Желева се отказа да е еврокомисар и министър

Председателят на Групата на Европейската народна партия в Европейския парламент Жозеф Дол съобщи, че Румяна Желева е оттеглила кандидатурата си за еврокомисар.

Обратно в новината

Коментари - Желева се отказа да е еврокомисар и министър | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

язък. само дето се пени БуБонко. мушмурок златен

оттеглянето на кандидатурата след скандала е едно. днеска мирише на пазарлък!

на кавпава ракета космоса/комунягите /и криви. а бе хора та те вече 20 тодини реално нямат власт!

След като стана и на кокошките ясно, че няма да бъде избрана, Желева най-накрая оттегли кандидатурата си за комисар, а също и от поста външен министър. Сега какво следва - като равноправен гражданин на България, да и бъдат наложени наказанията за нарушенията, които е направила. Не забравяме, нали, че според конституцията, всички сме равни пред закона. Да не прилагаме модела на Б.Б. за откраднатите1,5 млн. лв. от Щангите (интервю на С. Диков по Канал 3 с Б.Б.)-те обещали, че ще ги върнат и затова няма да им бъде повдигнато обвинение. А ако кражбата не беше разкрита? Що за наглост!!!

Доброволно ни оттеглиха кандидатурата...Омръ ми да сме повод за срамни коментари.И винаги така ще бъде след каго подбора се прави само по политически съображения...толков кадърни хора има в тая държава Но политическата пасмина създава този злощастен имидж на България. Болно ми е, срам ме е, АМАН!!!

Урокът, който получихме е справедлив. 1. Не трябва да се хитрува и заобикалят принципи-финансови, юридически, интелектуални. 2. Не трябва да мислим, че като 40% гласуваха за ГЕРБ сме успели.3. Не трябва да мислим, че това което сме обещали може да не го изпълним-така хората от БКП/БСП, които ГЕРБ постави във властта ни съветват по всички въпроси (провокации много). Това е грешка-груба и тласка към загуби. До сега всичко се разминава с обещанията: а) обещахте да не управлявате с комунисти-дори най-върлите са на високи постове-Зам Министри, Директори, Ръководители назначени от ГЕБ. Те се знаят от много хора и това на този етап доведе до отлив от 5-12% от гласоподавателите на ГЕРБ; б) обещахте да подобрите социалното положение на хората-засега няма и искра надежда, че ще го сторите. Обратнохората студуват, гладуват, а им вземахте и малкото парици точно сега посред зима като ги дадохте на съда да събира такси за парно, данъци и др.-все от бедните. Закривате болниците им посред студена зима, увеличавате цените на лекарства, такси, услуги-всичко. Неизплатени заплати на много хора. Редят се и чакат до 30 дни за опериране пациенти в някой болници. в) Обещахте да управлявате с качествени хора и да има прозрачност-не, не е така. Сега научаваме факти, че на база на некоректни сведения от хора, пребоядисали се като гербери сте сложили във властта като експерти некачествени хора, постигнали всичко с партията майка-БКП/БСП и номенклатурата. Имате и някой много специфични случай-но те Ви ги дадоха като динени кори. Случаят Румяна Желева наля масло в огъня (жената бе използвана като изкупителна жертва). д) Обещахте да поискате отговорност от ДПС-сега се попълвва пъзела на приятелството Ви с тях. Така 15% млади и по-стари хора, които тичха да гласуват и дадоха наказателен вот на игрите с ДПС и гласуваха за ГЕРБ ги губите директно-никой вече няма да Ви вярва. След като Иван Костов започна да реди пъзелът ГЕРБ-ДПС- и го каза публично по Нова телевизия-значи е много сериозно. е)Обещахте да управлявате прозрачно-тази сутрин Министър на здравето буквално хленчеше, отговаряйки на въпроси, че е замесен с криминална фирма и е пътувал в САЩ за връзки непрозрачни и незнайно в чии интереси-ДАНС ги разследвало и него и Вашият Лъчо-доктора, А и той Лъчо назначавал различни близки, родственици (в здравна каса, комисии и др.) и дори БКП/БСП активисти за Зам Министри и Директори назначили и кой утвърдил (куче влачи диря няма), важни постове давали-нали и той си сменя боите много пъти. Провокация след провокация. А хлябът във Варна е на привършване и Варна остава без нощни аптеки-те това е справедливост. И Москва днес ни отписа от нефтения проект-дали за добро или за лошо, но нашият анализ показва-не е за хубаво, когато Москва те отписва. И никой не те вписва в големи проекти.От гербер е с уважение към Бойко, с желание да се помогне навреме е написаното.

