Отвориха ”общ фронт” срещу сенчестия бизнес

Преплитането на "бялата", "сивата" и "черна" икономика е предизвикателството на глобализиращия се свят, коментира министърът на вътрешните работи Михаил Миков.

Обратно в новината

Коментари - Отвориха ”общ фронт” срещу сенчестия бизнес | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

АМИ КАТО КАЗВА, ИМА ПРОБЛЕМ ДА ВЗЕМЕ И ДА СЕ СПРАВИ С ПРОБЛЕМА. НЕ Е ДОСТАТЪЧНО САМО ДА ЧЕТЕМ ПО ВЕСТНИЦИТЕ , ЧЕ ТОЗ КРАЛ, ОТЗИ КРАЛ АМИ ДА ИМА И САНКЦИИ. И ДА ВРЪЩАТ КАТО СА КРАЛИ.

До Сивия (28.05.2008 г. 00:54ч.), със сивата икономика можем да се преборим само с помощта на ЕС . Не забравяй2 че сега сме членове на ЕС и той е икономически съюз, не политически, има жестоки правила за сивата икономика. С нея са се преборили отдавна развитите държави в ЕС в Северна и Средна Европа. Италия Испания Гърция все още не могат да се преборят и за това стоят в клоаката в ЕС. Но трябва да знаеш много добре правилата на ЕС , да имаш добра дипломация и най-важно ДЪРЖАВНА ПОЛИИТКА и правителството с добро реноме на НЕкорумпирано. Това се уважава ЕС. Що се отнася до Жан Виденовото сваляне, това бе организирано мероприятие на САЩ, за да може неговите банки да приберат мръсните капитали на България и които сега продължават да са съсредоточени в американски и английски банки. Тогава баба Мадлиийн Олбрайт даде 10 милиона зелени гущери на Костов да направи нежната революция и свали Виденов. Това го пишат в американската преса разследващи американски журналисти. Точно тогава още нямахме връзка с ЕС и той нямаше политика как да ни помогне.

До:Пища Хуфнагел (27.05.2008 г. 15:47ч.) Ти хубаво се подиграваш, ама хората тогава успяха да държат едни и същи символични цени на всичко в продължение на 40 години! И ни ме убеждавай, че сега хората са по-усмихнати, весели и щастливи. Говорим за обикновените хора.

В цял свят системата е една - на тоягата и салама. И в България е така - салама за управляващите, а дръвцето за народа.

Сивата икономика у нас дава хляб на стотици хиляди хора. Ако се ликвидира, нека управляващите да кажат къде ще отидат тези хора, които взимат заплати от сивата икономика, но ги харчат в светлата. Жан Виденов вече се опита веднъж да ликвидира сивото - резултатът беше светкавично изтегляне на капиталите в чужбина и ужасяваща криза и глад в страната. Сивата икономика е важен сектор във всяка от богатите западни страни, да не говорим за Азия, и на никого не му минава и през ум да я ликвидира. Нека умниците да не се правят на по-светци от папата, а да почистят собствения си двор. Дървения философ ченгето Божидар Данев да не се прави на глупак и да слага камери по автомивките, а в Софийски имоти и в кабинета на Доган и на военния министър - да гледа как се раздават имоти за милиарди.

Ние сме с белите! Елиминираме конкуренцията с държавни инструменти. И с по няколко 45-и където се наложи... БАМ, БАМ, БАМ...

Взаимен контрол между институциите като основно средство за въздействие срещу сивата икономика!!! Това си е готов виц! Уахаха! При положение, че сега на фронтовата линия са разположени институциите СРЕЩУ гражданите, не виждам как ще застанат от едната страна. И ако институциите минат на страната на гражданите, то няма да остане никакъв сив отсреща? Този Миков бил голям майтапчия! Съвсем се е преплел завалията!

не вярвам ...

