само за 12-те, които са записани с ковид ли ти е мъчно?

От статията се разбира,че все още има свестни Лекари!!! На едното детенце(лека му пръст),са вписали истинската причина за смърта му,въпреки истерията и инструкциите на-ПЛАНДЕМИЦИТЕ!!! Вече втора година обявяват за жертви на КОВИД ,починали от старост или други заболявания,с цел продажба на клечки и “ваксини”!!! СЪД ЗА ТЕРОРИСТИТЕ!!!

сме на този хал. Малоумник. Цял свят си живее живота а ние тука се затваряме заради прости пияндурници които си мислят че вируса не съществувал.

Само истински ДЕБИЛ,КВИЧИ ОТ РАДОСТ,ЧЕ МУ РАЗРЕШАВАТ(ПОД УСЛОВИЕ),НЕЩО КОЕТО СА МУ ЗАБРАНИЛИ,БЕЗ ДА ИМАТ ПРАВО!!! ИНАЧЕ ИМА ВАКСИНИ НА КОРЕМ,НИКОЙ НЕ ВИ ПРЕЧИ ДА СЕ ВАКСИНИРАТЕ!!! ДЕБИЛ!

Ти нали си ваксинира, болен мозък

И затова са му виновни политиците които мислели за избори.. Голяма логика...

Заложници на възрастните видиотени политици! Жертва на глупаци,мислещи само за избори!

и като цяло народа ни които все още държим антирекорд от под 20% ваксинирани. Правителствата нямат никаква вина че българина вярва на някъде наркоман в ютуб които твърдял че вирус нямало.

Целият смислен и логичен арсенал в полза на ваксините вече е изчерпан. Сега трябва да се чувстваме виновни, че не се ваксинираме с нещо, от което ваксинираните не са предпазени. но ако и ние се ваксинираме и не сме предпазени, ще предпазим тях по някакъв начин. Вие разбирате ли го това, аз не. Както и не разбирам защо на тържества с деца и възрастни, децата са с маски, възрастните са без маски. Кой кого пази и от какво. Бидейки и нежелаейки да се ваксинирам, т.е. по-глупава - аз не разбирам. Моля някой ваксиниран да ми обясни.

Киро Брейка каза че вирус нямало и ваксината била с цел избиването на българите.

Исках да видя колко идиота ще цъкнат плюс на тази тъпотия която писах. Значи реално българина вярва на идиоти в ютуб но не и на вирусолозите от цял свят

за цели 3 години са умрели 12 деца С/ОТ корона , долу горе колкото за месец от катастрофи

Ами ако едно от починалите деца беше твоето.?....

Докато сме на едва 20% ваксинирани. Затова и не ни бива като нация. Слушайте си идиотите в ютуб които друсат наркотици по цял ден и разправят как ваксините убивали. Нищо че цял свят си работи и живее с над 70% ваксинация.

При самото създаване на вакскината умират деца. Тя се правила от жив ембрион изваден от майката. Що се ваксинирате ,като обричате бъдещо дете на смърт. Ай стига вече с този ковид. За да съм уж спасен аз трябва да умрат мильони ембриони , бъдещи деца. По- добре да умра аз от ковди , отколкото да убиват ембриони за да живея аз.

Пешо, много си тъп, майна. Кви ембриони ти гонят, бе, ти знаеш ли какво е това???

типичен идиот,класика! Антиваксър....

Сега ще прати детето си да мре?

утре да си пратя децата на училище????? Да не съм идиот? Тези ,нашите управници,спят ли,що? Трябва заради едни избори да си отидат още стотици невинни душици???? А колко ли хиляди ще го проболедуват леко и безсимтомно и ковид последствията ще ги тормозят цял живот? Или няма такива!????

???

наистина ли вярвате но статия написана от Десислава Димитрова? Същата излъга най нагло като писа че родшлка починала от ковид на 19 юни.3месеца по-късно се оказа лекарска грешка. И сте склонен да вярвате на откровени и доказани лъжци?

