Жертвите не са изгорели живи

Деветте жертви на трагедията във влака София - Кардам са починали от задушаване.

Обратно в новината

Коментари - Жертвите не са изгорели живи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този огнен ад, за съжаление предшествува ада, който наистона съществува и в който ще отиде всеки човек, ако не се покае от греховете си! А иначе българските управници и в БДЖ и във всяка институция са си безхаберни - 9 души повече или по-малко - какво им пука на тях! Те нали са си добре! Но трябва да знаят, че Господ ще ги съди, ако не се покаят!

ЯСНО Е ,ЧЕ Е ТЕРОРИСТИЧЕН АКТ.НЕ ОБВИНЯВАМ СНИМАЩИЯ КЛИПА , ЗАЩОТО ТОЙ НЕ Е МОГЪЛ ДА НАПРАВИ НИЩО. ТЕЗИ КОИТО СА ТРЪГНАЛИ ДА ПОМОГАТ И Е ТЯХНО ЗАДЪЛЖЕНИЕ НЕ СА ПОМОГНАЛИ , ТА КАКВО ОСТАВА ЗА ЕДИН ОБИКНОВЕН ИЗПЛАШЕН ЧОВЕК.ИЗМЕСТВА СЕ СЪЩИНАТА НА ВЪПРОСА. ЩЕ ГО КАЖА МНОГО ПРОСТИЧКО . НЯКОЙ ИЛИ НЯКОИ ХОРА Е ТРЯБВАЛО ДА БЪДАТ ЛИКВИДИРАНИ ОТ ДРУГА ГРУПА ХОРА.ПО КАКВИ ПРИЧИНИ САМО ТЕ СИ ЗНАЯТ. СЪЩИТЕ ТЕЗИ ХОРА СА РЕШИЛИ ДА ПЪТУВАТ ПРЕЗ НОЩА ЗА ПО- БЕЗОПАСНО В СПАЛНИТЕ ВАГОНИ, КОИТО СЕ ЗАКЛЮЧВАТ. ТЕХНИТЕ НАМЕРЕНИЯ СА БИЛИ ИЗВЕСТНИ НА УБИЙЦИТЕ И ТЕ СА ПРОВЕЛИ СВОЯТА НАКАЗАТЕЛНА АКЦИЯ.ТОВА Е НАКАЗАТЕЛНА АКЦИЯ!КОИ СТРУКТУРИ ПРОВЕЖДАТ НАКАЗАТЕЛНИ АКЦИИ?МАФИЯТА ЕСТЕСТВЕНО!АКО БЕШЕ НЕОБХОДИМО ДА ЛИКВИДИРАТ САМО ЕДИН ЧОВЕК ЗА ТЯХ ТОВА Е ФАСУЛСКА РАБОТА . ЯВНО СА ИСКАЛИ ДА ЛИКВИДИРАТ ГРУПА ОТ ХОРА!ЕДИН СВИДЕТЕЛ ГОВОРИ ЗА РУСКА ГРУПА С ЕДНО ДЕТЕ ,СЛЕД ТОВА СЕ ОКАЗА , ЧЕ НЕ Е МНОГО СИГУРЕН ДАЛИ ГИ Е ВИДЯЛ ИЛИ НЕ.АКО НЯКОЙ ГО Е ПОСЪВЕТВАЛ....НЯМА ДА МОЖЕ ДА СИ СПОМНИ ЕСТЕСТВЕНО!ЗАГИНАХА НЕВИННИ ХОРА , НО ЯВНО ЧЕ ХОРАТА КОИТО СА БИЛИ МИШЕНА СА БИЛИ МНОГО ВАЖНИ И ТЯХНАТА СМЪРТ Е БИЛА НАЛОЖИТЕЛНАЗА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ.КАКВОТ И ДА ГОВОРЯТ МИНИСТРИТЕ И ОТГОВОРНИТЕ СЛУЖБИ- ТОВА НЕ Е НЕЩАСТЕН СЛУЧАЙ ВСЛЕДСТВИЕ НА САМОЗАПАЛЕЛ СЕ ВАГОН.ТОВА Е НАКАЗАТЕЛНА АКЦИЯ НА ПРЕСТЪПНИЯ СВЯТ.

