Миков с идея за по-високи заплати в МВР

Новият министър на вътрешните работи Михаил Миков бе официално представен пред директорите на национални служби и дирекции на МВР от екс министър Румен Петков, но пред закрити врата за журналистите.

Обратно в новината

Коментари - Миков с идея за по-високи заплати в МВР | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

много сме жалки ама сме инати

Ще Ви кажа нещо,пък Вие го изтълкувайте както искате: Задължението на едно куче е да пази къщата и стопанина си, но като стопанина него храни то не лае и не пази и който мине покрай него и му хвърли едно парче хляб,кокал и т.н. то доволно си върти опашката......

Ей човек като ги слуша как мазно се изказват в медийте - 50% вдигнати заплатите за 5 год/че това е вдигнато на всички в държавата за какво увеличение говорим ??/ Имаше пост от един гражданин имам въпрос до всички които упрекват полицайте ревяли за заплати ! Вие господа за какво работите ??? за слава ли ?Всеки му се полага възнаграждение за труда но този труд при полицайте се заплаща често с живот ! Е годпода колко струва вашия живот и кой ще излезне да рискува своя за 265 лв щат? бр.77/08 год Вижте преди да се изказвате.А това за 960 лв и други цифри става като в закачката ,,Аз ще изям 19 кебепчета ти 1 и средно по 10 мда Някой да попита редовия колко взема а не началниците му? като се има на предвит че 80% от работта е на редовият полицай !

Р И Б А Т А М И Р И Ш Е О Т Г Л А В А Т А , А Н Е О Т О П А Ш К А Т А

Честито! Обещават вдигане на заплатите-ама друг път! Ще е през 2010 год. За 2009 няма в бюджета! Колко му е-ще изтърпим още малко!

До съвестния полицай: Ако ти си кадърен да обезвредиш един наркоман/бандит и да отнемеш оръжието му, ти ще го направиш независимо от това дали си полицай или не и независимо от заплатата ти. Особено пък щом е насочил пистолета към тебе. Аз също бих го направил, за да се защитя. Но като нямам никакви специални бойни умения си налягам парцалите и бягам далече. Тъй че какво общо има тук заплатата ти? А би ли ми обяснил как по-голямата заплата ще стимулира един полицай, който по манталитет е бандит, да върши съвестно работата си, след като той е най-обикновен некадърник? Пробл на цялото българско общество е, че рибата винаги се вмирисва от към главата. Което означава, че ако управниците бяха кадърни и свестни хора, те щяха да намерят баланса между нужди и ресурси на обществото и съответно щяха за прилични заплати да намерят и нужните и кадърни полицаи, и нужните и кадърни учители, съдии, прокурори, лекари и т.н., които да вършат нужната и полезна работа, от която обществото ни се нуждае, за да прогресира. Но за целта ВСИЧКИ трябва да отидат на избори следващото лято, а не да седят в къщи и да се оправдават, че нищо не зависи от тях.

Те ще го прочетат , или по-точно ще се сетят за това чак когато им запари на з.....е. Все е било трудно , ама тия направо ни изстискаха!!!

дано го чете някой.браво

Някой знае ли нещо за новия хеликоптер на полицията който нашия уважаван министър е поръчал

Привет((( За съдебна има радост за Коледа, за армията също, а за служителите на МВР .................. Колеги, би трябвало да си изключим телефоните по празниците. ЖАЛКО!!!

Абе Миков дано ги четеш тези коментари, че да ти дойде малко акъл в главата. Кажи как е възможно колегите от Съдебна полиция да вземат по 2000лв за Коледа, а ние нищо? Не Ви ли е малко срам бе г-н Министър?! Изобщо разбирате ли от полицейска работа??? Но ще си топлите задника по Коледа, а колегите ще студуват. Проявете малко уважение към служещите в повереното Ви ведомство, като им отпуснете малко премии и да зарадват семействата си. Накрая г-н министър, не забравяйте, че идвот избори, а полицаите на улицата сме 30 000 човека...!

