Парламентът ограден срещу учители, опозицията напусна

Опозицията напусна заседанието на парламента в знак на протест срещу ограждането му срещу протестиращите учители.

Обратно в новината

Коментари - Парламентът ограден срещу учители, опозицията напусна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ани съгласна съм с теб. мисля, че наглостта им вече няма граници. аз работя в центъра и ги гледам как идват на купон и си носят домашните баници и кексове и седят цял ден по градинките на бира и ракийка в лимонадени шишета. А с такава злоба гледат, че си спомних за момент моите учители. Нищо не се е променило оттогава и не мисля, че трябва чак толкова да им увеличават заплатите. Ако бяхме доволни от образованието щяхме да ги подкрепим. В крайна сметка учителската професия е и призвание мама му стара. как да подкрепя учител, който продължава да участва в тая гадория съзнавайки че това е за сметка на децата ни. нали са много учени, не могат ли да разберат че ги използват за политически цели и предизборно.???? давайте да ходим и да им го кажем....

Ще ви кажа една малка тайна. Вчера разбрах със сигурносот, че СТАЧКАТА УСПЯ. Дори с лев да не увеличат заплатите на учителите, благодарение на тяхното доблестно държание обществото ни се замисли накрая за дъното , в което е опряло образованието ни. Те го говорят от 10 години, само , че кой да ги чуе. 40 хил. отстояващи правата си интелигентни хора, в центъра на София., хиляди, повтарям хиляди кометнарии по интернет-форумите, уплашени управляващи - това ако не е резултат. БЛАГОДАРЯ ВИ, УЧИТЕЛИ!!!

кога за последно бе заграден парламента - по Виденово време. И какво стана след това - ами сдадоха власта. Най-накрая тези комунистико-цариско- боклуци ще си ходят

Поне се радвам, че Янка Такева след 19 години преход е узряла за стачка. Тя по времето, когато имаше галопираща инфлация призоваваше за социален мир и запазване на вьзрожденските добродетели. Тази стачка е политизирана и цели да свали правителството. Вие сте се фокусирали на някакви си три милиарда, от които едни изваждат стойността на френските корвети, други не, и мислите, че хазната е препьлнена. Инфлацията не зависи само от 2% излишьк в бюжета, а сьщо и от размера на кредитите. Имате ли представа, колко са вьтрешните кредити и частните вьншни кредити? Всяко правителство трябва да се сьобразява с рекомендациите на Европейския Сьюз,а той няма да се сьобразява с вас. Учителските заплати идват от бюжета; постьпленията в бюжета идват от даньците. Вие искате да се увеличат заплатите, но нямате икономически искания да се промени структурата на бюжета, която между другото е одобрена от МВФ, с изключение на корпоративния даньк. А като поискате да се увеличат даньците ще паднат инвестициите. Е, с какво ще произвеждате тогава? Когато се трьгва с такива искания, пьрво се сьбират умни глави и умуват откьде какво може да се вземе, какво трябва да се промени, антимонополни политики (напр. за хранителните продукти), кредитни и даньчни политики, инфлация и пр. и тогава се поставят искания. С какви предложения ще излезе мадам Такева: С констатацията Има излишьк в бюжета. Щото мисля, че след като не сме прочели нещо конструктивно откьде ше дойдат тези пари никой не си е подготвил предварително урока.

Всичко е политическа игра на Желязко Христов, Тренчев, който не е влизал в болница, а се пише за доктор и ненаситната Такева, която бозае от пет борда на директори в страната и не успя да стане депутат. Не е ли срамота една прислойка, която в седмицата има само 20 работни часа от 45 минути, със зимна и великденска ваканция, с три месеца летен отпуск, в който за сметка на родителите и на туристическите агенции обикалят градовете и по чужбина и сега не знаят какво и колко да искат. Защо не стачкуваха през лятото, защо накараха хората да ги намразят, а те играят хоро и правят митинги по площадите. колко часа работи хлебарят, продавачът, шивачът, а те - наглост и безочие - 100% увеличение на заплатите. Знаете ли, че вече един учебен час при учителите за подготовка достигна 30 лева и говят едновременно по 5 ученика и за седмица си слагат по 750 лева без да им се облага никакъв данък. Къде го има по света? В коя държава така безпардонно се държат тези учители, които достигнаха до там, че учениците в час играят на карти и пресушават двулитрови бутилка с бира. На какво ги учат, как ги подготвят, а не знаят къде е библиотеката на училището или читалището. Защо не се сърдят, че няма преквалификация за тях или, че има класове, от които нито единкандидат студент не попада в редовете на Алма Матер. това ли са лицата, които излязоха на улицата и ги гледаме как дъвчат дъвкат, играят и пеят. Станаха маша на една политическа поръчка, която прави България за резил, която не мисли за благоденествие, а за самоунищожение на нацията. Позор!!!