Да ама НАС ни ИЗТРЕБВАТ и то ПЛАНОМЕРНО. Трябва да си КРЕТЕН за да мислиш друго!

Да ама НАС ни ИЗТРЕБВАТ и то ПЛАНОМЕРНО. Трябва да си КРЕТЕН за да мислиш друго!

Дълбоки и искрени съболезнования на близките на жертвите! А за тези умните фотографи - хайде без такива коментари и защита, че не са могли вече да спасяват никой при гледката, която са снимали. Но докато са отишли отстрани да снимат и да се кефят, е минало доста ценно време, през което са могли да спасят ПОНЕ ЕДИН! Жалко за такива сеирджии и малодушници! Но господ вижда! Надявам се, че ще им напомни какво е да страдаш!

Евала за клипчето, не трябва да драматизираме нещата. Хора умират всеки ден по една или друга причнина.

Снималите видеито не са могли да помогнат в този момент. Коментарите дразнят, но ако са били стресирани може да не са се усещали какво говорят. А колкото до ония от САЩ не знам как си позволяват да плюят по Българите в България. Пази Боже сляпо да прогледа. Да си приказват. Заради такива българите в САЩ отбягват другите българи.

Да бе атентат - малки зелени човечета бяха. Не го ли сънува снощи ...? За бабичките с багажите - ако не си чувал в нормалните държави по време на евакуация нямаш право да вземаш багаж с теб - тичаш така както си навън и толкоз. Ако се запънеш тоя който евакуира първо ще ти набие канчето, а ако се репчиш ще изкара пищова и белезниците. Така че, ако писне сирената, 9 купета народ за няколко минути могат да ги изкарат навън. Хората са далеч напред в това отношение в сравнение с нашенското малоумие ... Живей си там в кочината и се надявай на Осама или не знам си кой си да ти помогне ... :)

Наистина , как им изследваха белите дробове, като дори зъбите на хората са били изгорени. Мир на праха им!!!! Абе тези тъпанари като лъжат, няма ли кой малко да ги спира, как може такава наглост. Те видяха саждите в белите дробове............. нямам думи.... Това вече е подигравка

Господ ще накаже и тези които ни причиняват това, нали знаеш че ... той не забравя, дано сме живи!

САЩ манго, признай си, че живееш в американската психиатрия. Гаден родоотстъпник, ако смучайно се завърнеш тук и почнеш пак плювните срещу страната си ще те пребият. И то с право .. никой няма да ти чете морални лекции колко ти е болен американския мозък - просто ще те поотрепят. Ние в България сме били зле с евакуацията, ти знаеш ли въобще фактите от атентата?! Как за 3 минути да успееш да евакуираш цели 2 вагона със спящи, как заради бабичките с дисагите (които ги има и в любимата ти САЩ) да освободиш всички останали? Терористичен акт е!! Виж последните новини, тук, от България. Нещата малко по малко се подреждат. И само за сведение - В ТЪПАТА ДЪРЖАВА САЩ, ПРИ ПОДОБЕН АТЕНТАТ ВЪВ ВЛАК, ЖЕРТВИТЕ ЩЯХА ДА СА ПОНЕ 3 ПЪТИ ПОВЕЧЕ. С ВСИЧКИТЕ ВИ КРЕТЕНСКИ МИГАЩИ ЛАМПИЧКИ ЗА ПОЖАРНА ОПАСНОСТ. ИЛИ ПАК ТРЯБВА ДА ДОЙДЕ ОСАМА ДА ТИ ГО НАБИЕ В КАНЧЕТО СЪС САМОЛЕТ?!?! : )))