абеМиков защо не дадеш поне 360лв като миналата година по случай празника 8ноември или ти се струват и те много

Правителствата предишните и сегашното си постигнаха замисленото - малки заплати лоша полиция толкоз по добре за управляващите крадът далавери и просто никои не им пречи на престъпните деяния . Някои знае ли ,че в Китаи за незаконно забогатял корупция против държавата осъждат на смърт - тук почти всички министри и депотати трябва да бъдат осъдени на смърт .В България правителството умишлено прави полицая много беден да му е празен хладилника , да кара наи строшената кола и да не може да свърже двата края та на ли това е целта на правителството - ако се дигнат заплатите то драстично говорив като европеици 2000 лв то тогава полициятяа ще стане силна и депутатите ще трябва да влезат в затвора с министрите . Полицайте в която и да е държава не са нито прости нито тъпи просто в каквото битие живееш такъв ще бъдеш за съжаление българският полицаи живее в мизерна битие .Призававам младите полицай който си намери работа по доходна да напуска защото нищо хубаво не го чака в скапаната система -успех на младите полицаи .

Какво да кажа, жалко за такова правителство, кото не се грижи за хората, които охраняват, пазят, на кото се обаждаме при нужда, които гледат кръв, побои, пияни, наркомани и т.н. Дежурства, студ, дъжд, пек и никакво уважение, никакво човешко отношение. Питате ли майките и съпругите на полицаите, как се чувствуват докато се приберат ? А какви заплати получават? Смешни и жалки. А тези, които ги обиждат, когато ги спрат за проверка с -почерпи се... Знаете ли колко свестни момчета има сред полицаите? Колко офицери изхвърлиха от армията, а назначиха едва ли не от кол и въже в полицията . Когато се плаща заслужено и нормално, само тогава ще има ред. И инфлацията не се получава от повишените заплати на полицаи и учители, а от презавишените доходи на министри и политици, много от които са незаконни. Ами питайте например един редови политик колко пари е имал преди да влезе в парламента, и колко има сега. И какво харчи и как живее. Не на ръба, нали?

STRUVA LI SI DA SI RISKUVA6 JIVOTA I DA OSTAVI6 JENA S 2 DECA ZA TOLKOVA PARI?

Представете си полицията в момента като една крава, на която не и се дава да яде, а само се мълзе и се иска мляко. Тогава какво ще последва - кравата спира да дава мляко и после - умира..........Ако продължава така не 6000, а всички ще напуснат и тогава да видим кой ще ги пази.

Мизерници ето това сме ние полицайте. Така имат в очите да ме наричат хората, с които се сблъсквам всеки ден по улиците. До това ни докара правителството без да се интересува от полицайте. Какъв респект за какво говорим. Намаш никакви права и право на глас дори. Престъпниците са с права и се защитават, а полицайте не. Нямаш право на друга работа, а скакво да живееш и изхранваш семейство с 400 лв. За новоназначените е най-трудно 9 месеца на школа с мизерни пари и без право да напускаш иначе плащаш неустоика в петорен размер. Честито ,които иска да става полицай.

Здравейте,колеги що питам аз ние да се махаме а не махнем теа дет ни Еб...ба... ма...м..цата.ГАДОВЕ И ПЛАЗМОДИ СА ТВА. Много глупости сътвориха в последните години и то САЗНАТЕЛНО с цел работата да не върви и ние да сме ЗЛЕ, иде ми.....Да...им....еб СА ТВА,Да знаете. Няма да се опраивм докато имаме таки ва боклуци за раководители,дето от канцеларията веднъж не е излязъл а с ГАЗЪ мисли проценти за увеличение на нашите заплати.ОТ ЧИСТЕН ПОЛИЦАЙ

само да Ви кажа, че увеличението за Варна и другите 3 града няма да е 20%. Ще бъде 10% за юли, не знам що още не сме го взели обаче и охранителните и издирвателните се вдигат - преди тавана беше 35%от 120лв, сега е 50% от 140лв - тоест още максимум30лв. Защо тръбят и дразнят колегите не знам, но истината е една - разликата е смешна, а само се сее нашрережение - РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ!!!! ДОБРА ИДЕЯ, НО Е ДЕЙСТВАЛО ПРЕДИ ВЕКОВЕ ТОВА, СЕГА ХОРАТАЧЕТАТ И ЗНАЯТ БЕ МИКОВ !

