Започва кампанията за прием в първи клас в София

Започва кампанията за прием в първи клас в София. От днес родителите могат да подават заявления в желаните училища. Тази година това се случва по нови критерии.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Крайно време е децата на софиянци да бъдат с предимство при записване в първи клас. Днес-живееш в скъп квартал в центъра-и то потомствено, от десетки години в имот на рода ти,, и кварталното училище е недостъпно за детето ти. Селяните, който надойдоха на талази , макар и живеещи в периферен квартал намират начин да избутат по точки, и инсталират детето си там ,където не му се полага. В училищата в центъра миналата година повечето деца не са от квартала, а от периферията-Люлин, Обеля, Младост, Дружба. Вклч дори и от други градове-от Сливница, от Костинброд, и пак намерили начин да запишат детето си в София, и то в центъра, като така са откраднали местата за кореняк софиянците.

CynepMEH

Системата е супер зле - заставят те да ходиш в училище, което не искаш. Практически в хубаво училище нямаш шанс да влезеш освен ако не си 1-ва група. И какво отиваш в скапаното училище, което са ти отредили. Да направят изпити и да влизат децата, които успеят да се преборят. 1000 места ще останат незаети, ама къде...в Кремиковци сиурно - където никой не му е удобно да ходи, освен местните жители...

Не ти е удобно в Кремиковци , а на един от Драгалевци му е ,, удобно '' в 125то у-ще в Младост -1 .

По цял свят ползваш предимствата и недостатъците на местната общност. като не ти харесва кварталното училище-си купи жилище в друг квартал. навсякъде по света в първи клас записването е в най-близкото училище. не можеш да откраднеш места, които не ти се полагат. Като живееш в евтин и западнал квартал можеш да запишеш детето си в кварталното западащо училище, като искаш добро училище-ще си купиш имот в добър квартал. Никъде по света го няма-да живееш в панелно гето, и да запишеш детето си в училище в центъра. Това е-ползваш предимствата и недостатъците на местната общност. като кварталът ти е зле, смени го. В Дружба имот струва 50 000 долара, в центъра-и над милион, е не може лице от дружбенското гето да запише детето си в училище в центъра. Защото училищата в центъра са квартални за децата живеещи там

Този Чобанов май не е чел собствената си наредба. За адрес на детето не се приема адресът на майката, а на детето. И удостоверението което искат е за адреса на детето.

Абсолютно редно е децата да се записват в училищата по местоживеене. Голяма част от трафика в София се дължи на сутрешното разкарване на малките по училищата. И да, редно е да има значение кой откога живее в съответния район защото по местоживеене се плащат и данъци. Не може аз да живея в едно жилище и да плащам данъците му от десетилетия, моето дете да не е записано в училището до блока, а на наемателя от Долно Нанагорнище детето да е прието. Ей сега очаквам канонада от обиди!

Спокойно, ние от село горно нанадолнище си записахме детето в частно училище след като интервюирахме няколко. За нас и училището беше важно не къде си се пръкнал а какъв човек си и в каква среда искаш детето ти да расте.

За това изказване господина трябва да бъде разследван за дискриминация. Майката и Бащата са равноправни, като родители - няма водещ родител. Ако беше казал нещо против трансджендърите веднага щяха да наскачат разни "правозащитници" а сега ...

Чобанов да запише децата си в 66 у-ще Филип Станиславов

А кампанията в частните училища вече завърши. Който е искал да има избор вече е избрал училище и се е записал...