Какво ни чака

Безработицата в България продължава да намалява умерено и през май достигна 6 на сто, което е най-ниското равнище, отчитано някога.

Обратно в новината

Коментари - Какво ни чака | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

След поредния удар на хиперинфлацията ще има нова вълна от емигранти и скъпи управляващи кой ще управлявате тогава? Кой ще остане според Вас в България?

super to4en qsen i iz4erpatelen komentar za tova koeto stava v bg.bravo

НЕЩО ХУБАВО ДА ВИ СЕ Е СЛУЧИЛО В ПОСЛЕДНИТЕ 20 ГОД В БГ??? България е с най-ниската цена на труда, най-високата инфлация и най-лошото здравеопазване в Европа. В България има ръст на строителството, което показва, че тече усилено изпиране на мръсни и червени милиарди. Никой не инвестира в реално производство на качествени стоки за експорт, в интелектуални производства, ангажиращи млади и образовани хора с възможности за творчество и добри заплати. Страната няма действаща икономика, а 85% от приходите в държавният бюджет идват от данъци и такси, а не от износ или производство! Масата от хората са с мизерни заплати и пенсии, а основните приходи на хората са изпращаните от 2 млн. емигранти пари на роднините им. Политика и бизнес по български означава безкрайни схеми и далавери! Мафията се е срастнала с държавата и политиците и върши каквото си поиска. ДА, България е лошо място за живеене и читавите хора се махат. А махнат ли се читавите хора, никакви инвестиции във физически капитал не могат да компенсират липсите на човешки капитал, на иновации, на творчество, на талант и желание за работа...Ugly Bastards

евала на Пища Хуфнагел,абсолютно си прав/а,имало много свободни места ама са за 200лв.,с тия пари само храната не можеш да си купиш за месец,ще се изнесат хората,естествено,ту вече сме на ръба на оцеляването,управляв са за разстрел,всички до един

Все повече ще продължават да се търсят клалифицирани кадри, в абсурдистан ще седят за 300-400 лв.- ха-ха-ха

хайде стига бе,имало много свободни работни места за образовани и квалифицирани хора и то добре платени-къде са тези места,че аз като търсех работа не ги видях, а съм млада и образована,така й се пада на скапаната ни икономика и управляващите-да няма кой да им работи на безценица,мизерници

само тъпотии.дъщеря ми е данъ4ен инспектор, с основна заплата 380 лв. образование магистър икономист,и какво за каква заплата да говорим.а за другите , които нямат образование да не говорим. аз съм мед. сестра с 28 г трудо в стаж с заплата 322лв.нямам думи. и все за заплати говорим, как нещата се поправят ,а бе идиоти защо не тръгнете по проверки по болниците да видете как се разпределят клини4ните пътеки и как на сестрити по4ти нищо не дават,ламите вси4ко прибират и все пари няма в болниците.разбирате какво искам да кажа .на възловите места се дават пари за да им затворят устите,заплашва персонала с уволнение

da bezraboticata e niska, zashtoto ne e ostana normalen chovek v BG! i kak nqma da ima deficit na kvalificiran personal kato v BG horata veche nqmat nikakvi ama nikakvi celi, mladite ili napuskat stranata ili ostavat i ne uchat!?

Естествено, че безработицата е намаляла значително! Като се извади сериозния процент млада и способноработеща ръка, която е в чужбина, как няма да намалее процентът на безработните?! Нагло е на фона на опразнената ни държава да се вадят такива статистики!

не че е намаляла безработицата толкова просто доверието в социалната политика на държавата е намаляло. три пъти съм се записвал в бюрото по труда и единственото което се случи е че участвах в статистиката нито работа си намерих по този начин нито квалификация. социалната политика е в тежест на данакоплатеца дупка в морето ...

Къде са аплаузите на червените бабички! Няма безработица - викайте ура, нищо, че пенсиите малко. Едно по едно - първо ще преборят безработицата като изгонят всички работоспособни в чужбина, след това и ниски пенсии няма да има, защото пенсионерите ще умрат от глад! И това ще бъде едно огромно преизпълнение на петилетния план на комунистите! Така се прави - браво

Мале мале , че ние сме вързали та цъфнали, мн......много хубаво,безработица няма.........! Яко,а?

Ало Варна, много си неграмотен. Такива депесари като теб неграмотни седят в министерството на Земеделието. Само кадрувате и ядете парите на данъкоплатците. Такъв си и ти. Научи се да пишеш грамотно и тогава участвай във форумите.

Когато аз и партията ми додем на власт , обещавам да няма курупция, защото сме само богати варненци. Подкрепете ни!!!!!

gordeeh se ,4e basta mi e bulgarin,no ve4e me ,e sram.v Polsa koiato na vremeto bese mnogo sled BG. se 4uvstvam u doma.spasenieto na davestite se ,e v razete na samite davesti se.ISRINETE KOMUNISMA kato v POLSA!!!