Това се казжа Полет на мисьлта! Предполагам, че и в Бряг на слоновата кост не учат по 40 ученика. Че какаво ще е качеството на образованието след като 40 дусчи в клас означава да са изпитвани по 1-2 на срок. А колко минути трябва да бьде един учебен час та да може учителят да зададе вьпрос поне на половината, учениците да прочетат и сверят домашните и да се предаде урок.

DO BENA...KAK TAKA NE MOJE6 DA SI OTGOVORI6 6TO NE STA4KUVALI PREZ LETNITE MESETSI???AMI PRIMERA TI E PRED O4ITE,A SE PRAVITE 4E NE VIJDATE...TE SEGA KATO STA4KUVAT ,GOSPODATA HALOZAZNITSI IM PLIUVAT U SURATIA,A PREDSTAVI SI AKO BE PREZ LIATOTO...INA4E MINISTERSTVOTO OTDAVNA IMA SIGNALI ,4E OBSTANOVKATA IZLIZA IZVAN KONTROL,AMA KAKTO VSIAKOGA SI GLASUVAT ZAKONI ,OTVARIAT SI VRATI4KI I KRADAT I KRADAT I KRADAT...AKO ZNAETE SAMO V KAKVI RAZMERI KRADAT...TA TAKA,HORATA BIAHA PRINUDENI,POD4ERTAVA DA NAPRAVIAT NE6TO ZA6TOTO AKO NIAKOI KAZVA OT VAS ,4E PARITE NE PRAVILI 6TASTIETO,PREDSTAVET SI KAKVO PRAVI PAK MIZERIATA I BEZRAZLI4IETO...TA,N RAZBRAH,V KAKVO OBVINIWAVATE DASKALITE???ILI SMIATATE ,4E OT HUBAVO SA TRAGNALI DA PROTESTIRAT...AZ O4AKVAM DA IM PRATIAT TANKOVETE,IMA6E TUK INDIVID PRIZOVAVA6T ZA PALKI I SALZOTVOREN GAZ...IMAITE SAMO KASMET DA PIPNETE NIAKOGO....

Министерството на финансите не увеличава заплатите на учителите или пък Министерството на образованието. Много хора дори не знаят, че в България вече действа друга система на заплащане и управление на средствата. От една година вследствие на приетата програма за реформи, която беше одобрена и от парламента, правителството, най-общо казано, през Министерството на образованието осигурява и заплаща на общините на база ученик. Ние дори нямаме данните за заплатите и общо взето, системата на заплащане е децентрализирана. И институциите, които трябва да определят тези заплати, са именно общините, тъй като те са собствениците на училищата, а пък да не говорим за следващата година, когато напълно ще влязат делегираните бюджети. Значи основната част от парите са при кметовете и една десета са в Министерството на образованието, това са националните програми. Но от следващата година парите ще слязат още по-ниско, това са т.нар. делегирани бюджети, а те означават поне четири неща. Става въпрос, че съществува формула, по която кметовете разпределят между училищата средствата, които държавата финансира на база на един ученик, това е т.нар. единен стандарт. Училищата могат да имат и собствени приходи и да се разпореждат с тях. Общините и училищата имат право и да задържат преходните остатъци, т.е. да няма връщане на тези средства в бюджета. Директорите имат нещо много важно право за определяне числеността на персонала и индивидуалните възнаграждения. И в края на краищата има т.нар. уведомителен, а не разрешителен режим за извършване на компенсирани промени в бюджета. Тоест общините и училищата имат право да прехвърлят разходи от едно перо към друго, от издръжка за заплати и съответно от заплати за издръжка, в зависимост от необходимостта на отделното училище, защото ние на централно равнище не може да знаем какви са отделните нужди. Системата за заплащане в момента в България е децентрализирана, и това, което се иска централизирано заплащане на заплатите, на мен ми се струва, че е възможно, само ако се спре реформата. Защото, всички учители в България са приблизително около една трета от заетите в публичния сектор. Което означава, че ако се увеличат приблизително с 600 милиона учителските заплати ще бъде изядено увеличението на възнаграждението на всички заети в останалите бюджетни сфери за следващата 2008 година. * Мнението е изказано в предаването Преди всички на програма Хоризонт на БНР.