Хора питате се защо пожарната не гаси,те може би са инструктирани да отидат там ,но да не гасят!!!Защото при РАЗЛЕТИ или посипани горивни материяли НЕ СЕ ГАСИ С ВОДА ,А СЪС ПЯСЪК ИЛИ ПЯНА ИНАЧЕ Е ЩЕЛО ДА СТАНЕ ИСТИНСКА ЕКПЛОЗИЯ ,ЗА ТОВА Е ЯСНО ЧЕ ПОЖАРА Е АТЕНТАТ ,ПРЕЗНАИТЕ ГО НАЙ НАКРАЯ!!!! ЕПТЕМКАТ МОЖЕ ДА ЗАДЕЛИ МАЛКО ПАРИ ОТ РОЖДЕНИЯ СИ ДЕН И ДА КУПЯТ ПО СВЕСНО ОБУРУДВАНЕ НА ПОЖАРНАТА,КАКВИ СА ТИЯ КОЛИ ОТ 50????!?!?!?!

Ти, пиле шарено, не си тоя дето да ми кажеш къде да си давам мнението и къде не. Аз отдавна съм свикнала да казвам това което мисля без да имам проблем. Защитава ме 6-тата поправка от Конституцията. Разбирам, че не ти е ясно и си свикнал да живееш в лъжа и лицемерие, но това е - така е в свободните страни по света. За такова нещо тук щяха да паднат безброй глави, а в БГ (както винаги) няма да има виновни... Изречението което съм написала е правилно и граматически и пунктуационно - това че ти имаш проблем с дългите изречения си е твой въпрос.... И че истината боли също... И не съм избягала от БЪЛГАРИЯ, която е, и винаги ще си остане моя родина, а от такива като теб и като участиците в тая драма за което вече писах. Това че стоите там и търпите да се гаврят с вас не ви прави повече българи от тези, които сме избрали да бъдем далеч от близки и роднини, но да живеем достойно. Ясно?

АМИ ПО ВСИЧКИ КЛИПОВЕ СЕ ВИЖДА ,ЧЕ СТАВА ВЪПРОС,ЗА ЦЕНТРИРАНО РАЗПОЛОЖЕНА НЕ ЗАКОННО СМЕС, ДОВЕЛА ДО ТОЗИ ИНЦИДЕНТ А ИМЕННО! ПРАВ Е МЕНДЕЛЕЕВ ,МАГНЕЗИЕВ ВЗРИВ СЪС ВСИЧКИ ПОСЛЕДСТВИЯ,НАЙ-МАЛК ТАКЪВ ЕФЕКТ СЕ ПОЛУЧАВА, ПРИ ВСЕКИ ДЕТОНИРАН ЕЛЕМЕНТ, НО НЕ И ПРИ МАГНЕЗИЕВИТЕ СЪЕДИНЕНИЯ ,ПОНЕЖЕ ТЕ СЕ ПАЛЯТ И НЯМА ПОСЛЕДВАЛ ВЗРИВ А ЕФЕКТА Е СЪЩИЯТ ,КАТО ВЪВ СЛУЧАЯ!!!???

Оставка на цялото правителство.Сумати данъци наблъскаха , аобеспечиха хората само с по 20000 лв.

Господ ни е наказал като сме се родили в България!!!

Гледам ,че глупаците продължават да хулят оператора на клипчето.НАМЕСВАМ СЕ ПОВТОРНО,ЗА ДА ПРЕДУПРЕДЯ ЧЕТЯЩИТЕ ТЕМАТА.НИКОГА НЕ ПРОЯВЯВЯЙТЕ САМОИНИЦИАТИВА В ТАКАВА СИТУАЦИЯ.ТАКА МОЖЕ САМО ДА ОБЪРКАТЕ СПЕЦИАЛИСТИТЕ КОИТО ДЕЙСТВАТ ПО ОТРЕНИРАН ПЛАН.В случая имаме полиция и пожарникари.Редно е те да са отцепили раьона на инцидента.Това би трябвало да са специалисти които да знаят какво правят.Всяко пречкане на добровлци може да усложни нещата и да провали операцията по спасяване и гасене.В случая не се е действало напълно професионално,но пожарникарите едва ли са могли да направят нещо повече.Голямата вина носят шефове от пожарната които са издали пожарен сертификат и не са взели превантивни мерки за да ограничат периметъра на евентуално възникнал пожар във жп вагоните.

