ЕС забрани пясъка и лугата по градските улици

Европейският съюз поиска от България да забрани обработката на пътищата с пясък и луга, съобщи bTV.

Обратно в новината

Коментари - ЕС забрани пясъка и лугата по градските улици | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нищо - сега нашите ще ловят снежинките във въздуха още...

хубавото е, че вятара не отнася чистя ваздух изван населените места, кадето дишат на воля замарсен ваздух ? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Това което не мога да понасям е пролетта вятъра като започне да дига във въздуха всичкия пясък насипан брез зимния период. Стават едни пясъчни бури все едно живеем в пустиня.

Никой не може да ме убеди, че химикалите са по-безопасни от вече ползваните пясък и луга. Общините да започнат да почистват както трябва, а не да работят за откриването на нови пазарни ниши за западните производители!

Улиците да се МИЯТ а прахта тя е навсякъде където има човешка дейност. По полето няма прах сигурно ,но там дебелогъзите чиновници не стъпват.В град Берлин има ниви които се сеят и жънат всяка година на 15 км от MITE и много далече от тяхното околовръстно(Berline ring), никой не се оплаква че имало прах и незнам какво си, а на нивите се вдига прах бога ми много. За тях е екологично да има пясък по края на тротоара например вярно е и че вали по 100дни в годината и вятъра издухва всичко(знаят къде се строи град)не като София 100дни мъгла 100дни прах и останалите дни софиянци са по родните си места.ЕС да въведе задължително миенето на градовете.

Опалянка пак корупционна далаверка ! В Гермаия а и по-конкретно освен че ръсят с луга поголовно я продават в човалчета в строителните магазини . Тук мирише на далаверка . Ако има алтернатива чувал съм че има в БГ технология с някъкви гранули от които колите не раждясвали и не вредяли като лугата ако е така не е нужно да се забранява лугата а да се задължат да взимат от по-добрия препарат . Знам че в Германия отдавна зелените руптаят срещу лугата затова че когато я разпръскват тя засяга дърветата по пътя а те съхнат от нея и е вредно факт е

Проблемът е, че се използва непромит пясък, който генерира ФПЧ-10 и ФПЧ-2,5, които са опасните, а не самия пясък сам по себе си....И всичко това пак с цел икономия на средства....Всичко опира до пари....за съжаление....Но само спирането на опясъчаването няма да подобри КАВ-качеството на атм. въздух...трябва да се забранят дървата и въглищана за огрев и старите коли също....Все социални и "парични" въпроси.....

Проблемът е, че се ръси непромит пясък, който генерира ФПЧ-10 и ФПЧ-2,5, които са опасните, а не самия пясъък сам по себе си....И всичко това пак с цел икономия на средства....Всичко опира до пари....за съжаления....Но само спирането на опясъчаването няма да подобри КАВ-качеството на атм. въздух...трябва да се забранят дървата и въглищана за огрев и старите коли също....Все социални и "парични" въпроси.....

Ще поясниш ли какво е ФПЧ-10 и ФПЧ-2,5

фини прахови частици с определена големина на частицата под 2,5 микрона и под 10 микрона. При вдишване се "загнездват" в белия дроб ...от тук увеличения брой астми и други белодробни заболявания...Колкото по-малки, толкова по-лошо...

фини прахови частици с определена големина на частицата под 2,5 микрона и под 10 микрона. При вдишване се "загнездват" в белия дроб ...от тук увеличения брой астми и други белодробни заболявания...Колкото по-малки, толкова по-лошо...

Хан Тутпутку, защо си се пребоядисал

Човече верно ли си опитал това :D на мен не ми е дошло на акъла,ама колко му е.... :P

Виж му физиономията и всичките ти съмнения ще изчезнат;)

На запад, колите за почистване пускат едни химикали ( топки колкото грахово зърно). В резултат на което пътищата остават идеално сухи. Дори и при обилен снеговалеж се топи всичко.