Това са поредните глупости на управляващите. В България има кадърна и добре образована работна ръка, но си подбира работата и заплащането. Аз лично за стотин ...лева няма да работя!!! С поздрав: инж. Атанасов

Bravo, bravo! Az obache ne vervam na upravnizite!

Идиоти. Естествено, че ще изчезне първо безработицата, после трудовите кадри, а накрая и последния мохикан ;((( Хвалете се вие, хвалете.

Evala ,edin 4ovek koito vijda realnosta

Чака ни небитието. България си отива и процесът е необратим. След 30-на години тук ще има 3 млн. нежизнеспособни българи и 3 млн. жизнеспособни, но неграмотни и деградирали цигани. Комунисти, демокрация - това са приказки за и от наивници. This is the road to hell.

Вие сте много прости, тия яхти и мерцедеси дето въздишате по тях от къде взимат пари да ги купуват? От вашите заплати! Гласувайте пак за Бойко и си мислете, че Европейците ще спонсорират мерцедесите на свините по улиците. Всичко от вашия джоб идва. Честито!

Сандокане, не си прав, по цяла нощ се потя, питай майка ти. Хахахаа

pri tezi demografski tendencii i ryst na ikonomikata prosto se 4udja kakwi sa tezi 6%. Pone naplolowina trq´jabwa da e za da se hwalite!

България се представя особено зле в категориите върховенство на закона и контрол върху корупцията. са основните причини да сме на това дереже

Оказа се , че демокрация не може да има там, където управляват комунисти,( пребоядисани в социалисти)!

И виетнамците няма да се съгласят да работят така...

plemeto naricha robiata rabota. Niska bezrabotica v BG znachi mnogo robia. Celta ot 100% zaetost, toest robi, skoro shte se izpalni. Samo ne znam v koia kategoria slagat mangalite?

Излишъкът в бюджета идва от ДДС-то върху повишените цени.Безработицата е ниска,защото хората се изнесоха от тук, а след спирането на помощите не се и водят в бюрата по труда-просто няма смисъл.Образованието не се подобрява, а се влошава въпреки министерските изхвъ за т. нар. работодатели дълбоко ми дреме ...Когато изцеждаха хората за жълти стотинки рефренът беше: като не ти харесва,заминавай,на чакат стотици като теб!.Сега да си внесат маймуни от Африка да им бачкат срещу два банана на ден,ако щат.

Цъфнали сме и вързали... и да не сме разбрали... как ли е станало това!!!!!! Рекордни успехи на правителстовто. Ама май само за собственото мУ процъфтяване.

Препоръките на експертите са: ... да се работи за намаляване на броя на отпадащите в училище ... да се подобри качеството на средното образование Ком Му-у-ха-ха и чау на мизерните 350 лева чисти пари, които получавах. Информац Повишение на заплатите на даскалите от 1-ви юли с 10% и задължителен 8 часов престой в училище от 15 септемви. Отговор: Ох-ох-о-о супир! Моля да заповяда следващия на моето работно място, то вече е свободно...

За каква квалификация ми говорят? Отрекоха професионалните училища които бълваха евтина работна ръка, затриха образованието, на хлапетата не им се учи за БОТЕВ и ЛЕВСКИ ! Родителски контрол нула, а в училище въобще немогат да се справят с подрастващите.

То е ясно какво ни чака, положението едвам се крепи, нещо като складовете за боеприпаси. Сума ти верващи ще изгърмят като коледни фойерверки.

МНОГО СКОРО СЕ ОЧАКВА И ДЕФИЦИТ НА ЖЕЛАЕЩИТЕ ДА ПРЕБИВАВАТ НА ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ. КРАСИВО , НО ОПАСНО ЗА ЖИВОТА МЯСТО. ЖАЛКО...

няма да има,всички които ставаха за някаква работа вече са извън България.Кухите кратуни в парламента не проумяха,че само с данъци с европейски размери и доходи на нивото на тези в Бангладеж,икономика не може да има.Във всяко второ семейство има човек, който работи зад граница и помага на близките си.Другите пари,които се въртят в държавата са реализирани с макар и малка данъчна измама.Кой с ДДС, кой с фиктивни сделки.Повечето работодатели пестят и от осигуровки и още много неща, които са обществена тайна, но нашите управляващи не искат да знаят, а не им и трябва. Те си въртят далаверите и за обикновенните хора не им пука изобщо. Имам една мечта.Искам цялото народно събрание да бъде поставено за 1 месец при условията, в които живеят обикновенните хора и след това,който неможе да се справи да напусне парламента завинаги.Искам да видя как ще вържат семейния бюджет със заплати от 400-500лв. на месец.

че то не останаха хора

Тази статия е нагла и мръсна лъжа. Естествено платена от Гоце, Коце, Доце и Цоце.

za 500lv. na mesetc si vnesete tapi vietnamci.Silna darjava ne se pravi s prosti hora.Ostanete si sa zdrave v taq sme6na strana....Az sam si dobre.Kade sam nqma zna4enie.Vajnoto e 4e mi doide akala navreme...Kasmet rabotodateli....

