Поругаха паметника на Рейгън

Новооткритият бюст на бившия американски президент Роналд Рейгън, който бе открит вчера в столичния Южен парк, бе обруган само часове след церемонията.

Обратно в новината

Коментари - Поругаха паметника на Рейгън | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Напълно нормално да бъде поруган един паметник, който ни е наложен да бъде там без никаква дискусия и без хората да го искат. Какво общо има Рейгън с България, че да се мазним на американците, като му поставяме паметник?

Не, че нещо. Но конкретно този човек не виждам какво е допринесъл за България. Освен, че са се договорили с Горбачов за някои неща. И за тези, които не знаят - неговите промени във финансовите регулации поставят основата на финасовата криза през 2008-ма. И кой и как е решил ... странна работа. Може ли и мой паметник? Ще си го финансирам.

Не че нещо...ама етокакво е направил - освободи България от руско робство(частично)Победи комунизма почти навсякъде. А що се отнася до финансовата му политика- неговата и тази на Бил Клинтън водят до най големия просперитет на САЩ(не че за останалите държави това е добре)Кризата от 2008 няма нищо общо нито с Рейгън Клинтън или Буш

Докато побеждаваше комунизма можеше да ни затрие ей така с натискане на копче, не че е нещо...нали?!

ама комунизъм никога и никъде не е имало. Та не знам какво е победил. Имаше развито социалистическо общество, което се стремеше да постигне целта за разпределение на благата: " От всеки според способностите, на всеки според потребностите." Което вече е постигнато в България: От всеки българин според възможностите да работи, на всеки тъмнозелен според потребностите да краде и да го подпомагат социалните. Те това е комунизъм!

Рони си е готин както и ще да го цапат - не е олигофрен като тия на руските паметници

Американска поговорка: That little white spec on top of chicken shit is chicken shit too.

Pedex Pelev много го е яд, че кумирът му, тъпакът Рейгън, е опетнен. А има защо - той постави началото на краят на Америка, От негово време са премахнати много банкови регулации и други, заради което започна главоломното задлъжняване на страната им. Един второстепенен киноартист играл ролята на президент под режисурата на ФЕД и наднационалния престъпен капитал. Всеки ден заслужава да го разкрасяват. Утре като мина от там, ще го потърся и лично ще се изплюя, а по тъмното и ще го препикая....

Попикани памперси,колкото и да се напъвате не можете да върнете времето в което сте живели и упражнявали терора си в/у народа.....ЕГН-то няма да ви подмине и помислете след това дали тези млади хора върху които сега храчите няма вашите гробове да ос..рат за наказание.......всичко се връща на този свят и вас няма да ви подминем

Браво, браво, браво!

А да сте забелязъли някъде в София паметник на основателя на Българската държава хан Аспарух?

Е то от савеЦки и руски паметници няма място за наши

Е що пропущаш и американските, не се срами!

И к'ви съ му заслугите на тоя военолюбец и терорист пред България че му слагате поменник...?

Разкрасен е в светлината на новите тенденции за демократичен израз на творческото осъвременяване на остарели ценности и паметници. И така ще влезе в българската история.

сигурно скоро и онзи стърчащ завоевател ще го украсят та тогава ще ви питам как ще врещите мурзилки скапани

Заблудени хора, Не ви ли стигна страданието от византийци, турци, англичани, французи и германци, които разпарчетосаха България и окървавиха българския народ, та сега сте тръгнали да защитавате американците, които искат да унищожат не само България, но и света?

Е,няма друга толкова агресивна и войнолюбива държава като Америка.Не остана празно място в Европа от бази на НАТО,кои5то уж "пазят" Европа от "агресията" на Русия...Де я видяхте тази "агресия"бре? Де видяхте руска база,докато НАТО обгради Русия от всички страни.Америка насила и с военни конфликти налага своята воля и "демокрация" на света...Тоя паметник да си го боднат в двора на посолството и да не ни натрапват този третокласен актьор за "спасител на света".ненавиждам тази нагла,агресивна и жадна за световно господство и войни държава.Искам мир и спокоен живот за всички хора по света!!!!!

