Коментари - Дания обложи с данък лакомствата | Днес.dir.bg

Дания обложи с данък лакомствата

От средата на 2010 г. датските власти въвеждат нов данък върху шоколада и сладоледа, с което лакомствата в Дания ще станат най-скъпите в Европейския съюз, съобщи ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Дания обложи с данък лакомствата | Днес.dir.bg

Коментари

Бих казал, усеща се, че китайците са разбрали, че оризът е гранитурата..

Значи храните ще поскъпват под предлог, че са вредни за здравето.

Сега е моментът да се въведе ПЕРСОНАЛЕН ДАНЪК НА ДЯДО КОЛЕДА и Снежанка!Давай Дянков,да ги ИЗПРЕВАРИМ ЕВРОПЕЙЦИТЕ В НЕЩО!!

Помните ли какво пишеше в един дом за изоставени деца в 12те стола - Старательно пережывая пыщу - ты помагаеш общества. А речете ми сега де е разликата между EU днес и Русия от 20-те години на миналия век :-)

Нека който яде боклуци да си плаща, та като му трябва лекарска помощ,предварително да си е платил лакомията.

Всичко което е вредно ако не се забрани то поне да се обложи със суров данък. Подкрепям идеята . Учудва ме факта, че доста хора са си мислили, че сиренето е безвредно? А уж сме интелигинтна нация?

Браво. Ами, че то повече народ се разболява и мре от плюскане отколкото от тютюн и алкохол. Разходите за лечение на лапачи са в пъти повече от тези за здравето на пушачи и алкохолици.Защо хората, които се храним здравословно да плащаме за хранителните наркомани? Най-големия наркотик е храната. Човек е това което яде. Масово народа е болен защото живее заради едното грухтене.25% от децата в Добрич били болни от диабет. Ами аз не съм съгласен да плащам за простотията на родителите им. Болните отстъпват място на здравите - природен закон.

вярно е че е 180% за колите,и че от 38% до 68% са им данъците в зависимост от заплатата,но като идеш в болница не плащаш и крона,даже и операция да ти правят.лекарства над 1000 крони ако ползваш имаш 85%отстъпка за цяла година.колите минават на 2 години веднъж на преглед и са нови повечето. свинското е винаги прясно и е 5 лева килото.и не е от дърта свиня.има и черва за луканка ако желае някой да си напълнидаже не се късат.където и да идеш в дания навсякъде са усмихнати и позитивни макар че вали много.ако могат помагат.не крадат и не лъжат.и не пият кафета по кафенета по цял ден/визирам БГ/ И на всички които питате за СИРЕНЕТООТГОВОРА Е МНОГО ПРОСТ.В ДК има датско бяло саламурено,от АРЛА както и внос за БГ от тук,но малко от датчаните го ползват.ВСИЧКИ ДРУГИ СИРЕНА В ДАНИЯ СА КАШКАВАЛ.ИМА 100 ВИДА И ВАРИАНТИ И РАЗФАСОВКИ.ТЕ НЯМАТ ДУМА ЗА СИРЕНЕ И КАШКАВАЛ ИМАТ САМО 1 Оst което е кашкавал и сирене.извара на датски е Оstmasse.но извара не продават.истинско сирене си купуваме от арабските и турски магазини,има и гръцко.и в ЛИДЛ има немско бяло и то е добро.ЗАТОВА ГО СМЯТАТ ЗА ВРЕДНО.защото кило кашкавал става от 7 литра мляко средно.и е концентриран фураж а те го ядат 25 часа в денонощието....всеки си има кусури те го обичат.катък нямат.маслините са турски.туршия нямат.абе ядва се тук,има данък,но има и пара.само да си намериш работа на 37 часа и си ок.

Давайте да излизаме от шибания ЕС докато не е прекалено късно.

три години живях там и пукнах от скука и скъпотия. между скандинавския социализъм и славянския комунизъм разликата не е голяма.

Чудесно, и у нас трябва да го въведат! Не са само цигарите и алкохола вредни за организма...

Не знам какво правим в тази лудница ЕС? Това решение е поредната лицемерия в лицето на гражданите. Ние ще ви спасяваме от самите вас! е долна маска. Идеята отново е да се граби. Да ви е.а малоумния съюз!

Нали датчаните били най-щастливите в Европа, трябва да е от високите данъци на всичко и от броя на идиотите, които в скандинавските страни са 50% от населението, а останалите са полу-идиоти.

А не ти братче. Жените се дрогират с шоколада както ние с ракията, там е хормаона на щастието. АКЦИЗ ! Да нема лабаво. Аз даже си мисля и на туршията да и се сложи бандероло щото тя си е не по-млко ценна от ракията.

