Каролев прави подписка срещу велоалея в центъра на София

Икономистът Владимир Каролев съобщи, че ще инициира подписка срещу велоалеята на столичната централна улица “Георги С. Раковски“.

Обратно в новината

Коментари - Каролев прави подписка срещу велоалея в центъра на София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Велоалетя е супер и на място, просот Раковска както и всички по-малки улици трябва да станат еднопосочни или без да се паркира. Няма да има нужда от велоалеи както е в чужбина когато се научим да пазим велосипедистите

Пълни сте с идеи, като прясно л..о с витамини! Хайде, аргументирай се защо, по дяволите, велоалеите непременно трябва да са по главните улици и булеварди!? И се поинтересувай, ако не шофираш кола, какво пише в ЗДП. 3) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) За престой и паркиране в населените места пътните превозни средства се спират възможно най-вдясно на платното за движение по посока на движението и успоредно на оста на пътя. Допуска се престой и паркиране на моторни превозни средства с допустима максимална маса до 2,5 тона върху тротоарите, само на определените от собствениците на пътя или администрацията места, успоредно на оста на пътя, ако откъм страната на сградите остава разстояние най-малко 2 метра за преминаване на пешеходци. Е,ако трябва да спра на Раковска, поради някаква причина, ще ми кажеш ли къде е това място? Автомобилите освен да те придвижват от .А до .В , се налага и да спират ,понякога. Не можеш да го грабнеш под мишница, като велосипед, и да го пренесеш.

Подкрепям подписката на Каролев!! И няма да съм само аз, уверявам тези които се изказват тук, неподготвени. София не е проектирана за такъв трафик, но вместо да се търси градивно решение, се затруднява допълнително. Това е престъпление срещу хората които плащат данък за колите си, ГО, прегледи, подръжка заради дупките, скъпо гориво, фишове, паяци и т.н За кокво плащаме тогава? Аз съм купил колата си за да ми върши работа и желая след като си плащам всички гореизброени задължение, да я използвам пълноценно. А какво се получава!? Дупки по улиците, икуствени препятствия от типа на велоалеите, синя и зелена зони, бусленти, скрити полицай дебнат и всякакви там ограничения, само и само да ти вгорчават живота и да ти вземат парите. Нека някой да каже, дали нещо позитивно е направено в интерес на водачите на МПС? Постоянно рестрикции. Е, ако слид всичките тези ограничения, спрем колите си, ще спрем и да плащаме данък, ГО и всичко изброено по горе. Когато се проектира инфраструктурата в един град първо се мисли, ако изобщо има кой да го прави. Планира се дългосрочна стратегия в перспектива. Съгласува се с урбанисти, специалисти по организация на трафика, пътна сигнализация и още много други специалисти, вкл. и гажданите на този град. И когато всичко е изчистено по детайли, тогава се пристъпва към реализация. А сега всичко се прави на парче, няма специалисти, събират се някакви "главчовци" и се занимават с материя от която не разбират. И се получават такива безумия като въпросните велоалеи. Не е обосновано велосипедистите, макар и съвсем малко на брой, непременно да се движат по натоварените улици и булеварди. По разумно би било, да се направят велоалеи по успоредни странични улици, без да се пречи на големия трафик. Но за това трябва някой да МИСЛИ!!

Съгласен съм, че трябва да се направи план за урбанизация. Но това ще означава, да се събори всичко, включително и жилищата ви и да се построи наново (панелни жилища, булеварди и т.н), иначе в момента София е като кравешко л...о. Наздраве!

Подписката трябва да е за премахването на всички велоалеи в София, очертани върху улици и тротоари. Съгласен съм да има велоалеи, но за тях да не ми взимат тротоарите и улиците.

БЕЗУМНА ВЕЛОАЛЕЯ! ДА, ДА ИМА, НО НЕ НА ЕДИНСТВЕНИЯ ЦЕНТРАЛЕН И НАЙ НАТОВАРЕН БУЛЕВАРД!ДА СЕ ПРЕМАХНЕ НЕЗАБАВНО! ЗАСТАВАМ ЗАД ПОДПИСКАТА!

Каролката щел да строи лифт по Раковски!

много нагъл тип е този... да слезе от колата и повърви малко.... Наглост, мерзост излъчва този тип...

абе този какъв икономист е, какви пет лева???? Аре да млъква, че дразни много... За този наглец законите се променят, а другите българи да духат супата. Много е нагъл... До 5-10 години в центура нямя да може да се влиза с кола или ще струва поне 5-10 лв влизането там... Не може ли този наглец да ползва градския транспорт като е загрижен толкова за чистотата на въздуха в София??? Наглецът си е наглец, такава му е долната природа!!!