От 20 години правителствата в България хвърлят ниемоверни усилия, стъпка по стъпка да достигнат нужното ниво на опростачване на населението чрез Министерство на образованието и физическото му инвалидизиране чрез Министерство на здравето. Така, че това, което ни очаква е: нарастване на дефицита на образовани и квалифицирани работници и служители и все повече трудоустроени. С всички последствия от това. До официалното преименуване на територията след Х години.

Като няма народ ,няма и безработица!Мислят,ч могат да изгонят почти 2 млн.души и това да остане без последствия???Да си работят те!Глупаци!

За 500 лв. найстина няма вече кой да работи.Ако датап по 1500 заплати ше има.Но нащо мило правителство ще им реши проблема-ще внесе виатнамци,само и само да защити олигархията(мутриарх ни.Нали идват избори,трябва пари за цигани,турци и други такива мангали.

Нима само хората в Столицата ходят на работа, за да издържат семейства?! В провинцита има работа за бармани и сервитьори. Заплащанията, ако ги има, са унизителни - няма и десет лв. на ден. Всичко е в застой в БГ. Безработицата намалява, защото трудоспособното население се изнася в чужбина. Строители, домашни помощници, обслужващ персонал - това не е бизнес, но хората отиват в чужбина, защото ТАМ ИМ ПЛАЩАТ, могат да живеят и посрещат сметките си. ТУК В БГ трудът е на ангария, цените са високи, сметките големи, няма сезонна добре платена работа освен за 20 - 30 годишни ,никой не назначава с договор. Заплащания от 200-300 лв. наричат ли се работа? Държавата абдикира, младите я напускат, студентите търсят начин да отидат да берат ягоди в Англия, за да се издържат. Медиците напускат, а в началота на учебната година ще се окаже, че учителите са изчезнали. Няма безработица, няма производство ,има спекула и търговия.

Като го гледам тоя келеш с лаптопа,явно не го удряла мотика в кухата глава. Да вземат тия гъзарчета да се поизпотят малко ,пък тогава да съчиняват и показват измислени презентации.

работете ако ви трябват пари за морето,а ние чакаме тук селските тарикати

Държавата може да си отчита каквито си иска измислици. Истината е проста, места за високо квалифицирани специалисти в България няма. В наука не се инвестират почти никакви пари. За 2007г. държавата е отделила за наука едва около 20 милиона лева, сума която е 100 пъти по-малко от поетия ангажимент на правителството пред ЕС за отделяне на поне 3% от БВП на страната за наука. Високотехнол фирми в България почти няма, а ако има, те са само в областта на софтуерното аутсорсване. Истинско производство на крайни птодукти резултат на високи технологии почти няма, изключая софтуера. Това е мизерия и селяндурщина по-зле дори от колкото в кото и да е друга Европейска държава. Всичко това се дължи на лъжите и малоумието на управляващите, които ние продължаваме овчедушно да търпим.

Работа за хамали, бол. Що тези с белите якички не хвърлят лаптопите и да работят до изтощение за мизерните 2 лева на час? Ще има дефицит на висококвалифицирани специалисти защото им се плаща по-зле и от работодателите в Африка.

Хм! А как се отчита броя на безработните, които не са се регистрирали в бюрата по труда, защото освен за статистиката, друга полза няма от тази регистрация?

В България работих за 600лв. и се водих квалифициран работник,сега съм в Германия и не съм квалифициран-работя точно 40 часа седмично за 1100евро нето. При положение,че не съм мазохист и цените почти на всичко в двете страни се изравниха,питам,какв да правя в БГ. Там е само за политици и цигани.

35,5 на сто от разходите на домакинствата са за храна, напитки, алкохол и цигари, сочат данни от доклада К ги прави тези изчислемия това Отворено общество само за управляващи ли е отворено ? 35.5 % за храна - хората неграмотнм ли са , че не могат да си сметнат - над 50-60 % отиват за храна, да не говорим колко отиват за битови нужди ( ток, вода, парно, телефон, интернет....) Да вземем едно 3 членно семейство ( 2 родители с едно детенце) с месечен доход от 1000 лева , ами 35.5 % са 355 лева - как да се изхранят цял месец ??? но друг е въпроса, ако в статистиката са включени семействата с 2000 лева месечно, то тези 35.5 % са вече 710 лева... Явно управляващите си се изследват единствено себе си и мерят само с техния си аршин, който се отнася до 5-10% от населението, а при останалата част от 80-90% доходите покриват само храната и битовите нужди !!! ( та даже и за това не стигат )

това не отговаря на истината,защото много хора си плащат осигуровки и се водят само на работа,но това устройва правителството,като отчитат намаление на безработицата

В момента най-вече се намира работа за РОБИ. Робска работа, с минимално и при това нередовно заплащане - колкото искаш! Робовладелци като Ковачки и разни други тъмни и злокобни типове, които не се свенят да бият, тормозят и неплащат - бол. Елате в България, за да станете роби! Най-вече има работни места за роби!!! Ей, този фалш и простащина ще ни ликвидират много по-бързо, отколкото очакват рабовладелците.