Обама предупреди за нова финансова криза

Президентът на САЩ Барак Обама днес призова Уолстрийт да предприеме стъпки за възстановяване на доверието на обществото, а не да чака Конгресът са приеме закони за по-строг контрол над сектора, за който президентът настоява, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Обама предупреди за нова финансова криза | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз съм за мир и благополучие за всички народи. Така и за американския, макар да не ми харесва как са постъпили с коренното населениe. Не знаех, че толкова прекрасно е да се живее в резерватите. А индианците дали знаят?! Бъдете здрави и с добро настроение! :)

а възгеч..по производство май отдавна не са световна супер сила ама нейсек...виж по производство на мошеничества - може)))) ама ние скоро ще им скроим шапката само чакаме момента

ха ха смехуране, види се, че не си и помирисвал демокрацията зад океана...ти що неидеш да си вземеш там колица под наем и да се поразходиш ьпо страната ....и ако случайно се бутнеш в забранена зона ...малиии много шъ съ изкефя....1. никога повече няма да пишеш тук. 2. в НЕ лагера дато много демократично и с адвокат ще те набутат такива потни негра ще те шибат, че направо БГ ще ти се види рай...

виж са братчет...то таа работа само с гледане на американски филми , лочене на кола и полиране на мозък с пуканки не става...прескочи локвата и като видиш кви са тъпунгери тогава дрънкай тук...

Братко мой (сестро моя?:)), Индианскит резарвати са територии със суверен статут в рамките на американската държава. Там живеят по собствени закони, избират си собствени правителства и т.н. Разполагат с много права, които обикновените американци нямат. Например има много щати, където единствено те имат право да развиват хазартен бизнес. Няма никаква дискриминация - който иска се развива, както всички други. Например Шер - певица и артистка, Джон Бенет Херингтон - астронавт, излизал в открития космос и много други. Нека изпушим лулата на мира и помислим за нас, а братята американци сами ще се оправят:)

а също Меркеловица пък за Гордън Браун си мълча направо ... но Япония си е кеф - забрана със закон на синагогите и на нещо дето се вика юдеизъм ...и хич не са толкоз зле май япончетата

До Хан Тукту: Да Медведев реве, ама нанадолнище по руския стандарт е 100% баир по българския :-)

Този път хан Путку е прав - Империята /империята на злото или както е по-известна САЩ/ продължава да препуска изнанадолнището.

може и да не е много прав обамов. икономиката има нужда от свобода за да функционира ефекитивно и със естествен разпределителен баланс. тази свобода е прямопропорционален обемен фактор спрямо мащабният и потенциал - глобализационният процес в момента набира скорост и обеми които едва ли могат и още повече едва ли въобще е правилно да бъдат поставени в неестествени рамки. в хронологията на аналогочни ситуаций намесата на държавата в свободният пазар винаги е водила до крах. това е непроменливо взаимоотношение и едва ли сега ще има изключение. засилването на контрола и присъствието от страна на институцийте неизменно само ще влоши обстановката още повече. Случилото се със Сара Пейлин вече не е прецедент. Странно е как във времена на демокрация на генерално ниво се приема глобална полическа позиция че с намеса, контрол и ограничения може да се постигнат положителни резултати и всичко това при положение че са на лице в момента резултатите от точно такава намеса.... - май се задава буря в чаша вода...

Финансовата криза още не е изпълнила до край своята роля -да разори страните по света и да ги направи дотолкова финансово зависими ,че техните правителства да са само марионетки в ръцета на шепа хора владеещи световния капитал.За тази цел не е достатъчно да си най-богатия ,а да превърнеш другите в длъжници.Това може да се постигне само с една световна криза.

Братко мой, какъв точно тип райони са индианските резервати. Може би почивни, за релакс сред хубава природа.