Защо се палите толкова ... на всеки средно-интелигентен човек, живеещ в България му е било ясно още от преди поне 2 години, че с влизането ни в Европейския съюз се очакваха всички тези последици ... все тая кое правителство щеше да ни въведе в Европа, пак щяхме да сме все на тоя хал! БРАВО на учителите, с вас съм! Трябва да си търсим правата, било то и по този начин, то е явно, че ако имаше някой с акъла си в правителството, щяха вече да са преговаряли и да са стигнали до някакво решение, а не да принуждават хората да стачкуват по този начин.

Istinata boli, nali ???!!!!

Istinata boli, nali ???!!!!

Защо се палите толкова ... на всеки средно-интелигентен човек, живеещ в България му е било ясно още от преди поне 2 години, че с влизането ни в Европейския съюз се очакваха всички тези последици ... все тая кое правителство щеше да ни въведе в Европа, пак щяхме да сме все на тоя хал! БРАВО на учителите, с вас съм! Трябва да си търсим правата, било то и по този начин, то е явно, че ако имаше някой с акъла си в правителството, щяха вече да са преговаряли и да са стигнали до някакво решение, а не да принуждават хората да стачкуват по този начин.

Кой се плаши от даскалите ? Целта на занятието е ясна - редуциране /намаляване/ (думичка е от арсенала на Менгеле-душегубчика от Аушвиц) броя на учителите. И понеже не може да се извърши командно-админстрати селекция /избиране на най кадърните и добрите/(още една думичка от арсенала на Менгеле-селекционера на Освиенцим) се преминава към естествения подбор. Който от даскалите оцелее след тази стачка, може да остане в системата. Ето какво стана след редукцията на медицинските сестри - вече повече от половината са в чужбина като домашни помощнички и министър Гайдарски вече отчита печалби за болниците. След стачката и министър Масларова ще отчита ново намаление на безработните. Хиляди учители ще поемат пътя на емигрантите и така ще намалее още процента на безработните-вместо да бъде увеличен от уволнените учители. Е това е комунистическата ни демокрация. ВСИЧКО ЗА ЧОВЕКА - ВСИЧКО ЗА БЛАГОТО НА ЧОВЕКА. Да човеците Ви ги посочих, а благото е ясно - чрез нашите данъци тези псевдо/ерзац/министр сурогатминистри ще продължават да се обогатяват. Тези мръсници отдавна са забравили думи като чест, хуманност, милосърдие - сърцата им отдавна са потънали в лой. И техният бог се нарича Златния телец. Отдавна комунистическите принципи /на утопистите комунисти/ са им чужди-дори и социалистическите/ма Те са същите като бившите партизани - вече са усетили вкуса на Молоха(парите, властта и богатствата) и затова никога по естествен начин няма да се простят с тази власт, която им носи само приходи и никакви разходи. Те са ИСТИНСКАТА ИЗМЕТ И УТАЙКА на обществото ни, а не клошарите и лумпените. Е кой се страхува от даскалята ? Онзи който се крие от истината, се крие всъщност от собствения си народ.

6tom obrazovanieto vi se struva skupo, na kakva li cena 6te vi izleze negramotnostta? Moje bi cenata na bude6toto na BG ?

Защо се палите толкова ... на всеки средно-интелигентен човек, живеещ в България му е било ясно още от преди поне 2 години, че с влизането ни в Европейския съюз се очакваха всички тези последици ... все тая кое правителство щеше да ни въведе в Европа, пак щяхме да сме все на тоя хал! БРАВО на учителите, с вас съм! Трябва да си търсим правата, било то и по този начин, то е явно, че ако имаше някой с акъла си в правителството, щяха вече да са преговаряли и да са стигнали до някакво решение, а не да принуждават хората да стачкуват по този начин.

