В София може да има офис на Силициевата долина

В Ректората на Софийския университет "Св. Климент Охридски" се състоя дискусия с участието на предприемачи от Силициевата долина.

Обратно в новината

Коментари - В София може да има офис на Силициевата долина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А на силиконовата долина ще има ли?

Гладен професор, силиконова долина сънува. Ето и един цитат от статията: "Витанов е представил успехите на СУ в образованието и в изследванията в информационните технологии". Ето, това е, докато другите ги създават, продават и внедряват, нашите видни професори ги изследват. Докато висшето ни образование не схване, че трябва да преподава това, което се търси, а не това, което им се преподава, "висшето" ще си остане "висшу", Студентски град ще прилича повече на Лас Вегас, отколкото на кампус и повечето "стоденти" ще бъдат селски тарикати и (к)урви, които са намерили начин да се наместят в София "на тънко". Младите хора, които искат да се квалифицират, да се развиват и накрая да се реализират, ще търсят възможности извън България. А когато след 4-5 години завършат, какви са шансовете да се върнат да работят за поредния Домус за 2000 лева - решете сами. Айде, сега нафталинените професори да си направят още един симпозиум, на който да си поговорят, а през това време светът отвън ще продължи да се развиват.

В "Яйцето" го направили, сред масите. Браво, доста сериозно място.

Даамм, пак пари на вятъра, като прословутия София Тех Парк, който стои празен та празен и чак дрънка....

ако събираха там пенсионерите до сега щеше да е препълнен памперс но там се установяват само фирми които могат да правят софтуер и такива средновековни чуканчета като вас само могат да зяпат и да храчат

Новият голям брат нали затуй ни разби всичко,вкл. образованието - за да превърне страната в евтин източник на работна сила. Какво добро е видял някой от САЩ, че да го очаквате именно по тази линия? Иначе в сектора се дават добри заплати, почти като европейските (ако си кадърен и знаеш как да търсиш своето).

Силициева няма да стане, но сили-лицева (silly faces) със сигурност...

Не думайте. В държавата на неограничените фантасмагории и офис на луната може със същия успех да откриете. А Селски Университет ще засенчи Стандфорд от всякъде.

сега ще си взимат кадрите съвсем наготово и ще баламосват народа - изтичането на мозъци продължава с бързи темпове до окончателното дебългаризиране на страната. Там ще изплащат една къща и една-две коли цял живот, ще работят денонощно и с 2 седмици почивка няма да могат и да си идват. Светло бъдеще

То щото тука при Боце, патридиотите и другата сволоч е един живот прекрасен...

Мунчо, то е ясно, че и сравнение не може да става. Но има една особеност - стандарта на живот на едно ИТ в София е доста съизмерим с този в Калифорния, разбира се с някои уговорки.

Абе хайде стига, живота не е само ИТ, има и други много по-важни специалности!!

хихи. "Целта е, най-успешните АйТи предприемачи от Силициевата Долина да се принесат в София"...... И Бил Гейтс да си купи панелка в Младост. Много обичате да продавате мечти на младите и недоучили българи. За първи и последен път - Всякакво АйТи в София, колкото и успешно да е то, няма обема, който е нужен, за да стане интересно за играчите от А лигата в Сан Франциско

прЕнесат

Аз мисля че нашите младежи просто ще се преселят в "Силициевата" долина

Не е задължително. Много е далече.