Нашествие на мишки, залагат хиляди примамки с отрова

Дъждовете в последните дни изгониха мишките от полето и те се скриха в мазетата на близките жилищни сгради и шахти в Пловдив.

Обратно в новината

Коментари - Нашествие на мишки, залагат хиляди примамки с отрова | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не, не убивайте тези четириноги. Във Варна един отиде в затвора, понеже садът е много велик от интелигентни хора имаме писани закони от над 240 управляващи дето са го измисли това, че 2 години може да лежиш в затвора за дето убиваш един брой четириного. Да напомня, че мишката е четириного и бозайник като другите животинки и тя трябва да е защитена от закона. Един вид една отрова = 1500х2 години ... горко ми на този дето я сложи. Също и депутатите дето са изляли депутатски кюфтета и те от животинчета, и те така 1500х2 години за всеки му у панделата.

а бе няма ли комитет за защита на мишките и плъховете?

Не е нужен комитет. Това са топлокръвни, гръбначни животни и има закон, който ги защитава. Същият, по който са осъдени убийците на кучета и котки.

Не знам колко работи, но съм чувал за друг естествен метод. Хващате 4-5 плъха и ги затворите в кофа за няколко дни. Без храна и вода. Като започнат да се самоизяждат ще остане най-силният, вече канибализиран. Пускате го и докато не го гепи някой котарак ще свърши малко работа.

Живял съм в Пловдив , като студент. Има мишки и много плъхове. Котката избяга от плъховете. В квартирата си улових с капан 11 плъха.

квартирата да не е била в Столипиново ?!

Не знам друг град в България, в който да има толкова много котки. Какви мишки, какви нашествия? Наистина както пише по-долу Морски вълк, май цялата работа е усвояване на средства. А всъщност няма по-добър метод от естествения: котките ще решат проблема. Хем екологично, хем безопасно, хем и най-ефективно.

Виждал ли си купчинки храна за котки, оставени по тротоарите от някоя и друга лелка? Сита котка мишки не лови - не е научена.

Много е сладка тая мишка на снимката!

Че те винаги са си симпатяги - я си припомни поне филмовия герой Мики Маус и други мишоци в киното! Виж, плъховете са гадни...

И още нещо. Мишките са близки роднини с хамстерите, а те пък са едни от най-обичаните домашни любимци.