ДА СА СТАЧКУВАЛИ ЛЯТОТО НЕ СТАВА С ИЗНУДВАНЕ ДА НАПУСКАТ

Аз работя в частния сектор. Млад съм (на 28) да имам деца и въпроса ме вълнува слабо. Това което ми е итнересно е реакцията на хората за стачката. Има два типа мнения - за и против. До тук нищо интересно. Хората, които казват, че учителите работят малко са прави. Родителите ми бяха учители дълги години, а баща ми и директор на училище за това имам наблюдение върху това колко работят. Ако искат по-висока оценка на труда трябва да е в нормирано работно време 40 часа както повечето професии. Почти всяка професия си носи своите негативи, но важното е да се правят 40 работни часа. Няма професия без негативи така, че това със: застани ти пред цял клас луди глави да им преподаваш да видим какво ще кажеш не важи. Още повече, че съм го правил и ми е харесвало!! Класовете с по 20 ученици трябва да се увеличат на повече. Да се намали броят на паралелките и броя на учителите ако трябва. Спокойно могат да станат над 40 човека в клас в по-големите училища (но нямаме стаи толкова големи за целта в момента). И да се изпитват има време толкова ученици и контролните и класните им да се проверяват. Сега някой ще каже-да де ама е трудно да се контролират толкова ученици и ще отнема много време за проверка на контролни например. По тази причина трябват да се затегнат мерките за ученици, които нарушават нормите на поведения в училище и правилата. За това се иска желязна ръка и училищен орган заинтересован от прилагането им. Изключете ученици, които имат прекалено нисък успех или правят золуми и родителите им да се оправят, защото насила хубост става само в къщи. Всеки родител си казва-моето дете не е такова. Всъщност много бъркат или не са заинтересовани. Знам защото и моите родители мислеха,че съм много послушен, а бях такъв изрод, че на два пъти съм потрошавал училището и винаги ме защитаваха. Учителите не са пъдари и не могат да сипват знания с канчета в главите на децата. Това засяга и въпроса за частните уроци. Драги родители, защо си мислите, че се налага децата ви да ходят на частни уроци? Нека да ви кажа! Защото НЕ УЧАТ или не са учили когато трябва!!!!!!!! Който иска да учи ако ще даскала нищо да не му обяснява в час пак може да си го намери и прочете от учебници и допълнителна литература. Осъзнайте го това! Никой не може да ги стимулира да учат освен самите вие! Даскала може да услени супер много ученика, но и без него става. Така,че ако някой трябва да отива на частни уроци значи си е гледал гаджетата, а не учебниците. Родители знайте,че може детето ви да стои с часове над учебницте и НИЩО да не прочете. Колко от вас лично проверяват дали наистина учат? Не е трудно дори НИЩО да не разбираш да провериш дали детето учи. Само поглеждаш учбника, боцваш пръста някъде и питаш това какво е. По лицето и мънкането може да разберете дали нещо знае дори да не разберете обяснението. Колко от вас го правят, че тръгват да обвиняват учителите???? Да си вдигнат ръката!!!! Моите родители бяха учители, че рядко, мнооого рядко са ме проверявали, че.....Обикновенно когато синът или дъщеря ви се върне с три или две от училище няколко поредни пъти какво правите? Един разговор и мъмрене и край! Да ама не става така!!!! За проверката на класни и контролни извън работно време трябват да се предвиди допълнително извънредно заплащане както е нормално, когато работиш извънредно. Обаче всичко това трябва да стане след като проверят до колко са кадърни учителите. Това не става като се проверяват учениците, защото те може да не искат да учат. Трябва да се проверяват знанията на учителите директно. Още помня учители, които можех да ги сдъвча по техния предмет още в 10 клас, а не съм супер гений. Това не бива да го има. Учителите трябва да разбират и знаят материала, който преподават, а не да го преподават наизуст като стихотворение и всеки въпрос от страни да го вкарва в размишление. Учители знаете ли колко неграмотни има сред вас? Ще се ужасите!!!!!!!!! Особенно в малките градове е такава трагедия!!!!!!! Знаете ли колко пъти децата получават толкова грешни отговори от учителите, от вас!!!!! Един път не съм чул преподавател да каже не знам трябва да проверя. Винаги отговарят нещо, а толкова пъти е грешно!!!! И моля ви намерете начин да направите предмета си по интересен от просто да го изтреляте урока пред учениците си. МОЖЕ да стане и много мои учители са го правили!!! Та значи за решение на проблема трябва да се положат реални усилия от двете страни -родители и учители. Но не усилия от сорта приказки, обсъждане и стачки, а истинско усилие. С две думи-махнете некадърните учители, увеличете натоварването, но им дайте заплащането. П.С. Тези, които псуват с мнение за и против стачката са като безлични карикатури в интернет. Малко от тях биха псували така пред жена си, децата си, колегите, приятелите или ново гадже. А ако го правят то тогава тяхното мнение е задължително да се пренебрегне, защото едно е да си изпуснеш нервите, друго е да го правиш системно. И да знаят тези хора, че обикновенно техните навици се предават на техните деца, колкото и да не им се иска. На тези, които казват, че стачката е в неподходящо време и им пречи - това е ИДЕЯТА за да се обърне внимание на проблема!!!!! Това стои зад думата стачка о неграмотни и немислещи люде. Още повече, че те дълго преди това предупредиха. Тези, които викат долу правителството и всички на стачка и т.н. Това не е политически проблем!!!!!!! Всичко се решава като се раздробява на по-малки проблеми, а не се уедрява и с ножа кръц!!!!!!! И хора прочетете поне 100тина мнения преди да сложите своето!!!!