Титани тук е изключено да има, ама ти си микролилипуд, и ще ти кажа защо - за добро или лошо, харесва ни или не САЩ са световната супурсила, не само във военен аспект, технологии,производс ноу-хау,сиво в-во, образование , култура и прочие, всички мозъци там се стичат, не е голяма загуба, че такива като теб не са там, ... и това ще е дълго,дълго време!

Може би имаше тук таме някой кьоравец да ти вярва на простотиите, но след изказването ти за лагерите в САЩ и някой руски чукча от тундрата ще ни се изсмее

Глупако, не се пръскай от злоба. Ще ти кажа една тайна пък дано да те гътне инфаркта. Почти по същото време чифута Медведев плачкаше по руската телевизия, че Империята продължава да препуска изнанадолнището.

Kriza ima samo v USA . v Rusia nikoga ne e imalo kriza.

Обявиха официално че подкрепата за този е паднала от 70% до 43% за 8 месеца. И неодобрение 53%. No comment.

Do Ogo:Ami ti da ne si hodil v niakoi ot tezi lageri...mai jiveesh na lunata,ha? I da ne iskash da kajesh,che v USA ima poveche otkolkoto v Rusia?Smiah v zalata...:))

g-n obama vkaraite kradcite ot wollstriyt v pandela kakto i amerikanskite al4ni nagli bankeri i evreiskite koito sa v amerikanskite banki deto predizvikaha krizata molq vi+ mo6enicite ot petrola i akulite golemi - borsovite igra4i

Хей, лагерите в Куба не са броят. Те още не са в САЩ:)

Чифути или не ,но бих желал да живея в Израел.От пустиня направиха райска градина, медицината им е над световно ниво, а по въоръжение превъзхождат повечето европейски държави-само самолетите им са над 2100.Да не пропускаме ,че и руският президент е Давид Ааронович Мендель,че президентът на Франция е наполовина евреин-по майка т.е 100% евреин,че Ленин ,Хитлер, Станишев,Пирински са по майка или баща евреи.Колкото и да не ни се иска да признаем,те са кадърни.

Русофобите тук не са титани на мисълта, то е ясно. Ама днес надминаха всичко! Колега от по-горе, в момента в САЩ има такива трудови лагери, че ако Сталин и Хитлер бяха живи, щяха направо да се засрамят и да получат комплекси за малоценност. А колкото да алкохолиците - питай някой, който е ходил там, ама не е предубеден като теб, той ще ти каже дали се търкалят алкохолици по улиците.

Сега Обама ще прочете бръщолевенията ви и ще се замисли. След Нова година в Русия няма да има пияници, рублата ще се стабилизира, а руската икономика няма да е зависима от американската. Също така се очаква призракът на комунизма да заиграе в ЦСКА Москва. Отидете в Щатите за да направите разликата между мизерията в Русия и кризата в САЩ. Сравненте доходите на руски и американски работник.

Не забравяй, че той също е получифут. Не е глупав, опитва се да печели време. Щото това не е криза, а колапс - на цялото човечество да оберат парите пак не могат да покрият 60 и кусур трилиона вътрешен и външен дълг. PAX Americana не се състоя - иде краят на хиперсилата.

Не им се е разминало на банкерите, но поради липса на заведения тип Гулаг и подходящи стадиони се опитват да решат проблема със законови мерки.

Мда. И дано Китай ги осъди, защото не може да има двоен стандарт :)

Кратко и съвсем точно!!!

Абе, маймуняк, как може да си такъв глупак, че как може да е другояче, след като на Уолстрийт са същите чифути, които окрадоха на хората парите и не само че не са в панделата, а и им насипахте трилиони от данъците на трудовите хора! Била стабилизирана системата, как не! Струва ми се, че към Нова година ще видиш за какво иде реч, наивнико!

Ти от опит ли знаеш та говориш така смешно?

Навремето провалихме Чингиз хан, после Кръстоносните походи, Османската империя, после Третия Райх, СССР, а сега е ред на ЕС и САЩ !

е виждам и хора в час тук, че то само лизачите от Козяк 16 май са останали