потресена съм от коментарите в това видео! Как може, що за хора сме?

уникалното е следното: Кефът, с който снимащият вика на другия до него, че това се виждало един път в живота!!! Гадове гадни, това са истинските мародери, а не тия, заради които са заключили вратите. Което между впрочем си е обичайна практика в нашите спални вагони, какво се правят на ощипани госпожици сега всички?!

Днес е ден на национален траур. Утре продължаваме както преди 29 фев, може би? Защо не можем да се учим от грешките си? Много приказки се изприказваха днес, но някой зададе ли си въпроса, влаковете които се движат днес дали са с достатъчно работещи пожарогасители? Или то чудото няма да се повтори отново толкова скоро?

Изключено е пожарът във влака да е избухнал без външна намеса, смята бившият експерт по бомбен тероризъм в МВР Иван Бояджиев. Трябва да има нещо, което е подхранило този пожар. Всички материали във вагоните са лесно запалими и горими, но не с такава сила, ако не се подпалят в началото с много силна температура и много силен пламък. За мен е ясно, че има външна намеса. Много вещества има ? като започнете от напалм и тръгнете надолу, всичко може да бъде. Бомбите могат да бъдат по най-различен начин, особено от година-две насам са модерни течните взривни вещества, каза Бояджиев за Дарик радио. Това изказване се появява на 6тия ден от трагедията. Не помислихте ли, че вероятно точно в резултат от такива любителски клипчета, където и за неспециалист се вижда, че пожарът е нетипичен, силно концентриран на едно място - при напълно горящ влак. Така че, браво на момчетата. Ако нямаше интернет и такива като тях - въобще нямаше и да разберем какво е станало. Или по Националната телевизия беха съобщили за битов инцидент, довел до пожар....

КОЙ Е ТРЯБВАЛО ДА ОТКЛЮЧИ ВРАТИТЕ!!!

Тьй... стана ясно, че човешкият живот в България струва 20 000 левчета... Ашколсун, БДЖ, машалла, Алианц ! Ех, кого ли най-после трябва да линчува тълпата в нашата страна - мащеха?! Наистина, кого ли, като има толкова, толкова много нечитави люде тук, и все на важни позиции в мащехата ни...

absoljutno si prav(a)! vse prehvarljame vinata...

absoljutno si prav(a)! vse prehvarljame vinata...

ZA DA STANE TOVA,TAKA NARECHENIAT DEVETI TRUP,NA PRAH! TRIABVA TEMPERATURA NAD 1300 GRADUSA-po CELSiiii, PONE 20 MINUTI NAD 1200 GRADUSA,NO PRI TOVA POLOGENIE BI TRIABVALO,DA SE RAZGUNAT I DEFEKTIRAT I RELSITE?????A-BE,TER UMISHLEN E TOVA!

Не гледай умно Българино!Търсиме вина в управляващи министри,партии ...Вината е във всички нас ,зощото позволяваме това безхаберие и малодушие!

Opredeleno MVR pozharnikarite se motaiat koeto e vazmutitelno

ЖЕРТВАТА Е ЯСНА ,ДРУГИТЕ СА НЕВИННИ, СЛУЧАЙНО В ОБКРЪЖЕНИЕТО НА ЖЕРТВАТА,ИЛИ БЛИЗКО РАЗПОЛОЖЕНИ ДО ЦЕЛТА ,ВКАРАН-ЗАЛОЖЕН Е МАГНЕЗИЙ В ПОДХОДЯЩО КОЛИЧЕСТВО,КОЙТО ТОПИ СТОМАНА ,5-6-СТЕПЕН НА ТВЪРДОСТ ПО СКАЛАТА НА МООС ,ЗА СЕКУНДИ И СЕ ИЗПАРЯВЯ БЕЗ ВКУС,БЕЗ МИРИЗ,БЕЗ ВЗРИВ НАД 3500- ГРАДУСА!!!! Е СТАНА ЛИ ВИ ЯСНО КАКВО, СЕ Е СЛУЧИЛО?