Русия да го духа. "Военолюбивата" нация САЩ не е анексирала нито една чужда територия за разлика от Русия

Мдааа само армията и "присъства" в редица територии, включително нашата :)

Президенте, освободителю, признателна България! Благодаря, че но освободи от съветското робство. Не само нас, а цяла Източна Европа, Русия и останалите бивши съветски републики. Паметници на теб и Горби трябва да има във всеки град от тези страни.

Значи американците са ни освободили от "съветско робство". Интересно! Хубаво, ама русофобите се скъсаха да врякат, че който ни освободял, той щял да ни пороби. Е, какво може да заключим за САЩ тогава?

Всички вие, които защитавате този паметник, сте предатели на България и на българския народ. Вие работите против православието и славянската общност, които ни дават вяра, мир и ни учат на добро, а не на войни и смърт. Искате да станем като Македония. Там вече пристигнаха американските помагачи, за да проливат кръв.

Само ще напиша,че за простоватите невежи дебили и за злостните червени имбецили този велик мъж е "виновен" спокойно да си пишете простотиите,а не да ходите на екскурзия в Белене или Сибир!!!

разби съветската империя затова е Номер 1. Гнусните комунистически отрочета не могат да прживеят това . Отговорът е един да се съборят всички съветски паметници.

БОли ме фара!

Има американски президенти със заслуги към света и човечеството. Рейгън не е от тях...

Ха кажете бе, тъпанари имбецилни, щу ще подобен паметник в София!?! И що трябваше да махаме Ленин като ще слагаме тоя?

Дреме му на балалайката на Роналд Рейгън. Ще го измият и ще стане като нов. А посерковците от Че Гевара ще трябва пак спрейове да купуват - да се бъркат в изтънелите джобове.

Защо бе ...ми той не е лош...

Още веднъж ли я пуснахте тая тема бре? Чак толкоз интересна не е!

Имбецилно е да се слагат подобни паметници в България. Има толкова много българи които нямат паметник, до този треторазреден актьор ли опряхте?

а кой е хомотоальоша

Младите не знаят кой е Рейгън. Те знаят за мутри, коли ,манекенки,татуировки и да не работят. Рейгън УНИЩОЖИ КОМУНИЗМА. Ако не бе той и Горбачов сега НЯМАШЕ ДА ГЪКНЕТЕ ПО ВЪПРОСА ПОЛИТИКА, ЗАПАДНИ ФИЛМИ, ЗАПАДНА МУЗИКА . Ще гледате Ленин за, повреме и след войната,партиините секретари, оф и подобни. Ще пътувате зад граница само чрез радиото/тогава слушахме радио Лаксемберг .Имаше хубава музика/ .А сега какво ? Терор на герб,заеми за герб и мизерия от герб.

И кой е Рейган? какъв му е приноса към благоденствието на България?

Приносът му е, че ви разката майката и ви направи проститутки! И още виете жално! :)))))

Tani4ka69

И кой е Рейган- НИКОЙ за нас.Един от многото американски агресори.

Мда направи така, че чужди войници да могат безнаказано да бият български деца в България ...... бих се изпикал на гроба му !

Защо трябва да има в България паметник на Рейгън? Има много български личности заслужаващи паметник!

Пендо бе, оти ги руча'ме жабетата? Пендо: Ами оти - я колко паметници се втурна'а да ни подаряват от сите държави! По-рано бе'а само от нас и повечето бе'а от наша искрена признателност - на наши си царе, за освобождението от турско и за културата. И си ги пазе'ме. Ама бе'а малко, сега са много - ете зат'ва.

Предпочитам чашка водка, пред кравешка фъш..ия. Някои пък предпочитат фъш...та. Въпрос на вкус.

