ЧЕЗ въвежда изравнителни сметки

Въпреки възраженията на потребителски организации, комисията за енергийно регулиране и много потребители, енергото все пак въвежда в практиката отчитането на електромери на всеки 3 месеца. В момента това се прави всеки месец.

Обратно в новината

Коментари - ЧЕЗ въвежда изравнителни сметки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Изравняват всички абонати с помощта на ятаган.

ДАНО ДА СЕ ЗАДАВЯТ С ОТКРАДНАТОТО И ДА ПУКНАТ ВСИЧКИ ДО ЕДИН!!!!!!!!!!

Само дето в бълХария сметката за ток може да бъде съизмерима със заплатата на човека - чатвате ли тънката разлика?!

Май Бай Тошо ще се окаже последния Българин който не е работил срещу народа си. След него е здрава кражба, разсипия и всичко се прави срещу обикновения Българин.

Ми моя електромер като се отчита дистанционно (модерна работа ей) , кво и на мен ли на три месеца? И като са ми надвзели си искам лихвата - те как ми начисляват лихва всеки път като закъснея с някой друг ден?

Как да плащаме на 3 месеца, като пенсиите ни не стигат за едномесечните херчове! Инкасаторите минават всеки месеце, а ако е повреден часовникът за отчитане на нощна енергия, минават 4 месеца докато евентуално оправят часовника. При това положение ти отчитат цялата енергия за дневна, а след като оправят часовника /обикновено това е в края на месец/ и тогава ти включват само няколксо киловата за нощна енергия. А как е по закона за енергетиката, г-н Шушулов? Защо не се начислява полагащате се част /една трета от общия разход/. Ще продължат да ни мамят още повече.

Съгласен съм напълно. Интереса на ЧЕЗ е да изнесе печалбата и нищо друго. За съжаление няма кой да защити нашия интерес.

Мафията си има държава. Докато е така, ще ни правят на маймуни, ще си траем, ще ни е..ват както си искат! Омръзна ми!!!!!!!!!!!!!!

Taka gi pi6at smetkite 4e na 4ovek mu trqbva vis6e obrazovanie da im razbere.Sega puk 6te izravnqvat.Da gi izravnqt na krai selo ta nikoi da ne vidi kade sa.GADOVE PROKLETI.

Ша плащаме ток ама друг път!!!

Ами къде блеят всички НПО-та, дето уж имат за идеална цел защита на потребителите?! Веднага да обжалват тази простотия! Освен това, някъде четох, че който иска може да се свърже с дадена компания, предлагаща общи условия, и да иска от нея сключването на частни условия...

tova e bezumie,a kogato me nqma po 3 meseca v kashti pak li da plashtam vse edno sam si bil u nas............ plu na tazi darjava i na upravnicite koito nqmat volq da se preborqt s tezi muhliovci..........

И на вас да ви ....

Може ли накой да ми каже защо е тази комисия ДКЕВР?Защо им се плащат заплати от джоба на народа,щом тя не си върши работата?Защо е тази комисия щом тея които трябва да се съобразяват с нея не го правят, значи може и без нея, т.е. това са излишни разходи на държавата.

голямото ограбване на ЧЕЗ. Обаче не е виновен този който яде баницата, а който му я дава.

Може ли накой да ми каже защо е тази комисия ДКЕВР?Защо им се плащат заплати от джоба на народа,щом тя не си върши работата?Защо е тази комисия щом тея които трябва да се съобразяват с нея не го правят, значи може и без нея, т.е. това са излишни разходи на държавата.

С колко ще се намали цената за доставяне на електроенергията поради направените икономии от заплати на освободените инкасатори ? Това намаление за крайния потребител посочено ли е от г-н Шущулов като условие за въвеждане на тримесечно отчитане ? За сведение на г-н Шушулов такава европейска практика има в страни, където заплати и пенсии са такива, че дължимите суми са една нищожна част от нея ! Сигурно г-н Шушулов си мисли, че повечето българи получават неговата заплата... Народът е казал: На чужд гръб и сто тояги са малко!

Abe tia shte plashtat li lihvi kato nadvzemat parite mi? Ako az im dalja si nachisliavat lihvi? kakva darjava niama darjava, mafiata si ima darjava i se kazva Bulgaristan

Всички тези фирми защо идват в България ? Защото тук няма държава и могат да си правят каквото си искат - нещо, което в собствените им държави не могат да си позволят:-((((

Гаси тук държава няма ли? Тези изравнителни сметки са заради лихвите и са ЗА СМЕНТКА на хората. Ей, маймуни, от парламента, накрая ще ви избие някой с дебелоочието ви!!!

Като знам колко често минават инкасатори при нас, направо ми е чудно колко пари могат да пестят ???

Няма ли държава, която да настъпи тея мухльовци по враата и да им каже: Правилата са такива и такива и вие ще ги спазвате. Опааа ами че държавата играе с тях - е как да стане работата тогава!

Шушката взема на месец 8500 лв. заплата, а от нова година - по 8500 евро... Напредък ...

тази схема ни позната т Топлофикация.Ами защо да не плащаме веднъж на 3 месяца???

Наскоро г-н Шушулов посети някои страни , но в някои от тях е приет 2 месеца , а не три-защото това е прекалено. И без тов ел. енергията е достатъчно скъпа за да слугуват и угаждат потребителите на енергодоставчиците- би трябвало да е обратното. Освен това с приватизацията не се смени монополното положение на доставчика- не можеш да го избираш, диктува ти цени и т.н. Комисията е саМо за укрса-как да си обясним факта, че преди няколко месеца беше против три месечното отчитане, а сега го подкрепя. Какво се измени или си платиха на когото и колкото трябва.

Такава била практиката в Европа? Ами като практиката в Европа е да се пише на латиница - и ние ли да минем на латиница? Като практиката тук и там е пращане по банков път, безкасово - и тук ли е така?.. Защо ЧЕЗ, МЕЗ и др. подобни, които дойдоха на мястото на чисто българските - добри или лоши предприятия, - газят сега традициите в България (100 г. токът се плаща по този начин) и милионите потребители трябва да се съобразяват с тях, а не те с потребителите... И защо няма референдум, допитване до потребителите? Защо? В Швейцария правят референдум дори по въпроса дали в кантоналното общежитие за емигранти да направят разширение с 15 места, а тук най-хайдушки те гърбят и някакъв Шушулов-Мушулов обяснява, че токава е европейската практика.

Всички тези фирми защо идват в България ? Защото тук няма държава и могат да си правят каквото си искат - нещо, което в собствените им държави не могат да си позволят:-((((

Абе има едни машинки дето лъжат електромерите...аз съм против такива неща, но след като гадните чехи ме ЛЪЖАТ И АЗ ЩЕ ГИ ЛЪЖА!!!