Откриха вода на Марс - древна река и делта

Американският космически апарат "Феникс" откри вода на Марс, съобщи телевизионният канал "Вести 24" снощи.

Обратно в новината

Коментари - Откриха вода на Марс - древна река и делта | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Глупости. МИР просто се изчерпа и се предаде. Не ставаше вече за нищо. Беше минала прага на безопасност. Ако беше наред, едва някой можеше да принуди руснаците да я свалят. А защо руснаците имат по-малък бюджет от САЩ, като по природни богатства, нефт, газ, въглища и какво ли не, са ненадминати? Защото почти век вече от 1917 г. се занимават с щуротии и не могат да си избият комунизма от главата. След като толкова години капитал за тях беше мръсна дума, затова сега тепърва ще трупат капитали.

Абе приятел кво ги хвалиш тия пияници долни.. НИТО Американците НИТО Руснаците заслужават нещо... Американците имат пари ама нямат акъл, Руснаците пак си дават парите за алкохол и краставици а съответно им отива и акъла за още водка ПЪК ти искаш совалки да имат... ти знаеш ли точно ние БЪЛГАРИТЕ сме 200 пъти по умни от всички, но умът ни отива в това как да преебем някой и как да направим далаверата.. това е цялата истина ДОЛУ ДЪРЖАВИТЕ КОЙТО ИСКАТ ДА ВЛАДЕЯТ СВЕТА, А И ВИЕ С ТЯХ ДЕТО ДОРИ СПОРИТЕ КОИ СА ПО ДОБРИ!!!! ВЪН!!! ЗАРАДИ ТАКИВА ДАРЖАВИ НИЕ СМЕ УТРЕПКИ!!! УТРЕПКИ НО ХИТРИ !!!!!

Кажи ми един Руски космически успех???И колко, са руските космически полети не геостационарните??? :)))

Вал, доста тъповато въпросче, под древност се има в предвид време в миналото, а не преди време на земята. Как изобщо ти хрумна да зададеш този глупав въпрос? Античен също значи древен.

Станцията МИР наистина беше разрушена под натиска на Запада, и основно за да се отвори място и средства за новата международна станция. Това че е работила 15 години, не и пречеше да поработи още 5, ресурси имаше. Както ще стане с сегашната, по план трябва да работи до 2015, но поради изоставане в графика , ще и продължат живота поне до 2020г. Вярно е че руснаците имат проблеми с финасирането, но все пак извинете при бюджет 10 пъти по малък от американския, а добри постижения в областа на космоса, мисля , че има за какво да се замисли човек - кой как ги прави нещата. Някои с пари .. други с други работи. ---------- http:/

Golem pradZ kato ima sledi ot voda na Mars. I kvoooo, v kraina smetka ostanalite uslovia na planeta ne pozvoliavat da se razvie neshto poveche ot studenoliubivi lishei :) az ot sega moga da kaja che voda sigurno ima i na Jupiter ama kakva polza ot tova?! NASA prosto se nujdaeshe ot tova 'veliko otkritie' za da opravdae propilianite do sega miliardi ako ne i triliardi :) Da piat po edna studena marsianska voda :)

ехехх

NASA ne otkri toplata voda, o6te prez 2003 ESA suob6ti za voda na Mars 4rez probi na robota Mars-Express...

Винаги на вашите услуги. Поне на един да му е весело.

Дрън -дрън глупости. България е на това дередже, защото след като се провали социалистическият модел на планова икономика и комунистите изтърваха дереджето и натрупаха 10 милиарда дългове към западни банки, решиха да вземат икономическата власт, губейки идеологическата и си направиха преврата на 10-ти ноември, начело с Луканов и Младенов. После последваха лукановата гладна зима, Жан Виденовата хиперинфлация, грабежа на банките и хаоса, а сега и грабежа на ЕС-фондовете. Ако не бе Костовото правителство да извади държавата от калта, щяхте да видите ЕС ама друг път. Нали бяхте все против Нато и запада. Ама като видяхте накъде духа вятъра и кой може да ви дава помощи, извъртяхте задника и станахте най-големите капиталисти. Обрахте народа и го докарахте до просешка тояга, а после-демократите виновни и демокрацията, а най-вече запада.

Да бе, точно пък те не стават за нищо. Затова сега пишеш щуротиите си на американски компютър по американска мрежа.

Че кой пък е разрушил МИР!? Беше предвидено МИР да работи 5 години. Тя работи 15 и изчерпа ресурса си. Станаха и две големи аварии на МИР- веднъж пожар, втори път блъснаха един кораб Союз в нея при опит за скачване- често човешка грешка. Ама на теб май ти се иска все някой друг да е виновен, и най-вече запада.

