Жените били по-образовани, но по-малко търсени

Жените на ръководни позиции у нас са средно 32,2 на сто, сочат данните от анализ на КНСБ, цитирани от БТА. Дамите са по-високо образовани, но това не ги прави по-привилегировани на пазара на труда.

Обратно в новината

Коментари - Жените били по-образовани, но по-малко търсени | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

НА ВСИЧКИ ЖЕНИ И МАЙКИ - ЧЕСТИТ ОСМИ МАРТ, БЪДЕТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ И ДАЙТЕ СИЛА НА БЪЛГАРИЯ ДА ОЦЕЛЕЕ В ТЕЗИ ТЕЖКИ ВРЕМЕНА - ГОСПОД ДА ПАЗИ ВСИЧКИ ЖЕНИ И МАЙКИ НА БЪЛГАРИЯ.

Жалки са тези жени, които смятат, че на един ден в годината трябва да се проявява уважение. Това показва липса на собствено достойнство. Но, както виждам, доста е трудно да се разбере.

Не мога да разбера толкова ли е трудно мъжете поне един ден в годината да кажат нещо хубаво и мило на жените и за жените без след това да се изкакат. Комплексари. Най-истинските мъже, които познавам винаги са се държали най-мило с жените, и не само с техните. Жалки сте.

Уважаеми дами, това че някой балкански мачо ви е обидил или наранил, съвсем не трябва да е причина да намразвате мъжете. Също така, не трябва да ги намразвате, ако са ви конкуренция за работни места или за други жени.

Нямам нищо против да ми пикаят на двете висши и да ме дискриминират по полов признак, ако заплатата на мъж ми е достатъчна да ни осигури (на семейството) един съвсем достоен живот със всичките му битови екстри. И понеже за повечето от вас, драги господа, това е невъзможна мисия, моля да ни имате за съвсем равноправни на вас субекти. И то във всяко отношение.

Личи си ,че българският мъж е ориенталец!Иначе щеше да каже една добра дума поне за тази,дето му е дала живот!Дори и на 8-ми март не го прави,щото празникът билсоциолистически

Честит Осми март на всички жени и майки! Истината е, че ние сме по-силния пол, но сме се оставили да ни наричат по-слабия, за да не нараняваме самолюбието на мъжете. Защото аз като майка на 3 деца, имам всеки ден толкова ангажименти освен работата, че не знам как един мъж би успявал. Такива като мен са повечето жени в страната ни, а държавата ни се подиграва - много работим и имаме доходи, затова не заслужават децата ни детски надбавки. Да са ни живи и здрави децата, с които да се гордеем. След нас остава нещо наистина стойностно, за разлика от силните мъже.

Вярно е че са по образовани, но това не значи че могат да работят по добре и да влагат мисъл при изпълнение на задачите си. Повечето от тях разчитат на вече заучени положения и много малко от тях рискуват за да спечелят. Просто мисленето им е сметкаджийско.

честит 8-ми март жени.и малко и много образовани вие въртите света,всички останали са ви сателити.

a koi vazpitava nali emancipaciata e ubava i vsi4ki sme na rabota a?

kade e gia...mamina ubavica

Образование не означава интелект, разберете го най- накрая, всеки средностатистически идиот може да седне да учи уроци !!!!!!

шапка, обувки и парфюмче и заемат 99 % от CPU-то ! Ако пък е и шаренко - 100 %............6te padna hahahahahah

Честит 8 март! Тази констатация може да е вярна, но само доброто образование не стига в някои случаи. Така че нека самопреценката бъде водеща - това е в интерес на всички заинтересовани. А другия момент е, че жените масово са предпочитани не заради ума или образованието си, а заради физически дадености и отдадености:))

От сутринта се почва с истерията!За всеки има място под слънцето.Всичко рано или късно си идва на мястото.Аз никога не съм съжалявала,че съм се родила жена.Чувствам се добре.Обичам да домакинствам.Мога с часове да правя палачинки под звуците на Металика.

Мъжете са предпочитани, защото статистически работят повече работни дни - не излизат в отпуск по майчински, нямат месечен цикъл, не се разболяват толкова често, не ги вълнуват разни емоционални глупости и т.н.

Колко трябва да получава един наемен работник не зависи от неговия пол,а от свършената работа.Обективна разлика съществува,дори когато мъжете и жените заемат една и съща административна длъжност.Така също и правата не могат да бъдат повече от отговорностите,които носи конкретния мъж или жена.Не мъжете,а природата и еволюцията са заложили съществени разлики между половете и 8 март не може да бъде повод за извращаване на природните закони. Защото въпреки,че получават по-малко, нещастн жени живеят доста по дълго от високо платените мъже.И прибират вдовишки пенсии,заработени от мъжете.