Колите нямат мясКолите нямат място в центъра на големите градове. Инфраструктурата трябва да се изгражда така, че приоритет да са пешеходци, велосипедисти и градски транспортто

.....безумие, наречено велоалея......абсолютно излишно нещо по софийските тесни улици

Същото е и по "Дондуков". Булеварда се стесни, колите в колона, запречват и пътя на трамвая, а велоалеята седи празна и неизползваема.

Не мога да разбера тъпаците дето карат колелета в града и дишат всичката мръсотия на колите... Аз карам почти всяка седмица колело, но в гората на чист въздух и то само там където няма хора...В града или пеш или с кола...

Почти всяка седмица - точно колкото да си докараш инфаркт

Че какво му дреме на тоя малоумник след като шест месеца ще е без книжка?

Пишеш глупости, няма да е без книжка, а са му свалени номерата и ще бъде без автомобил, но не си мисличе няма друга кола - само селяците имат една стояща в гаржа таратайка, другите сме с по няколко(джип, ван, малолитражна за град, кемпер за почивка!!!

Днес е неделя, но 200-300 метра пеш ми отнеха почти половин час заради колите в центъра. Това е положението. Знам, че ви харесва да се мислите за "европейци" ли, "американци" ли с тия тенекии и все да бързате, защото малките ви (ни) лични дела и далавери са най-важното нещо във вселената. Просто казвам докъде сте докарали "удоволствието да се разходите" ... с кола в теснотията на центъра. Сбърканите неща винаги свършват по един начин или друг, умните хора се променят, тъпите следват модата и я считат за смисъл на живота.

Ал

Улави велоалеи, и в резултат са насъскани автомобилисти срещу велосипедисти. Докато тези се карат, Данчето краде за ГЕРБ...

Към подписката за Раковски трябва да се добави и малоумната велоалея на Дондуков.

По-големи наглеци от велосипедистите и кучкарите в София няма. ФАКТ!!!

уеуе мауе този суяк пак изпълзя от нафталина не трае сърце заешко...голям смехуран...апропо "най-видният" банкер в ситито в Лондон синчето му що така му биха шута оттам и си го прибра тук на хранилка?

Владимир Каролев е роден на 31 юли 1961 година в град Варна. В периода от 1979 до 1982 година е сътрудник на Държавна сигурност агент под псевдонима Камен към III управление (военно контраразузнаване), 1 отдел, 1 отделение.[1] По това време Каролев отбива военната си служба и според самия него е вербуван и снет от отчет без негово знание, а в архивите на Държавна сигурност няма документи с негов подпис.[2]

абе какво и да казват за ДС са го усетили тоя че е контингент на Веждито ( чепове, зеле и пр)))) хи хи

ПО-спокойно, то кореняците и тяхното потомство са най-гнусните селяни...

Нямам нищо против велоалеите, но това е най -малоумната велоалея в света, вероятно и във вселената. Нямам думи как да опиша това недоразумение...

Не е само тя, почти всички т.н. велоалеи( някакви боядисани пътечки или върху тротоарите или върху улиците) в София са пълно недоразумение. Целта на Фандъкова е да покажем на света, че София е чист град защото в нея има вело-пътечки. Най-смешното нещо, което съм виждал беше чужденци, които бяха наели колелета и ги бутаха около НДК, защото беше невъзможно да се разминат пешеходци та камо ли велоездачи. пъти са ме блъскали коли по улиците на София ...

Аз съм един от малкото велисопедисти "балъци", ама сега ми ще ми става по-кеф да ви гледам как тлъстите ви задници седят в колите с часове. По-полезно ще е да потръгнете пеш

Гледай на твоя задник да не се изредят стотина изнервени, че ще акаш като самосвал ;)

ТАКА Е, ФАНДЪКОВА СЕ ПОВЕДЕ ПО АКЪЛА НА МАЛОУМНИЦИТЕ ОТ "СПАСИ СОФИЯ" И НАСТАВА ХАОС. ЗА ОТПЛАТА "СПАСИТЕЛИТЕ" И СПРЕТНАХА ПРОТЕСТ "ДАНЧЕ СЛЕЗ" ВЪРТИПЪРДЯЛКОВЦИ, КОИТО НЕ СА РАБОТИЛИ ЕДИН ДЕН В ЖИВОТА СИ.

