Във Варна има недостиг на електротехници и монтажници

Във Варна има сериозен недостиг на електротехници, електроинженери и монтажници.

Обратно в новината

Коментари - Във Варна има недостиг на електротехници и монтажници | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има просташки мнения на прости хора които мислят ,че тока се носи с кофи

И сестра ми е електротехник! По цяла нощ виси под някаква улична лампа по пътя за Златните, ама какви кинтове заплата има...

Ауу каква мъка, ама те дават цели 600лв у въшливата Варна, където, ако не си с трибиквените или нямаш схема за нещо си умрял прав

И за какво един електротехник да работи като такъв в България, като може да печели повече пари по други начини (не по професията)?

Да им вдигнат заплатите...

Ами дойде вече това време, за съжаление - няма хора за нищо, няма специалисти за нищо! Аз отдавна съм се сблъскал точно с тоя въпрос - не можеш намери качествен ел.техник и при най-дълго търсене! Но няма квалифицирани техници по нищо, има само цигани!

Та къде казвате да се явя, за да почна работа? Искам служебен автомобил, цялата заплата от 4000лв чисто 2000€ в банкова карта, храна за деня от катеринг или ваучери за 400лв. Не вярвам да се пазарим за заплатата защото това са помощите в Западна Европа.

Тъкмо научих магарето да не яде и то избяга в София

Ниски заплати, ниски заплати и пак ниски заплати. Хората бягат в чужбина заради заплащането. Познавам ел техници, които предпочитат да карат камиони в германия отколкото да работят в БГ. Не може фирма в София, с по-малки приходи да плаща по-високи заплати от също такава фирма в провинцията с по-големи приходи. Дори държавни служители на един и същ пост вземат в пъти по-големи заплати в София от тези в Варна. Ниски заплати, ниски осигоровки ,... нисък стандард на живот.

Оплачи се на вашите хора там

няма заплати - няма кадри, но може и т.нар."бизнес" сам да плати образоването им и да си ги назначава с прилични заплати,а не да мрънкат в протрити дънки от луксозни автомобили, пренасочете си средствата за образование и ще имате кадри всякакви

Няма и да има кадри. Как си мислят че човек с опит ще се бъхта за мижавите заплати който искат да плащат. Искат да те осигоряват на 460 лева , да ти плащат 600-700лева , не копуват предпазни средства и после реват че ни няма. Ако не започнат да развързват джобовете и по лошо ще стане.

И магарето ми се научи да яде камъни, но умря! Сега го давам за пример на един инженер, но на него не му се работи за 500 лв. за шеф с " МайЯбах" за 500 000...

Шефе - много яка нова кола си си купил. Последен модел Porshe, невероятна е. - А да!! Ако бъдеш усърден, работи здраво, догодина ще си купя новия модел.