А МНОГО СТЕ ТЪПИ Е КОЙ ВИ ДАВА ПРАВО ДА ОПРЕДЕЛЯТЕ КОЙ КОЛКО РАБОТИ И КОЛКО МУ СЕ ПОЛАГА НЕВИЖДАТЕЛИ КОЛКО Е СКЪП ЖИВОТА ТЕ АКО ИСКАТ 700 ВИЕ ИСКАЙТЕ 1700 НО НЕКАЗВАЙТЕ ЧЕ СА НАГЛИ БАХ ВА В ЩМАТКИТЕ ЕЙ ЗТВА ЩЕ ЯДЕТЕ Х...Я АЗ ПОНЕ СЪМ СИ ОК НЕМЕ ЕБЕ КОЙ КАКВО ИСКА АЗ КАКВОТО ПОИСКАМ СИ ГО ИМАМ МИСЛЕТЕ МУ ВИЕ С ТЕЗИ ПАТЕЩКИ УМОВЕ КОКО ОШЕ ШЕ ВА ПРАВЯТ НА ТАПАЦИ БА СИ И ДЪРЖАВАТА ЧЕ И ХОРАТА В НЕЯ

Ти наред ли си бе, или си търсиш някой да ти работи почти безплатно?Ай, ще ви и ...образованието килийно и пасмината крадлива!

сенатор ууубидите са присъщи на слабия човек,а ти внимателно ли прочете това ,което съм излял писмено.

Съкращения, яко изтръскване на мухлясалия чувал средно образование ...и тогава заплати по 700 лв., а може и повече. Време е ние родителите да направим нещо, а не да си говорим как подкрепяме учителите, но ни писна да се чудим какво да правим децата си по цял ден! Просто да излезем всички и да свалим това правителство!Нови избори, но с нови (непознати лица). Ще ни излезе скъпо, да, но няма пълно щастие. Стигнахме дъното, за кой ли път?), но нека този път се оттласнем от него!!

ПО-ДОБРЕ НЕДОВОЛЕН ЧОВЕК,ОТКОЛКОТО ДОВОЛНА СВИНЯ ! ОБЩА СТАЧКА!

сенатор ууубидите са присъщи на слабия човек,а ти внимателно ли прочете това ,което съм излял писмено.

Учим ги на това, което Вие , родителите сте ги научили. Имаме право на по-добър живот, по-добри родители , които винаги да бъдат с нас.Не като дамата Ани.

сенатор ууубидите са присъщи на слабия човек,а ти внимателно ли прочете това ,което съм излял писмено.

д ТОДО - ... защото се борят за правата си? от кога това е лошо?!?! - ОТКОГАТО СА ЗАБРАВИЛИ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА СИ!

Много си права - но те работят по 3 часа не по 4 и не заслужават дори 200 лв. заплата/месец.

А сега какво е в образованието - дали знаеш какво се върши в училище, що за криминални случки, ниски нрави и още по-долен език не само между учениците, а и между ученици и учители. Дрога. Секс. Бягства. Демонстрация на силни татковци.

Това е SPAM! Това съобщение е абсолютно илишно и единствената цел му е да навреди на тези, който го получават и да ги направи за смях. SPAM се получава непрестанно, и идеята тука кокретно е да покаже на хората, да спрат да пишат глупости и да се захванат с нещо ползотворно и най-вече: Важно. Това е SPAM! Безмислено е да го четеш, защото е пълен с нелепици и може само да навреди. Като 95% от всички коментарите тука това също е: SPAM! Писането на SPAM само показва ниската култура на тези, който го пишат и факта, че вместо да правят нещо важно - то те се занимават с глупости.