Тия от ЕС не спират да ме очудват с малоумието си!!! Кой болен мозък е решил, че в населените места дишаме САМО тоя въздух, който е от вътрешната страна на табелата на населеното място, в което сме???

Тия бюрократи уверено вървят по стъпките на съветския съюз. Аман от тъпите им разпоредби и ограничения ! Междувременно се запасих с 200 крушки от най-енергонеефективните и ме боли фара за мнението на дебелосерковците от ЕС.

Добър вечер! СССР и СИВ отдавна не са в Русия.

И аз си взех сто крушки. Ама те не са от старите, дето не изгаряха по двадесет години.

Мале, туй пък откога го разправям! Падне 1 см. сняг и веднага хвърлят кал по улиците, после ще било толкова мръсно! Ми да задължат всички да ползват зимни гуми и само да ринат снега ако стане повече и това е!

Амо само за нас ли е тази забрана?!

Това, ако не е новина за зпушване устите на хората мърморещи за увеличените данъци, здраве му кажи!

Ма тея се замозабравят да дават пари като искат толкова а не все от народа да са . Няма това няма онова да правите. То тоя съюз май само беди ни докарва и големи разходи.Големия келипир е само където махат границите .Иначе парите не достагат до обикновените хора.

какви пари искаш, мръсния въздух го дишаш ти, не в ЕС, там отдавна използват само химикали....Хората искат да помогнат, ние пак много умни се правим и все за пари ревем...

Баща ми често ходи до Швейцария и ми е казвал,че там са фанатици на тема екология и не пръскат с абсолютно никакви препарати за да не си прецакат екологията!Аз като бях веднъж там,полудях от миризмата на тор навсякъде(тва както и да е). В Австрия съм и тук прекаляват с препаратите,според мен е луга,но не мога да съм убеден на 100процента.Дори за Австрия всеки вносител на коли знае,че не е добре да се внасят коли от тук защото от лугата гният отдолу(тава ми го каза точно такъв вносител на коли от австрия).Тук не хвърлят пясък а ЧАКЪЛ,но ситен койо няма как да ти нарани колата,като пред теб има друг водач.После минават,събират чакъла и рпедполагам пак го слагат като трябва.Но мисълта ми е,че и тук се хвърля нещо което не е мн полезно за природата-факт по който съдя от това което знам за колите,че гният.Аз лично ПОНЕ веднъж в седмицата мия колата по тоя повод.Ето в сряда я мих,утре пак ще се наложи защото валя сняг и 3 дни само опесачават и хвърлят тая лъга ли е кво е и колата за 2-3 дни става бяла!така че без да налагат от ЕУ тея глупости!

В Австрия съм и тук прекаляват с препаратите,според мен е луга -луга e солен разтвор за унищожаване на ледена кора по улици и пътища.

Димитър

Кво се пениш бе!!!!!Аз какво казвам? ПРЕДПОЛАГАМ,че е луга и съм описал защо!Не твърдя че е,но колите гният отдолу!

Ами да се напънат малко общините,да понамалят корупционното и безконтролно харчене на данъците ни.Защото комуналната хигиена,особено в големите градове е под всякаква критика.Кал,прахоляк,кучешки ла-на-навсякъде.Кочена-това е описанието на европейската столица София.Мръсотия,дупки и неугледност.На фона на армия роми,размахващи едни метли.Поне един път годишно,трябва да се мие ЦЕЛИЯТ град,а не само едно и също централно каре,улици и Жълтите павета.Разбрахте ли Г-жо Кмет,че избори идват!!!!!

не знам с какво се почистват улиците но тази зима са адски мръсни. Може би това е някаква програма на общината за подкрепа и развитие на бизнеса с автомивки.

И аз забелязвам, че тази зима улиците в София са много мръсни. За сметка на това са по-малко хлъзгави, но пък лудите глави използват това, за да карат по-бързо.

А ми да, нали трябва да купуваме техните химикали, за да пълним джобовете на ЕС. Какво ли още ще измислят?