Българина е кретен.... Не му пука за децата, пука му само да се напие и да псува. Във вируси не вярва защото някъде си наркоман в ютуб Киро Брейка казал вируса имал чипове и ваксините умирали. Кръвта на тези деца са по вашите ръце

Сега ще ни сочат с пръст ,като приматите на Европа.Ще ни заобикалят с презрение и насмешка! Идиотите на Европа! Па пуснаха служебните идиоти и училищата! Края на октомври ще сме затворили пак цялата държава! Ето днес не е вторник,а сряда и стигнахме 10-те процента,а София 400.... Идиотите,дето ни управляват са в ням уплах! Интересуват ги само изборите,а народа да го....

А не управниците. Защо цял свят си работи? Защото повечето са над 70% ваксинирани. А тука....няма и 20%.

Освен че замина хубавата опорка че пишат всичко ковид, взеха че излязоха и данните за умиранията през 36-та седмица. Вървим към нови върхове. Отново. Че този път няма и спиране на планови операции няма нищо. Само болниците тихо се задръстват. Заминават си опорките на горките тролове на рояци.

Антиваксърите със своето безотговорно поведение има също принус за тази черна статистика, но понеже са много горди не искат да го признаят и обвиняват за това всички други. Ганьвци си бяхте - ганьовци си и оставате.

С ваксинката си вземи и един буквар, ще има голям принУс!

Да си вземе един букет по- добре и един венец, че ще му трябват скоро след "ваксината", както обичат да наричат тая генна стратегия за депопулация

Нищо друго не сте освен Дърти манипулатори.... Какъв е проблема? Има достатъчно ваксини. Който се чувства застрашен да се ваксинира с 2-3 дози от по 2-3 ваксини. Който иска да носи по две три маски? Който не са ваксинира и не е боледувал да си носи риска... Здравите на работа, болните(не само ото КОВИД) ако имат нужда в болница..

Много се хвалят бившите слежебни министри. С какво? Че оставиха по 2300 души заразени на ден и по 100 души починали. Това ли е многото свършена работа. Нищо не свършиха да хората!!!

Пазете се ейй,ййй, мислете за децата си

А без ковид колко са умрели за същия период!

А от катастрофи, защо не кажете колко деца са умрели? Още малко и ще ме накарате да не карам както ми е кеф в града, защото някакви си деца, които така или иначе ще умрат или ще имат мизерен живот, може ли да си заминат малко по-рано... Айде, няма нужда да насаждате страх от високата скорост! Високата скорост не е убила никого. Внезапното спиране ги прави поразиите. Знаете ли пък колко деца умират от глад по света??? Да не говорим как пък се травират, ако си стоят само вкъщи, пускайте ги навън, пък тия дето имат късмет ще оживеят. На нас каръци не ни трябват. Трябват ни късметлии! п.п. Антиваксърите звучите по същия начин... Особено, като почнат да ви задушават маските и да са ви нарушени правата...

Колкото момчето в Пловдив онзи ден почина от травмата си. Или родилката в Благоевград, която писаха 2 пъти жертва на ковид, докато излезе грешка на анестезиолог. Тъпаците от горна Оряховица диагностицират новородени с ковид, а сигурно възпален апендикс не могат да открият.. скрийте се с боковщината и простотията си

За 2020-та са починали цели 125 000 души,така е всяка година и без ковид,тук смъртността е по зле и от война и никой не прави нищо за да смени статуквото и спре тоталния геноцид над народа! Ковида е най малкия проблем,от него са починали 20 000,ама за близо 2 години,а за тези 2 години 250 000 са починалите,това не го съобщават по медиитевсеки ден,нали? Има дни с по 700 починали само от рак,това неви го казват,над 300 са починалите деца за година,това не ви го натякват,натякват ви 12 починали от ковид за 2 години пандемия,другите деца не са им важни! Хората мрат,от какво ли не в България,но тези не спряха с воя за ковида,а неговите жертви са много по малко от повечето болести! И тук хората мрат от проклетата здравна система,от лекарската немърливост,пълна трагедия сме! България се самозатрива! Стига сте плашили с тоя проклет ковид,няма да се ваксаме!

12 деца са починали от ковид,аостаналите близо 600 за последните 2 години,от какво са починали,от лекарска немърливост ли или от други много по опасни болести,защо не пишете нищо за тях? Защо не пишете за детската смъртност в България бе,нима не ви пука,че без ковид умират по 300 на година?!?