i chestito na kolegite ot MO za 33% uveli4enie i vie slu4ihte na ministar

abe to nikade po sveta policaite ne sa milioneri ama na 4ujdanec kato mu kazah 4e polu4avame po 300 evro i 6te6e da padne .v romaniq kolegite polu4avat 800 euro pak na6ite politici prodaljavat da se biqt v gurdite 4e sme po napred ot tqh.i si vqrvat

i da vi kaja omrazna mi i ot toq volen siderov i naakaniq mu sin Mitko koyto nqma trudova knijka i ne e rabotil 1 den v jivota si no ina4e e evrodeputat i mnogo gi razbira ne6tata.tiq dvamata kompleksari nastroyvat ob6testvoto protiv obiknovenite policai koito izpalnqvat slujenbite si zaduljeniq kato neprekusnato povtarqt 4e Mitko bil o6tipan tuk-tam pred 4-to i imal sinki.ami ti volene sledi ot 4ervilo li iska6 da ima sin4eto ti.ta toy edva li e vijdal gola madama.

toq mikov i negovite suvetnici -maloumnici kak si mislqt 4e 6te q karame.vdigat s 20% na 4 direkcii a ostanalite ni pokazaha edin golqm sreden prust.emi da im pokajem i nie ne po edin a po dva srednqka 6toto navsqkude benzina e 2 .50 lv kolegi .za tolkova pari tolkova rabota.no ne trqbva da zabravqt koy im spasi kojite prez zimata na 1997 g.za po mladite 6te kaja 4e tova ne bqha doznatelite a OHRANITELNA iSOBT

оф, пак с идея тоя министър - кажи дата кога бе точна дата кога и колко, до 20%, в големите градове, до края на годината, с идея...... казвай - на еди си коя дата по 200 лв отгоре на човек.

За какво вещево доволствие гивориш бе брато? Летен строеви панталон, с 65% вълна струва 46лв и ти спарва задника за нула време през лятото и се мачка като за световно - на фона на перфектен български летен панталон, същия цвят, от вискоза, държи хладно, не се мачка и струва колко си мислиш - смешните 7 лв. За какво говорим - къде отива разликата? В моя джоб ли? Така ли ще борим корупцията? За друго да казвам ли? Ами бойните? Зимно бойно за 140 лв? На фона на перфектен ватиран водонепропусклив комплект за 80лв. А иначе вдигнаха парите за дрехи от 240 на 400 лв за сержантите... А горивата, а честите, а гумите - говорих с началник склада през миналата есен и той ми каза, че за 350 леки автомобила, които обслужват, са му докарали за зимата 100 гуми и то летни. за обслужването и поддържането на тези 350 автомобила му се полагат 1000 лв на месец, като една крушка за фара на астрата струва 25лв, а съединителя струва 350лв. За какво говорим - а Щаерите летят всеки ден до хижата на Триглав, а през почивните дни правят и по няколко курса. Да не говорим, че началниците ходят на лов със служебните ниви, а ние се чудим как да посетим сигнал.

Ох незнам какво да кажа, но съм в МВР от 1994 год., а там дъдето служа съм по разпределение..... Настаниха ме във ведомствен апартамент, че и наем плащам и то ама никак малък, а ако си на квартира пък ти плащат парите за квартирата ..... и май излиза по изгодно да си на квартира за да ти дават пари .... От въпросната 1994 година гледам, че нещата вместо да вървят напред те се влошават. За колегите от Германия нама да говорим защото ги видях при какви условия служат, как служат и имам представа кави заплати вземат ........ Те въобще несе притесняват, като нас защото със 400 евро си пълни фризера и кара цял месец....... може да си позволят нови коли на лизинг да си вземат без да се притесняват, че ще останат без пари, че и пари заделят жилище да си закупят ........ А ние това можем ли да го направим - НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ Гледам законите всяка година ги смеяме и то схубаво ги сменяме ама той новиия закон от неработещ още по- неработещ, а защо е така кой ли ще ми каже, но сещам се аз, .................... Вещевото доволствие е под пълна критика. Едно, че се сменя през година две, че и некачествено и защо е така, кой ще ми каже ........... или 5 % и нагоре някой трябва да си прибере паричките ....... Ами вземаш кубинки и на втория месец подметката вече е на две...... Дрехите са от такъв гаден плат, че нямам думи - запарва яко ........ Учебен процес ............... ужас :( Заплатите. Ами благодарение на тях МВР си прави съкращенията .... Значи заради въпросните заплати през първата половина на 2008 година са напуснали два пъти повече служители сравнено с цялата 2007 година, като в тази бройка невлизат хората,които са се пенсионирали или уволнили дисциплинарно.......