Велосипедист, защо ползваш тротоарите, защо караш в насрешното, защо минаваш на червено, защо караш по пешеходни пътеки, защо не даваш предимство на пешеходците на пешехгодни пътеки, защо смяташ, че света трябва да се върти около стотина като теб, а останалите 2 милиона в София да изпитават всякакви неудобства заради теб?

Абе, тъпанар пръст, нека те запитам нещо. Защо ползваш кола за разстояние, което изминаваш за две минути пеша? Ами, остави си колата на паркинг извън центъра на София, и от там по-бързо ще стигнеш пеша навсякъде в центъра. Аман от тъпанари с претенции!

кола за 2,5 минути пеша. А ти като си сеи качил на колело, смяташ, че светът ще е в картата ти, така ли?

По-големи тъпанари с претенции от велосипедистите няма, ФАКТ!

Въртипедалковец, защо лъжеш и внушаваш неистини? Никой не ходи с кола на 2 минути пешеходно разстояние. Когато се използва кола, то явно има защо, но такива като теб, май са неспособни да схванат и най-простите неща. Искаш от мен да изляза от Центъра на София, за да си паркирам колата някъде при теб в крайните квартали, а после с градския транспорт да мъкна до Центъра на София или някъде другаде, каквото имам да мъкна. Ти в ред ли си?

Преди исползвах само колело за придвижване из София. Докато не разбрах, че белите ми дробове са заприличали на такива на "дърт" пушач от всичките изгорели газове, с които съм ги пълнила години наред. Наскоро видях велоалеята на Раковски - ами няма такава недомислица - не бих минала по нея за нищо на света. И не вярвам, че има сериозен велосипедист, който да смята, че това нещо там върши работа. Дори да ги няма мрънкащите шофьори, на които, според мен, в момента просто правите напук, вместо да признаете, че дори за колелата тази "велоалея" е абсолютно безполезна!

За чий им е на ул. Раковски велоалея като велосипедистите си минават от където искат,даже по забранения булевард Витоша.

Няма да е зле Каролев да не се прави на луд, защото много добре знае, плановете и ремонтите в София какви калинки и какви шуро-баджанаци ги правят! Естествено такъв ще е резултатът, който не е само там и не се отнася само до велоалеите!

Ей това е начинът да се премахат идиотщините - когато започнат да пречат на подобни на Каролев. Ако е за обикновения гражданин, никой няма да си размърда и нокътя на пръста...

къде да се подпишем? Това беше най голямата глупост,която сътвориха кметските съветници.В БГ няма традиции на колоездене.До сега не съм видяла някой да кара колело,откакто са направени тези вело-алеи.Газовете от колите се увеличиха стократно.

С кола ул.Г.Раковски е (бе) много бърза и удобна, но с колело никога не бих я преминал-не желая да пречиствам въздуха чрез белите си дробове

Цяло чудо е да видиш велосипедист на велоалеите в София. В София няма условия за специални велоалеи за въртипедалковците и очевАдно най-доброто решение е да си остане както беше досега - всички да си карат по улиците и булевардите, а само децата до 12 години по тротоарите. Сега всичко е наобратно и става все по-лошо благодарение на Фандъкова и на бездействието на КАТ. Всеки велосипедист в София непрекъсанто прави нарушения на правилата - каране в насрещно и по тротоар, минаване на червено и перз забранени места и т.н.

Искам да се спре автомобилното движение в центъра. Само градски транспорт и велосипеди. Зареждане на магазини през нощта!Ще направя подписка за целта

Искам да се спрат велосипедите в цяла София. Искам да се спрат автобусите на градският транспорт и да останат само трмваите, тролеите и метрото. Най-вече искам кмет, който да не влошава непрекъсанто организацията на движението и паркирането в София, както прави Фандъкова.

Като е помолил свой колега да преброи велосипедите ,да бяха преброили колко автомобила се движат само с един човек-шофьора. Това са сигурно 95% от леките автомобили ,от тук идва задръстването и замърсяването с изгорели газове.

Не продават коли а по един човек. Има едни за двама. но са ужасно скъпи.

Има и за по 1 човек но и те са много скъпи. Има евтини за 2ма викат им Смартове. Ама българина иска да кара кола с минимум 3 литров двигател. Пък после и за цените на горивото се жалва. Да направят центъра на София ограничен за движение от автомобили и ще се оправят много неща.

Тоя боклук недорасъл няма ли кой да го нашамари качествено най-накрая и защо изобщо му се обръща медийно внимание! Ах, трудно му е с колата да джитка и си паркира в централното офисче, поскам салза. Известен с това, че е известен! Галфон продажен прост тъп.