Това са най-големите щуротии, които съм чувал. Защо някой по същите причини не разруши икономиката на западните страни, например на Германия Франция, малка Белгия, Холандия, Щвеция, Канада и т.н., те не са ли конкуренти на САЩ? Руската икономика я разруши непроизводителния съветски модел на държавно стопанство, лишено от конкуренция, основан на стаха, не на производителността. икономика и селско стопанство започнаха да се рушат, още от октомврийската революция, когато имотните селяни бяха обявени за кулаци и им бе отнета земята и собствеността, както отнеха и предприятията и фабриките на руските промишленици и ги превърнаха в общодържавни фабрики и предприятия, а стопанствата в колхози. А хората в послушни роби. Това унищожи руската иконамика, това унищожи и руската космическа програма-ниската производителност на труда, неконкурентна на западната икономика. Сега когато в Русия се прави капитализъм, който преди беше мръсна дума, се вижда зараждане наново на частни фирми и компании и се възраждат някой производства. Но за да стане истински конкурентна руската икономика, трябва да се освободи от задушаващата хватка на държавните институции и чиновници. Само свободното движение на хора и капитали, навън и вътре в Русия, може да възроди руската икономика и да я направи конкурентна на западната. Когато западняците правеха електроника, автомобилостроене, чипове, произвеждаха храни, руснаците вдигаха лозунги. Нека сега се сърдят на себе си.

Благодаря ви ,че ме накарахте да се смея от сърце.

Зная за опитите на американците да направят заместител на совалката.. на сайта на НАСА има достатъчно информация за Арес + Орион. И може да си правят изпитания колкото си искат, но до 2020 няма да имат нищо. Междувременно светът няма да стои на едно място.. така че сегашният им проект вероятно ще се окаже морално остарял..

Забравих да вметна една доплънка - подкрепям колегата-класик 555; може да се обхванат нещата на Марс, като водната марсианска концесия мине презПрограма САПАРД. Така всички ще са доволни и сигурни в усвояването на средствата! с почит: Ваш УЙл

Не се учудвам, че си зле с логиката и си некоректен, не може да бъде иначе ако се съди по името ти. Забравяш, че преди това, тези на които се кланяш разрушиха руската космическа програма и станцията Мир. Да не говорим за руската икономика. Това се нарича меко казано нелоялна конкуренция, заради каквато и България в момента е в това състояние! Хора, които се страхуват от каквато и да е конкуреция и на всяка цена искат да бъдат монополисти по правило са престъпници и некадърници.

Някъде пишеше, че са открили и следи от вкаменена сперма там. От някакъв марсиански троглодит. Яко нали.

Заслужава си да се огледа добре Марс .Така ще изглежда и Земята в бъдеще след като я бетонират и продадът водата на други планети на далавера.

Веднага да се даде на концесия и да се приберат едни пари ... :)

Ами щом като са открили вода на Марс, не мрънкайте /има кой да мисли вместо вас/, ами час по-скоро тръгвайте за Червената планета, за да не плащате новото поскъпване тук!

Tazi voda ia otkriha jurnalistite - kato niama kakvo da pishat. Sashtata rabota kato 10 planeta - mime ne mine i niakoi jurnalist ia otkrie otnovo.

Сега всичко ми е ясно, ето от каде идват Македонците, преди са населявали древната река на Марс заедно с Хищника, но един ден нещо се скарали и Македонците решили да направят земята, и да се преселят там, а Хищникът да гони Пришалеца!!! РАЗКРИХМЕ ВИ БРАТЯ МАКЕДОНЦИИИИ!!!!!!

Много хубав новина! Мой племе идва с много дамаджан!!!

Древно е мерило за време, не за пространство. А времето, дали ще е на Марс или на земята, тече по един и същи начин- от древността, към съвремието.

Абе вярно, кой снима феникс? Да не би само да е SPIDER-MAN? Защото ако е той казана с ракията няма да го има :(((

Абе вярно, кой снима феникс? Да не би само да е SPIDER-MAN? Защото ако е той казана с ракията няма да го има :(((

СЪЩИЯТ ФОТОГРАФ ДЕТО СНИМА И АПОЛО ДЕТО БИЛ КАЦНАЛ НА ЛУНАТА.