Снощи в късните новини по К1 Лютви Местан съобщи, че през тази учебна година в страната ни има 3000 незаети места за учители по чужди езици и по информатика. За какво съвременно образование в средното училище да говорим изобщо? Къде са младите и не дотам млади кадърни специалисти, които се бият да заемат тези учителски места? СЪБУДИ СЕ НАРОДЕ! УСПЕХ, УЧИТЕЛИ!!!

NA otgovaria6tia mi...AZ NE PSUVAM KOMUNIZMA...DREME MI NA MEN ZA VA6iTE IDEOLOGII...KAZVA6,N mercedes classe A ,C ili SLK...i niamam HOTEL...i az niamam HOTEL,IMAM oba4e SLK,za6to tova prestapno li e???Razlikata e,4e az ne sam ia otkradnal...rabotia, sobsven biznes,potragna mi v jivota...ama niama da opliua DASKALITE,da si beden ne e porok,lo6oto e kogato stane na4in na mislene!!!OSTANI SI SAS ZDRAVE!

Моето мнение и позиция е близко до тези, изразени от ЗАЕДНО, мацка, БЪЛГАРИЯ и подобните. Стачка до дупка и да хващаме тоягите и глад, бой, еб..н и стригане за тия изроди, дето се водят за уравници на територийката ни !

Ей бот ,ти някога чул ли си за препинателният знак запетая ? Щото мислите ,дето си излял писмено приличат на мисли на шизофреник. Или как викаш- проС народ- слаба държава....

NA otgovaria6tia mi...AZ NE PSUVAM KOMUNIZMA...DREME MI NA MEN ZA VA6iTE IDEOLOGII...KAZVA6,N mercedes classe A ,C ili SLK...i niamam HOTEL...i az niamam HOTEL,IMAM oba4e SLK,za6to tova prestapno li e???Razlikata e,4e az ne sam ia otkradnal...rabotia, sobsven biznes,potragna mi v jivota...ama niama da opliua DASKALITE,da si beden ne e porok,lo6oto e kogato stane na4in na mislene!!!OSTANI SI SAS ZDRAVE!

до ;) (11.10.2007 г. 11:33ч.) Не сте повече . само ви се иска да е така. А и сме по-мотивирани от вас. Можем лично да се срещем да ми навреш яйцето където искаш, ама язък за сирачетата ти. ако си навит да пробваш даи координати за вразка. Където кажеш в България и когато искаш. Е сега какво педалче малко ще събереш ли смелост.

Ех,зайков,зайков /с партизанско име пирински/,забрави ти 1997 година.Нищо,скоро ще ти я припомним.И то така,че няма да можеш да стигнеш не до родния Ню Йорк/за тези,които не знаят той е роден там/,а и до Пирин планина.И още малко инфо от Лайфа на дир.бг:метресата на станишев Елена Йончева си е купила комплект от гащи и сутиен на стойност 420 лв,колкото е една от високите учителски заплати.Същият има и любовницата на бат бойко.Правете си изводите сами.

Моето мнение и позиция е близко до тези, изразени от ЗАЕДНО, мацка, БЪЛГАРИЯ и подобните. Стачка до дупка и да хващаме тоягите и глад, бой, еб..н и стригане за тия изроди, дето се водят за уравници на територийката ни !

Опитай се да помислиш малко преди да правиш просто бакалските сметки с 35%. От това, че БВП на държавата е 35% от европейския не значи, че всички разходи в държавата автоматично ще паднат с 65% спрямо европейските. В България построяването на 1км. път не струва 35% от това което струва в ЕС, а си струва толкова, колкото и там. Техниката за една болница не струва 35% от цената и в ЕС, а е пак толкоз. Не е толкова лесно да кажеш защо като БВП е 35% и заплатите не са толкова. Ако наистина си икономист май Макроикономиката ти е била от слабите предмети в унивеситета.

DO galia80...NE,SKAPA,N DASKALITE SA NENORMALNI,VIARVAI Mi,ami takiva kato teb sas 180 leva,deto mal4at,kiutat i na bit i na eban zadnik se radvat...ami 6tom si nedovolna za6to mal4i6..za6to dreme6...taka li misli6 4e po sveta horata si izvoiuvat izkonnoto pravo na DOSTOEN JIVOt...ZA6to v gartsia vsi4ki se vdigat zaedno...za6to tam ima sindikalni prava,ami 6tot horata sa si gi izvoiuvali...ne sa mrankali...ili mislite ,4e po evropa kapitalista i edria 4astnik dava s 6iroka raka...dava,4u6ki... s dve da vzeme...ama to4no zatova sa horata,za da se podkrepiat...6toto ti kato men ,vseki den ba4ka6 za komat hliab...dokato niakoi 6kembest novobogata6 leji i 4aka porednata mutresa da mu napravi svirka...ako moje bez pari...ei zatova ni nari4at raia turtsite,ei zatova sa ni tapkali pet veka!!!ZA6TOTO NAISTINA SE DARJITE KATO RAIA!!!

