Показаха тайните подземия на мавзолея (снимки)

Столичната община отвори подземията на мавзолея за медиите и показа помещенията, които ще се превърнат в филиал на Софийската градска художествена галерия.

Обратно в новината

Коментари - Показаха тайните подземия на мавзолея (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Засрамете се-пише се "във филиал", а не " в филиал".

Смотани демократи :)

Преди да се изготви проект и план за преустройството, първо се прави функционален и социален анализ на това какви хора живият тук като възраст, професии, какви са социалните групи, колко са безработните. После отива наш служител на място да наблюдава посещаемостта на площада. И на тази база възникват първите идеи за бъдещата реконструкция. Тези идеи се конкретизират, след това се включват гражданите в дискусиите по бъдещото преустройство. Когато и този етап приключи, задачата се възлага на проектантски фирми с или без търг за обществена поръчка. Следващата стъпка е политическото одобрение на проекта, като това може да отнеме 3-4 години, но това е така само при много големите проекти. Следва осигуряване на бюджет. В нашата служба имаме бюджет само за проектиране на проектите, после идват средства от други отдели работа по улиците, например. Финансирането е или от централния бюджет на община Виена, или от районите на Виена. При големи реконструкции районите получат средства от централния бюджет на община Виена. При малки проекти на улици и малки паркове се правят одиторски списъци, а ние даваме свое мнение и проектът се реализира в рамките на 6 месеца.

Абе какъв филиал на Софийската градска художествена галерия?! Как ще набутате изкуството под земята?!!! Народното събрание преместете там! Може и Министерски съвет.

Ха, сетиха се, че може да се изкарват пари! А защо не мислихте като взривявахте? Е, друго си е, на мястото на Мавзолея да има занемарена градинка и някоя химическа тоалетна...

За да се изложат картини в този бункер, ще са нужни средства, колкото да се построи нова художествена галерия. Хидроизолацията, вентилацията и климатизацията ще бъдат от 10 млн нагоре.

20 години след простотия та на видния демосрат бъки-бомбата се чудят какво да правят с последиците на неговата олигофрения/параноя.

Да му се потърси всякаква отговорност. Да взривиш сграда си е жив тероризъм. ТЯ МОЖЕШЕ ДА СЕ ПРЕОБОРУДВА НА ДРУГО НЕЩО.

Ха потърсете Бункер 42 в интересните места на Москва. Строен края на 50те, в самия център, 18 нива под земята, 65 м истински бункер, достъпенза туристи от около 10 г. 20 усд вход за чужденци и 20 усд за местните. Ресторан(т) тоже есть... :)

За да се използват подземията на Мавзолея, най-напред трябва да се възстанови самия Мавзолей. Обществена сграда, която се състои само от подземна част е абсурд. Още повече, знаем, че Мавзолеят може да бъде построен само за една седмица. Безсмислената и грозна конструкция, която Общината е решила да монтира на това място ще са строи много по-дълго.

Мисля,че не бива да се пипат подземията.Те са идеално място, където българският народ трябва да настани за вечния им живот Драгалъвския Ай Дук,Сашо Нереза, Бакъря, Надка Свиркина, Катъря и още 200-300 гада от айдушката бригада,за да ги гледат поколенията и да знаят кой окраде и превърна милата ни родина в Катун.

Жалко че го бутнаха... сега няма как да финтираме русоробите - само на МОЧА киснат и не може да го разкрасиме паметника. А има нужда.

роб си ти, и то от най-долните. През соца ближеше подметки на партийни величия, сега ближеш американски ботуши. "Русороби" имат поне ценности, които пазят цял живот, А не скачат като проститутка според силния на деня

Руските слуги в БГ сте най-нископълзящата пасмина която съм виждал. Ценности имали, LOL. Не сте способни дори да си представите съществуване без слугуване.