Не знам откога циренето е нездравословно и кое точно сирене, ама я си представете какъв трябва да е данъка за паприкованата сланина или за сланината с праз? Сигурно ще трябва да струват колкото луканката;)

Dania e malka strana v EU, no s golemi ambicii da stane goliama. Edinstvenia nachin da se uvelichi razdaemostta e da se namali broya na pederastite, po broya na koito Dania e na chelno miyasto v sveta. Triyabva da ne vavezdat danak varhu sladkishite, a varhu pederastiata. Koito iska da ee mazko d*e da si plashta solen danak za tova. Taka shte se namali broya na pederungelite i shte se uvelichat heterosexualnite onozdania i shte narastne broya na decata. Sashtoto triyabva da se vavede i v Balgaria, zashtoto broy i na nashite pederungeli ne e malak. Cialata BSP e na pat da se prevarne v nai goliamata pederaska partia v sveta, nachelo sas Ser Gay.

ей тия се наакаха - вярно че са на първо място по стандарт в eu ама никой не иска и не желае да му бъркат по джобовете разни кретенясали доброжелатели за здравето на хората -на лудостта на някои в eu наистана май трябва да се сложи край ,защото примерът е заразителен - и недейте все да давате пример с нормалните държави в европа - там все пак не е имало болшевизъм от най- уродлива форма .

най-обичам захарно петле , после бонбони пияна вишна и голееееми шоколади. а на малките датчанчета нека им течат лигите и да гледат витрините .

Дянков, Моля ти се не чети това!!!

Браво. Грижа за здравето.

знаех че има нещо гнило в дания

Такива тъпанари като теб и на Сталин са викали браво, че изтрепал сума ти народ. На всяка идиотия се намират фенове да аплодират.Свободата, е в избора на човека-дали ще пие,пуши и какво ще яде е част от избора му.А това,че не си използвал акцизни стоки, имаш много здраве- ами горивата? Или вървиш пеш или караш каруца,а?Най-здравос са живели маймунските ти прадеди по дърветата,вземи ги последвай, глупак.

От кога сиренето е нездравословна храна?

az jiveq v daniq,sladkite ne6ta v daniq da skapi i ne gi davat na malkite deca v y4ili6tata,i sa mnogo zdravi i kaleni,za6toto qdat zdravoslovni hrani.

Moga da kaja umni hora sa!Hubavo ne samo shokolada da se oblaga ami i vsi4ki hrani koito sa mnogokratno rafinirani a proizvoditelite na ne rafinirani hrani da se oblek4at tova opredeleno vuv vremeto shte dovede do po-malki razhodi za zdraveoopazvane!

Щом купуват вредни храни, държавата да спести някой лев за лечение! И месото тр. да е обект на акциз! От него се генерират поне 10 основни болести, които не се наблюдават при вегетарианците. Безлкохолните - също... И от тях файда няма. Интересно е, че някак (не знам как) не употребявам нито един акцизен продукт :-) И си живуркам спокойно. Останалото според мен е свинщина, както се досещате.

Явно борбата с вредните навици е новата фикс идея в ЕС. :)

и с тези пари после ще се помогне на здравеопазването в държавата им и социалното осигуряване. не ги мислете тях. ние сме за оплакване.

Ами дали имат данък върху месото тогава, защото той би трябвало да е най-висок. А скандинавците май предимно месо нагъват. В Дания данъкът върху автомобилите е 200%, т.е два пъти повече от цената на самия на автомобил, а отделно повече от половината им доходи отиват за данъци. Вярно,че са и едни от най-високите доходи в света, ама всъщност държавата ги обира половината.

na hliab i sol..

Данък ПРЪДНЯ в ЕС авансово ли ще се плаща? Предлагам да се въведе първо в България, НО ЩЕ ГО ПЛАЩАМЕ САМО В НАТУРА. И ЗДРАВОСЛОВНО И ЩЕ НИ ОСТАНАТ ПАРИ ЗА БОБ.

За мазните храни съм съгласна, че са вредни, но за всички сладкиши не съм.Шоколада особено натуралния е полезен за организма и това е доказано.

дано Дянков да пропусне тази новина.....

Та, къде казвате е комунизЪма?

Шоколадът всъщност съдържа доста полезни вещества. А и в повечето сладоледи има мляко. Какво им е вредното?