Щастлива развръзка за неграмотната дама!A Бойко Борисов отново не е виновен за срама България.

ББ със сигурност ще издържи.Ако не с ГЕРБ ще мине още през някоя партия,все пак до сега се е облажил само от БСП ,НДСВ и ГЕРБ.Не знам ,обаче българските граждани ,извън политиката и мафията ,дали ще издържат.

Гордея се с това, че има българи, като Желева! И се срамувам от Първанова и хора, като нея! Времето ще покаже коя от двете печели и коя губи! Все пак достойнството на човек е по-важно от всичко. Опитаха се да унижат един достоен кандидат, но...не успяха...поне за хората, които гледат трезво и реално на нещата!

Желева трябва да си останеминистър на външните работи. След всичко което се случи поуката ще е много полезна. Желая й успех.

Варналия (19.01.2010 г. 12:31ч.) Ето това е истински политик и дипломат, Ние интилигентниа бизнес елит от Варна смятаме да организираме протес във защита на г-жа Желева!!!! Много големи малоумници сте вие от Варна, бе. Не мога да ви търпя вече - на всяка манджа превтасала мерудия - научи се първо да говориш, да пишеш, па после давай интервюта. А относно г-жа Желева - ЕВАЛА! Крайно време беше, г-жо! Браво и на всички останали дето участваха в тази гротеска - успешно показахте на всички у чужбината що за прост народ е българският.

Споделям напълно опасенията на ББ за здравословното състояние на Желева. Борисов е длъжен , ако действително се опасява за здравето й, а също така и за здравето на нацията, да приеме и оставката й като министър.

И така тази комедия за едни ,трагедия за други приключи по начина по който се очакваше.Изхода беше от ясен по ясен,не знам защо Б.Борисов така яростно защитаваше тази провалена още в зародиш кауза,дали от инат или някой го съветваше така. Първо Борисов сбърка като номинира Желева еднолично и от раз без да се консултира поне с партиите от дясно.Една такава номинация за такъв важен пост без консенсус рано или късно щеше да породи напрежение. Второ Борисов подцени сигналите ,които му изпрати самия Барозу.Тои дипломатично му подсказа ,че кандидатурата е рискова.Сега разбираме,че Барозу го е направил не само от симпатии към Кунева/тя беше неговата фаворитка/ а защото е имал съмнения относно компетентноста на Желева. Трето Борисов до последно се заблуждаваше ,че ЕНП като най голяма партия в ЕП ще наложи силово решение в полза на Желева.Но в ЕП нещата стоят по друг начин там грубата игране е на почит,там предпочитат елегантните и дипломатични решения.Не случайно един британски вестник обрисува Борисов като грубоват. От цялата тази история около Желева Борисов и ГЕРБ трябва да си вземат поука,че политика и дипломация се прави не от един двама души а от строен и многоброен екип който анализира, преценява,обсъжда в широк кръг и тогава взема важните решения.Иначе случая Желеваще се повтаря многократно.

