Спешни мерки за наемане на чужденци в туризма

Агенцията по заетостта предприема спешни мерки, за да улесни работодателите да наемат работници – граждани на трети държави, за летния сезон по Черноморието.

Обратно в новината

Коментари - Спешни мерки за наемане на чужденци в туризма | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За тези молдовци и украинци се похвали лично Валери Симеонов, че негова заслугата, с което бил спасил сезона. Надали има някаква заслуга, но щом се хвали, трябва да си поеме отговорността след това. Изобщо не му отива на лидер на патриотична формация да съдейства на чужди граждани да работят у нас, а да лишава българите от достойно заплащане. Докато бг бизнесмените не осъзнаят, че само с достойно заплащане и сигурност ще могат да привлекат персонал с адекватни компетенции

Българинът винаги гледа за заобиколи закона. Сега си мисли, че с тези чужденци ще "спечели". Сметките ще му излязат криви и ако влезе закона по предложение на Мая Манолова, може да бъде и на червено. Но докато не се опариш - не вярваш?!

6. Всеки извънреден час трябва да заплащат/нещо, което не правят с българите/ 7. Едва ли ще накарат чужденеца да работи по 12 часа. /той ще има железен договор/

Тази година - чужденци, догодина отново ще търсят българи, защото ще се уверят, че им излизат по-евтино. 1.Не всички имат договори 2.Не всички получават заплати 3.Не всички ползват хотелската база и квартири 4.Няма проблеми с държавата, посолствата, ако ... забравят да им платят. 5. Не се налага да плащат пътни до Украйна, Молдова ... и обратно.

Ботев, Левски и Бенковски са убивали всякакви богати чорбаджии, взимали са им парите и са ги ползвали да се Освободи България от Турско робство, и да изгоним същите тия турци и араби ... Май пак трябва да правим същото.

И какво страна с патриотарите дето много молееха за българския народ? Няма ли българи безработни?... Дайте 1000 лв заплата - и хората ще ви работят. Миналата година бях на мире в Гърция - половината персонал беше от България....

Ако някой бизнесмен иска да няема чужденци, нека наема !!! Обаче трябва да плаща Тройни Данъци и тройни осигуровки, за да да може от тия пари да има за безработните българи, пенсионери и просяци. При 400 лв заплата, 300 лв данъци, а 100 лв остават за арабина.. Араби и негри да работят докато умрат, за да живеем ние българите добре !!!

Надявам се,че има изискване тези чужденци да говорят български език.

ХаХАХа тези пак почнаха да реват.Дано да се навие някой от Сомалия.

и от Сомалия няма да дойдат при тези условия, които предлагат местните мутри и "бизнесмени"!

Пак ще има рев, те и сега работят от чужбина, но нелегално. Сега хотелиерите трябва да плащат осигуровки и данъци , а на тях това не им изнася. Защото няма кой да бачка за 400 лв

тия идиоти ли са или се правят на такива?! кой е този чужденец, който ще дойде да работи за 400 лв при мизерни условия и без договор?!

За сега /за съжаление/ от Украйна и Молдова - само спрямо тях нашата среддна заплата е малко по-голяма. След 2-3 г. обаче и от там ще секне кранчето.

Чужденецът задължително ще има договор, който ще включва много неща за които българите не са и сънували. Сега шефовете им ще разберат "Кон боб яде ли?" Ще си вкарат автогол и следващата година - отново българи ще търсят.

Сети се Мара , да се побара ... Сезонът зпочна ....

... ако мара... е илиева - тя не се е пущала...