как е хавата .. ?! да им е честито на всички кретени които се радваха и намираха за правилно вдигането на акцизът на цигарите !!! следващият идиотизъм в името на съревнованието за събиране на данъци може да е по повод буболечките по зърнените храни и ако някой си мисли че не са останали отрепки които да подкрепят и тази глупост ...да се погледне пак в огледалото и да пита природозащитниците..

Някога е имало страшния десятък, а сега има страшен двайсятък (ДДС) и трийсятък (олекване на заплатата с 30 %). Все пак дори и с тези налози май ние се храним най-некачествено и скъпо в ЕС. За тока и телефонните услеги е ясно, че сме извън всякакви класации за обирджииство. А Кунева дреме ли дреме...

А нашите юнаци какво чакат??А данък върху пръднята?? Като ще е гарга нека е рошава!!

Bravo - Velikolepna ideja . Molja prepratete ja na G-n Djankov!!!

Евалата! И у нас трябва данък върху сладкото и газираното! Само не виждам защо намесват сиренето в цялата схема?!?!?

Не случайно казват:Внимавай какво си пожелаваш ,че може да ти се случи.Мислехме си ,че като влезем в Европейския съюз ще попаднем в зона със свободна търговия в която само търсенето и предлагането определя цените .На практика всевъзможни офис тъпанари там се чудят как да натискат потребителите за да им измъкват повече пари от джоба.Измислят се всевъзможни претексти дори уж ,че се грижат за здравето на хората а всъщност целта е да се събират повече пари в бюджетите за да ги лапат административните говеда.

Ненормалници! А после казват, че икономиката била наука...

Някога през турското робство е имало един много страшен данък-десятък,т.е. 10%.

Хахахаха ......Явно и там е някой финансов министър, като нашия хер Флик :) Най-вероятно следващата му стъпка ще бъде да се облага въздуха в промишлените райони - все пак и той е вреден.

А г-н Дянков спи.

Трябва да ги освободят от всякакви данъци. С мазнината от липосукция да правят биодизел.

Да, даа много тежко. На както се казва да им имам проблемите на датчаните.

nai mrazya prosti ministri.1 VECHE VAZDUHA KOITO DISHAME NE E ZDRAVOSLOVEN.2 USA NEKA OSHTE DA BOMBANDIRA A NIE DA YADEM YABALKI ZA ZDRAVE...BAHTI MALE SO KERES INPEECHMUNT LI E ILI SO.?

Коментари - Дания обложи с данък лакомствата | Днес.dir.bg

Дания обложи с данък лакомствата

От средата на 2010 г. датските власти въвеждат нов данък върху шоколада и сладоледа, с което лакомствата в Дания ще станат най-скъпите в Европейския съюз, съобщи ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Дания обложи с данък лакомствата | Днес.dir.bg

Коментари

Бих казал, усеща се, че китайците са разбрали, че оризът е гранитурата..

Значи храните ще поскъпват под предлог, че са вредни за здравето.

Сега е моментът да се въведе ПЕРСОНАЛЕН ДАНЪК НА ДЯДО КОЛЕДА и Снежанка!Давай Дянков,да ги ИЗПРЕВАРИМ ЕВРОПЕЙЦИТЕ В НЕЩО!!

Помните ли какво пишеше в един дом за изоставени деца в 12те стола - Старательно пережывая пыщу - ты помагаеш общества. А речете ми сега де е разликата между EU днес и Русия от 20-те години на миналия век :-)

Нека който яде боклуци да си плаща, та като му трябва лекарска помощ,предварително да си е платил лакомията.

Всичко което е вредно ако не се забрани то поне да се обложи със суров данък. Подкрепям идеята . Учудва ме факта, че доста хора са си мислили, че сиренето е безвредно? А уж сме интелигинтна нация?

Браво. Ами, че то повече народ се разболява и мре от плюскане отколкото от тютюн и алкохол. Разходите за лечение на лапачи са в пъти повече от тези за здравето на пушачи и алкохолици.Защо хората, които се храним здравословно да плащаме за хранителните наркомани? Най-големия наркотик е храната. Човек е това което яде. Масово народа е болен защото живее заради едното грухтене.25% от децата в Добрич били болни от диабет. Ами аз не съм съгласен да плащам за простотията на родителите им. Болните отстъпват място на здравите - природен закон.