за твое съжаление водката е полски продукт не на мелезите наричащи се руснаци

Идиот!

Искаме паметник на Франклин Делано Рузвелт до паметника на СавеЦката "армия" със същите размери Ще го предложа утре пред общинския съвет Рузвелт е човека спечелил ВСВ

Факт, най-малък принос, най-много девиденти. Човек се замисля дали Адолфчо не е бил сериозно подкрепян от задокеанска страна.

Да човекът е спечелил от ВСВ, но победата е извоювана основно от Съветския съюз. Вторият фронт беше открит, когато вече беше ясно, че германците губят. Западните съюзници едва успяваха да ги догонват...

Tani4ka69

Браво на незнайните поругали паметника на имериалистите.Пелев сложи си го у вас този паметник. Лично аз ще заведа кучетата си да го припикаят.

РЕЙГЪН В КРЪВ!!!! СМЪРТ НА ИМПЕРИАЛИЗМА НА ФАЩ И ВСИКИТЕ МУ СИМВОЛИ!!!

селските комуноиди дори не знаят значението на думата "империя".....Америка била империя но за тъпи чугунени тикви каквото им налее партийния вожд това е истината-ИМПЕРИЯ (НА ЗЛОТО) Е РУСИЯ ДИВИ УШАНКИ А АМЕРИКА Е ФЕДЕРАЦИЯ ОТ ШАТИ,КАКТО ГЕРМАНИЯ Е ФЕДЕРАЦИЯ и се научете като храчите първо да помислите,че сте пълни идиоти!!!!!

Фалшива новина.

Поставянето на такъв паметник е поругаване на България и на българския народ.

Войски които не са канени се наричат окупаторски

Не е имало референдум да каним ли американски войски - значи не са канени от мнозинството българи. Тогава, те са окупаторски.

Важното е че са поканени от законно избраното българско правителство и ратифицирано от българския парламент който по смисъла на конституцията представлява народа

Бъркаш - савеЦките войски стояха до 1957г че и отгоре, и забележи...без никой да ги е канил

Тъп ли си или нарочно лъжеш, та дано се намери някой дето не знае историята и да ти повярва?

Аз съм роден тогава(1953) - семейството имаме снимки Войски имаше и то много - историята се опитваш да я промениш ти,но все още има съвременици на съветските окупационни войски след края на ВСВ

....а американските бомбандираха София, избиха цивилно население и си тръгнаха за да ни окупират отново след 1990 година - Относно съветските войски - на война като на война - никой никого не кани , Трети Украински фронт ни е прегазил без жертви и разрушения в качеството ни на верен съюзник Царство България на Третия Райх . Факт.

Мдам ...... да сложи и бюст на султан Мурад и после да се чуди що са го разбили. предател национален

А във Бургас си построиха баня музей на манафа Сюлейман султан от 500.000 лева дадени от турската Доуш НАМАЗАХАи ПатрЕотите на Паричния фонд

Само да успокоя населението, че такива неща стават и в други държави, дори в САЩ. Не разбирам обаче възмущението на русофилите които крякат срещу подобно поругаване на паметника на Съветската армия в София - една армия поробителка. Ето, в Калифорния също е имало подобен инцидент: "Vandals torched a large bronze and marble tile monument commemorating the late President Ronald Reagan Friday night, erected only a year ago in a Southern California park. The damage tarnished and defaced the bronze statue of the president, and destroyed the tiles, which quoted Reagans words recognizing the park itself."

Ти си просто едно сороско мекере. Бягай да ти дадат някоя стотинка на ул Козяк

Това е възмутителен вандалски акт! Как може, как може? Часове след откриването на нов паметник така да го поругаят? Та нали все говорим да градим, да създаваме, а някои хора само искат да разрушават! Трябва да се заловят и осъдят като вандали! Полицията да ги открие и арестува! Ама как може така? Та нали това е част от историята ни? Не бива да се заличава историята, нали така? Всички държави си пазят историята, паметниците, само ние рушим!