Когата имаше катастрофа и влак се беше обърнал тогава в коментара си написах че е въпрос на време да има и по-тежък инцидент който ще вземе и жертви сигурно за съжаление се оказах прав и това се получи така единствено и само защото всичко си остана по старо му след обръщането на влака и това не е само в БДЖ така е в цялата наша държава!Съединението прави силата!Много хубава мисъл за съжаление ние българите сме толкова разделени че няма повече накъде от това!Наричаме се братя българи а се крадем,лъжем и даже убиваме един друг!Между България и негърските гета няма кой знае каква голяма разлика!

тези,кото са направили това видео за мен не са хора.Яко било , веднъж в живота се виждало такова нещо!!! Малоумници

ЖЕРТВАТА Е ЯСНА ,ДРУГИТЕ СА НЕВИННИ, СЛУЧАЙНО В ОБКРЪЖЕНИЕТО НА ЖЕРТВАТА,ИЛИ БЛИЗКО РАЗПОЛОЖЕНИ ДО ЦЕЛТА ,ВКАРАН-ЗАЛОЖЕН Е МАГНЕЗИЙ В ПОДХОДЯЩО КОЛИЧЕСТВО,КОЙТО ТОПИ СТОМАНА ,5-6-СТЕПЕН НА ТВЪРДОСТ ПО СКАЛАТА НА МООС ,ЗА СЕКУНДИ И СЕ ИЗПАРЯВЯ БЕЗ ВКУС,БЕЗ МИРИЗ,БЕЗ ВЗРИВ НАД 3500- ГРАДУСА!!!! Е СТАНА ЛИ ВИ ЯСНО КАКВО, СЕ Е СЛУЧИЛО?

Nikoi ne obvinqvam.kazvam si mnenieto...a to e 4e sam otvratena ot klipa.I ako po-nqkakuv na4in moje d ase opravda e tova,4e ne pomagat,a snimat...to za komentarite im nqma izvinenie.A i dori i da ima pojarna vinagi moje da se pomogne.Edin ot gasilite kaza,4e samite pojarogasiteli sa mnogo tejki i e trudno kato pruskash prez prozorcite da gi durjish dulgo vdignati visoko...i blagodari na edno mom4e na koeto dpri ne mu znae imaeto,v shoka e zapomnil,4e e bilo s bqla bluza,koeto mu e otishlo na pomosht i e podpiralo pojarogasitelq otdolu za da se pruska bez da se spira.....Ne e koi znae kakvo usilie,no e vid pomosht...vseki sam predcenqva do kolko mu stigat silite i s kakvo moje da pomogne..malko sa tezi koito shte vleznat v gorqshtiq vlak da vadqt hora,no e imalo i takiva smeli hora!No vsqka pomosht e po-cenna....ot zasnimaneto na klip.

Че е атантат, атантат е. Но няма да излагам фактите в подкрепа на тази теза. Защото няма да бъдат публикувани. Впрочем дори и това ми твърдение надали ще бъде публикувано. Сетете се сами защо сегашната турска управа в България няма да позволи да се разкрие истината. Защото истината ще доведе до немедленото й слизане от власт. При това тази промяна ще се случи не под натиска на народните мaси (които у нас са химера), а под външен натиск, което е още по-лошо. Срамната истина ще доведе най-после до промяна в корупционния червено-син протурски модел, наречен демокрация. А това вече е прекалено. Поради всичко това очаквайте само замазване и напарфюмирани димки. Както стана със сестри Белнейски.

Не разбирам за6то толкова се разминават мненията на о4евидците и на хората от БДЖ и транспортна полиция.И моля управляващите - не винете хората, че пътуват и престанете да се подигравате с тях.И не само че няма да си подадат оставките, но и ще се наградят 4е са се справили така добре в създалата се ситуация и 4е няма пове4е жертви!Нека Бог накаже виновните!