И що българина живее с 10-15 години по-малко от европееца? Едва ли е защото живее с по-малко пари и трябва да плаща по-скъпо за ядене и лечение. Да не говорим за стреса при 90% от работещите, я заплатата ще закъснее, я ще му удържат това и онова, я утре ще му кажат да си хваща багажа и да се чуди човек отде пари да връща заем на банката, щото без заем в днешно време не става. И кат се обърка нещо съдилища и чудо за някви си мижави няколко стотин или няколко хиляди. На фона на ония дет се хилят по телевизията дет са откраднали милиони и не ги закачат или им точат делата с години. И после що българина бил в челните места по рак. и естествено а си се разболял от рак а си затънал финансово и психически отвсякъде. А всички знаем колко е скъпо лечението в България. Не само от рак. А за всяка болест. Та наистина, защо ли българина живее по-малко от европееца?

ало, дира .. дишането на чист васдух от кога е удоволствие?

Фертинад Фертинант Фердинанд избери сам

Значи пясъка, водата и солта са по-вредни за атмосферата от химическите препарати? А после медиите не били зомбирвали населението и го кара да вярва в измислици. Ми то значи в Африка не трябва да има живот бре. От ЕС имат ли представа колко е замърсен там въздуха с .... пясък.

не солта бре. вредно е пясака като стане прах - вдисвас го и си остава в теб. все едно си миниор в мина..

Многото малоумни забрани пратиха в историята Съветският съюз . Сега пясъка бил вреден , може би ГМО са полезни диоксините с които хранят животните в ЕС също са полезни, кой измисли и разпространи лудата крава по света, жестоката конкуренция при свръх производство .Да не се окаже сега, че някой концерн има много химикали за продан предполагам безвредни като повечето подобрители ,озветители овкусители, подсладители.А това че на запад живеят по дълго то е защото ги лекуват по добре и заплащат по добре. По добре да забранят мангалите те цапат повече.

EC кога ще ви каже да не паркирате по градинките когато вали?

Очевидно ЕС ще ни застави да му купуваме скъпите химикали (за които не се знае дали не са и токсични). Не е нужно да си професор по химия, за да прецениш колко малоумни са "аргументите", изложени в информацията. Пясъкът съществува в природата - това е силициев двуокис, който не се изпарява и затова не може да е вреден за въздуха; отмива се просто с вода. Лугата е натриева основа (сода каустик), от която се прави сапун - също се отмива с вода. Солта, мисля, не е нужно да обяснявам какво е и с какво се отмива. И двете също се срещат в природата и с нищо не замърсяват околната среда.

Абе, "професоре", ти в час по химия спал ли си, или изобщо си бягал от даскало?! Кой те излъга, че лугата е натриева основа?! Аман от малоунмици!!!

А бе ей, каква сода каустик е лугата? Лугата е сол. Ти знаеш ли какво ще се получи ако хвърлят по улиците сода каустик, че и обущата ти ще се стопят.

Има една подробност, че там къдетоо се насипва калциев хлорид дърветата изсъхват. Да ли е най-безвредния продукт?

Ха сега да видим кой ще се нагуши с производството му. Явно Солвей Соди са закъсали с продажбите?

Тея от ЕС що не вземат да се гръмнат. Дишали сме пясъка?! Че той е 1.5-2.5 пъти по-плътен от водата и много по-плътен от въздуха, няма никакъв начин да се вдигне сам във въздуха освен при пясъчна буря. Най-добре е да се обработват улиците със сярна киселина, така няма да има проблеми с колите.

Ей, вие софиянци - казва се тИя, а не тЕя!!!!!!!

Удоволствието да се диша чист въздух НЯМА ДА СТРУВА НИЩО на общините занапред, така както НЕ ИМ СТРУВА НИЩО И СЕГА.