Ама как хубаво се възмущаваш - сигурно и само след първото "как може така" щяха да ти дадат центовете дето са ти обещали, малко си се престарал(а).

Tani4ka69

Само така ние не искаме паметник на един от многото убийци американци .....

Как смеят, мерзавци - това да не им е някой загинал за България руснак, че да оскверняват !!!

ПАМЕТНИК СЕ ИЗДИГА НА ЧОВЕК С ПРИНОС КЪМ БЪЛГАРИЯ!!!ТУКА ИМА НЕЩО МНОГО,МНОГО СБЪРКАНО,ТА ДОРИ И АЛЕЯТА СА КРЪСТИЛИ НА НЕГО!!!ПАРОДИЯТА Е ГОЛЯМА,НО И НАГЛОСТТА НЕ ПО-МАЛКА!!!

Напротив болни човече, напротив! Роналд Рейгън има огромен принос за свободата на България от руското робство. И не само за България, а за всички бивши страни от бившия Варшавски Договор. Негови паметници има и в Будапеща и в Полша, мисля че във всички останали страни които той е освободил. Знаеш ли къде щеше да ходиш днес на екскурзия в чужбина ако не беше Рейгън? В Румъния, Полша, Чехословакия, Унгария и ГДР - Източен Берлин само. И дотам - до оградата. Бееее! Муууу! Това щеше да правиш. Гърция щеше да я гледаш през телените мрежи. А същото важи и за днешна Сърбия и Македония даже - те бяха "капиталистически" държави в които не ни пускаха! Това съзнаваш ли го??? Даже в Съветския Съюз нямахме право да ходим - поне не без приглашение от тяхната милиция!

Аз не съм била поробвана от руснаците, нито пък България е била поробвана от тях. Точно обратното: с безценната помощ на руснаците един път България е освободена от турското робство и втори път - от фашисткото робство (да ти припомням ли убитите без съд и присъда в периода 1923-1944 г.?) Ти в кой свят живееш?

Да не знаеш е поправимо - ще прочетеш и научиш, ако имаш желание! Но да си идиот е до гроба!

Самото поставяне на този паметни и паметника на убийците на хиляди софиянци е оскверняване на България!

Нормално е да бъде осквернен паметник на унищожител на България и мръсен рептил. Какво има странно? Все едно, в центъра на Тел Авив да вдигнат паметник на Хитлер.

евала на рейгънчето. Едно нищо и никво актьорче, ама бутна цялото могъщо СССРе барабар с Варшавския договор. То явно е било колос на глинени крака де.

не рейгънчето актьорчето бутна СССР и Варшавския договор а тъпанара предател Горбачов и алкохолика Елцин. Ако беше по времето на Ленин или Сталин или Хрусчов имаше да си чакате и чакате. Но рано или късно нещата се поправят и сега с Путин Русия е в добри ръце. Доказват го язвителните реакции от Запада по негов адрес.

Путник е пътник - болен от сифилис едва ли ще изкара много дълго

акаите там асан генов да има каде дасе моли

Няма ли велики български личности на които да се отдаде почит, а на някакъв президент на САЩ. По тази логика да сложим бюст на Обама велик свободозащитник. Ха!!!

Има бе: Азис Фики Тоя рейгън коя песен е изпял та му правят паметник? никога не съм го гледал в синситито.

По същата логика що чинят паметници на стотици руснаци в България бе м*хльо?

Дали Рейгън е знаел, че има такава държава?

Заслужават отмененото наказание в България! А моча е паметник на армията-поробителка и е естествено, хората да се упражняват по живопис и бояджииство върху него!

дано да не сетят да боядисат паметника на Желю Желев във Вашингтон

Всички жаби - зелени, нашата жаба - червена!