Условна присъда за убит в аварийна лента колоездач

Окръжният съд във Варна осъди условно 23-годишен мъж от Пловадия, причинил смъртта на велосипедист в аварийната лента на магистрала „Хемус“.

Обратно в новината

Коментари - Условна присъда за убит в аварийна лента колоездач | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Единият, велосипедистът, не е трябвало да бъде на магистрала, а другият, този с МПС, няма работа в аварийната лента, освен ако не е спрял!

Не съм видял новината когато е станало всичко, но това за пореден път доказва какви пълни дебили битуват по нашите географски ширини - единия с колело на магистрала, другия изпреварва в аварийната.. Аман от тежкари и безмозъчни..

как е името на съдията и дали кара колело?

Май е имало пак доста финикийски знаци.Някой забравят ,че всички сме смъртни и ЛАКОМИЯТА е до време.

Тоя 23- годишен, Крадец и убиец- рецидивист ли е или роднина а Съдията ??? Щото май само на такива дават Смешни Присъди за убииство.

Ако един ден дай боже има гражданска война или бунтове, със сигурност съм си казал, че ще си хвана един съдия и ще го разпитвам в мазето си каква е причината да не съдят престъпниците, докато ми даде убедителен отговор, на който да повярвам, дори разпита да продължи с дни. А аз тия неща ги умея...

Ей, толкова ли струва в БГ човешкия живот бе? Условна присъда. На тая съдийка да и се случи с близък подобен смъртен случай и пак да отсъди УСЛОВНА. Нищо лично.

За куче дават повече.

Колоездач на магистралата???? Само в България!

Как пък го изчисли съдията това "1,4 години"? 1,4 години = една година + 4.365/10 дни = една година + 146 дни = една година, 4 месеца и 26 дни (дните са приблизителен брой).

Вероятно журналистът е математик. Сигурно е година и 4 месеца.

да, кво търси там... един ден засякох цяла сурия кретени... не мога да кажа колездачи, велосипедисти, колездачи... щото това са й интелигенти идиоти.. които и в града карат срещу движението... да, де не са виновни така пише и в правилника.. ама той е стар, а те са млади.. и ходят ангоре надолу из Европа.. а тъпите куки къде се кипрят по митинги да вземат да ги информират.. не глобяват .. щото за кво са ни ?

Chefo77

А какво търси велосипедист на магистралата? Не че нещо, но в ЗДВП по спомен имаше изрична забрана велосипедисти да се движат по автомагистрали, дори и в аварийната лента. В една нормална държава, с нормално действаща съдебна система, това би било класифицирано като "няма работа там". Единствената вина на осъдения, е че не е спрял да помогне на ударения от него колоездач.

Не пише, че е избягал. Ако беше, щеше да има ефективна присъда. По принцип избягалите - трябва да се съдят като пили, защото най-вероятно са.

Chefo77

Пише, че след удара автомобилът е продължил да се движи - аз го тълкувам като избягал. Може и да греша. Жалко за погубените животи. На починалия и на този, който трябва да живее с мисълта, че е убил човек.