Предизвикателство е любимата дума на некадърните ни управници. Става дума за ПРОБЛЕМИ смешници такива. И явлението, за което говори Миков, е известно като сенчеста икономика или икономика в сянка и е проблем на капитализма много преди да се заговори за глобализацията. Да кажеш, че нещо е предизвикателство, не значи нищо - има проблеми за решаване. Дали има кой да решава проблеми в България обаче? Или само хора, които дрънкат за предизвикателства

Заради корупция в Молдова ще бъдат уволнени половината от пътните полицаи, останалите ще бъдат преатестирани, съобщава ИТАР-ТАСС. Заповедт е подписана от министъра на вътрешните работи на републиката Валентин Межински по нареждане на президента Владимир Воронин. От полицията ще бъдат освободеви почти всичките 800 служители на пътна полиция. След това половината от тях ще бъдат върнати на работа след щателна проверка. Мерките се вземат след като президентът Воронин огласи данни за безпрецедентна корупция сред служителите на пътна полиция. За постъпване на работа в молдолския КАТ се заплаща с 1000 до 3000 евро или с кола. Ежегодният преглед пък струва 250300 долара. Президентът Воронин подчерта, че е необходими да се пресече корупцията в полицията, която подкопава имиджа на страната.

А КОЙ ЩЕ СЛОЖИ КАСОВИ АПАРАТИ НА ДАНЪЧНИ,МИТНИЧАРИ,ОБ И ОЩЕ И ОЩЕ ДРУГИ ПОДОБНИ?

Това е първото правителство което каза че има проблем с всичко като корупция и тнт.И по важното че иска да се справи с проблема.това че костов говори за чисти ръце ме радва ,значи ще има наистина политици в затвора а той побърза да се ваксинира - поне да не е първия .Затова и вот ще има - за да нема време за качествена борба .А докато се даржим като туземци дет искат само екшан така ще е.

Той тоз фронт кат Източния бе. Ама от страната на Германия ....

а пък аз да не взема да им повървам. крадеца вика дръжте крадеца. крадливи и безскрупулни политици.

фишеци. Три години за БСП, седем за Бърбойко изпуснати сега ще наваксват.

Точно те СА и сивия, и черния бизнес и то най-вече точно в строителството! Особено мутрата с мини IQ-то! Та като се говори за строителство, точно пресди седмица две тия същите най-лицемерно ни заявиха, че трябвало да въведат и нови екотакси за колите, с които щели да правят паркове! Същите тези, които унищожават парк след парк от селените площи на София. А Бойко що не вземе да каже кога и срещу колко е разрешил застрояването на парковото пространсвтво на младост 2, например!? Гниди вредни и алчни са си и няма оправия!

Сивата икономика ги храни.

Анго ми е взел думите от устата!Като преди 60 години -ОФ.Само че тогава беше отчествен фронт,имаше и идеологически фронт.То не бяха борби за мир, претворяване решенията на пленумите,петилетки за 3 години...Изобщо 60 години НАРОДЕН ЛОКУМ.

Стига глупости. Погледнете къде отиват данъците. В частни пенсионни и сега здравни дружества . - ОТ ТАМ се управлява и спекулира Държавата.

Glavniat vapros e: Dali vsichki balgari sa debili kato politicite i upravliavashtite ili po golemi ot tiah?

Четенето и прилагането на законите е порочно! Затова, няма никаква полза от следенето и подслушването на гражданите. Партийните каси на коалицията се пълнят от сивата икономика и никакъв взаимен контрол между институциите няма да я секне докато същите имат политическата и икономическата власт в страната. ББ, както и останалата опозиция, изговарят пред обществото, това, което то иска да чуе и забравят за истината, че делата са по-важни от приказките.

голям оптимист си! къде е това възмездие? колко още ще го чакаме?

По точно: отворихаобщ чадър за сивата икономика! Само празни приказки! Цялата ни икономика е поставена в рамкана тотална корупция,която се дирижира от власт имащите, а ние все още ги търпим!?

