Алпинистка загина след падане от скалите при Лакатник

Алпинистка е загинала при гара Лакатник в Искърското дефиле. Това съобщиха за Агенция „Фокус” от Планинската спасителна служба (ПСС) към Българския червен кръст (БЧК).

Обратно в новината

Коментари - Алпинистка загина след падане от скалите при Лакатник | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе,вие какви хора сте бе.По-добре си пазете мненията за себе си вместо да говорите глупости.Тя със сигурност не беше 'всеки' в катеренето, беше и планински водач, а тоя марширут го беше минавала и преди. И със сигурност не е правила тия простотии заради мъже. Още повече,че с нея е бил брат й. Тъпаци. Трайте си като не сте я познавали,моля.

Това е дъщерята на моя колежка и приятелка. Един млад живот си отиде.. Поклон пред паметта и..

Това момиче е дъщеря на моя колежка и приятелка.. Сега разбрах.. Това беше и ще остане едно невероятно момиче, един прекрасен млад човек. Поклон пред паметта ти, мила..

Жалко за младото момиче!Бог е с него!Искренни съболезнования на родителите!

Жалко за младото момиче!БОГ е с него !Съболезнования на Родителите!

Самата статия е написана малоумно. изоуснала въжето ЗА КОЕТО СЕ ПРИДЪРЖА. В катеренето никой не се придържа. Или си осигурен или не си. Може би в случая става дума за пускане на рапел. Тогава при неправилна осигуровка може да се изпусне въжето. Но при този начин на поднасяне на информацията може само да се гадае какво се е случило. Мир на праха на детето. А който не е пипал скала, да бъде така добър да се изхожда по други въпроси.

Жалко .Бог да го прости младото момиче.

Глупави коментари от хора, които нищо не знаят за катеренето. По-добре си мълчете, не се излагайте. В случая очевидно се касае за лична грешка. Всеки знае рисковете, когато се занимава с катерене, а контролът и държавата нямат нищо общо. Съжалявам за момичето! Съболезнования на семейството и приятелите!

Хайде стига вече с тоя повсеместен контро, разрешителни и книжки. Ще запитам Robespier дали са и издали книжка за дишане или е неправоспособен дихател. Ако започнат да ни контролират и за това къде и как се разхождаме ...па било то и по слконовете на планините ...! Всеки сам си преценява рисковете и си поема последствията. Щом не застрашаваш другите трябва да си свободен да си ходиш, да се катериш и да си падаш колкото искаш. Забелязали ли сте, че вече не можем да ходим почети никъде - тая гора е частна, оази планина също, там за да идеш разрешително ти трябва, другаде и с такова не те пускат! А колкото за момичето, жалко наистина, едва на 22г.

БОГ ДА ПРОСТИ НА МОМИЧЕТО! Каквито и коментари да се излеят по адрес на момичето, било по адрес на системата...на алпинизма ...на планината,първо са некомпетентни...и второ само тя си знае... Само тя си знае защо не се е осигурила дори и за импровизиран парапет...БОГ да прости!

Подкрепям на 100% стоп. Първо, къде пише, че се е изпоснала от въже за катерене, а не металното въже, което е на пътеката, водеща към туровете. За незнаещите пояснявам: Има метално въже, което е като парапет отстрани на пътеката. За да падне чак на пътя, доста се е търкаляла по склона и не е имала никакъв шанс. Жалко за момичето.

Жалко за алпинистката.Но не може да съдим еднолично за неща,които не знаем как са станали.Да се катериш и покоряваш трудности е това нещо,което те кара да се чувстваш,че живееш истински.Някои като алпинисти,катерачи,с с мотори,автомобили и други екстремни неща.Стига да не застрашават другите.И всеки,който го прави си носи сам отговорността за евентуални последствия.

Пропастите привличат хората.

Винаги съм се дразнил на коментарите, още повече когато са базирани на слухове. Ще Ви помоля като хора които също ходите по планини, пещери или каквото и да е било, без да сте запознати с фактите от първо лице, всякакъв коментар би бил некомпетентен и меко казано безмислен . Благодаря

много жалко за младото момиче,бог да го прости

Бог да прости момичето . Жалко е че един млад живот си е отишъл. Когато има инцидент има и причини . Да алпинистите понякога са сами в процес на катерене., но следствието ще намери причината .Даже и втори алпинист да има бога ми когато стане инцидент и наи добрия може да пострада .Виновен ще е този ако е в процес на обучение .Ако е самоинциатива .... жалко за младия човек. Мир на праха му и съболезнование на семейството му

Дързоста да се покорява , това е присъщо на младоста ! Жалко за нея. Вечна и памет.

А защо не е била осигурена към въжето? Господ да я прости

Осигурителното въже никога не е било срамно за употреба,по-вероятно е да се е скъсало въжето,кофти работа.........

vreme e da se regulira tozi sport nqkak si!!!! vsqka godina tam ima po edna jertva...

къв контрол ква система, 'системата' е проста и се учи, деца ходете си с клубовете и по-'старите' не се правете на велики...

Доколкото разбирам от новината момичето е било само. Не съм алпинист, но имам познати такива и от тях съм чувал, че никога не трябва сам човек да се катери. Това Том Круз където по филмите сам се катери е само по филмите.

Абе къде пише че е била сама бе трътляк! Как поне 1 грам мозък нямате - на 22 години патките правят тия простотии за мъже - бъди сигурен че наблизо е имало поне един екземпляр, който първо я е провокира а после се е покрил... Балканиадата не е вид спорт а тежък вариант на простоия

Бог да го прости. Може би трябва да се упражняват по двама, ососбено по-младите.

Ехх...

За съжаление БГ няма система за контрол на височинните дейности-спорт;работ и т.н. и резултата е налице и това е поредното доказателство. Жалко за загубеният млад живот

много тъжно отишал си е млад живот....какво да кажа в такъв момент

на тия книжки не им ли искат бе?Всеки ли има право да се катери като коза по баирите...

Не е била сама... И не го е направила ,заради мъж.....Колко глупави и повърхностни разсъждения имате... И наистина винаги много внимаваше....просто е имало да се случи.... Много лош късмет и малък шанс..... Винаги ще я обичаме!

Самата статия е грешна! Радина беше на 21 години и е паднала след като вече е била горе и се е откачила от претпазните въжета. Залитнала е от ръба. Голямо нещастие!

Самата статия е написана малоумно - T MALOUMNIZI sa organizatorite . kade sa merkite za sigurnost ? koi e razreshil momi4eto da se kateri ? bilo li4na greshka ?? imat li u4asni4ite v tova bezumie nujnite zastrahovki?? ABE mai tova momi4e nema da e poslednoto.. mir na praha my

nikoi ne q e karal da se kateri tam

Нереално тъпо парче си честно..... Утре като се пребиеш недай си боже в някой подлез същото ще те питам.... Само където твоето ще е от немърливост....