Регистрация на SIM-карти ”на пожар”

Агенция „Фокус” обобщава данните за броя на регистрираните предплатени SIM-карти до момента, за оставащите за регистрация и за полезна информация за потребителите.

Обратно в новината

Коментари - Регистрация на SIM-карти ”на пожар” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Крайния срок изтече отдавна и скапаните държавни чиновници дето вземат заплати по 3-4 бона да глобят операторите за неспазване на срока

dran dran ta plqs ,nai skapite razgovori v cqla evropa sa nashti , tva s registraciata na kartite e palna glupost i o4itane na deinost,navsqkade v evropa moje ad si kupish karta koqto nikoga nqma da ti bade sprqna nezavisimo dali e zarejdash ili ne naprotiv daje shte polu4ish pari4ki v neq podarak,mnogo sme izostanali jalko

skapi stef4o naprotiv neshto ne si naqsno cqla evropa se prodavat navsqkade sim kari i nikoi ne ti iska nishto tva ne e vqrno 4e iskali pasport ili dukumentiza samoli4nost predplatenite karti sa svobodni moito mo4e

В Германия си взех карта на Водафон задължително с представяне на документ за самоличност.Никъде няма такова нещо да не се регистрираш.

Не е вярно че срока е да края на годината. Срока е до 31 Януари 2010 год. Лощото е че при регистрацията нникой не ти дава гаранция че реално са те регистрирали. В Мтел след посещение в техен офис и регистрация на другия ден на 88 картата казват че НЕ е регистрирана. Не се издава никакъв докуменнт че са ти я регистрирали. ПРОВЕРЯВАЙТЕ СИ СЪСТОЯНИЕТО НА 88 И АКО НЕ СА ВИ Я РЕГИСТРИРАЛИ ГИ ПОСЕТЕ ПАК НО С ДРУГ ТОН !

Ама верно ли? Ей значи съм извадил късмет! Я се скрий!

За всички умници където си мислят, че знаят всичко, и само знаят да плюят.. НАВСЯКЪДЕ В ЗАПАДНА ЕВРОПА, НЕ МОЖЕШ ДА СИ КУПИШ ПРЕДПЛАТЕНА КАРТА, БЕЗ ДА ПРЕДСТАВИШ ЛИЧНА КАРТА ИЛИ ПАСПОРТ....

Полицейска държава-никакво прибиране в тази клоака.Хак да ви е!

V severna Amerika vsichki karti sa registrirat oshte pri pokupkata. adres ime familia ID nomer i kakvo li ne. PROSTO POLICE Ne se lajete svetat e pumiina iama i GARBICHA stava vse poveche

Прав ти път!

Прозрях, че нещата в България никога няма да се оправят. Желая успехи и всичко добро, но на мене ми дойде до гуша. Прощавай, сбогом, мила родино, ази отивам в страна далечна...

Казаха ми че в тея анкети само за вкуса на майчиното мляко не питат!!!

Кога беше референдума за това съществено ограничаване на гражданските права ?!

ti lud li si? Kade si vidial na zapad da si kupish karta bez da ia registrirash? Az pone v nesmko govoriashtite strani ne sum vidial takova neshto, dori i v Fransetata registrirat karti... koi te nauchi taka naglo da lujesh?

в кипар италия и испания регистрацията е траяла от 2 до 3 години. тук кво се разбързаха?!!?!? а и преди месец нямаше никакви опашки. кой му е виновен на булгАрина че винаги е последен?!?!

Точно същото си мислех онзи ден. Дава се зор да се регистрират картите, но умишлено не се направи процедура как да се процедира при загубване или открадване на картата. Истината е проста - цялата работа е за облагодетелстване на полицейщината, а не за борбата с престъпността. Значи във вашият случай бих Ви посъветвал да изпратите препоръчано писмо с обратна разписка, че картата ви е загубена, съответно и номера й. Ако стане нещо в последствие вие ще имате документ, че сте отреагирали. Но определено цялата система се обезмисля например със следното - открадва се карта непосредствено преди престъплението и докато собственикът се усети да съобщи, то бива извършено. После цялото главоболие ще се падне на собственикът на картата, защото той много трудно ще докаже, че картата му е била открадната непосредствено преди това. Но пак повтарям тук целта е друга според мен. Важно е да има дискомфорт на хората във всички насоки за да не се ориентират в ежедневито какви далавери и измами се правят.

Имам намерение да накажа незабавно и несимволично моя оператор като не си регистрирам картата ! Призовавам ВСИЧКИ, дори и тези с договор в знак на солидарност да организираме един БОЙКОТ на мафията ! Търпението ми е солидно - обещавам половин година да не платя дори стотинка.

