Още една нощ за поклон пред трите икони

Желаещите да се поклонят пред трите чудотворни икони на Света Богородица в храма "Св. Александър Невски" ще могат да се наредят за влизане в храма до 6.00 часа в понеделник.

Обратно в новината

Коментари - Още една нощ за поклон пред трите икони | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Стига сте ни заливали с православно невежество и идолопоклонство. Не разбрахте ли най-после, че православието създава единствено суеверие и убива вярата на хората. Четете Библията и не се поддавайте на езическите напъни на родните чернодрешковци, които се подиграват с християнството, като взимат пари за молитви, за кръщанета и за погребения.

Може би е редно иконите да се изложат и в други градове- все пак вярващи има и там. Не всички имат възможност да отидат в София да се помолят.

православното християнство е наша религия, и то отпреди да съществуват повечето велики европейски сили... но вярата за всеки е в душата (мисля си, не е толкова важно да спазваме абсолютно всичко, може би е по-важно да живеем почтено, а нашата религия е такава,че на това ни учи), това не могат да ни отнемат, а който е безгрешен - нека първи хвърли камък...

човече,ти даже не си и човек с тия разсъждения,срама нямаш ли-че нямаш личностни ценности то е видно,но дано тия чудотворни икони,които са в софия сега и които спасиха софия преди няколко дни,да опростят думите ти - както по отношение на самите икони,така и всяка простотия която изричаш.Каквото ти да пиша- ти,просто няма да го разбереш.За простотията и простащината почивен ден няма

Надявам се да имам право и на още едно мнение. Тук прочетох от няколко души, че си заслужавало чакането. Ще ме прощавате, аз съм СИЛНО вярваща, но някак не мога да разбера дали наистина си мислите, че след това мероприятие ще ви се разрешат проблемите?? Вярата е вътре в нас. А проблемите ни надали ще се разрешат, ако не си помогнем сами, каквато и върволица да правим пред иконите. Нека ми се обади някой от тези, за които си е заслужавало, след време, за да ми каже от каква болест внезапно се е излекувал или някое друго чудо...

Като видях опашките пред иконите, взех нещо да се нервя. Знае ли някой ЗАЩО тези икони стоят само 3 дни тук и се предизвиква такава масова истерия? Не може ли да постоят един месец, та всички желаещи на спокойствие да минат и да им се помолят? Защо се истеризира и вярата на бъргарина?

аз чаках 6 часа вчера, но си заслужаваше.

Защо бе говедо не допуснеш , че вяра и разум си съжителсват отлично или ти си продукт на комунистическия атеизъм, т.е. вярвай в брадата на дядо Маркс но не и бога!!!!????

пак призовавам атеистите и всички други-уважавайте религиозните чуства на другите! някой да ви се смее, че вярвате в еволюцията!? вие от маймуните ли сте произлезли?...всеки решава това сам за себе си! Радвам се, че иконите са в София и има търпеливи хора да чакат сума часове, за да се поклонят. Аз съм студент и работещ и нямам време иначе и аз щях да се поклоня! Да живее България!

И защо само в София????

отидох в 9.00 и минах пред иконите в 16.20. И вътре в храма се чака, никъде около 1.20 часа

Аз снощи чаках 5 часа и пловина, но си заслужаваше.Хапнате хубаво, вземете си вода за пиене преди това и се пригответе.Имам надежда за България, вярващите стават все повече...В това е изначалното... на всичко което правим.Да живее Българската православна църква , Патриарх и нашата родина България.Каквото и да правим ,където и да ходим, винаги се прибираме тук.Иска се време да се самоосъзнаем.

Вярата ще спаси България, но вярата ни я няма нещо.Явно ще трябва да мине доста време докато се осъзнаем в кое е била силата на предците ни.Днешното поколение млади ,още по млади ще трябва да възстановим опустошената от 50 и повече години църква от другарите, и насажданата през същото това време омраза към тази влика сила - вярата в Бог и др. такива атеизтични течения.Няма как ще трябва да мине доста време, да бъдат положени много усилия.Пасивността не е помогнала на никого.Аз вярвам че ние не сме такива!?

Вярата ще спаси България, но вярата ни я няма нещо.Явно ще трябва да мине доста време докато се осъзнаем в кое е била силата на предците ни.Днешното поколение млади ,още по млади ще трябва да възстановим опустошената от 50 и повече години църква от другарите, и насажданата през същото това време омраза към тази влика сила - вярата в Бог и др. такива атеизтични течения.Няма как ще трябва да мине доста време, да бъдат положени много усилия.Пасивността не е помогнала на никого.Аз вярвам че ние не сме такива!?

Чудотворни икони, на които се молят вярващите? Че има прости хора, има. Но вместо да им се обясни, че иконите са само дърво, боя и лак, а изобразените на тях ликове са на хора, за които няма исторически сведения и дори и да са съществували, отдавна са умрели, толерира се придаването им на свещен характер, което автоматично изключева всякакви отговори на всякакви въпроси относно самите икони. Щото тук говорим за вяра, а не за разум. А където има сляпа вяра, там няма разум. И това положение работи прекрасно за властта и всичките и държавни и религиозни институции. А сега, бегайте да се молите, че утре ще приберат иконите, а без тях си е е*ало мамата.

ЩОМ ИМА ТОЛКОВА МНОГО ЖЕЛАЕЩИ ДА СЕ ПОКЛОНЯТ ПРЕД СВЕТИНИТЕ , РЕДНО Е ДА ОСТАНАТ , КОЛКОТО ДНИ Е НУЖНО. А НЕ СИНОДАЛНИТЕ СТАРЦИ-РАЗБОЙНИЦИ ДА СИ ПРИДАВАТ ВАЖНОСТ. ГРЕШНО Е ДА СЕ СЕ ОТНЕМА ПОСЛЕДНАТА НАДЕЖДА НА ХОРАТА.

Блажени са вярващите, защото нищо друго не е тяхно. Дори живота им.

Хванете се да работите,с молитви няма да стане,мързели!

nqkoi moje li da mi kaje kolko vreme se 4aka za da se mine ?

BLAZENI SA VERVA6TITE,TQXNO E ZARSTVOTO NEBESNO!!!

DO OPERATORA!!! Molia vi Moisei ne e govoril tova na planinata -pregledaite otnovo komentara i ili go pomestete zelia ili izobsto ne go osakatiavaite -taka izriazan izliza goliama glupost,molia OPERATORA DA POPRAVI TAZI GRESHKA