мда,логично колега,то освен сажди нищо друго не е останало,има спектър на светлината и по него може да се определи температурата и кво има да палят вагон за сръвнение,дървото гори с еди ква си тем.,найлона и то друго май няма в тези вагони,и как с найлон и талашит се топи стомана да кажат да го прилагат в кремиковци,те и без тва нямат пари за газ

Не е ли по-добре всички да млъкнем за малко?!? И дори ми се струва по-добре въобще да не си отваряме устите. И без това през ден е национален траур.

да българите в чужбина сме виновни,че сме избягали заради вас,ако искате да не се наричаме българи;като бяхме в бг и работехме за ЧАСТНИ фирми на български новобогаташи,ех че кеф беше,още се пипам тук и там,че даже имам 2000 здравни да плащам,нищо че не съм бил в бг и всичко на всичко съм имал само 6 мес. личен лекар,а иначе полицията и пожарната няма да оставят никой да гаси и кво да направят хората да пикаят по огъня ли,че са тъпи пърчета тия двамата ясно и са си спасили багажа спор няма.

Като гледате филмчето, мислите ли че вътре има живи хора на които да се помага ? На кого да помага автора на филма ? Да се хвърли в пламъците да изгори и той от солидарност ли ? Бас хващам че тези дето най-критикуват тук биха стояли на безопасно разстояние. Не е много лесно след като си си спасил едва едва собствения живот да мислиш за другите.. Аз съм преживял пожар във влак във Испания през 1992-ра и съм виждал как един вагон пламва целия за по-малко от 10 минути. За щастие жертви нямаше тогава.. Много е лесно да се приказва, когато не знаеш какво е... Има една приказка за такива случаи - че за другите се мисли преди да спасиш себе си.

казват ни това което очакваме да чуем от .. до .. за да престанем да задаваме въпроси.искам истината - доказана от доказани специалисти.виновнит най-жестоко наказани.само така всеки ще се научи да носи отговорност.

Срам ме е от теб! Стой си в щатите и забрави за България! Нас Господ ще ни опази, а ние България, но ти високомерно нищожество, което хулиш държавата и народа ни ще си останеш безродна помиярка! Защото егоисти са не останалите в Родината, а онези които избягаха за да си спасяват задниците. Не смей да хулиш и да съдиш народа ни! Да, каквото си надробим, ще си го сърбаме. Това не е твоя грижа и никой не ти е искал съветите, за да ни ги раздаваш. Гледай само да не се завърнеш с наведена глава. Защото империята, в която си се скрила е пътник. Скоро ще разбереш. А когато говориш за културата ни - виж първо своята. Само какво изречение си написала - безкрайно и несвързано. Имаш ли завършен 10 клас? С презрение!

Абе отворко, като толкова можете да се пазите, защо на 5-тата минута всички не са били свалени от влака, ами половината още спят по купетата, вратите заключени, т.н. Шафнера и всички пътуващи очевидно са били най-големите БГ спецове по евакуиране по време на пожар ... Виждал съм как работят мигащите лампички и като писне системата колкото и да си заспал ще те събуди и ще си извън влака за отрицателно време ... А за промитите мозъци - напротив, вие там сте промитите - продължавайте да си вярвате, че някой терорист е дошъл да ви запали вагона и все някой друг ви е крив ... :)

Не обвинявайте снимащите! От това което показват се вижда, че точно те едва ли са могли да направят още нещо за горящите! Някой наистина ли вярва, че ако са знаели, че вътре са останали хора, щяха просто да си снимат и да коментират така - никой не би го направил, просто никой! Направеното филмче наистина показва какво е било и дано, ако ли властимащите не искат да го вземат предвид, то по компетентните сред коментиращите да не ни оставят в заблуда, а да го обяснят, както вече някои от вас правят! Изказвам съболезнованията си на близките и приятелите на жертвите! Единствено те никога повече няма да се събуждат истински усмихнати!

Само изроди могат да гледат как горят хора и вместо да ги спасяват ги снимат! Изроди-наро И пак виновни няма да има!

Снимащите клипа са абсолютни идиотчета, с каквито за съжаление е пълно в скапната страна - на всяка крачка!