Не мога да разбера какъв толкоз голям проблем им е сивата икономика, та нали това пак са част от хората. А да сетих се, излезе ли наяве ще могат да отчетат ръст на икономиката на хартия с 30%... Think about it!

КОЯТО Е КОРУМПИРАНА КАТО ФУТБОЛЕН СЪДИЯ И ЕСТЕСТВЕНО ЩЕ ПОДКРЕПЯ ЕДРИЯ БИЗНЕС, КОЙТО ЩЕДРО РАЗДАВА МАНГИЗИ, А БЕДНИЯ НАРОДЕЦ КАКВО ДА ДАДЕ НА ЛАМЯТА- КОЖА ИЛИ ДУША ?

porednite gluposti

И Б.Борисов да не говори за партийни каси ,че за последните местни избори най-много пари раздаде ГЕРБ -няма да питаме откъде, но е ясно обещания са давани лаляво и дидясно , а сега някои не могат да ги изпълнят и се крият от гласоподавателите-ня приемно врема,не се срещат с обикновения човек ,а само с мутри и т.н. :събират се отново пари за избори........

На всеки данъкоплатец да се постави и по една камера на устата и гъза за да се вижда какво се е консумирало и дали нещо не се крие!!!

Според него заради увеличения акциз българинът пие пет пъти по-малко отколкото при управлението на НДСВ. Аз пък си мисля, че българинът си пие пак толкова. Вероятно пет пъти по-малко е реално обложения с акциз алкохол -- останалият е с фалшив бандерол.

Целия кабинет се състои от далтонисти.Няма сиво,няма черно..Има само шайка крадци,за които рано ли късно възмездие ще има.Лесно се лапа..трудно се повръща !!

ПРАХ В ОЧИТЕ НА НАРОДА.

Аман от фронтове... Каква е тая военна терминология?

Герои-те на България!:)...Ако не беше трагично положението, щях да се смея със сълзи!

И на всеки българин да закачите касов апарат,все ще си измислят начин да се краде.Твърде е късно да се вкарат в ред нещата.Незаконноста е повсеместна, но за някои е разперен огромен плажен чадър.Горе по върховете нямат никакво намерение, а и интерес да има законност.

Интересно бат Бойко разбира от данъчни закони и примени в данъчната система

Само 8 часа мислим,само 8 часа глупости говорим,а останалите 8 бройките броим.

Хубавото в тая цялата работа е че вече не само се пише и лае .Вече има нетърпимост -има фактори като ЕС и един по-буден и вече не тлкова гладен народ на които му писна да му казват че видиш ли при демокрацията е така мачкаш,биеш ,крадеш и си влик бизнесмен .И имено за това вярвам че това правителство няма да си позволи лукса да спи нито то нито седващите.Нормалната държава се прави от нормални хора- И само да вметна поровете се в медите и вижте какво слвдва след всеки поход серщу мафията-вод на недоверие.

ПРАВ СИ,БОЙКО! НЕ МОЖЕ ДА НЕ ДЕЛЯТ С ТЕБ! ИЛИ ПЪК СМЯТАТ,ЧЕ ТИ ДОСТАТЪЧНО ЗАБОГАТЯ И БЕЗ ТЯХ-ИПОН,БОКЛУК,ЦВЕТ СЕ ПРАВИ НА ЧИСТ КАТО КОКИЧЕ...

Обръчи и пак обръчи - така ще рече великия /според Б.Б./политик- агент на ДС ага доган...

Корекция към Б.Борисов: българина не пие пет пъти по - малко в сравнение отпреди пет години , а пет пъти повече се произвеждат фалшиви бандероли.А Б.Борисов знае в чии джоб влиза разликата,да не ми се прави на ощипана мома.По тоя грозен начин ощетяват всеки българин

Eto, sega veche shte mu vidqt smetkata na toq senchest biznes! :)

Пак ли гласят имитирае на дейност?