ОТ КОГА ХИМИКАЛИТЕ СА ПО ПОЛЕЗНИ ОТ ОБИКНОВЕНАТА СОЛ И ПЯСЪК. БЛАГОДАРЕНИЕ НА ЗАПАДА ПОЛЗВАМЕ ОЦВЕТИТЕЛИ ПОДОБРИТЕЛИ ПОДСЛАДИТЕЛИ САМО Ета И Цта ЯДЕМ А СЕГА И ХИМИКАЛИ ПО УЛИЦИТЕ ,ЗАБРАНЕТЕ И ПЯСЪКА ПО ПЛАЖОВЕТЕ ЗАЩОТО И ТОЙ Е СОЛЕН . ЗА ДА Е ЧИСТО В ГРАДОВЕТЕ ТРЯБВА ДА СЕ МИЯТ УЛИЦИТЕ А НЕ ДА СЕ ТЪПЧАТ С ХИМИКАЛИ.

Абе какви са тия откачени изисквания на ЕС. Това са пълни глупости, само се чудят как да ни вкарат в разходи. Ама че измислици. Почва да ми писва от ЕС.

В АНАДОЛСКИЯ.......................

Какво ли няма да измислят европедалите за дране и тровене на хората. Сега пясъкът и солта били вредни, а скъпите химикали безвредни. Кривите краставици забравихте ли? Евросадистите искат и преди да си заколиш прасето да го измъчваш. Мошеници, а предателите в България това чакат.

Не 100, а 1000% ще се увеличат разходите. Хей, данъкоплатците, стягайте си дупетата. Химическите препарати са изключително безвредни и колите не ръждясват от тях, дори стават за пиене Но познайте кой ще ни ги продава тези препарати... А колко са екологични всички строежи и тежкотоварните камиони към тях, дали замърсяват?

Няма ли вече от Е.С да обявят минимален праг на бедност 500 евро и минимална заплата 1500 евро за страните от Е.С . Защото това луга , пясък и екология в името на човека без минимални каквито са в Е.С е направо смешно . То и заплатата е в името на човека защото само на книга се водим ,че сме в Е.С !

Ква минимална заплата 1500 евро? Взимай си 1000 евро на месец (средно) в нормална евро държава и ще си живееш царски. На първа заплата ще си вземеш и телевизор, и обзавеждане и си готов за нанасяне в нов апартамент.

А в директивата не са ли посочили и от коя фирма от Западна Европа ще трябва да се доставят тези химикали.

Абе какво е замърсяващото на солта и водата, за пясъка - само дето се вдига прах. А тия химикали да не са по-безвредни. Само се търси повод да се вдигат данъците явно. Друг е въпросът тогава кой ще ги плаща. Ако искат да ни откажат, да продължават. Да си поемат разходите щом слушат ЕС.

все още има спорове кое е наи-ефективно за пътищата през зимата. в канада е направено изследване, според което разстворена сол с вода е наи-ефективната комбинация за размразяване спрямо цена и количество. ако канализацията ни работи добре, няма и замърсяване на почвата.

Това ще е причина да се повишат общинските данъци и такси...

а тук в цанада си хварлят пясак и сол непрестанно без да им мигне окото *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Пред много блокове паркират автомобилите си върху неасфалтираните места -"тревни площи", които при дъжд стават на кални гьолища и всичко това се разнася от гумите по улиците. А тия реагенти, дето ще ни ги пробутват са много агресивни към напата и метала.

Крайно време е да не се трупат тонове прахоляк и всяка пролет всичко да е погребано в мръсотия!!

Това че се трупа, е заради некомпетенцията на почистващите фирми, а не защото пясъка е неефективен или замърсява въздуха.

"Удоволствието да се диша чист въздух" Абе кой пише тея статии?! Това не е удоволствие, а задължение на общините и държавата!

И да стане, случайно чисто и приветливо, ще се появят бизнесмени и мангусти и ще го оправят!!!

За градовете обаче, съм съгласен...

То ако от ЕС не ни задължават периодично, нищо няма сами да направим Никъде не се посипва със сол и чакъл, Посипва се с icemelt- препарат, който е 100 пъти по-ефективен и не ти троши стъклото на колата всяка зима нито ти прави предния капак на решето

Трябваше от чужбина да ни кажат това? най-простото нещо на тази планета е български политик и български чиновник всички са за смъртна просъда!