Ей умориха я тази жена. Всички се нахвърлиха върху нея като вълци на мърша. Аз лично и симпатизирам защото мисля, че е достоен човек. Просто не и дадоха шамс да го пкаже. Но ние българите сме така - радваме се когато някой страда и се успокояваме когато видим, че някой е по-зле от нас, дори и когато знаем, че това с нищо не би подобрило собстения ни живот. По този начин още дъълги дъълги години ще сме си една комплексирана и нещастна държавица! Със здраве!

УРАААААААААААААААААА Тая се сети най-накрая и пак УРАААААААААААААААААА

Силно съм разочарован от решението на нашата снаха по такъв цивилизован начин да се оттегли от позицията комисар и градът ни да загуби поне 500 хиляди евро от заплата и, които тя щеше да изхарчи тук и в подкрепа на местното потребление. Силно съм разочарован и от Бойко Бориов, който се огъна пред някакви негови бивши колеги и колежки от партията около НВ Симеон . Бойко, какъв мъж си, че да се даваш на шепа драскачи в интернет и на разни евро-чикиджии, които даже не са българи. Силно разочарован и от факта, че утре в местното ВиК може да натирят съпруга на г-жа Желева - г-н Желев и той да остане без бизнес и без никакво занимание, на фона на безработната на г-жа Желева и отказа/продажбата/ и от участия в разни фирми, тези хора ще се окажат социално притеснени, а г-жа Желева е и със здравословни проблеми, както тя, така и семейството и, кой ще плаща на разни алчни лекари за лечение, но най ми е тъжно за мъжкото магаре на бившия военен и баща на г-жа Желева, горкото - няма да бъде първото магаре в семейството на европейски комисар. Тъжно ми е и за Цецка, която като лице на град Плевен и околните села(нищо, че в главата прилча на гъз) до последно вярваше, че ще бъде втората по красота(след Фидосова) в родния парламент, сега ще и се наложи да заеме почетното трето място... айде, че се разплаках от мъка.

evala boiko, evala borisov.... kakvo tolkova te svurzva s rumito, che ne ya otdelyash ot sebe si?

Йеееееееееееееееееее

Ми той и Костов преподаваше Политикономия във ВМЕИ-Ленин.

Друга тема е колко е подходяща за европейските зъби Желева. Според мен е интелигентен, упорит човек, но никой не е в главата й, за да знае, какви знания има по темата. Проблемът е, че е много чувствителна и темпераментна, а дипломатите трябва да имат нечетивни мимики и дебилна психика. Агресията е противна на културата и не мога да си представя как се е сринала от предателския удар на Първанова. Всеки на мястото на Желева, ако е достоен и отговорен човек, би се сринал и разконцентрирал, защото носи отговорността, че представлява България, всички нас. И да ви попитам не ви ли е обидно за отношението към България, да изключим имена и партии? Нашата орисия е да ни решават съдбата Великите сили, защото сме малка държава, но ЗАПОМНЕТЕ - ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЕВРОПЕЙСКИ НАРОД СЪС СТРАТЕГИЧЕСКА ТЕРИТОРИЯ. И това много добре го знаят в Европа на високо ниво, но никога не го произнасят в ефир. Докато текат новини за България, в немската телевизия си имат дежурен запис на цигани с каруци, който придружава съобщенията за нас. Ако спечелиш зелена карта за САЩ, ще ти спукат телефона, ако си студент или висшист. Защото им трябват мозъци. А българските студенти, наградени като 1 в международните университети, разделени на глава на население, сигурно ни поставят на първо място в света. Имахме и наука, и технологии, и изкуство, и история.... ИСТОРИЯ, която я прикриват ту заради руснаците, ту заради гърците, а и те с удоволствие си я крадат заедно с македонците и сърбите. Не ви се сърдя, че не го осъзнавате. Колко випуска пораснаха в Прехода, на които недораслите журналистчета им обясняват, че живеят в скапана държава???

