Обявиха нов търг за кометата в ”Аспарухово”

Областната управа на Варна обяви нов търг за бившия плавателен съд - кораб „Комета – 5“ във варненския квартал "Аспарухово".

Обратно в новината

Коментари - Обявиха нов търг за кометата в ”Аспарухово” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кометата си беше едно чудесно кръчме преди да решат да го "продават". Сега е отврат, кенеф за клошари. Ясно е, че освен за скрап, за друго не става. Още повече, че за нейното място има друг план и замисъл. Ами какво тогава общината се прави на загрижена и "продава" ли, "продава"?!

Изобщо не става ясно за какво е търга. За продаване на кометата с цел да се разфасова за скрап или продаване с цел друга стопанска дейност? Като гледам тоз ръждив варел трудно мога да си представя някой да инвестира да го прави заведение. От друга страна ако ще се продава за скрап неможе ли общината да си го организира?

много некадърни тези от общината поне нямали някои креативен човек да им кже че може да направят много неща от кометата ,,,,,,,,,,, дебили недодялани

Т.е. управата на града не може да позвъни на фирма за старо желязо да дойдат да купят на кг въпросния предмет? Или няма безработни във Варна, които да разфасоват, сортират и превозят предмета за вторични суровини? Или варненска община няма политика за данъчни облекчения към спонсори...които биха свършили "черната работа"? Затова пък има адмитистрация, която е взела заплати по обслужване на търга ....повече от началната цена на предмета.

За собствеността - ясно, ама за ".... Той съд ......"

Ъъъ как точно се превежда "Той съд се намира върху имот частна държавна собственост" ??

От 01 януари 1996 година в България влиза в сила Закон за държавната собственост, който определя държавната собственост като публична и частна.

Частнатата държавна собственост лесно преминава в частна частна собственост. Това е особеноста на тази държавна собственост. :-)