Светът се зарежда с ”недискретните” скенери

Европейският парламент обяви, че продава шест скенера, даващи пълно изображение на тялото, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Светът се зарежда с ”недискретните” скенери | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

prestanete da slushate amerikanskite informacionni agencii! az kato slusham cnn i mi ide da si gramna mozaka

az predpochitam da riskuvam (1%) s terorist garniran s bomba (barza smart) v samolet otkolkoto bavna i tejka smart zaradi radiacionno oblachvane

Това, че ти си тъп(а) и упорит(а) и не щеш да проумееш какво става, не означава че то не става. Мерси казвам аз на такива реформи, които ме облъчват с рентгенови лъчи на всяка летище, за да направя кефа на некви психопати.

Хайде сега провери в речника какво значи думичката анекс.

Тя правилно ти го е казала nelll, глупако...щом и чипове в главите на хората ти се привиждат, значи наистина си за лудница. По-лошото е, че много са като теб в тази държава - параноици, мразещи всяка реформа.

Защо плащахме на ''братушките'' репарации 30 години след краят на войната, смехурко? Братя така ли правят - обявяват ти война, окупират страната и слагат на власт някакви шумкари, които надали са по различни от магистралните ни разбойници днес........отврат, не е чудно че сме след Албания

kolko si prav(a).Az tolkova otdavna si zadavam vuprosa za tova na kolko radiacia si izlijen osobeno ako putuvash chesto

Нека ме глеат къв съм убав! Мое ако искат и да ме дават по талавизията! Само да нема БУМ в самолето, оти се изнервям!

Който не иска да минава през скенер- да не лети, и без това летенето не е екологично!

Дали след 5-6-10 минавания на скенерчето няма да ти се родят децата с 5 глави и да светят в зелено - Мани дали ми гледат в... личното пространство дискретно или не

За тебе не се притеснявам. Като дойдат да ти боднат един чип в тиквата с радост ще се отзовеш и даже ще поискаш и една тейзър-гривна да ти дадат free. А като бонус щи ти изпраскат и една клизма за довиждане.

Тия пъзловци от САЩ умират от страх само като чуят Ал Кайда.Мож би ще отидат на Марс от страх.Защо ли е?

Shapka im svalqm na iankite, vse po-izobretatelni stavat. Sa4iniha terorizma, kogoto ve4e mnogo hora go izobli4iha, no golemite im tvoreniq sa finansovata kriza i globalnoto zatoplqne. Angli4anite perfektno sa im predali talanta za vodene na nai-maznata i iezuitska politika.

До: нищо няма да направят (06.01.2010 г. 15:51ч.) Само този човек е прозрял и казал цялата истина - от толкова хора тук. Колко сме зле умствено вече....

Добре, че тероризъм не съществува.

До: до този от 13:36ч (06.01.2010 г. 14:10ч.) Ами случило се е това, което трябва. Братушките, заедно с честните хора в България набиха здраво канчето на фашистите и са изтрепали най-долната пасмина, както им се е полагало. И ако се наложи, пак ще го направят. Те това е.

Коментара ти не е нищо повече от лаишка теоретична конспирация. Любителите на теориите за конспирации са посмешище за всеки що годе интелигентен човек и мястото им е в едни специфични здравни заведения. Тероризма в 21 век си е напълно реална заплаха, на която трябва да се противодейства. Срещу фанатизма с дървено философстване не може да тръгнеш - а дискусията за скенерите и човешките свободи си е такъв вид занимание.

качвал съм се и то многократно. Ходи ти в Афганистан, както съм препоръчал на любителите на сканирането. Или в Пакистан. Кво ми дреме на мене, че дир-а изяжда половината букви? Ако имаш малко ум, и от останалото ще разбереш идеята. Ако нямаш...картинка няма да ти нарисувам.

В селската баня голям кеф.

Човече,да имаше повеше като теб!

Аз може ли да си взема един такъв на терасата?

по-евтино е всички да минават голи, а после да се обличат. Голяма работа, все едно са минали през нудистикя плаж. :-)

Тампоните на дамите, и те ли ще се виждат?Дамските превръзки?

Iskam da rabotq na leti6teto pri skenerite

Айде стига сте пищяли бе, виждали ли сте изобщо каква картина показва тоя скенер? Няма нищо общо със снимки на голо, мога да ви уверя. Освен това тук не се използват гама лъчи като при рентгена - просто защото тук не се изискват подобни снимки. Ако на някой му е неудобно че ще му видят силуета на оная работа, да не пътува със самолет - има и други превозни средства... някакви смешници обясняват как нямало полза от тия скенери, защото терористите щели да измислят нещо друго?!? Супер, тогава може да не се прави никаква проверка, нали и без друго няма смисъл... ще се качите ли на такъв самолет? Май няма, а?

брато, някакви брътвежи си писал. Ама в Северна Корея не щеш да ходиш. Абе ти на самолет качвал ли си се?

Има логика, но може би истината е някъде по средата. Нещата не отиват на добре. Поне засега.

а ти иди в Афганистан, там също няма скенери, а интимните ти части ще бъдат задълбочено проучвани от освободеното афганистанско население, щастливо под дикт.. пардон, демократичното управление на чистите и святи капиталисти-хероиноп Може да идеш и в Ирак, там също ще се намерят любители и ценители на традиционни методи за дълбоко сканиране на демократ-фундаментал

Ami ti kato si tup i ne moje6 da stane6 bogat koj ti e vinoven ???