Защото така им е наредено.

Пандемията е почти на 2 години и от нея само 12 деца са починали! За последните 2 години около 600 деца са починали,та тея 12 деца са нищо с останалата бройка! Запитайте се обаче,защо сме с най голямата смъртност в света,те тия де ни карат да се ваксаме са и тия де ни морят по болниците!

А нужно ли беше тия 12 деца да починат се запитай преди да си разпънеш чадъра против 5G !?!

Като не искаш да те морят по болниците, имаш решение! Не ходи по болници! Мангъров може да те лекува вкъщи с чайче, срещу 250 лева на посещение!

През 2020 в България са починали 301 деца,а за 2 години от ковид 9 деца! С това ли ще ни плашите бе? От какво починаха останалите близо 300 деца,щом само 9 са починали от ковид? От лекарска немърливост и много по тежки болести,ама затова не се говори! Само за тоя ковид се лае!

да мрат от тия идиоти,служебните и кой носи отговорноста за тези невинни душици и за бъдещите такива????

Не използвайте децата за разменна монета в медиите и за ковид спекулации. Специално при децата, като нямаше ковид от пневмонии си заминаваха при звездите много повече за съжаление. Лошото е, че сега с тия маски дето от 4 клас нагоре ги носят по цял ден ще ги инвалидизират и след месеци или години масово ще са с белодробни проблеми и нищо чудно да ги пишат ковид-жертви и тях. Това в момента спрямо децата специално е геноцид. Има ваксини за всички, не карайте децата да ходят с маски заради идиотиите на възрастните. Който го е страх да се ваксинира.

А защо не съобщите останалите починали деца,от какво са умрели,след като имаме най високата детска смъртност в света и без ковид? Останалите стотици деца на година,от какво умират,след като само 9 са умрели от ковид?

Да! И защо няма ваксини срещу останалите по смъртоносни болести?

По долното инфо - помолих за отговори и да го тълкувате както можете. Първото, което ми хрумна на мен е, че може да е дефектна партида?? Далеч съм от мисълта, че това се случва навсякъде. За първи път се сблъсквам с такъв случай. Един нормален човек, а не платен трол или краен лунатик, ще потърси обяснение, за пред себе си поне...

Анонимен трол говориш за нещо някъде без да конкретизираш. Няма никакви основания да ти се вярва. Напротив. И с този болд шрифт си пределно ясен. МАЗЕН ТРОЛ ОПИТВА ДА ПРОБУТА ФЕЙКНЮЗ.

Хора слушайте и формация от днес. След .поглъщане на дори малко количество Аспирин умират хора. Ако един милион човека пият аспирин 27 от тях ще умрат. Това е истина. Забранете аспирина. Death rate attributed to NSAID/aspirin use was between 21.0 and 24.8 cases/million people, respectively, or 15.3 deaths/100,000 NSAID/aspirin users. Up to one-third of all NSAID/aspirin deaths can be attributed to low-dose aspirin use. Спрете и антибиотиците, те ни убиват,ваксините също,след цигари ядене на салам се умира.

Добре де какъв ти е проблема? Ваксини има, че и ваучери дават. Отивай се ваксинирай, защо пишеш тук?

Нормалните хора по цял свят изграждат колективен имунитет , чрез ваксинация .Българите - ГОВЕДА , чрез стаден имунитет , след преболедуване . Верно , Няма Такъв Народ .

Нормалните овце.

ХОРА, СЛУШАЙТЕ - ИНФОРМАЦИЯ ОТ ДНЕС: Знаете, че досега не съм вземал страна публично. Но сега просто ще споделя каквото научих пряко. Старчески дом край София. ваксинират по план първата част от живущите там - 16 човека. Още на същия или следващия ден всички развиват сиптоми, някои тежки. На втория ден след ваксината, днес - 4-ма умират, още 4-ма берат душа - при това са бързо прехвърлени в болница и обргижени подобаващо, но просто нищо не могат да направят, за да ги спасят. Веднага изтеглят цялата документация и скриват всяка информация за името на ваксината! Така че може да е всяка от тези в обращение в момента. Някой ако има обосновани преположения, да каже. Това, което аз знам дотук със сигурност е, че всички тези случаи ще бъдат записани като жертви на Ковид - а НЕ на ваксините! Следващите дни ще се види какво ще стане с останалите болни. Въпросите които си задавам дотук, ако някой има отговори: 1. Как е възможно толкова бързо да се стигне до смърт (от задушаване)? Вярно, че възрастните са с много слаба имунна с-ма, но ве пак? И вижте за какъв процент говорим?! 2. Риторичен въпрос: СЕГА разбирам защо никъде няма статистика за жертви на ваксинацията, каквито са тези иначе здрави довчера хорица... 3. Защо никъде досега не беше дори намекнато колко опасна е ваксинацията за възрастните (за болни-преболедували да не говорим)?