до ;) (11.10.2007 г. 11:33ч.) Не сте повече . само ви се иска да е така. А и сме по-мотивирани от вас. Можем лично да се срещем да ми навреш яйцето където искаш, ама язък за сирачетата ти. ако си навит да пробваш даи координати за вразка. Където кажеш в България и когато искаш. Е сега какво педалче малко ще събереш ли смелост.

Хора осъзнайте се невиждате ли че мишоците излизат пак на повърхноста/кошлуков яне яневци диловци костовци и т.н.те отново ще ви употребят за техни цели на тях неим пука за нас - гледат да дойдат отново на власт спомнете си предишните правителства изядохме парите от траншовете инфлацията се подържа се искуствено ниска.къде отиде излишъка по времето на царя.Есега тези пари трябва да се връщат.Което и правителство да дойде ще е същото защото новите ни господари си искат парите които са дали и то с лихвите.ако това правителство падне ще има предсрочни избори това означава че вие учетели вие горски работници и всички други работещи в бюджетната свера ще почакате още доста време докато ви се повишат с нищожен процент заплатите.Нали се досещате че ще трябват пари за нови избори а те ще трябва да се избиват от нас.Виждате как се краде от сегашните-още нови урни и т.н.плюс нови парламентарни и ще ни върнат в първи клас.Трябва това правителство да бъде принудено да повиши заплатите но в разумни граници.Иначе имаресурси - защо тръгна тази инфлация зърно ток парно хр стоки,ами някой иска да дойде на власт отново защото идват парите от еврофондовете и те трябва да бъдат окрадени а не използвани по предназначение и понеже тези същите в момента не са на власт правят всичко възможно да дойдат,и после ще ви забравят много бързо А иначе ни чака зимата 1997г.и после какво с 10 г. назад нова хипер инфлация нова деноминация и какво пак на опашката апрез това време другите държави се развиват с бесни темпове-дали пък това не е целта на новите ни господари прос народ слаба държава -лесно се управлява.А когато имаш да даваш пари ти си зависим.Иначе казано тяхната максима спрямо нас обикновенните граждани е: ЖИВЕЙ БЪРЗО УМРИ МЛАД БЪДИ КРАСИВ ТРУП

За каква средна заплата говорите някои от васговорят при положение ,че реално за изчисляването й се отчита масовото ОСУГУРЯВАНЕ НА МИНИМАЛНА, А ВЗЕМАТЕ ГПЛЯМА ЧАСТ ОЩЕ 500-600 НА РЪКА. Това не е реалната средна , за която вие се вайака ,че сте вземали по- малко, а учителите повече. Тя взема уж 200 лв по документи, а след 2-3 месеца си купува чисто нова кола. Как ствава този номер??? Tе вземат околко средната , ОТЧЕТЕНА В СТРАНАТА, но не и в действителност. Подкрепям стачката като цяло, но не и такива като Get out from us -страшен учител си, няма що ? Поне да знаеше как се пише ОБРАЗОВАНИЕ. И какво е това ВИСШОТО, че ис глвана буква написано ?!! Някои от учителите наистина не заслужават и 50 лв заплата и първи трябва да се изметет , за да останат кадърните.

DO galia80...NE,SKAPA,N DASKALITE SA NENORMALNI,VIARVAI Mi,ami takiva kato teb sas 180 leva,deto mal4at,kiutat i na bit i na eban zadnik se radvat...ami 6tom si nedovolna za6to mal4i6..za6to dreme6...taka li misli6 4e po sveta horata si izvoiuvat izkonnoto pravo na DOSTOEN JIVOt...ZA6to v gartsia vsi4ki se vdigat zaedno...za6to tam ima sindikalni prava,ami 6tot horata sa si gi izvoiuvali...ne sa mrankali...ili mislite ,4e po evropa kapitalista i edria 4astnik dava s 6iroka raka...dava,4u6ki... s dve da vzeme...ama to4no zatova sa horata,za da se podkrepiat...6toto ti kato men ,vseki den ba4ka6 za komat hliab...dokato niakoi 6kembest novobogata6 leji i 4aka porednata mutresa da mu napravi svirka...ako moje bez pari...ei zatova ni nari4at raia turtsite,ei zatova sa ni tapkali pet veka!!!ZA6TOTO NAISTINA SE DARJITE KATO RAIA!!!