Я да взема да те светна умнико, че твоя изток е в близка връзка с далечния запад, по който плюеш активно. Червените и мутрите са си родствени, дали федералния резерв или компартията - все са терористични организации. И не се изненадвам, че червен никога не защитава правата на хората, само знае да слюнчи срещу положителните страни на запада, но е напълно безразличен към мутациите на запад. Нормално - нали е комуноид, не човек...

Айде да млъкнат малко недоволните, предостатъчно време имаше за регистрация. Отделно, че работното време на операторите е и в събота/неделя. Но типично по български да се чака последния момент...

Сина си изгуби оня ден делефона с карта b-connect. Регистрирана. Отивам в Глобул да се обадя и да я спрат. Нямали такава услуга! Какво, по дяволите, правим? Намира някаой тая карта, гърми една кола, обвиняват мен, щото ми имат име и ЕГН. Така само създават алиби на истинските мошеници/престъпници Предвиждам, че сега ще зачестят случаите на кражба на мобилен телефон от възрастни хора и деца, щото те масово са на предплатени карти.

Много шум за нищо! 2/3 от нерегистрираните карти са вече отдавна в боклука (аз лично съм изхвърлил четири), а т.нар. мобилни оператори се бият в гърдите с N-милионния си клиент. Е, сега ще си преброят пилците.

Кой позволи Виваком самоволно да събира лични данни извън, тези, които се искат. Събират се домашни адреси, номера на лични карти, кога и изтичат и т.н. при положение, че в Държавен вестник изрично пише, че задължително се изискват САМО ЕГН и 3-те имена! Ако откажеш да им предоставиш адреса си например от Виваком отказват да ти регистрират картата! ПИТАМ КРС за какво получават заплати?

Поредната глупост и път към полицейска държава...От тази регистрация няма абсолютно никакъв смисъл. Ако съм престъпник и ми трябват карти за да си говоря с аверчетата-хващам първия клошар и ми купувам 10 карти, с 5 от тях си говоря с аверчетата, с една с мойто ченге което ми снася информация, с другата с моя съдия, останалите са за бомби....Пак същата работа...Ако пък страната се замогне и няма клошари ;) тогава си взимам 50 предплатени карти от страна която има роуминг с България и не се изисква регистрация....40 продавам с останалите знаете какво правя...Идиотите измислят закони с които пречат на нормалните граждани и ни най малко не затрудняват престъпниците...Щом престъпника може да си намери пистолет, гранати, взривове, калашник и полицейски униформи-сим картата ще му е най-малкия проблем...

До: Jack Western (28.12.2009 г. 15:18ч.) А къде я видя на Запад тази свобода, чадо? Впрочем никога ли не ти се е приисквало да си малко по-умничък?

Какво друго, освен гавра е да чакаш на опашка за регистрация на SIM? Голяма част от картите са на деца, а малка на бандити. Родителите на първите ще чакат(ако могат) 1100 часа, ще попълват 1200 декларации, защото 1 бандит щял да взриви друг (може би бандит) с предплатена карта. Кой пречи на бандита, по схемата с бандитските фирми да регистрира и 50 договора на името на неграмотния мангоХ? Може да си взривява на воля. Ще бъде абсурдно, но юридически издържано. Ако не юристи, а технически грамотни люде, бяха се замислили над въпроса, решението щеше да е друго. Способи колкото щеш! За съжаление, законодаделно лай... е изсра.. и сега блей народе пред кошарите или чакай приемния ден на арменския поп.

Регистрацията на картите е нарушение на човешките права. Никакви аргументи не могат да променят факта, че Бг държава е недемократична и нарушава правата на собствените си граждани ! Целесъобразността не може да се противопоставя на свободата. Ако полицията си вършеше работата като хората нямаше да има нужда от подобни съмнителни мерки.

От виваком (умишлено с малки букви) ми искат номер на лична карта и адрес, за да ми регистрират картата, въпреки че по правила не е необходимо това. КЗП няма ли да се самосезира?

Редно е председателят на КРС да бъде сменен. Този човек не става за тази работа! Чака да последния момент да ни натиснат от ЕС за да се свърши нещо. Да не говорим, че жалбите на гражданите ги оставя без отговор, явно мобилните оператори му плащат заплатата, а не данъците на хората. Въобще пълна анархия. А ако не бяха от ЕС още щяхме да говорим по 2лв на минута.

Абе за какво му е на глупака вече регистрирана предплатена карта? Тази услуга отпада, по-добре да се абонирам - хем по-лесно, хем по-евтино.

Ого е комуняга. Аз не съм. А ти си обикновен червеникав фашист американско производство.

Тези от Мтел са големи мошеници. Не искали да регистрират картата на дъщеря ми, за да мине на договор. И така още не е регистрирала. Да я спират,ще има договор,но към друг оператор.

i s kakvo moje da e opasen niakoi na koito primata mu e zabranena za izhodiashti obajdania???? jasno e , che ne e za sigurnost. prosto danuchnite shte iskat da vi se obajdat :)))