Лавров: Москва не продава нападателни оръжия на Иран

Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че Москва не продава никакви нападателни оръжия на Иран.

Обратно в новината

Коментари - Лавров: Москва не продава нападателни оръжия на Иран | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не си спомням Израел да са казвали по отношение на Иран, че трябва да бъдат изличени от картата. Близкоизточният конфликт всъщност е странична тема. Ставаше въпрос за това, че и двете страни САЩ и Русия продават оръжия в цял свят. Нещо повече, те са двата най-големи производителя на оръжие. В абсолютни цифри обикновено САЩ продават повече, но в последните 10 години сумите на продажбите са били в повечето случаи близки, като дори през 2002 Русия е държала първенството с 5,458 билиона срещу 4,984 за САЩ. Може лесно да се сметне какъв процент от ГДП за всяка страна представлява това и кой има по-голям интерес от този бизнес...

Лавров е прав- зенитните ракети не са нападателно оръжие. Виж ако им продадеме 1000 танка тогава нещата загрубяват за американците че нямат толкова противотанкови ракети. Или пък ги комбинират с някоя атомна бомбичка Иран ще се разшири чак до Кувейт. Ама зенитни ракетки си трябват че американците имат и по стари самолети че тези стелтовете сърбите ги бутаха с ракети от 1960 година.

В момента Русия продава оръжие и на Израел и на Иран, като подкрепя също така ядрената програма на вторите. Да си чул руснаците да помагат по какъвто и да е начин за мирното разрешаване на този конфликт?

Все американците продават и по цял свят все руско оръжие, като се започне от калашниците, та се стигне до самолети и зенитни комплекси. Да обаче американците имат интерес от военните конфликти, а руснаците нямали. Хайде де. Bullsh.t! И едните и другите вършат едно и също, но американците го правят открито и участват лично, докато руснаците действат подмолно. Затова едните са лошото ченге, а другите доброто ченге. Много хора стигат само до първата думичка и рипат, като им убягва от вниманието, че и двете страни са ченгета и в крайна сметка имат един и същ интерес.

И откога продажбата на оръжие се счита за престъпление в международните дела? Ами великият Биг Брадър УСА, които правят над 60% от производството и продажбите на оръжия в света, тогава да не би да са най-големите престъпници под слънцето? А-а-а-а, по-полека! Да не иска някой да каже, че операциите им в Ирак и Афганистан са случайно престъпни империалистически войни за преразпределение на природните богатства и завземане на подстъпите към Русия и нейните приятелски държави, чрез избиване на милиони хора - мирно население, което, обаче, не храни нежни чувства към ястребите отвъд океана? Я си пуснете чалгата и спирайте да разсъждавате, че както сме почнали, твърде далече може да стигнем, а това не влиза в плановете на новите ни наблюдатели за светлото бъдеще на Балканите!

Лавров, не се оправдавай като ученичка, кажи, че ще продавате каквото си искате на когото си искате, все пак вие голяма държава ли сте или лукова глава?

За съжаление си абсолютно прав! И това не е от вчера. От времето на И. Башев България не е имала читав външен министър. Хеле пък настоящата ...

И защо само САЩ , Франция и другите да се настаняват на бившите ни оръжейни пазари. Нека и Русия печели. Ние така или иначе загубихме. Няма да припомням кои ни продадоха.

На снимката Лавров много се е размахал. Явно е, че лъже! Това е и главната грешка на братята руснаци - лъжата! Непризнаваните убийства също помагат, и то много за липсата на всякакво доверие към тях. Коректност - всичко се крепи на това качество! Иначе лоша работа!!! Досега с нищо не са доказали, че го притежават. Това е характерно за всички тоталитарни режими, лъжа и силно подценяване на хората! Също и тъпотия! Голяма!!! И дрънкане на оръжие! И на гол корем пищови! Така нищо не става! Отнасят се с тях като с луди, страх ги е, защото лудите са способни на всичко.

ВИЖТЕ ХОРА.АКО СМЯТАТЕ ЧЕ ИРАН И РУСИЯ СА МНОГО ХРИСИМИ СТРАНИ ГРЕШИТЕ.АМЕРИКА НЕ Е ЦВЕТЕ ,НО ВИ УВЕРЯВАМ ЧЕ РУСИЯ Е ПРЕСТЪПНА СТРАНА,А В КОМБИНАЦИЯ С ИРАН ОЩЕ ПОВЕЧЕ

Като как С-300 става нападателно оръжие?

За кораба това са обикновени западни измишльотини, но от дурга страна всяко отбранително оръжие може да стане и нападателно.

Еврейски компромат ! Да дискредитират Иран и Русия пред Света... няма да стане, вече не всички сме толкова глупави, като през 2001 г. и 2003 г., когато започваха войни срещу тероризма

Abe shto si cheshate samo ezitzite,amerika e #1 x sveta po prodajbi na orujie.Stiga mi da chuia za namesata na anglichani,amerikant i evrei i polojenieto mi e iasno.

Лавров е пич и няма еквивалент в БГ.

Фанатичен болшевик, фанатично предан на шефа си ог КГБ.

И за това разни кули падат - необходима инвестиция за поддържането на основния бизнес

Ми трябва да са готови хората да го втъкнат дълбоко на американския агресор.....как иначе....