жената освен да ражда за друго нестава

Честит 8-ми Март на всички Майки и иститски жени! Ами как ще са търсени, като бизнесмените предпочитат специалистки пред професионалистките и жените с качества и много повече знания и умения.

По образован особено в България не означава по-интелигентен и по-умен реално. Защото имах щастието да уча висше основно сред жени и в случаите когато ми се налагаше да препиша някоя лекция се удивлявах на неграмотността и то на тези, които се водеха зубърки ;)

Istestvinu takiva analizi i pruu4vania sa pu niakui pat Niobusnuvanu priovili4eni...Etu.: AS apsulvirah faf CAMBRIDGE,no zapov4nah faf OXfoRT,i faf HARVART biah 3 simestara...No ,ne tva e misalta mi-za da sa rializira idna jina sa nojdae i ot P O T H U D I A S H T mizenat-dimek -geld geber-sponsor....As ,sopstvinu,ospiah da ispluvam blagudarenie NA vanshnata si HUBUS,SEXapilnos,... i ...STAWRAKIS-1-via mi sapruk ot KIPAR-69g. vladee 16 kitulovni katera....Uttam tragna moita ipopea na ZABUGATIAVANE faf milion ivra...

Като под образованост се има впредвид - гледат повече сериали, четат повече сълзливи романи и малоумни списания, приказват повече и висят по скайпове и фейсбуци по цял ден и наизустяват тестовете, по които ги изпитват ! Но в практиката има значение това, което вършиш, а не това което знаеш на теория. Затова не се търсят - защото не могат да взимат самостоятелно решения, защото ако не е написано някъде не знаят какво да правят, защото нямат силен характер и защото са много лесно манипулируеми - шапка, обувки и парфюмче и заемат 99 % от CPU-то ! Ако пък е и шаренко - 100 % ! Не го казвам като обида, а като факт - в това им е чара, но е смешно когато се опитват да се налагат в сериозната работа - тези жени, които са успели там са загубили горните си качества, което не ги прави съвсем жени ...

все още не е преодоляна неравнопоставеността на жените и мъжете в управлението и в икономиката на страната. РАВНОПОСТАВЕНО МЕЖДУ МЪЖЕТЕ И ЖЕНИТЕ ЩЕ ИМА ТОГАВА КОГАТО ЗАПОЧНАТ ДА СЕ РАЖДАТ С ЕДНАКВИ ПОЛОВИ ОРГАНИ. ПРИРОДАТА ГО Е РЕШИЛА ДА ИМА ДВА РАЗЛИЧНИ ПОЛА И ВСЯКАКВИ ИЗМИСЛЕНИ ДИСКУСИИ ПО ВЪПРОСА СА ИЗЛИШНИ.

Нормално, жените са съжалявани от всеки и навсякъде съответно вадят образование по-лесно от мъжете, но като цяло работят по-малко, поради което и им плащат по-малко.

По-малки са и възможностите им за израстване в професията и кариерата, както и за участието им във вземането на решения, коментират експертите да, да айде стига. Всички знаем какви са има възможностите за кариера, знаем и къде са.....

В сферата на услугите, жените са мнозинство и повечето от тях са на ръководни постове, а мъжете са прости работници. Освен това, поне в София се шири 'американския тип' семейство, а именно жената да не работи, а само да ходи по моловете и да гледа децата. Всички тези 'безработни' жени са регистрирани в бюрото по труда като без доходи и се водят в статистиката, на минимални помощи от държавата. В действителност това е мода, измислена и потдържана от тях.

Ами то затова са по-малко търсени, защото са образовани ;) За какво ти е умна жена, няма шах да играеш с нея :)

НА ВСИЧКИ ЖЕНИ И МАЙКИ - ЧЕСТИТ ОСМИ МАРТ, БЪДЕТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ И ДАЙТЕ СИЛА НА БЪЛГАРИЯ ДА ОЦЕЛЕЕ В ТЕЗИ ТЕЖКИ ВРЕМЕНА - ГОСПОД ДА ПАЗИ ВСИЧКИ ЖЕНИ И МАЙКИ НА БЪЛГАРИЯ.

VESELINA o.MALTA-Mi.Visilin4i MITALIKA ...e dubre,,Mi ACDC ,ili LED ZEPPELIN ili JIMI HENDRIX NI ta li kefat,maa,milooo...i KAMELIIKA,Gloriika.. MARITU..??!!! TI kak si ina4i..??!! Pripura4vam ti Milku KALAIDJIEF da slushash fav MALTA

..tce Kremena sy F A N T A Z Y R A za Oxrord i t. n.

Не знам,за женичките,с които си учил, но мен ме удивлява твоята неграмотност. Провери си пак изказването!!!