вярно е че е 180% за колите,и че от 38% до 68% са им данъците в зависимост от заплатата,но като идеш в болница не плащаш и крона,даже и операция да ти правят.лекарства над 1000 крони ако ползваш имаш 85%отстъпка за цяла година.колите минават на 2 години веднъж на преглед и са нови повечето. свинското е винаги прясно и е 5 лева килото.и не е от дърта свиня.има и черва за луканка ако желае някой да си напълнидаже не се късат.където и да идеш в дания навсякъде са усмихнати и позитивни макар че вали много.ако могат помагат.не крадат и не лъжат.и не пият кафета по кафенета по цял ден/визирам БГ/ И на всички които питате за СИРЕНЕТООТГОВОРА Е МНОГО ПРОСТ.В ДК има датско бяло саламурено,от АРЛА както и внос за БГ от тук,но малко от датчаните го ползват.ВСИЧКИ ДРУГИ СИРЕНА В ДАНИЯ СА КАШКАВАЛ.ИМА 100 ВИДА И ВАРИАНТИ И РАЗФАСОВКИ.ТЕ НЯМАТ ДУМА ЗА СИРЕНЕ И КАШКАВАЛ ИМАТ САМО 1 Оst което е кашкавал и сирене.извара на датски е Оstmasse.но извара не продават.истинско сирене си купуваме от арабските и турски магазини,има и гръцко.и в ЛИДЛ има немско бяло и то е добро.ЗАТОВА ГО СМЯТАТ ЗА ВРЕДНО.защото кило кашкавал става от 7 литра мляко средно.и е концентриран фураж а те го ядат 25 часа в денонощието....всеки си има кусури те го обичат.катък нямат.маслините са турски.туршия нямат.абе ядва се тук,има данък,но има и пара.само да си намериш работа на 37 часа и си ок.

Давайте да излизаме от шибания ЕС докато не е прекалено късно.

три години живях там и пукнах от скука и скъпотия. между скандинавския социализъм и славянския комунизъм разликата не е голяма.

Чудесно, и у нас трябва да го въведат! Не са само цигарите и алкохола вредни за организма...

Не знам какво правим в тази лудница ЕС? Това решение е поредната лицемерия в лицето на гражданите. Ние ще ви спасяваме от самите вас! е долна маска. Идеята отново е да се граби. Да ви е.а малоумния съюз!

Нали датчаните били най-щастливите в Европа, трябва да е от високите данъци на всичко и от броя на идиотите, които в скандинавските страни са 50% от населението, а останалите са полу-идиоти.

А не ти братче. Жените се дрогират с шоколада както ние с ракията, там е хормаона на щастието. АКЦИЗ ! Да нема лабаво. Аз даже си мисля и на туршията да и се сложи бандероло щото тя си е не по-млко ценна от ракията.

Не знам откога циренето е нездравословно и кое точно сирене, ама я си представете какъв трябва да е данъка за паприкованата сланина или за сланината с праз? Сигурно ще трябва да струват колкото луканката;)

Dania e malka strana v EU, no s golemi ambicii da stane goliama. Edinstvenia nachin da se uvelichi razdaemostta e da se namali broya na pederastite, po broya na koito Dania e na chelno miyasto v sveta. Triyabva da ne vavezdat danak varhu sladkishite, a varhu pederastiata. Koito iska da ee mazko d*e da si plashta solen danak za tova. Taka shte se namali broya na pederungelite i shte se uvelichat heterosexualnite onozdania i shte narastne broya na decata. Sashtoto triyabva da se vavede i v Balgaria, zashtoto broy i na nashite pederungeli ne e malak. Cialata BSP e na pat da se prevarne v nai goliamata pederaska partia v sveta, nachelo sas Ser Gay.

ей тия се наакаха - вярно че са на първо място по стандарт в eu ама никой не иска и не желае да му бъркат по джобовете разни кретенясали доброжелатели за здравето на хората -на лудостта на някои в eu наистана май трябва да се сложи край ,защото примерът е заразителен - и недейте все да давате пример с нормалните държави в европа - там все пак не е имало болшевизъм от най- уродлива форма .

най-обичам захарно петле , после бонбони пияна вишна и голееееми шоколади. а на малките датчанчета нека им течат лигите и да гледат витрините .

Дянков, Моля ти се не чети това!!!

Браво. Грижа за здравето.

знаех че има нещо гнило в дания

Такива тъпанари като теб и на Сталин са викали браво, че изтрепал сума ти народ. На всяка идиотия се намират фенове да аплодират.Свободата, е в избора на човека-дали ще пие,пуши и какво ще яде е част от избора му.А това,че не си използвал акцизни стоки, имаш много здраве- ами горивата? Или вървиш пеш или караш каруца,а?Най-здравос са живели маймунските ти прадеди по дърветата,вземи ги последвай, глупак.