Не че имам нещо против руснаците или пък съм кой знай колко голям фен на американците, но писанията ти са пълни щуротии. Совалките ги спират, защото ресурса им изтича. Но те свършиха много работа за почти 30 години експлоатация. Американците разработват нов кораб, по скоро два отделни, които образуват единна система в космоса. Единия качва капсулата с космонавтите , втория е карго. В орбита се събират и изграждат система, способна да е в орбита около земята или да ходи до луната, както и като база за бъдещи нови мисии към длуги планети. Корабът е почти готов. Влез в официалната страница на НАСА и се убеди. Колкото до японската совалка, те ще я ползват като аварийна спасителна капсула, при евентуални проблеми, както сега ползват Союз, но той е много тесен и побира едва 3-ма космонавта. Руската програма доскоро буксуваше поради финансови затруднение. Новата им ракета Ангара я строят вече 20 години, наскоро правиха огневи изпитания на двигателите, но първият полет се очаква не по-рано от 2011 година, ако пак не закъсат за пари. Широко рекламираният им нов кораб за многократно използване Клипер, също се забавя, пак поради липса на финансиране, но и поради преразглеждане на цялостната концепция за нуждата, точно от такъв вид кораб. Отначалото беше без крила, после му добавиха, сега има нови конкурси за нови изменения и въобще работата се мота. Колкото до научните им мисии руснаците, предвиждат да вземат проби от спътника на Марс, Фобос през 2009-1010 година и бюрото на Лавочкин почти е завършило апарата Фобос-Грунд, но при липсата на успешни руски мисии до Марс, облитания и кацания, малко е вероятно, тази сложна мисия да има успех. Руснаците загубиха два кораба Фобос 1 и 2 през 80-те години и оттогава не са правили опити да ходят до Марс, и въобще до друга планета. Докато американците за последните години обиколиха едва ли не цялата слънчева система. Така че, кой е по-напред и кой не, фактите сами говорят, особено за онзи , който е безпристрастен и се интересува от тях, а не залага на братски чувства.

Браво, колко интересна и приятна новина. Жалко само, че сяка6 остава встрани от ежедневието на повечето хора.

И КАТО КАЦНАТ АМЕРИКАНЦИТЕ НА МАРС, ПОЗНАЙТЕ НА КАКВО ЩЕ СЕ НАТЪКНАТ! ШЕЗЛОНГ-50 лева, Чадър 30 лева ,Плавници 75 лева ,бутилка минерална вода ДЕВИН-ДОГАН 200 лева, двайсет звездна палатка, тип ДПС 50 000 лева нощувката и тъй на татак! И най-важното ,всичките цени в български левове!

Има ли все още хора които да вярват, че американците стават за нещо.

Значи, веднага да се построи ПРО там, та да пази от ракетите на Иран! И няколко центъра за изследване на демокрацията!

Значи, веднага да се построи ПРО там, та да пази от ракетите на Иран! И няколко центъра за изследване на демокрацията!

Е,ТО ПЪК С БЪЛГАРОАМЕРИКАНСКАТА ДРУЖБА ЦЪФНАХМЕ ,ТА ВЪРЗАХМЕ!!!!!!!!!!

Ако открият и извънземни, да маправи съюз...

Всички русофоби-на Марс!!!Я си размърдай вакумираният мозък,бе тъпанар-тия дето ровичкат из руските недра и направиха комунизЪма да не са руснаци бе Аланкоолу?!?-алчни и обрязани чифути като теб...май!!!Айде почвайте с експериментите и там,продавайте парцели,както правеше едно подобно на теб мекере от Пловдив-продаваше тапии за Луната.Заселвайте се там,че тук вони от крадлива и лъжлива смрад.

Ще видиш какво ще стане, като се опитат да изнесат водата за земята. Откога там там ги дебне руски митничар.

До Петър - за първи път чувам думата биокарбуранти пък уж си мисля че и аз съм попрочел това-онова

СТЕГНАХ БАГАЖА- КОГА Е ТРЪГВАНЕТА?

НАСА заменя совалките с японски кораб. Припомняме, миналата седмица НАСА официално обяви дата на последния полет със совалка. Индевър трябва да стартира на 31 май 2010 година. Американската космическа агенция разработва нов кораб, който ще замени совалките, но стартът му ще бъде не по-рано от 2018 година Източник: http://www.hicomm.bg малко търсене в google.. Така че в периода 2010 - 2018 г(най-рано) САЩ нямат с какво да летят в космоса. Японската H-2 е товарна ракета-носител. За полети на астронавти ще трябва да разчитат на Русия. Та колко са напред САЩ ?! След като САЩ закрият смъртоносната совалка, единствените нации в света, които могат да извеждат хора в космоса са Русия и Китай. Още повече че в Русия се съмняват в способностите на САЩ да разработят новата си ракета-носител. Така че САЩ вече не са космическа държава. И не само, те вече не са и световна сила. Единствено пропагандата ги крепи.

А кой снима Феникс на Марс?

Това е донре.

О Марсе, земьо македонска. Пак ли ке те делиме?

Може и да имало живот,но БСП и ДПС са минали през Марс и край на живота!Тия хора от където минат и край с живота!

Питат Радио Ереван: - Българите могат ли да донесат пръст от луната? Отговорът на радиото е: - Могат, ама среден...

Ей, русофили, къде сте, бе? Ей го -на, американците пак са мноооооооооого напред с материала, а братята, освен да смучат безжастно от земята ресурси - за друго не стават... И като си помисля, че има нещастници, дето още боледуват за българо-съветската дружба... Егати!

Това е наща земя . О Велика Македонио