Кристалина Георгиева е завършила ВИИ Карл Маркс, специалност Политическа икономия, профил Социология. КОМУНИСТИ,КОМУНИСТИ, И ПАК КОМУНИСТИ!!!!ЖЕЛЕВА, ЦАЧЕВА , ЦВЕТАВОВ , БОЙКО СЕГА И ГЕОРГИЕВА!!!РАЗБРАХТ ЛИ БЕ ГЕРБЕРСКИ ПРИКРИТИ КОМУНИСТИ КАКВО СТЕ!!!!ГЪЗОВЕТЕ ВИ ЧЕРВЕНЕЯТ И ПРЕЗ ДРЕХИТЕ!!! САМО КОСТОВ И СИНЯТА КОАЛИЦИЯ!!!ПОБЕДА!!

Споделям напълно твоите съмнения относно проамериканските интереси на г-жа Кр.Георгиеварно пък, от друга страна, САЩ си имат официален троянски кон в новото правителство на ЕС в лицето на английската благородничка,заемащ едва ли не най-важния пост в него - отговаряща за формирането и провеждането на външната политика на съюза - с две думи,аналогът на Х.Клинтън...

Кристалина е леля или поне някаква роднина на С. Дянков...

Ле,ле,ле г-н Б.Б. имаше възможност да се измъкнеш от конфузната ситуация с най-малки загуби - и поради ЩО НЕ ПРИЕМАШ ОСТАВКАТА НА ЖЕЛЕВА КАТО МИНИСТЪР!?!

Кое е достойното тук? Така би било,ако беше подадена оставка още след изслушването... А сега-просто вече няма на къде...Беше глупаво това упорство от страна на Р.Ж. и Б.Б.,след всичко станало и то пред очите на цял свят...Жалко пак за нас,всички българи... И замисля ли се някой защо на румънския кандидат всички станали прави и ръкопляскали?...Къде сме ние????

Прочети малко по коментарът на' истината ' по отдолу( обяснен о е подробно и простичко), дано разбереш, че червените постановки не са мода и са ясни на средно интилигентни хора. Ако на теб не са, не казвам нищо за твоята интелигентност......

Както винаги комунистите действаха подмолно и съсипаха кандидатурата на един доблестен човек. срам за българия.

Последно Св. Бойко приел ли е оставката или пак се инати??

Оттегля се,защото ще участва в конкурс за хубавици! Там и било призванието,ама и Бойко чак сега разбрал...

Да, и аз като pablo настоявам за извинение от страна на българското правителство към Българския народ. Ние не заслужаваме такъв срам... или може би си го заслужихме все пак, когато грасувахме

Е поне сега ще има време да се раздава в танците и пеенето.... А ако беше и прочела 5 реда за изслушването нямаше да е зле... Ама то не е като да се танцува....

Румито не е д-р, а още по-малко професор, както се представя в ЕС. Professor в много западни страни означава учител, преподавател. Тя наистина е такава - учителка. Макар че на какво е учила студентите е съвсем отделен въпрос! Но за това тя премълчава, както и за много други неща. А тези, които казва, са все лъжи и заблуди. А Бойко, макар и докторската титла да му е дадена по разпореждане на другаря Живков, наистина е доктор!

Само това е най-достойното нещо, което е правила Желева в живота си!

Предателят в случаят е желева, защото тя се провали поради некадърност и се опита безуспешно да излъже Европейската комисия ! Изложените факти от Първанова са абсолютна истина и заслужава похвала, защото за разлика от малоумните овце като тебе, не е готова да скрие истината, за да лансира крадци и лъжци като желева ! Като гледам не ти е много интелекта, дано разбереш написаното !

Господине Бойко Борисов, Истинските политици и мъже в този случай си подават оставката, защото ти си истинският виновник за кризата Желева, която ще има последствия! Създав условия за нова криза с новата си номинация, дори да е по-добра, защото не може твоята кратуна да узрее, че Европа не е България, и че тези тарикатлъци български там няма да минават! Най-добр си дай оставката, също и на целия си кабинет, защото не си за министър-председ по-голям резил България не е имала и при бай Тошовия резил! Да се разграничат от тебе пожарникарите, защо нямаш нищо общо с тези сериозни хора! Мил да те поставят на някоя ниска длъжност с изпитателен срок и отнемане на незаконно придобитото имущество, а също званието генерал!