Хора осъзнайте се невиждате ли че мишоците излизат пак на повърхноста/кошлуков яне яневци диловци костовци и т.н.те отново ще ви употребят за техни цели на тях неим пука за нас - гледат да дойдат отново на власт спомнете си предишните правителства изядохме парите от траншовете инфлацията се подържа се искуствено ниска.къде отиде излишъка по времето на царя.Есега тези пари трябва да се връщат.Което и правителство да дойде ще е същото защото новите ни господари си искат парите които са дали и то с лихвите.ако това правителство падне ще има предсрочни избори това означава че вие учетели вие горски работници и всички други работещи в бюджетната свера ще почакате още доста време докато ви се повишат с нищожен процент заплатите.Нали се досещате че ще трябват пари за нови избори а те ще трябва да се избиват от нас.Виждате как се краде от сегашните-още нови урни и т.н.плюс нови парламентарни и ще ни върнат в първи клас.Трябва това правителство да бъде принудено да повиши заплатите но в разумни граници.Иначе имаресурси - защо тръгна тази инфлация зърно ток парно хр стоки,ами някой иска да дойде на власт отново защото идват парите от еврофондовете и те трябва да бъдат окрадени а не използвани по предназначение и понеже тези същите в момента не са на власт правят всичко възможно да дойдат,и после ще ви забравят много бързо А иначе ни чака зимата 1997г.и после какво с 10 г. назад нова хипер инфлация нова деноминация и какво пак на опашката апрез това време другите държави се развиват с бесни темпове-дали пък това не е целта на новите ни господари прос народ слаба държава -лесно се управлява.А когато имаш да даваш пари ти си зависим.Иначе казано тяхната максима спрямо нас обикновенните граждани е: ЖИВЕЙ БЪРЗО УМРИ МЛАД БЪДИ КРАСИВ ТРУП

Другарю Миков! Защо не казвате какво накара хората ,а не опозицията да предприемат такива отчаяни действия? Отговърът е - Вашата идиотска партия и нейното правителство ,начело с Ж.Виденов.Вървете по дяволите с вашето фъфлене и отвратителен граовски изказ!

Приятел, ти какво образование имаш и помниш ли името на даскала си, който те е учил на граматика?

Хора осъзнайте се невиждате ли че мишоците излизат пак на повърхноста/кошлуков яне яневци диловци костовци и т.н.те отново ще ви употребят за техни цели на тях неим пука за нас - гледат да дойдат отново на власт спомнете си предишните правителства изядохме парите от траншовете инфлацията се подържа се искуствено ниска.къде отиде излишъка по времето на царя.Есега тези пари трябва да се връщат.Което и правителство да дойде ще е същото защото новите ни господари си искат парите които са дали и то с лихвите.ако това правителство падне ще има предсрочни избори това означава че вие учетели вие горски работници и всички други работещи в бюджетната свера ще почакате още доста време докато ви се повишат с нищожен процент заплатите.Нали се досещате че ще трябват пари за нови избори а те ще трябва да се избиват от нас.Виждате как се краде от сегашните-още нови урни и т.н.плюс нови парламентарни и ще ни върнат в първи клас.Трябва това правителство да бъде принудено да повиши заплатите но в разумни граници.Иначе имаресурси - защо тръгна тази инфлация зърно ток парно хр стоки,ами някой иска да дойде на власт отново защото идват парите от еврофондовете и те трябва да бъдат окрадени а не използвани по предназначение и понеже тези същите в момента не са на власт правят всичко възможно да дойдат,и после ще ви забравят много бързо А иначе ни чака зимата 1997г.и после какво с 10 г. назад нова хипер инфлация нова деноминация и какво пак на опашката апрез това време другите държави се развиват с бесни темпове-дали пък това не е целта на новите ни господари прос народ слаба държава -лесно се управлява.А когато имаш да даваш пари ти си зависим.Иначе казано тяхната максима спрямо нас обикновенните граждани е: ЖИВЕЙ БЪРЗО УМРИ МЛАД БЪДИ КРАСИВ ТРУП