Нали искаме увеличение - ето го - 30 лв. Толкова заслужаваме. И то без да имаме бизнес, без да работим на друго място / не че ни оставят време/, без привилегиите, които предвижда закона само на книга... Колеги, ако нямате заеми - СПАСЯВАЙТЕ СЕ - КОРАБЪТ ПОТЪВА!!!!! ДОКОГА ЩЕ ОЦЕЛЯВАМЕ И ЩЕ ЧАКАМЕ СВЕТЛОТО БЪДЕЩЕ??? Ако искаха да има силна полиция, щяха да я направят поне за тези 20 години. Ама не искат - нали ще им пречи да си делят и перат парите. То дали има някой без заем.

Нали искаме увеличение - ето го - 30 лв. Толкова заслужаваме. И то без да имаме бизнес, без да работим на друго място / не че ни оставят време/, без привилегиите, които предвижда закона само на книга... Колеги, ако нямате заеми - СПАСЯВАЙТЕ СЕ - КОРАБЪТ ПОТЪВА!!!!! ДОКОГА ЩЕ ОЦЕЛЯВАМЕ И ЩЕ ЧАКАМЕ СВЕТЛОТО БЪДЕЩЕ??? Ако искаха да има силна полиция, щяха да я направят поне за тези 20 години. Ама не искат - нали ще им пречи да си делят и перат парите. То дали има някой без заем.

iskam me po golemi zaplatili kurupciqta 6te stava vse po golqma

nz az sega sam na kurs i ve4e mi pisna i mislq da se otkazvam,tva 400lv,az predi vzimah 2 pati pove4e,no imah golqmo jelaniq da stavam policai,i kvo vseki ti se smee ve4e s tezi zaplati

СУИПНа влязла в сила присъда.Трудно ще стане.Но ако стане е добре.Независимо оценката на съда - оправдателна или осъдителна.Това всички го желаят.При добра организация на работата и разбирателство-колек между охранителни,оператив и дознател става.Повярвайте от опит го споделям.

Има ли държава? След като няма граници. Нямя население - в чужбина са най младите и най способни българи.Няма институции и органи на управление.

Беднотия до шия, това е в българската полиция!

От 26-27 год. съм Полицай но такава простотия като сегашната /от 5-8год/ несъм си и помислял,че може и да бъде.Зазаплатите няма да коментирам всички в системата знаете как е.

Просто още не знаеш какви простотии те чакат! Затова бягай далече от МВР-то. Няма да съжаляваш.

нас още не са ни назначили,а вече повечето от нас мислят за напускане.каква мотивация ще имам за работа като те ме държат вече една година на 400лв и кога ще ни назначат като полицаи никои нищо не казва.малко е кофти при положение че преди това си работил за двоино повече.само меракът ме е довел тука ама те тия са способни да убият всякакво желание за работа.