На какво?! Да ви имам представата за достойнство!

ХУБАВ НИК ИМАШ ПРИЯТЕЛЮ , НО СИ ГЛУПОВАТ!! БЪРЗО СЕ ОПОМНИ!! Б.Б НЕ Е ДЕМОКРАТ , А КОМУНИСТ!!! ЗАПОМНИ!!ДЕМОКРАТИТЕ СМЕ ОТ СИНЯТА КОАЛИЦИЯ И НА ЕСЕН ИДВАМЕ!!БЪРЗО СЕ ОПОМНЯЙ , ЧЕ ВСЕКИ ГЛАС ЩЕ НИ ТРЯБВА!!ХАЙДЕ СПОЛАЙ ТИ ОТ ЧИЧО КИЛМИСТЪР!!!!

Браво! Най-после истината възтържествува! Да се маха! И заедно с нея и ББ и цялата му кохорта от лакеи милиционери! Как ли се изчервява в момента учителката по география на Желева! Впрочем, каква оценка има Желева по география? Колкото до Кристалина, това е второто падение на ББ за този месец-да свалиш някой от толкова престижен пост, за да угодиш на собствените си интереси! Срам и позор! То като погледнеш-около ББ само блюдолизци, милиционери и комунисти! Аман от некадърници! Чудя се още кой ще бъде новият външен министър? Марин Райков е без никаква ориентация, не става! Кюмюрджиев като гледам вече ще го махнат, само се излага!

Объркана съм. Не зная дали да продължавам да се срамувам, че външният министър на България не знае къде е Аденският залив или да се гордея, че и тя като много чужденци по света и хабер си няма от географски понятия. Quo Vadis.....

Браво и аз съм за Кристалина! Вече съм против Б.Б. след като настоява да ни накаже със същия външен министър!

Барозу постигна целта си.На него му трябват удобни еврокомисари.Не знам дали знаете,но на Меглена Кунева прякорът и в Брюксел е Yes sir.Едва ли има човек в Европейския парламент който да не знае този факт.Би било смешно,ако не беше трагично.

абе много едностранчиви коментари, само за желева-първанова пишете. а за това какво ни чака после - забравяте. а изводът е - дупе да ни е яко, а на бсп-ндсв най-много. а ако тони-фарма злорадства и пие шампанско с ягоди, нека знае, че й е за последно. на следващите избори тази партия няма да я има или ще е с незначителните 0,3%.

Преди изказването на Борисов обаче от правителствената пресслужба съобщиха, че премиерът е приел оставката на министъра на външните работи Румяна Желева. След като е получил писмото от Желева, с което тя иска да се оттегли като кандидат за еврокомисар и като външен министър, Борисов е отговорил за първото съм съгласен, за второто не, цитира го Фокус. От пресслужбата му обаче пуснаха информация, че оставката като външен министър е приета. ТОЯ ЗНАЕ ЛИ КЪДЕ СЕ НАМИРА ИЗОБЩО!!??? ПРЕЗ ПЕТ МИНУТИ СИ МЕНИ МНЕНИЕТО!! БАСИ КОМУНЯГАТА!! ДА СИ ХОДИ НА СЕЛО БАНКЯ!!!

най-сетне.

Поздравления за г-жа Р. Желева!.Тя показа достойнство,което липсва у останалите помияри евродепутати и боклуци.

Липса на капацитет му се вика на това при ГЕРБ - искат всичко ама нямат компетентни хора. А първият голям гаф си е факт !

Dostojna poziciq ot strana na gospoja Jeleva, pozdravleniq za tazi seriozna krachka. Uspeh za v budeshte