Много тъпи хора се изказват на общо основание! Много ясно, че е добре да има велоалеи и е много ясно, че е супер тъпо да са на места, където не им е мястото. Елементарно, нали, какво точно обсъждаме така компетентно?!

ши ви доди акъла никви еурогеове не сте никви как ще си чешите дуп.тата а

Каролев не го дишам особено, но в случая е прав - лично заснех преди няколко дни огромното задръстване на Раковски пред МФ и празната велоалея! Исках да я пратя на някоя медия с въпроса дали според общинарите спрелите в задръстването и бъващи пушеци коли (т.е. движещи се с по-малко от 30 км/ч) всъщност НЕ замърсяват въздуха, защото според приказките на същите общинари точно така излиза! Велоалеята на Раковски е тъпо безумие, пречещо на трафика да се изнася бързо, изнервя шофьорите, оттам - предпоставки за ПТП! И това за какво - за 1-2 ма велосипедисти на ден? Аре нЕма нужда, мерси...

Като поседиш малко в задръстването, ще се сетиш, че има и други начини на придвижване. ЕДИНСТВЕНИЯТ начин да се намали автомобилния трафик е като се затруднява и му се отнемат платна. Правиш улици - получаваш коли. Затваряш улици - колите намаляват. За справка - покрай строителството на метрото доста улици бяха и са затворени. Намали ли се автомобилния трафик - намали се. Това е целта и на Раковски.

Живея на място, където в момента са строи метро и трябва да ти кажа, че трафика НЕ Е намалял, даже изглежда обратното заради трудното придвижване... Не ме разбирай погрешно - ЗА велоалеите съм, но там, където са практични и смислени! Виж алеята на Цар Борис III - практична е, и все пак не се използва кой знае колко! Ако искаш да намалиш трафика има много посмислени начини, а не да го затрудняваш в невралгичните места... Това е тъпо!

Проблемът не е във велоалеята, а в манталитета на сульо дето го е страх да не се протрие, ако повърви пеш или хване тролея. И в Швейцария велоалеите са за сметка на пътното платно, ама там няма видни икономисти, които да роптаят , че нямало достатъчно велосипедисти зимата

Малоумнико, ти скоро минавал ли си през булеварда, че коментираш? Иди виж и след това изказвай тъпото си мнение. Предполагам някой по-голям мислител и от теб е предложил тази велоалея на място, на което това няма как да се случи.

Напротив, има, и се случва. Напук на ревльовците, които са свикнали да прекарват повече време в колата си, отколкото в спалнята си.

Предлагам да премахнат всички велоалеи, за да може другарят Каролев да си паркира колата на спокойствие пред офиса. Освен това е добре да се застори целият Пирин с хотели и писти. Може там всичко да стане един голям претъпкан кален паркинг, отново за да му е удобно на великия планинар да си взема комисионните и да се разхожда/рие/ в калта както му е удобно и е свикнал, а е и по-доходоносно

А твойта кратуна не може ли да измисли по-приемливо решение, от което поне 5000 пешеходци ще спечелят. Там на ден минават поне 5000 пешеходци и около 50 велосипедисти. Оставиха пешеходните пътеки тесни и хората се промъкват като индианци един по един, но за сметка на това има велоалеи които почти никой не използва.

Кой е този Каролев?

Ми ходи пеша бе, тъпанар! Нали все се хвалиш какъв планинар и еколог си? Всичките селяни се срамувате да ходите по тротоара, щото ще ви мислят за бедни, тъпанари нещастни ориенталски! Цялата тази улица и повечето улици в София трябва да бъдат забранени за всякакви частни каруци.

А теб трябва да те изритат от София, към родното ти място!

Аз ходя пеша и мога да кажа че никакъв проблем не е решен с тази велоалея. Наистина велосипедисти няма, задръстването си е същото като преди, а тротоарите си останаха пак тесни и пешеходците се промъкват като индианци един по един. Много по-удачно беше да се уширят тротоарите. Там има доста пешеходци и поне 5000 човека щяха да се придвижват по лесно. А сега се придвижват по-лесно едни 50 човека.

Същата простотия е на изхода на Надежда! От където излизат всяка сутрин полвин Надежда, Връбница, Обеля и хора от извънградските квартали и градчета!!! Такова задръстване направиха в което киснат десетки хиляди души всеки ден!!!!!!! За да може да минат едни 50-100 човека с колела! Които цяла зима не пътуват!!!!!!!!!!! Толкова неграмотно нещо е достойно за комуистически лозунг!!!