Информацията е 100% точна - тълкувайте я както можете. Минусите приемам за негодувание срещу реалността.

колко копейки заработи стази информация?

Да си ме виждал за 2 години да пиша друго по въпроса за ваксинацията, изрод? Ето - вече знам като факт, че тук има платени про-ваксъри. Друга причина за отричане на факт не е дадена.

Айде сега да кажеш кой е старческия дом и ти откъде имаш тази информация. И не забравяй че подобна информация, която даваш ако е откровена лъжа и измислица, е наказуема по българския закон. Нещо май май ни взимаш за балами, а?!

Някъде от някой анонимен. Направо се вързахме.

Не е невъзможно това, което казваш. Ваксината наподобява вируса и неговите ефекти. Всъщност хората умират от срив в имунната система, поради което се развива тежка дисбактериоза и може да умрат за часове. Възможно е. Има лечение, но не е това, което прилагат.

Изрично питах дали е цитокинова буря. Не, просто дробовете са заминали - и то въпреки подаван кислород. Точно това ме обърква. Но все тая.

Глупак, умират деца не старци. Не от ваксини а от такива като тебе.

В началото още преди да бъде обявена пандемията правеха точно такива скалъпени новини за да изглежда колко е смъртоносен вируса. В Иран показваха камион как дезинфекцира асфалта на улицата. Сякаш вируса се полепва по асфалта и там се размножава. Пропагандата започва с малко, после лека по лека се увеличава така че да не се усеща ако е изведнъж. Но лъжите несъмнено водят до разминавания в твърденията и това е момента в който пропагандата става нелогична и спира да действа.

помним, на желязо живееше повече от 24 часа, като кихнеш - вместо наздраве , да ти 'ба майката ама като има шарани....

България е на първо място по броя на починали деца в Европа. И това не е от вчера . Ковид е само едно удобно извинение .

Затова сега на управляващите им е много удобно да прехвърлят вината.

В момента НЯМА управляващи. На авто пилот сме.

Обществената полза от ваксината е много по-голяма от индивидуалните странични ефекти. Всеки нормален човек на тази планета разбра това. Докато не превъзмогнете егоизма и гордостта си няма да спрете пандемията. Малко или много това безотговроно поведение ви прави виновни за смъртта на всеки следващ.

Истинския егоизъм е на тези дето създадоха пандемията и сега "загрижили" да ни "спасяват"....

Дори и тази хипотеза да е вярна, с такова поведение се проваляме като общество, като християни и като хора. Част от вината е на всички онези, които не са направили нищо за да предотвратят пандемията, освен да пречат.

Сигурно не си трол, а си добронамерен, но точно добрите хора са най лесно манипулируеми от психопатите. А създателите на пандемията са психопати.

Не, вината за този вирус го носят създателите му и тези които го прикриват. Още в началото отхвърлиха че бил създаден в лаборатория без да се направи каквото и да е проучване, защото те много добре знаеха от къде е излязъл вируса и искаха да се прикрият.

Това, че ползата надвишава вредата, го пишат троловете. Истината я публикува FDA: https://www.youtube.com/watch?v=WFph7-6t34M. На 4 часа 21 мин 45 сек има таблица, където ясно е написано: за спасяване на 1 човек посредством ваксиниране, се убиват 5 други от ваксините. Така си и пише "Peple killed > People saved". Изследване на Пфайзер. В старческите домове отношението е 6 убити за един спасен. И да поставяте минуси - това е истината. Даже ютуб не я трие.