ами с тези смешни заплати как искате изобщо някой да остане в системата ето познавам я до болка мога да работя но няма защо едвам чакам да ми излезе визата и да се махна вярно там където отивам няма да съм полицай (ама какво от това ) ама пък заплатата е 2600 евро и осигуровки и всичко кога МВР ще ми даде такава заплата еми никога нищо че изпълнявам две длъжности и съм като на пробация немога да напусна общината щото съм един и няма кой да ме смени ами халал да им е тази работа за тези смешни пари

колеги не искам да казвам нищо, лошо против новият министър, но има интересна идея която според мен лично е не приложима а за дознателите просто няма какво да кажа, при положение че за тях ще има както се говори материално техническо осигоряване, без да испадаме в подробности за какво се говори. но да попитам само, какво прави толкова един дознател което един полицай да не прави, преди да дойдат дознателите ние правихме и огледите и всичко останло и без тях се оправяхме, А сега без тях не може, а за тях всичко на готово разкрива се престъплението и ми се водят хората, намират се ако се укриват и т.н. да не изпадаме в повече подробности но иначе съм съгласен с колегата че трявба да се разграничат полицейските служители от готвачи, чистачи, и др. такива които пак се водят полицейски слуцижители и се осигуряват като нас. малко не е е съшото. но пък съм и любопитен какво ви е мнението за СУИПОВЕТЕ, според вас колко са ефективни?

Споко колеги, коръбът потъва бавно, вода ще има за всеки! Това с вдигането на заплатите на дознателите с 30% е блъф, те ли ще поемат всичката работа след като им вдигнат заплатите с толкова, а останалите които са с 10% ще скръстят ръце, дори началниците на РПУ!

който може да се спасява на вън от системата да бяга щото тук няма оправия

тоя министър въобще не е в час.Ще увеличава заплатите на дознателите щото имат образование и работят много, а другите колеги да не би да не работят нищо.На охранителни мероприятия ,в командировки със собствен превоз дознателите ли ходят .

В лондон полицайте също не могат да стачкуват,но са намерили вариант.Жените и децата на служителите са излезли на улицата.Синдикат няма да ни помогне,сами трябва да се оправяме.И да напуснем нищо няма да променим.

drani4en politzai sam.i ot 2 godini sme sas kamuflaji sram mee da gi obli4am.sriah za proverka nemski grajdani koito ni se 4udiha na uniformata kamuflaj a sas svetlootrazitelna jiletka na koiato pishe police .TRAGEDIA sme.ohraniavame vanshna granitza ot 30 km samo 2,3 dushi ,pravete si smetka.

Що Ни лъжат и Ни заблуждават бе колеги с това увеличение на заплатите?! Те много добре знаят що бяга състава дето е ежедневно на пътя не са само паритезаплатата. Е СЛУЧВАЩОТО СЕ С ТЯХ В МОМЕНТА И ТО ГОЛЯМ-СРАМ МЕ Е те тях си като РЪКОВОДСТВО немогат да оправят и парсата да разделят та нашите ЗАПЛАТИ ще оправят.За чесност и МОРАЛ ли ще говорим.Тяхните деца домати ядат а нашите колците от доматите. ОТ 1989Г. съм в мвр такъв резил не е имало,СМЯХ ГОЛЯМ,униформи каквито си искаш през година побъркахме обикновените хора незнаят полицая с каква униформа е ООР няма да работи по КАТ закона го разрешава ЗАПОВЕД на МИНИСТАРА го забранява НАРОДА се претрепа по пътя нарушение по-пътя от водач викаш КАТ идват от идиният край на града в другият после бензин нямат то щото е много -РАЗХИЩЕНИЕ.Да изброявам ли още МОГА,ама няма смисъл що то няма да Ни чуят и да вникнат и променат това за което Ни боли.Щото цар далеко БОГ високо,а парсата голяма НЯМА ВРЕМЕ а ние ЧАКАМЕ ЗАПЛАТИ да АМА НЕЕЕМААА!?

Масово напускат полицай,заради ниските заплати,как я мислите да я карате..събирате от пътя боклуците само да си попълните бройките,щото няма полицай да работи за 500 лв!!!!!!!!!!!!!!!

Така не може,няма полицай на който да му се работи.ВДИГНЕТЕ НИ СОЦИАЛНИТЕ ПОМОЩИ

Тази държава е тотолно повредена. В полицейските униформи ще се въвежда нов елемент - ореол, щото трябва полицаят да е светец - хем праведен, хем за без пари. Ама идиотите в държавата, дето командват парада тата искат; те си направиха ДАНС, а пък за населението - агонизираща полиция. Ха, да ни е честито на всички!

Ами подкрепям колегата от ВАРНА