повечето ,,противници тук във форума сигурно през живота си не са се качали на самолет. ама мнение първи дават. и ако именно тези се случат в някой отвлечен самолет и после им се наложи пак--и голи бих а се съблекли на мегдана --ама сега знайковци големи. виждали ли сте изобщо изображебие на такъв скенер,че се пънете толкова. или сте на работа в момент а и ви е скукчно?

suglasen sum s ABSURD

с тия мерки! Какво пречи (примерно) т.нар. терорист да не се качва на самолета? А да вземе под наем едноместно самолетче и да направи зрелищен таран на някой огромен лайнер по време на кацане? И лайнера на парчета, и летището - в пламъци. Намеренията все още не се виждат на скенерите. Както винаги тоталитарният капиталистически режим не се бори за премахане на причините за тероризма, а търси за какво да харчи (и печели) повече пари, изстискани от гражданите. Самият той се храни от тероризма, те живеят в симбиотична връзка и едното не може без другото. Гледайте в корена на нещата!

нека разните безделници и богаташи да бъдат облъчвани и да умират в по-големи количества, щом толкова не могат да седят на 1 място. Откъде накъде някакъв дебел безделник ще хаби маса гориво, за да лети до някое хубаво място, където няма никаква работа? Нека да плати за този си каприз с живота си! Даже нека официално се напише някъде: всяко пътуване със самолет съкращава средно живота ви с ... месеца (или години). Тогава ще видите колко хора ще се замислят дали е толкова наложително да летят или може просто да свършат нещо полезно там, където са в момента.

сега ще питавм разните звезди, дето не дават да ги снимат как ще минават за самолета. Ще искат ли по 1 млн за минаване? Или ще пътуват с автобус?

Все пак нека отчетем, че има конкретни страни за чиито поданици е предназначено ; и да не забравяме, че ние българите не сме в списъка на проверяваните . (засега) .

така малко да ти изброя: Афганистан, където САЩ назначават президента Карзай, чийто марионетен режим се крепи само на окупационните войски. Дворецът му в Кабул се охранява от морски пехотинци на САЩ от всенародната любов. Наскоро пратиха още 30 000 души, помниш ли? Целта - контрол над хероина и получаване на тлъстия дял от търговията с него. Анексирана с военна сила. Ирак - нападнат, окупиран и превърнат в придатък на клана Буш-Чейни под измислен предлог (несъществуващи ОМП). Президентът се избира от окупационните власти чрез фарсови избори. Целта - контрол над нефта и цените му. Анексиран чрез военна сила. Грузия - нежизнеспособно образувание, дадено на предателя Шеварнадзе за добри услуги. Понастоящем дори правителството на Грузия си получава заплатите от САЩ (Конгресът гласува сумата за заплати на гордите планински орли). Целта - сети се сам. Пуерто Рико - анексирана отдавна. Косово - създадена изкуствено криминална държава, напълно подвластна на САЩ, фактически тяхна бъдеща военна база за дългата война срешу ЕС (прочети Дългата война). Територия, през която ще преминават енергийните потоци към Западна Европа и поради това ще бъдат контролирани от САЩ. Да ти напомням ли как беше образувано Косово и как САЩ нападнаха Югославия, за да го откъснат от нея? Сега ме мързи да ти изброявам множеството Карибски държавици, които са също анексирани от САЩ под една или друга форма. И т.н. и т.н.

а ти, синьо тАпирче (така се пише думата, а не с Ъ), виждаш ли кои държави са всъщност полицейски и тоталитарни? Ей тия, дето ги хвалите са най-тоталитарните режими, които контролират всичко на всички.Ще ви се види рай Татово време, когато нямаше чек-устройства на всяка врата и можеше да си фъркаш до морето за 20 лева без да те облъчат сякаш си бил участник в ядрена война.

И България сигурно ще е сред първите, които ще ги въведат. Пълна простотия.

в Северна Корея, казват, също не използвали скенери. Там не пътуват със самолети, няма тероризъм, а теорията за световния заговор на мръсните империалисти се изучавала задължително в училище. Идете там, много е яко! Никой няма да гледа интимните ви части. Поне не със скенер...

Praviyat li smetka idiotite, koito vavezdat body scenerite, che osven etichni problemi, tezi rentgeni sazdavat i mnogo zdravoslovni problemi. Moze li choveshkoto tialo da akumulira bez vredni posledstvia rentgenovoto izlachvane??? Ili tochno tova e celta: uvelichavane na rakovite zaboliyavania i ogromni pechalbi za korporaciite i tehnite slugi - politicite.

Тези скенери ще са върха на удоволствието за педофилите. Честито!

А разправяте, че управлението на ГЕРБ било милиционерско. Видяхте ли какво става , когато говорим за сигурност, а червени тъпирчета?

Простащина на квадрат!

Абе тука е пълно със зомбирани олигофрени с промити мозъци. Кога най-накрая ще стане ясно на всички, че тия скенери не се монтират заради борбата с тероризма, а защото това е поредната стъпка от въвеждането на брутален тоталитарен световен ред. Тероризмът е некадърна инсценировка, за да може да прокарват все по-идиотски ограничения и правила докато постигнат целта си. Губим контрол върху все повече аспекти от живота си и приемаме абсурдните глупости, които ни налагат.

Този въпрос не опира до сигурност, а до нервно маниакално разстройство. помислете реално каква е възможността, човек от обслужващия персонал да пренесе нужната пратка в самолета. А дали това не може да стане и с храната, осигурена от кетъринга. А каква е вероятността да се вривят наколко автобуса, вместо самолет - жертвите може да са и повече. Затова и мнението ми е, че става въпрос за маниакално нервно разстройство и все пак за пари - някои ги произвежда тези скенери - нали.

Почвам да се чудия дали юнака с бомбата на Амстердам е подготвен в Йемен или в някои корпорации за специализирана техника..