От кога сиренето е нездравословна храна?

az jiveq v daniq,sladkite ne6ta v daniq da skapi i ne gi davat na malkite deca v y4ili6tata,i sa mnogo zdravi i kaleni,za6toto qdat zdravoslovni hrani.

Moga da kaja umni hora sa!Hubavo ne samo shokolada da se oblaga ami i vsi4ki hrani koito sa mnogokratno rafinirani a proizvoditelite na ne rafinirani hrani da se oblek4at tova opredeleno vuv vremeto shte dovede do po-malki razhodi za zdraveoopazvane!

Щом купуват вредни храни, държавата да спести някой лев за лечение! И месото тр. да е обект на акциз! От него се генерират поне 10 основни болести, които не се наблюдават при вегетарианците. Безлкохолните - също... И от тях файда няма. Интересно е, че някак (не знам как) не употребявам нито един акцизен продукт :-) И си живуркам спокойно. Останалото според мен е свинщина, както се досещате.

Явно борбата с вредните навици е новата фикс идея в ЕС. :)

и с тези пари после ще се помогне на здравеопазването в държавата им и социалното осигуряване. не ги мислете тях. ние сме за оплакване.

Ами дали имат данък върху месото тогава, защото той би трябвало да е най-висок. А скандинавците май предимно месо нагъват. В Дания данъкът върху автомобилите е 200%, т.е два пъти повече от цената на самия на автомобил, а отделно повече от половината им доходи отиват за данъци. Вярно,че са и едни от най-високите доходи в света, ама всъщност държавата ги обира половината.

na hliab i sol..

Данък ПРЪДНЯ в ЕС авансово ли ще се плаща? Предлагам да се въведе първо в България, НО ЩЕ ГО ПЛАЩАМЕ САМО В НАТУРА. И ЗДРАВОСЛОВНО И ЩЕ НИ ОСТАНАТ ПАРИ ЗА БОБ.

За мазните храни съм съгласна, че са вредни, но за всички сладкиши не съм.Шоколада особено натуралния е полезен за организма и това е доказано.

дано Дянков да пропусне тази новина.....

Та, къде казвате е комунизЪма?

Шоколадът всъщност съдържа доста полезни вещества. А и в повечето сладоледи има мляко. Какво им е вредното?

как е хавата .. ?! да им е честито на всички кретени които се радваха и намираха за правилно вдигането на акцизът на цигарите !!! следващият идиотизъм в името на съревнованието за събиране на данъци може да е по повод буболечките по зърнените храни и ако някой си мисли че не са останали отрепки които да подкрепят и тази глупост ...да се погледне пак в огледалото и да пита природозащитниците..

Някога е имало страшния десятък, а сега има страшен двайсятък (ДДС) и трийсятък (олекване на заплатата с 30 %). Все пак дори и с тези налози май ние се храним най-некачествено и скъпо в ЕС. За тока и телефонните услеги е ясно, че сме извън всякакви класации за обирджииство. А Кунева дреме ли дреме...

А нашите юнаци какво чакат??А данък върху пръднята?? Като ще е гарга нека е рошава!!

Bravo - Velikolepna ideja . Molja prepratete ja na G-n Djankov!!!

Евалата! И у нас трябва данък върху сладкото и газираното! Само не виждам защо намесват сиренето в цялата схема?!?!?

Не случайно казват:Внимавай какво си пожелаваш ,че може да ти се случи.Мислехме си ,че като влезем в Европейския съюз ще попаднем в зона със свободна търговия в която само търсенето и предлагането определя цените .На практика всевъзможни офис тъпанари там се чудят как да натискат потребителите за да им измъкват повече пари от джоба.Измислят се всевъзможни претексти дори уж ,че се грижат за здравето на хората а всъщност целта е да се събират повече пари в бюджетите за да ги лапат административните говеда.

Ненормалници! А после казват, че икономиката била наука...

Някога през турското робство е имало един много страшен данък-десятък,т.е. 10%.

Хахахаха ......Явно и там е някой финансов министър, като нашия хер Флик :) Най-вероятно следващата му стъпка ще бъде да се облага въздуха в промишлените райони - все пак и той е вреден.

А г-н Дянков спи.

Трябва да ги освободят от всякакви данъци. С мазнината от липосукция да правят биодизел.

Да, даа много тежко. На както се казва да им имам проблемите на датчаните.

nai mrazya prosti ministri.1 VECHE VAZDUHA KOITO DISHAME NE E ZDRAVOSLOVEN.2 USA NEKA OSHTE DA BOMBANDIRA A NIE DA YADEM YABALKI ZA ZDRAVE...BAHTI MALE SO KERES INPEECHMUNT LI E ILI SO.?