Дете на 6 г. с рядка реакция след ваксиниране

6-годишно дете е получило една от редките очаквани и описани в листовката реакции след поставяне на ваксина "Тетраксим" в Пловдив.

Обратно в новината

Коментари - Дете на 6 г. с рядка реакция след ваксиниране | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Значи стават Две деца! И нашето дете получи странична реакция,която е извън листовките.............

От същата Ваксина, по същото време!

Ваксините редовно дават тежки странични рекации, дори и смърт! Ама в бизнес за милиарди всяка година няма място за подобни "оплаквания"!

Така е. Ваксините могат да предизвикат тежка имунна реакция и да "изключат" някой орган. Дори може и да предизвикат смърт, макар и съвсем рядко. Освен това в много (тук вече са много, над 5%) от случаите не предизвикват имунна реакция и не действат. Всичко е въпрос на взаимодействие между гени и ваксина. Ако брат или сестра са имали тежка реакция от ваксина е разумно да се прецени риска от поставянето ѝ. Ваксините нямат за цел да предпазят всеки ваксиниран, те имат за цел да предпазят населението като цяло от епидемия, т.е. вероятността заразен да зарази друг, на който ваксината не е подействала или не се е ваксинирал да е малка. Ако една малка част от населението не се ваксинира, вероятно ще е толкова здрава като останалите. Но няма опасност дори и да се ваксинира. Лошо е когато определен тип ваксини атакуват органи и атаката се вижда след години. Например репродуктивни процеси.

Ти много ги разбираш тия ваксини, да не си вирусолог ?!

Страшен обрив ще да е бил... Дали от ваксината или не - не се знае. За съжаление на света не са му достатъчни само разумни хора, нужно е да има и по-простички. Лошото е когато простите дават акъл на умните какво да правят. А колко по-добре би било да живеем в прекрасен и подреден свят, където всеки се занимава с нещо според възможностите си. А диваците да мрат. О. Хъксли подробно е писал по въпроса, всеки има право на избор - да стои при диваците или да стане достоен член на обществото. Докато има прости хора, които отричат науката, нещата ще са зле.

Науката никой не я отрича ! Отричаме еврейските лъжи натрапени ни като "наука"! Има голяма разлика, нали?

Тя, науката само добро е донесла на света? Атомна бомба, талидомид, лоботомия.....

Ваксините, когато са тествани и контролирани е нещо добро. Лошото когато нас ни третират като животни за тестване на новите ваксини на чужди концерни. НИКОЙ, ОТ ТАЗИ КОЛОНИАЛНА АДМИНИСТРАЦИЯ, НЕ МОЖЕ ДА ГАРАНТИРА НА БЪЛГАРИНА ЧЕ НЕ СИ ПРАВЯТ С НЕГО ЕКСПЕРИМЕНТ.

Последния познат ни случай е Пепи Шашавото. Явно реакцията не отминава много бързо. Само лъжат

Спрете да си тровите деата с тия боклуци, т.е. ваксини :)

Лапайте полиомиелит вместо това и мрете.

Dinko Georgiev Dinev

Малоумен/а ли сте или нещо друго не Ви е наред?

локален обрив на едната ръчичка Много шум за нищо.... Естествено, че може да се появи реакция срещу ваксината, но по-добре малък обрив, отколкото нещо по-сериозно. Пак се търсят сензации.

това че тези които отричат ваксините са индянци не ви дава повод да се правите на много хитри

Тези,които отричат ваксините са много по-добре информирани и запознати с материята от Вас. И се замислете върху правописа си-не се пише индЯнци.Едно е да говориш,друго е да пишеш!