Мобилен пункт събира стари дрехи в София

Столичен инспекторат организира мобилен пункт за събиране на текстил от днес до 24 април, съобщиха от Столичната община /СО/.

Обратно в новината

Коментари - Мобилен пункт събира стари дрехи в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

при една предишна такава акция се коментираше, че после ги продавали на безценица на фирма, която продава дрехи на килограм....

Къде има такъв пункт в кв. Гео Милев? Има ли карта на местата в София?

Има смисъл да дойдат в къщи да ги вземат - аз не мога да нося повече от 2 кг . поради операции , да прехвърлям различни превозни средства , не ми се плаща за такси и носач за да ги занеса в пунктовете ! Имам много запазени , но вече ненужни неща ! Така както момчетата от фирмите за пране на килими идват , вземат и връщат всичко директно на място !

Вчера на няколко пъти изнесохме до контейнера дрехи и обувки, като всички бяха в отлично състояние. Но се съмнявам, че ще дойдат до вкъщи да ги вземат.

Така, както сте го написали звучи много добре, само дето сте пропуснали да отбележите, че има изисквания към дрехите и обувките, които се приемат! Те трябва да са чисти (изпрани), да не са скъсани и т.н. Общо взето дрехи, които стават за директна употреба без каквито и да било интервенции по тях. Иначе идеята е супер, ама е побългарена и наистина ненужния текстил отново ще се озове в контейнерите за битови отпадаци!!

Чисти - да, но чак пък закърпени :) Хайде по-леко :)

Така, както са го написали, означава, че ги събират, за да се изхвърлят, не да се даряват. Фактът, че уточняват, че изхвърлени с битовия отпадък, текстилът, кожата и т.н. замърсяват въздуха ПРИ ГОРЕНЕ, означава, че ще се унищожават, но не чрез горене.