Отдавна съм повдигнал въпроса за "велоалеята" след кръговото на Надежда. Това е такова нагло недомислие, че няма накъде. За да минат 2 колоездача на ден, става задръстване на стотици автомобили бълващи отровни газове. Екология, а Фандъкова???

Мирослав

Абе малоумници, вместо да изискате общинарите да го направят както трябва, вие плюете велосипедистите. Защо? Ако не са тия 150 велосипедисти там, ще са 150 коли повече на тяхно място.

А знаеш ли, тъп шофьорино, че ако един пешеходец иска да прекоси 50 метра от Надежда до Илинден, трябва да заобиколи през Люлин?

Строенето на велоалея е просто начин да се намали капацитета на дадена улица. Така се образуват задръствания за колите но не се спират колоездачите. Затруднява автомобилиста за да се откаже. Друг начин би бил да се подпомагат данъчно например колездачите с отстъпка за купуване на ел. колело... Начин е и да се намалят лентите за автомобили за сметка на ленти за градски транспорт и велоалеи едновременно (което е по-смислено щото буса като е в задръстването заедно с колите не става по-удобен даже напротив). Но зимата с колело по снега или бус в същото задръстване заедно с колите имащи по-удобни седалки, музика, парно, климатик и подбрани пътници... не ми се връзва. Освен ако взема в пред вид, че има по-голям риск някой да ми скапе колата неможейки да спре по хлъзгавото, докато с буса не ми трябва да се тревожа. Дори мога да си спя докато в колата ще се нервя на здръстването... хм...

Прав си отчасти. Трябва по раковска да се движи само градския транспорт. Но велоалеята е безмислена просто защото няма велосипедисти. Трябваше да се уширят тротоарите, за да несе блъскат пешеходците които там са голямо количество.

Ех, Каролев, Еми тя, велоалеята си е свършила работата. Накарала е такъв, като теб, да слезе от колата и да провърви 2 минути ( по твоите думи) пеша. И какво като повървя пеша? Реномето ти ли пострада или ти излязоха мазоли по краката? Май единственното което се е случило, че в този момент е имало една кола по-малко в центъра, едни смърдоляци- по-малко и малко повече място за градският транспорт.

Велоалеята не е свършила никаква работа. Преди имаше задръстване заради спрелите коли, а сега заради велоалейте по които минава велосипедист само по великден! А пешеходците продължават да се бутат по тесните тротоари.

Идеята е с наличието на велоалеи придвижването в центъра на София да става само с велосипеди или пеша, а не както е сега центърът да е пълен с коли. В България няма традиции за велоалеите, като е в Германия например. Но като искаме да ставаме "европейци" трябва да си променим начина на живот и най-вече- мисленето.

Прав си че трябва да се промени мисленето. Най-вече всяко нещо да се прави с мисъл, а не защото е модерно. Там велосипедисти няма! Тогава за къв хуй правим велоалея. За сметка на това оставяме тротоарите тесни и пешеходците се бутат и провират в индианска нишка.

95% от вело алеите са безумие и са направени за да се откраднат много пари от ЕС. дадени са толкова за построяване на нови, но вместо това боядисват улици или тротоари и казват че са посторили нови! всеки който се гордее с тях или е изпълнител трябва да е в затвора!

Стига с тия велоалеи! Ликвидирайте ги! Пречат на пешеходците, пък и на шофьорите! ДА НАПРАВИМ АЛЕИ И ЗА МОТОРИ, КАРУЦИ, ЗАПОРОЖЦИ, ТРАБАНТИ...

Автомобили нямат място в центъра. Колкото и да ревеш, това е бъдещето.

Ти кой беше, че ще решаваш какво има място и какво не? Глупак

Да, само дето бъдещето го няма (пардон, весосипедистите ги няма) там. За сметка на това е пълно с пешеходци които се бутат по тесните тротоари. И така усвоили сме едни пари, без нищо от проблема да е решено.

Ако нещо трябва да се промени, то трябва да пречи на Каролев. Или да е глобен Каролев, или на Каролев да му е накриво, или...... Скрий се бе "икономист". Компетентен си по НИЩО.

А ти си типичен малоумен политик! Не гледаш каква е идеята и реализацията, а дали този които го е казал е от твоя отбор или не е. Затова нище не става в нашата държава.

А за Дондуков, кога?

нека Раковска да стане само за велосипеди и електрически коли.

нека Раковска да стане само за педита като Гост - да си въртят гъзовете

И каруци, батее и каруци....